Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 19
Raspunsuri - Pagina 12
Daniela_F_79 spune:
meg, nici a mea nu bea apa neam! Tot asa, ii dau biberonul si se joaca cu el, roade tetina dar de baut nu bea. Mie pediatra mi-a zis ca nu e obligatoriu sa bea apa la varsta asta pt ca se hidrateaza cu laptele.
Eu imi fac griji pt ca ea efectiv nu bea deloc din biberon si nu stiu ce m-as face in situatia in care nu as mai putea alapta si ar trebui sa ii dau LP cu bibe. Ar sta nemancata?
Fier nu ii dau pt ca nu are nevoie. II dau doar 2 picaturi de Vigantol pe zi.
Dana, si a mea a facut febra dupa vaccinul de 6 luni. A tinut-o 3 zile si doua nopti de innebunisem. Bine ca a trecut si pana la urmatorul vaccin mai avem jumatate de an
Voi cum faceti baita? Beatrice nu ai vrea sa stea decat in fund, dar aluneca din cadita. Pana acum o puneam culcata pe un suport special asezat in cadita ei. Dar acum nu mai vrea nicium culcata. Ma chinui efectiv sa o spal...
dana_cp spune:
Meg, eu ii dau apa in special afara. In casa il mufez si aia e. Am incercat intr-o noaptea sa-i dau apa in loc de tzatza, a baut, dar dupa a vrut si tzatza, asa ca am renuntat.
Cand e la bunici, ele ii dau mai multa apa, vreo 150-200 ml pe zi. Rau nu are ce sa-i faca, zic eu.
Bine ca e Ana linistita!
Eu nu-i dau fier, nu-i dau nimic in afara de vigantol.
Daniela, f frumos zici de fratele tau. Intrebare - tu ai prefera sa nu ai frate? Sau simti ca parintii tai iti vor fi povara? Daca nu, atunci nici pitica ta nu cred ca o sa sufere daca ii faci un frate/sora. Din contra. Plus, cand veti fi voi batrani, le va fi mai usor sa va ajute, daca sunt 2 frati... parerea mea umila
Baita ii fac din 2 in 3 Insa inca sta pe suportul ala ca-i place sa dea din picioare si sa ma stropeasca. Il ridic si in fund sa-l spal pe spate si se tine cu manutele de marginile cazii. Ii place apa, peste deh
buburuza1979 spune:
Daniela eu de vreo saptamana o pun in cada mare in scaunel de bebe http://arch7.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/10/26/4/4/61861398654710276449477-5538263-700_700.jpg
a mea sta bine in fundulet si asa fericita e cand o bag cu Serbanu la balaceala...
Dana
amy25 spune:
Mult ati mai scris fetele si frumos chiar, imi place!
Consider exemplele date valabile pentru toata lumea, mai ales alea financiare caci desi eu nici n-am visat ce are copilul meu acum, ma gandesc ca-mi vor fi utile peste 1-2 ani.
Pe scurt: din 4 fete la mama, eu is cea mai mica facuta la 38 ani, distanta de 10 si 11 ani de celelalte 3. Am crescut cu mama si bunica la bloc, tatal meu nefiind si tatal lor. Nici de la primul nici de la al 2-lea n-a avut mama ajutor. Tata a platit pensie alimentara dar fortat si nu ne-am vorbit never chiar daca era la 300 m de blocul meu.
Saraci am fost pentru ca mama si-a dorit ca noi sa facem scoala, ele trebuiau tinute la Bucuresti si erau 3 nene iar eu acasa mancam ce mai ramanea dupa ce le trimitea lor oala cu ciorba pe tren si cate altele. Asa era atunci. Pantaloni cumparati am avut abia in clasa a 5-a si ce ramanea de la ele aia purtam si eu. Abia cand a luat servici cea mare am avut si eu cate ceva. Banii mergeau la scoala lor si la cheltuielile lunare. Inainte de asta, mama avut si Dacie si-a luat si apartament dupa '89. Greutatile au venit dupa.
Acum , nevoie am avut de multe, lipsuri si mai si, am simtit din plin saracia asta dar stiam ca nu am si nici nu indrazneam sa cer.
Cu toate astea am fost un copil normal, cu aspiratii sa fac ceva sa ma descurc in viata. Nici acum n-am averi. Eu am 600+200 indemnizatie si 1100 sal sotului plus daca mai pica ceva de bine, daca nu, nu. Deci nu e mult.Insa intr-un oras mic e suficient cat de cat. Nu ma plang. Noi carnea , laptele si ouale le scutim ca stam la curte dar restul cumparam. Daca le cumparam si pe astea nu mai puteam face/contrui nimic la casa.
Dara am si eu minge din aceea am luat-o cu 120 lei. E scumpa tare dar cum eu nu ii iau multe ca se plictiseste de ele, am gasit-o utila si e chiar buna.Momentan e interesat si va fi mai utila cand va incepe sa vorbeasca zic eu.
Exemplu nu stiu sa dau cu partea financiara insa as proceda asemeni cumnatei mele. Fetita a avut tot felul de jucarii , foarte multe dar n-a cerut nimic si nici scandal nu a facut vreodata. Are simtul masurii si acum al banului foarte dezvoltat. Calculeaza, stie cat are si nu i s-a dat niciodata cand a cerut ci a doua zi.
O sa incerc sa fac asemeni unui prieten, iau o pusculita si din cand in cand ii pun un banut sa-i stranga si apoi ii voi spune ca din ce a strans vom vedea ce jucarie poate lua implicandu-l pe el in asta. Sa stie ca din cat are atata isi permite.
Dana te admir mult. Cred ca fiecare din noi sau aproape fiecare avem o poveste asemanatoare.
amy25 spune:
Buburuza e ok scaunelul asta? Il vazui si eu aseara. Poti sa -mi zici si mie ce dimensiune are la cercul ala sau patrat ce e.
Am uitat: despre al 2-lea copil si eu is derutata. Mi-l doresc enorm, dar dat fiind faptul ca noi l-am obtinut cu multa greutate si multi bani si sacrificii nu stiu daca l-as putea face. Cu bani sigur nu. Nu mai avem . Dar daca ar fi o minune sa iasa fara tratamente l-as pastra cu limita impusa de mine pana in 35 ani (acum 28). Ar mai fi si faptul ca trebuie sa fac iar injectii in sarcina zilnic, si inca o taietura adaugata la cele 4 deja existente pe burta. E greu dar daca s-ar intampla n-as zice nu.
Nu pot zice daca m-as descurca financiar sau nu caci eu am avut la inceput 3 embrioni prinsi asa ca daca aveam tripleti sau gemeni nu alegeam.
Daniela_F_79 spune:
Dana, nu numai ca nu as vrea sa nu am frate. Fara el viata mea cred ca ar fi fost trista si anosta. Si noi ne-am batut la chiroii. Eu i-am dat cu o sticla de lapte (si pe vremea aia erau groase) in cap, el imi aplica suturi in fund cum ma prindea. Dar ne-am iubit si ne iubim neconditionat. Era o lege nescrisa, noi doi aveam voie sa ne batem, dar nimeni altcineva nu avea voie sa ii faca rau vreunuia din noi. De multe ori cand parintii vroiau sa il pedepseasca pe vreunul din noi (pedeapsa consta in interdictia de a iesi afara o zi sau de a se uita la desene animate o zi), celalalt se ruga de parinti sa ii aplice lui pedeapsa si sa il ierte pe celalalt.
Iar parintii mei nu numai ca nu imi sunt o povara. Tata are 62 de ani, munceste in 2 locuri si ma ajuta si pe mine cu bani. Mi-e teama ca eu nu voi putea sa fac asta pt copii mei.....
Stresul meu major acum e ca noi nu avem o casa potrivita pentru familia noastra. Inainte sa nasc am locuit in garsoniera mea, centrala, aranjata, dar... garsoniera. Si am vrut ca Beatrice sa aiba camera ei, asa ca ne-am mutat mai spre Titan, in fostul apartament al parintilor mei. Insa imi doresc casa MEA, pe care sa o mobilez cum vreau eu. Asta ma face sa ma gandesc de doua ori inainte sa iau decizia de a mai face un bebe acum. In cazul meu diferenta de venit intre perioada in care lucrez si perioada in care stau in CIC e foarte mare....
dara76 spune:
Si mie imi place ca fiecare isi expune situatia ei, problema ei, fara a considera ca celelalte fac gresit.
Printre altele, din ce am studiat eu, daca nu depinde totul exclusiv de genetica, consider ca pe mine m-a afectat sa mananc aproape numai friganele (paine data prin ou si lapte si prajita), cartofi, gem, paine prajita, pana la 15 ani (putin dupa revolutie)...cel putin daca ai probleme cu ingrasarea (si eu aveam de mica) nu fac deloc bine atatia carbohidrati. Asa ca painea cu gem nu merge chiar la toata lumea, tare-mi doresc sa nu ma mosteneasca Miruna, dar deocamdata semnele sunt ca m-ar mosteni pe mine, nu pe sot, din pacate.
As vrea sa am bani sa invete bine limbi straine (nu ma intereseaza notele de la scoala, dar limbile straine sa le stie, parca macar 2, am multi prieteni carora le-au fost tuturor utile 2 limbi straine, eu am pierdut multe chestii pentru ca stiu numai una si nu la nivel de limba materna gen).
Nu pot da mai multe detalii despre venituri pentru ca din pacate am un nick pe care il am in multe alte locuri, dar probabil ati inteles. Presiunea e foarte mare pentru o persoana. Nici solutia de a pleca sotul in Suedia de ex., cum isi propunea, nu ma incanta in mod deosebit. Ne intelegem f. bine si nici nu as fi deosebit de incantata sa o privez pe Miruna de prezenta lui.
Cred ca pe amazon m-ar duce mingea aia cam la 56 lei (parca e 9 lire), eu oricum strang mai multe chestii la un loc si abia apoi le dau livrare incoace, si dau cam 60 lei pe transport pentru mai multe pachete/coletele. Am dat si mai mult cand au fost mai grele, dar la astea nu e cazul. Asa ca cred ca o s-o iau pana la urma de pe amazon.
LE: La DS, relatiile cu fratele lui au fost mereu foarte reci, nu vorbesc de "bataile" copilariei, ca macar uneori si alea indica o oarecare apropiere, nu-s relevante. Fratele s-a purtat mereu ca si cum si-ar fi dorit sa fie singur la parinti, sa nu fi existat si DS. Si asta nu ca zice DS, ci am vazut si eu. Si la niste verisori de-ai lor primari, la fel, primul copil si-ar fi dorit sa nu existe sora lui, se vede si acum cand sunt mari. De-asta ziceam ca e o arta a parintilor sa faci sa nu fie asa si sa tina fratii unul la altul, sa se sustina macar moral, atunci cand e important. Sigur ca nici eu nu ma refeream la micile conflicte inerente, ci la fond.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
Daniela_F_79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buburuza1979 Daniela eu de vreo saptamana o pun in cada mare in scaunel de bebe http://arch7.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/10/26/4/4/61861398654710276449477-5538263-700_700.jpg a mea sta bine in fundulet si asa fericita e cand o bag cu Serbanu la balaceala... Dana mami de doua comori: Serban si Mara |
am vazut si eu scaunele din astea si chiar ma intrebam daca sunt ok, daca sta bebe bine in ele... Mai ales ca nu sunt foarte scumpe. Se prind bine de cada cu ventuzele alea? Nu aluneca? Si reusesti sa speli copilul bine la fundulet daca e asezat?
Scuza-ma ca pun tot felul de intrebari cretine, dar profit si eu daca tot am pe cine sa intreb. :) pana acum am cumparat tot felul de idiotenii de suporturi de baie si le-am aruncat pt ca nu erau bune...
lelu spune:
Buna fetele,
Va citesc cu placere, zilnic dar nu apuc sa scriu mare lucru, doar cand ma macina si pe mine problemutele
Sunt tare necajita, noi am inceput diversificarea de o luna jumate si inca ne mai luptam la inceput era interesata de pireu si-l mama cumintica, fructele nu le-a vrut de la inceput, am avut o perioada 2-3 zile cand amestecam 2-3fructe cu cereale si branzica, si le-a vrut, acum...nimic si pace, ma lupt cate o ora sa papae jumate de castronel si mai multe e pe haine si pe langa... Ma lasa puterile, ma apuca plansul ( pe bune) ca nu stiu cum sa o hranesc!!!
Si taman sa molipsit si la legume cu carne, face aceleasi mofturi, ieri nu am reusit sa o htanesc deloc, ... cred ca de nervi, nu stiu, dar nu a mai vrut nici LP sa bea la urmatoarele mese, doar cate 40, 20, 50ml.
Si mi-e frica sa nu slabeasca, acum 2 saptamani a scazut in greutate, ca tot asa facea mofturi si in 4 zile dinastea a scazut, daca ar avea de unde sa dea jos ar fi ok, dar la 7 luni are 7 kg si 69cm, asa ca se vdede daca slabeste. (nu ar fi foarte rau, tinand cont ca sa nascut cu 1620 gr.a recuperat bine, doar ca trebuie tinuta bine sub control)
Of, ma plang si eu ca am obosit , am citit despre ajutorul de la soti nici la noi nu e prea bine, foarte putin ma ajuta, abea daca o ia in brate, noroc cu mama ca am ajutor.
Daca descideti sezon si pentru dragele soacre ma inscriu si eu .... e de groaza soacra-mea, incerc sa o ignor ca altfel ...
Sper sa reusesc sa fac cumva, sa nu slabeasca fata si sa accepte papa, ca nu stiu ce ma fac :)))))))
va pup
happylica spune:
Bubu, sunt frumoase hainutele javascript:bold();pe site ala. Si la prêt decent. Acum i-am luat, dar poate o sa comand.. super bucataria din cutii de carton! Multumim.
Nu ti-e greu sa o speli pe Mara in scaun? Ma gandesc ca tot o ridici sa o speli la fundic, pe picioruse. Daca te intelegi cu el, poate i-as lua si eu pt peste vreo saptamana 2..
Danaang, eu intentionez sa o fac pe Alexia sa inteleaga ca orice lucru costa bani, ca banii se obtin greu.. si ca atunci cand primeste ceva.. nu primeste degeaba. Ei, dar nici san u ajungem la faza urmatoare: mami, daca sunt cuminte imi iei x lucru? Nu! (ei, toate astea cand va fi capabila sa inteleaga ca facem eforturi pt ea).
Dara, eu cred ca intelegerea intre frati depinde mult de parinti si de atmosfera din casa. Nu am frati, nu stiu cum e.. dar cand a murit mama si eram epuizata psihic si fizic.. pe langa sotul meu mi-au fost alaturi cumnata-mea si sotul ei.. si asa bine mi-a prins. Sunt momente in viata in care chiar ai mare nevoie de un frate..
Dana, cum mai e Gaza?
Daniela, noi inca facem baie in redactor de cada. Nu prea mai incape, dar sper k in curand sa stea bine in fund singura si atunci renuntam la ala. Pune-i un prosop in cadita san u mai alunece.