Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 19
Raspunsuri - Pagina 4
danaang spune:
da poate sa revina la 85 %, nu ptr cele care vor intra in concediu de la 1 oct? eu am optat ptr 2 ani, nu cred ca primim retro nik, intr-adevar luna asta am luat mai multi bani, dar cred ca pana se regleaza conturile.
kovacsc spune:
Nu se da retroactiv ci doar mamicilor care nasc dupa 1 octombrie 2012.
Miha sfatul primit este intr-adevar foarte bun si noi il aplicam de ani de zile, el se gaseste chiar in Biblie.
JD in ultimele doua nopti am reusit sa o culc pe la 10 chiar dc s-a trezit in prima noapte dupa 30 min am adormit-o repede la loc, aseara stateam asa degeaba asteptand sa se trezeasca si cand colo a dormit pana dimineata.
Ce mama nu ar fi fericita sa doarma copilul toata noaptea, ziua sa stea cuminte ore in sir sa iti termini treburile, si asa mai departe, insa sa fi mama presupune multe sacrificii, cu cat renunti mai repede la confortul tau cu atat mai bine. Este normal sa vrem timp si pt noi insa pe primul loc este copilul.
Eu le admir pe Tala, Meg, Marci, Jd, Monna si alte fete care rezista sa se trezeasca noaptea din ora in ora sa puna copilul la san, nu stiu daca eu nu as fi cedat psihic, si nici nu sunt curioasa sa aflu.
buburuza1979 spune:
Cristina sigur nu ai fi cedat psihic! e natural si te obisnuiesti pana la urma, chiar daca e greu. nimic nu tine o vesnicie si daca o iei ca pe o etapa, trecerea e mult mai usoara. eu una o iau ca pe ceva normal. am incercat sa imi creez un confort ca sa nu mai simt greutatea gen dormit in acelasi pat, scosul ceasului din camera... cand incepe sa dea din picioruse o trag cu o mana, o mufez si motaim amandoua in continuare. ceasul l-am scos ca sa nu mai vad orele de suzeteala. inainte cand vedeam ca ma i-a de buna dupa o jumatate de ora parca ma simteam mai obosita. acum nu mai stiu cand si cat timp a trecut ca uneori in jumatatea aia de ora apuc sa dorm profund si ma simt ok. ceasul ma afecta mai mult psihic...
inca am noroc ca nu se ajunge la urlete noaptea. o simt imediat cand se foieste si o mufez rapid sa nu se ajunga la trezeala de-a binelea, caci apoi e mult mai greu readormitul.
annadisi spune:
Oug privind marirea indemnizatiei se aplica pt toti cei/cele aflate in concediu de crestere a copilului.Deci Da,si pt noi,insa marirea va fi abia din luna in care va intra in vigoare.
La fel a fost si cand indemnizatia a scazut.
Din pacate se pare ca se vor mentine plafoanele,deci mare lucru nu se realizeaza.
dorinutza82 spune:
La multi ani, Maria, Irina, Tudor Andrei!!!
Miha, de banii pt cadouri stiam, dar anul trecut am mai avut o tentativa de mers la gradi, vreo 3 luni adunate. Insa atunci din fond au cumparat imprimanta si consumabile. Rechizitele le ducem noi sau ce mai cumpara ei, dam bani separat. Acum e la o alta grupa, e la program scurt, sta vreo 3 ore jumate.
Mirela, merci de info. Acum e bine Alexia sau inca e pe tratament?
Normal ca nu se aplica legea si celor care sunt deja in CIC, ar trebui luate iar dosarele la mana si e greu
Acum am vazut ca a scris annadisi ca se aplica si la noi. Pt mine ar fi bine, din pacate nu ajung la plafon, asa ca as mai primi un ban acolo.
Si eu ca si bubu dorm cu fata din aceleasi considerente de confort, mufare, evitand astfel sa planga si sa trezeasca si flacaul. Eu insa mai trag cu ochiul la telefon sa vad cat e ceasul, ca sa ma bucur cand trec mai mult de 2 ore de la ultima tzocaiala
happylica spune:
nu, nu stau pe 600 lei. daca era asa, muream de foame. dar nici cu 1200 + alocatia nu e ok.. si ma oftic.. atatia ani platesti la stat si ajungi sa calculezi fiecare leu si sa te gandesti la ce renunti si ce ramane prioritar.
daca se mentin plafoanele, nu ma ajuta cu nimic ca deja sunt pe maxim pt 2 ani.. 1200 ron.
acu' na.. noi ne plangem.. dar sunt altii care chiar nu au. cum s-or descurca? era un subiect pe aici legat de un venit lunar de 350 lei parca. m-am ingrozit.
inca ma gandesc daca imi permit financiar bb2.
dana_cp spune:
Happy, tare amuzanta faza cu pampersul. Desi Mister il schimba, cand e nr 2 prefera s-o fac eu (si eu, pt ca atunci cand o face el, mi se duce juma' de cutie de servetele). SI are o chestie, el nu vorbeste urat, nu injura niciodata.. insa are o vorba, vine la mine cu Gaza in brate si zice "mami, ne-am cacat" :)))) e super funny ca el chiar nu vorbeste urat, DELOC.
Haha, si la noi e la fel, ii zic mereu "dar eu cum pot?" si imi rapsunde "tu esti mai desteapta".. ceea ce ma enerveaza si mai tare, ca amandoi stim ca el e ala inteligent in familia noastra.
Eu cand ma supar imi propun sa tin supararea dar nu-mi iese ca ma face sa rad...
Daniela, eu am luat 23+ in sarcina, la 23 m-am cantarit ultima data. Mai am 7-8 si fluctuez. Nu fac mare lucru sa dau jos, mai am zile in care nu mananc dupa 7 seara, insa dupa 2-3 zile da foamnea in mine si bag seara cate o pizza (INTREAGA) si o "sting" cu un kinder delice. Evident ca dupa o seara ca asta ajung iar la +8. Basca, atunci cand am ramas gravida aveam 5kg in plus, deci totalul meu de slabit ar fi 13, so help me god..
Esti f inteligenta si ai un stil de a povesti grozav, imi place mult sa te citesc
JD, tu ai niste convingeri f puternice si nu incearca nimeni sa ti le schimbe. Ar trebui sa fie valabila si reciproca. Asa cum ai spus, suntem toti diferiti (din fericire, vorba reclamei). Unele mame vor prefera sa alapteze pana la 3 ani, altele doar 6luni. Nu e una mai "mama" decat cealalta. Sper sa nu te superi, tot ce vreau sa zic e ca mai mereu iti spui punctul de vedere foarte radical si asta lasa loc interpretarii. Pana la urma, facem toate ce putem noi pt puii nostri.
Annadisi, esti sigura? Ca se aplica si pt noi? Si mai indraznesc cu o intrebare (eu nu am citit articolul ) - se scoate si rahatul ala cu al 2lea an nu primesti nimic? Eu am optat pt 1an, pt ca stiam ca-n al doilea nu iei nimic, insa daca as putea sa stau 2 ani cu 75 sau 85% din salariu ar fi de vis.. Ai idee? Sar'na!
strumfy_12 spune:
Salutare!!
Ce viteza aveti... abia reusesc sa va citesc.
Legat de cafea...desi ati vb deja...eu nu am baut cafea pana acum vreo 2 saptamani de cand am observat ca imi scade brusc tensiunea. Beau o cafea slaba cu lapte si ma simt ceva mai bine. Tensiunea am avut-o mica mereu... dar fara sa se manifeste si chiar incepusem sa cred ca sarcina mi-a reglat organismul...
Legat de kg in plus... am luat vreo 15-16 in sarcina si s-au dus vreo 10 repede...in primele zile...inca vreo 2 in urmatoarele saptamani si de atunci stagnez... sunt putin nemultumita ca au ramas pe burtica si picioarte...si cum sunt mica... am impresia ca is dop cu fundul mare.
Legat de mancare... am inceput si noi diversificarea intr-un ritm lent... si fara sa ma stresez...deocamdata ii dau sa guste din cat mai multe... sa fiu sigura ca nu e alergica... si mai incolo (dupa 1 imi propun) sa incep sa ii inlocuiesc si mesele...
Maine vine mama la mine sa ma ajute cu pregatirile de toamna... si iar cred ca o sa raman in urma si cu cititul
Dara as vrea, daca ai timp. ceva detalii referitoare la borcanelele comandate din afara...site... transport...
Anca e o scumpa Natalia... nu tre sa iti faci griji... se pare ca la ea e prioritara dezvoltarea motorie... asa era si cea mare a mea...
annadisi spune:
Dana prevederile Oug in forma ei finala inca nu se cunosc.a fost aprobat proiectul,trebuie promulgat,iar daca va trece se va publica in M.O. urmand apoi sa produca efecte.
Sigur ca se aplica principiul neretroacrivitatii legii in timp,dar de produs efecte va produce pt toata lumea,dupa intrarea in vigoare.Cand s-a dat Oug prin care s-a diminuat cuantumul indemnizatiei asa a fost.
Insa cu siguranta se vor mentine plafoanele de min 600,maxim 1200 pt 2 ani si 3400 pt 1 an.
Iar ca modalitate,adica in cazul in care ai optat deja pt 1 an,cel mai probabil te vei intoarce la munca la finele maternitatii.Adica nu primesti nimic in al 2 lea an.
Oricum,pastrandu-se plafoanele nu stiu cata lume va beneficia cu adevarat de marirea asta.
annadisi spune:
Si ca vorbiti de "lucruri sfinte" :)))).....adica kile in plus,am reusit si eu sa adaug 21 kg in sarcina.cu nasterea au plecat cam 7,deci
Asa ca am inceput sa iau masuri,via nutritionist.
Pana acu,minus 3 (2 sapt),Dar eu nu alaptez.
Cu rabdarea treci marea cica....numai sa nu obosesti la jumatea drumului:)))
Eu bravez,ma apuc de multe insa uneori consecventa ma lasa in pace
J.D. ai un caracter tare puternic,bravo pt convingeri si mai ales pr faptul ca le expui neconditionat!