Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 19
Raspunsuri - Pagina 13
Daniela_F_79 spune:
lelu, in primul rand incearca sa nu te stresezi tu foarte tare. Copilul simte starea ta si probabil ca se agita si el... Stiu ca e greu, dar trebuie sa fii puternica!
In al doilea rand eu zic sa intrebi pediatrul. E clar ca bebe nu prea are pofta de mancare, daca zici ca nici cu lapticul nu se omoara. Poate ca nu are nicio legatura cu diversificarea, poate ii ies dintii, poate trebuie schimbata formula de LP, poate ii poate da ceva picaturele pt pofta de mancare, nu stiu... zic si eu. Toti copii sunt mofturosi la piureuri, asa ca nu te stresa cu asta. Important e sa nu scada in greutate.
Capul sus! esti o mama puternica! .
happylica spune:
Lelu, eu m-am chinuit cu Alexia 2 luni jumate sa-mi bea lapte. nu a vrut sa suga deloc, ma mulgeam si ii dadeam.. pana cand nu a mai iesit nici la pompa mai deloc. ii dadeam din ce mulgeam + LP. in fine. ideea e ca imi manca 60ml in 1h30min. ma canta cucu cu un biberon de lapte. cand am trecut la 90ml la fel.. imi amorteau mainile cat ii tineam bibe sa bea si ea abia daca tragea. seara il chemam pe tati sa ii dea si el k ma lasau nervii de toata ziua. si cand termina de mancat, la scurt timp urma alt bibe.
ei, cand am inceput diversificarea.. alta poveste. am inceput la 4 luni, deci acum 2 luni jumate. fructele le-a acceptat usor. o luna a mancat doar fructe, suc de fructe si lapte. la 5 luni cand am introdus legumele... circ iar. imi scuipa tot.. isi facea scarba singura, ii venea sa vomite numai cand vedea lingurita (intentionat cred). pana nu am trecut-o pe mancare.. nu mi-a mancat. acum sa zic k e mai bine. nu prea mai refuza nimic. e ok si cu legumele.. si cu iaurtul. vedem. deci.... rabdare.. daca esti nervoasa, copilul te simte.
eu ii mai intorc scaunul spre tv cand vad ca nu mananca si o mai fura peisajul si asa o mai pacalesc. dar cand nu mai deschide gura, nu mai insist. daca i-ar fi foame, ar manca.
amy25 spune:
Ma tot gandesc de ceva zile ca se poate si mai rau intr-o familie sau ce credeam eu ca e rau e de fapt o pretentie a mea.
Adevarul e ca si eu ma enervez cateodata pe sot si din prostii bineinteles caci el isi iubeste enorm copilul, il ia in brate, se joaca ii da sa manance daca n-am timp (la bibe) sau il schimba. Deci cand vad cazuri ca ale voastre , gen Lelu sau Chito ma face sa inteleg ca sotul ne iubeste enorm si vreau sa nu mai fiu asa artagoasa uneori.
aredwynn spune:
Cum arata mucii de raceala la bebelusi? De ieri noapte pana spre dupa-amiaza a tot avut ceva muci transparenti si lichizi. De ieri seara nu mai are nimic. In schimb eu sunt cobza de aseara. Durere de cap si gat, nas curgator si, colac peste pupaza, fiind in timpul cm, am o hemoragie cum n-am avut in viata mea. Si am avut hemoragii, n-a fost floare la ureche la mine... E oarecum normal in timpul racelii, sau sa merg la medic? Burta nu ma doare. Macar Natalia vad ca e bine-merci, n-are nici pe naiba. Ma duc sa ma intind langa ea, sa profit ca doarme.
Anca, mamica Nataliei
lelu spune:
of, ca am incercat toate metodele, cred, si TV am ovservat ca-i place muzica populara ) asa mai bagam cateva lingurite, toate pozitiile, si cantat si liniste si cu oameni in camera si fara oameni
LP l-am schimbat odata si parea sa-i placa asta, dinti...nici urma, ma tot uit.
Azi am avut un episod naspa, i-am dat iaurt de la nestle (la recomandarea pediatrei, a zis fara iaurt natural pana la 8 luni, )
la vrut pana la jumate fara probleme apoi au inceput figurile, am incercat apoi mar ras cu cereale si cred ca si-a facut greata... a vomitat tot iaurtul cel mancase, dar mirosea asa urat, nu cred ca-i mai dau iaurt dinasta, e asa porcarie, dupa ce l-am descis in 5-10 min s-a transformat in lapte
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amy25 Buburuza e ok scaunelul asta? Il vazui si eu aseara. Poti sa -mi zici si mie ce dimensiune are la cercul ala sau patrat ce e. Multumesc Bunului Dumnezeu! Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel 4.04.2012 |
mie mi-e ok. in el a facut baie o gramada si Serban pana pe la 1 an si ceva cand a vrut sa misune prin cada si tare bine a stat in el. diametrul e in jur de 24 cm si e rotund al meu.
dara76 spune:
Miruna are zile si zile la legume, intr-unele mananca de nu prididesc sa-i bag lingurita in gura, in altele o iau in brate de nu stiu cate ori, uneori o duc la aspirator si se calmeaza, ba chiar se relaxeaza in brate, cica asa ii ajuta sa-si linisteasca nervii, si masa e cu multe opriri de luat in brate, ridicat la ragait, etc.. La mine indicatorul e daca scuipa sau nu, nu daca se agita, daca se agita nu e ca nu-i place papa, ci ca are alta problema, daca scuipa inseamna ca nu-i place.
Anca, cica e posibil chiar vreo 2 ani dupa nastere sa fie mai abundente CM, asa imi ziceau prietenele.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
dana_cp spune:
Amy
Happy, sar'na de intrebare. E ok, 37.5. E vesel si vrea sa ne jucam
Lelu, daca e sanatos copilul parerea mea e sa nu te stresezi. O sa manance cand ii va fi foame
buburuza1979 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Daniela_F_79
am vazut si eu scaunele din astea si chiar ma intrebam daca sunt ok, daca sta bebe bine in ele... Mai ales ca nu sunt foarte scumpe. Se prind bine de cada cu ventuzele alea? Nu aluneca? Si reusesti sa speli copilul bine la fundulet daca e asezat? Scuza-ma ca pun tot felul de intrebari cretine, dar profit si eu daca tot am pe cine sa intreb. :) pana acum am cumparat tot felul de idiotenii de suporturi de baie si le-am aruncat pt ca nu erau bune... Mami de Beatrice Ioana - 5 martie 2012 |
sta bine in ele si foarte bine cand sta si el pe fundul lui calumea
se prind foarte bine de cada mai ales daca o umezesti inainte. daca stai langa el (pana mai creste si se tine bine) nu aluneca ca il prinzi dar si asa, pe a mea nu am vazut-o sa alunece inca. pai cand vrei sa il speli la fundulet il ridic de o aripa (bine vba vine... il ridici un pic de subtioara - cum il tineai si cand era mic sa il speli pe spate - cat sa poti baga mana sa speli fundicul).
dar ca recomandare, cautati unul care nu e "turnat" si caruia i se detaseaza partea din fata ca o portita. e un pic mai riscant daca manevreaza bebe p-acolo si deschide aia (nu stiu daca poate ca nu am testat scaunel din ala), dar asta turnatul al meu e mai dificil cand creste bebe de scos de acolo (dar nu cine stie ce - e doar un picut incomod cand i se lungesc picioarele ca ies mai greu).
lelu spune:
amy25 cat era cald nu o tinea in brate ca el sufera de caldura si transpira f rau si zicea ca nu poate sa o tina asa... ma gandeam ce o sa inventeze acum, ... na, acum il baleste pe haine si el nu suporta sa aibe hainele ude. Nu pot sa spun ca nu o iubeste pe fata, o adora, dar de la distanta iar mie- i-mi repeta zilnic cat ma iubeste dar e fff comod, prefera sa faca altii toate treburile, el sa nu se implice.
Dana cum - prepari fructele la biberon? as vrea sa incerc si eu, iar tetina de care ai? la noi e problema si cu tetinele, ca altele curg prea breu altele prea tare, iar daca-i dau mai gros mi-e teama ca nu nimeresc consistenta potrivita pt. tetina