Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 19

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Cristina, pai si eu sunt de acord ca e o problema cu asteptarile in exces, eu rar vorbesc despre extreme si exceptii, dar na, se mai poate intampla. Consider ca echilibrul sau calea de mijloc sunt cele mai bune, nici deloc, nici prea prea. Pana si mediocritatea, desi suna peiorativ uneori, e sanatoasa, de fapt. Intr-adevar, eu din start nu imi fac griji pentru certuri, pentru ca atat de mult nu mi-a placut cum se certau ai mei cand eram mica, incat mi-am promis mereu ca la mine nu va fi asa si pana acum am reusit, asa ca asta la mine era de la sine inteles si ziceam doar ce ma ingrijoreaza pe mine.
LE: De asemenea, stiu ce inseamna presiunea sa am numai 10, si n-o sa fac nici asta. Sper sa nu ajung la niciunele dintre exemplele extreme si Miruna la fel. Nici macar alea pozitive. Ca de multe ori au un mare pret aferent.

Daniela, imi pare rau pentru chinuiala cu teava :(


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetelor, mi-a fost dor de voi!

V-am citit in graba si fractionat asa ca nu mai stiu tare multe, desi pe moment aveam multe de zis

Elena_gd: nu stiu daca te mai ajuta informatia sau daca mai citesti, si eu am avut cu Biancuta mea probleme cu refluxul gastro-esofagian, am tratat (cu succes) homeopat cu Pulsatilla ch7, dar asa cum a zis si Dara la homeopate trebuie consultat un medic, tratamentele sunt specifice pacientului, nu-s generalizate.
Anca: mi-au placut tare mult filmuletele cu Natalia! Of, nu ai pe nimeni in zona sa-ti aduca ce ai nevoie de la farmacie, un vecin ceva?
Daniela: bine ai venit!
Dara: eu in copilarie duceam dorul painii in lapte si ou, mama facea rar pt ca erau scumpe ouale. Cu toate astea n-am suferit pt ce aveau altii si eu nu aveam, desi nu stiu ce anume din comportamentul parintilor m-a ajutat sa inteleg situatia. Cert e ca ma bucur nespus ca am un frate.
Chito: sunt cu gandul la tine, nu pot nici macar sa-mi imaginez prin ce treci, dar trebuie sa fie tare greu daca te gandesti sa faci pasul acesta. Alege cu inima!

Asa, acum sa va spun despre noi. Am ajuns luni seara destul de tarziu, baita si somn. Marti am despachetat, spalat haine, aprovizionat, a trecut ziua ca si cum nici n-a fost. Azi am gatit, am avut musafiri si am stat cu Bianca, sotul abia mai inainte a ajuns acasa ca a avut cina de afaceri si uite asa abia acum apuc sa va scriu, desi Cristina mi-a facut chemarea mai devreme E drept ca am fost egoista si am vrut sa va citesc prima data
In concediu a fost tare bine, iar pe avion (unde aveam emotii) a fost chiar ok, am alaptat-o la decolare si aterizare pt a inghiti si a-si desfunda urechile si in rest mai mult a dormit. La turci e cald si bine, din pacate tantarii ne-au cam venit de hac. Apa marii/piscinei era 27 grade, a plans nitel Bianca primele dati cand am bagat-o ca i se parea rece, dar cand se obisnuia cu apa deja devenea un deliciu, tot scotea limba sa guste si dadea din picioruse. Se frichineste si ea de la durerile de gingii, ma tot intreb cand apare dintisorul, seara era maraita si doar pe rand puteam manca eu si sotul. Cu toate astea ne-am ingrasat amandoi cu cate 1 kg, sunt mortali turcii astia la gatit La 7 luni Bianca are 6.9 kg, ceea ce inseamna ca a TRIPLAT greutatea de la nastere. Cu toate astea diversificarea e in continuare o tortura pt mine, dupa mai bine de 5 saptamani ea mananca in cel mai fericit caz 50g fructe si 10g legume. In concediu i-am dat intr-o seara 2-3 lingurite de iaurt si a 2-a zi a avut scaun negru, singura data cand a fost asa, oare poate fi vreo intoleranta la lactoza sau e normala culoarea asta? Voi tria pozele si voi posta cateva dar azi nu mai am energie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, bine ai revenit, sa verifici posta, please. Daca o sa-ti dai seama ce te-a ajutat din comportamentul parintilor, sa-mi spui si mie, please. Eu una n-am suferit pt. lucruri, numai cand nu puteam sa fiu cu prietenii am suferit, dar am fost in tabere (cele cu prof). Insa vad la sot cat a suferit, dar si parintii ii invatau, de fapt mama lor, ca ce au ei cam cah fata de ce au altii. La mine nu a existat asa ceva, indiferent ca nu aveam mai niciodata haine sau jucarii noi, numai ce ramanea de la rude.
Pe de alta parte eu vorbesc sa nu adorm. Pana acum 6 ani probabil as fi facut/gandit la fel, cat eram salariata. Sau cand mai ai un venit fix in familie, care o fi ala. Dar cand nu stii daca maine mai ai comenzi si toata familia depinde de tine, e un pic altfel, poate Niko intelege. Ba chiar familie extinsa, cu socri cu tot. Pe moment oricum nici nu ar avea niciun rost sa ma duc sa ma angajez sa am ceva fix, as gasi la inceput trei lulele pe profilurile mele. Asa ca mai bine ma retrag din discutie ca se porneste de la situatii diferite.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

din ciclul: i-as crapa capul DS.. venim si noi cu vestea... mi-a cazut Alexia din scoica.
am fost plecati.. am ajuns acasa.. totul bine si ok.. a mancat pisica.. si ii zic sa aduca aspiratorul sa o aspir. nu il aduce. eu mi-am facut de lucru cu ce mai aveam.. si intru in camera si o vad plonjand din scoica.
ce s-a intamplat: el a pus-o in scoica (asa ii aspir mucii) si a plecat dupa aspirator. dar cu inteligenta-i caracteristica a lasat-o singura, nelegata si cu scoica pe marginea patului. eu cand am intrat nu am mai putut decat sa o vad cum plonjeaza pe parchet in cap.. apoi pe burta... nu stiu cand am ridicat-o de jos.. imi tremura si sufletul..
si vine si el intr-o fuga si il aud urland: ce-ai facut??????
jur ca daca nu eram cu ea in brate ii spargeam capul. pai eu facusem??????
explicatia: am crezut ca o sa vii tu in camera pana ma intorc eu
si asa ma oftic.. ca eu atata grija am si atat o pazesc sa nu cada .. sa nu nimic.. si uite..
cred ca nu are nimic. am dezbracat-o.. am pipait-o.. am apasat-o. sa zic ca a plans 3min. apoi radea, chiuia, topaia. acum doarme. mor de nervi si de oftica.. o las 5min cu el si uite..
era alb la fata si tremura tot. ii tremurau mainile, vocea, tot.
mereu i-am zis: bai omule, invata sa induci lucrurile si sa le previi.
el mereu ma acuza k ma gandesc intai la rau. da, prefer sa pun raul inainte si sa previn lucrurile.. decat sa ajung sa le repar.
la draq cu tot..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Dara, Niko te intelege poate cel mai bine. Parca ai fi povestit despremine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: merci, am primit avizul, dau maine o fuga pana la posta. Stau si ma gandesc si nu stiu daca a fost comportamentul parintilor sau felul meu de a fi. Stiu ca ii vedeam pe ai mei ca nu aruncau nimic, puneau carnea la mine si la frate-meu in farfurie si ei mancau doar garnitura si apoi ce mai ramanea de la noi, asa ca am tras singura concluziile si nu le-am cerut mai nimic, exceptie sa ma lase la facultate in Timisoara cat timp imi mentineam bursa (la Oradea era un jaf de facultate, asa ca am fost motivata). Cu taberele n-am suferit, eram olimpica si am prins excursii gratuite, iar cu prietenii stateam suficient in fata blocului si la scoala, nu simteam musai sa fiu si in excursie tot cu ei. Stiu ca gandeam ca adevaratii prieteni imi sunt prieteni neconditionat de cat imi permit fata de ei, aici cred ca a ajutat mama sa simt asa. Am fost printre putinii din clasa care nu s-au apucat de fumat pt ca pur si simplu n-am vrut eu, desi presiunea colegilor a fost mare, le-am zis ca nu-mi sunt cu adevarat prieteni daca pt ei conteaza daca eu fumez sau nu si le-a trecut zelul Exact la fel consideram si legat de ce-mi permit sau nu, cine ma place si accepta cum sunt bine, cine nu... la revedere, important era ca eu sa ma accept si sa fiu multumita cu deciziile mele. Acum e drept ca nu stiu ce era in sufletul alor mei si cat de greu le-a fost, mama mi-a povestit cand am mai crescut ca avea perioade de cate o saptamana, inainte de salar, cand aveau doar bani de paine, ori fara un venit stabil asta e cam de speriat daca nu stii cat dureaza.
Happy: of of si iar of! Bianca a cazut pe o parte in timp ce statea in fund pe covor si sotul era cu mana pe ea, dar nu s-a gandit ca ar putea sa cada si pe laterale nu doar in fata Si la cum a sunat cand a dat cu capul nu vreau sa stiu cum se aude cand cade din pat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Ronina, bine ati revenit! Ma bucur ca v-a priit vacanta si asteptam cu nerabdare poze
Mirela, uff ce patanie...ma bucur ca e ok Alexia.
Eu am ambii copii cu muci si tuse...n-am dormit azi noapte si nici ieri peste zi nu m-am relaxat deloc....astept zile mai bune si o astept pe mama sa ma duc si eu la sala...ca simt ca o iau razna
Cristina, imi place fff mult cum scrii, meseria de mamica ti se potriveste manusa


Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Neatza fetele!

La multi ani, Emma si Mihaita!

Ronina, bine-ai revenit! Ma bucur ca a fost ok Bianca, acum esti cu bateriile incarcate! Abia astept sa vad pozele. Pana la urma a avut dreptate pediatra ca va merge greu diversificarea....dar felicitari pt triplarea greutatii
Happy, imi pare rau de cazatura Alexiei....te cred ca te-ai enervat, dar imi imaginez ce a fost si in sufletul lui tati....de-acum va fi mai atent cu siguranta. Bine ca e pisica in regula
Daniela, nasol cu teava sparta, tre sa fie o "placere" sa ai santier in baie pe nepregatite, dar decat sa renovezi baia vecinilor, mai bine rezolvi problema acum.....multa rabdare iti doresc

Minunea mea mica a fost matinala azi, dupa ce azi-noapte s-a trezit pt susetzeala la 1 ora jumate, la 8 a fost fresh. L-am dus pe Stef la gradi si i-am lasat pe DS si minunea la nani, dar cand m-am intors o plimba in brate.....asa ca am pus repede un pui la fiert sa fac o ciorbita si am preluat-o ca DS fuse de noapte si s-a bagat la nani.

Revin cu intrebarea: pot plati si la curier pt comanda la farmacia tei sau doar online?

LE: Miha, sanatate la puiuti! A racit Rares la gradi sau cum au reusit sa se imbolnaveasca amandoi? Ii dai ceva lui Vladut?

Anca, cum te mai simti azi?

Chito, succes azi la vaccin! Il faci pe cel de la stat? Cred ca suntem la acelasi medic de familie si stiu ca nu primise vaccinul de 4 luni de la DSP....
Cu moralul cum mai stai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

scrieti atat de frumos, fetelor incat ma trezesc recitind cate o postare de 2-3 ori..si pana termin eu lectura se scoala si pitica mea ("high mentenance", ca sa citez).

ronina, bun venit de la mare..si noi mereu ne intoarcem cu kg in plus de la all-inclusive. nu stiu daca te incalzeste cu ceva dar sinoi cam tot cantitatile alea de fructe/legume papam, si tot la vreo 5 saptamani de la inceputul diversificarii..mereu imi spun ca pana merge la scoala va manca normal, cantitativ si calitativ..in plus la greutatea noastra imi da mana sa fiu mai relaxata.

dana, cum mai e vladut cu febra?




meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

neatza!
Ronina bine ai revenit!
Mirela bine ca e Alexia bine, stiu prin ce ai trecut.
vreau sa va intreb ce parere aveti de asta, macar daca nu ii cumpar jucarii scumpe, lapte praf si premargatorul nu este recomandat ma gandesc sa fac un efort si sa ii iau un de asta http://www.hellobaby.ro/centre-de-activitati/spatii-de-joaca/centru-activitati-bounce-a-bout-pink-bright-starts.html da nu stiu cat l-ar folosi, ati mai avzut la cineva, merita sa investesc banii?

Mergi la inceput