Nou! O branzica natur speciala pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DrCULCITCHI spune:

Citat:
citat din mesajul lui naverdi11

am si eu o intrebare pentru doamna doctor.

baiatul meu NU BEA APA plata! bea apa numai combinata cu sirop, sucuri naturale (proaspat stoarse) si rar Ice Tea. Nu ii dam niciodata fanta, coca cola sau alte bauturi de acest gen.

Am reusit sa-l convingem sa bea apa minerala cu gaz daca ii punem o felie de lamaie in ea. Dar este sanataos sa bea apa cu gaz?

Avem scandal mare acasa si din pacate pana la urma cedam si ii dam ce doreste. Inebunesc cand vin in vizita alti copii si beau apa direct de la robinet. Ce sa fac?

Stimata doamna,

Total incorect. Ati încurajat prea mult gustul copilului pentru dulce. Teoretic îi favorizati riscul de a dezvolta în perioada de adult boli de nutritie : obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arteriala ; carii dentare ; etc. Cu forta , cu pedepse NU se poate corecta, ci doar cu multa diplomatie si treptat : ex. nu mai avem sirop, ma duc sa cumpar mâine, nu aveau la magazin. Nu mai bea nimeni în casa astfel de bauturi deocamdata, iar peste vreo 2 saptamâni reluati sucurile naturale de fructe fara adaos de zahar, dar numai dupa masa de prânz ori dimineata. Nu între mese. Discutati cu alti adulti , în prezenta copilului despre cât sunt de daunatoare aceste alimente, dar fara sa faceti referire directa la copilul dvoastra.
Tineti-ma la curent.

Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui little_mj

Cam de cat calciu are nevoie un copil de 7 ani zilnic? Dac#259; ii dau un danonino branzica natur in fiecare dimineata îi acopera necesarul de calciu? Sau sa ii dau mai bine cate doua, avand in vedere ca e mare si-i si place?

Stimata doamna,

Necesarul pentru copilul s#259;n#259;tos la 7 ani este de 800mg calciu/zi.
Se asigur#259; din 1-2 c#259;ni de lapte/zi, 1 iaurt ( mai des natur #537;i din când în când cu fructe), sau 1-2 ”brânzici Danonino natur”/zi (se alterneaz#259; cu iaurtul ) sau brânz#259; cu paste ori m#259;m#259;ligu#539;#259; ; dar #537;i din cereale integrale , legume verzi ( spanac, brocoli, conopid#259; ).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrianadana

Buna ziua
Sunt mamica unui bebe de 8 saptamani, alaptat. In urma alaptarii am observat regurgitari cu sange la bebe. Am facut analize si ecografie la bebe, se pare ca el e bine, problema sunt ragadele de la sanii mei si o posibila rana interioara. Intrucat sangele este destul de mult (in regurgitari) ma sfatuiti sa continui alaptarea?

Adriana, mamica unei minuni - Daria Maria - 2 aprilie 2008

Stimata doamna,

Bineînteles. Daca echipa medicala este buna, examinarile medicale efectuate deja confirma aceasta cauza, alaptarea trebuie continuata. Trebuie însa sa va tratati ragadele mamare: spalati sânii cu apa calda si sapun, tamponati bine apoi cu un prosop curat de bumbac; lasati sânii descoperiti pentru câteva secunde, ca sa se usuce bine pielea, apoi ungeti ragadele cu GARMASTAN, unguent, de 2 ori/zi. Pâna la vindecare puteti alapta cu ajutorul mameloanelor artificiale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana76voicu

Buna ziua,
Nu este chiar vorba despre diversificare dar nu stiu unde sa va scriu pt problema mea...

Fetita mea de 1 an si 10 luni a fost diagnosticata acum 1 an cu o intoleranta temporara la laptele de vaca sau lactoza...
Dupa depistarea problemei (2 luni de colindat pe la diversi doctori) la 5 luni am tinut un tratament cu Ercefuryl, Enterol si vreo 3 luni doar lapte Alfare de la Nestle pana la refacerea scaunelor. Dupa aceasta, la recomandarea doctorului, am trecut timp de 1 luna pe Humana HN pt ca nu ne mai permiteam sa cumparam Alfare...scaunele au ramas f. bune in continuare iar copilul a inceput sa bea cu mult mai multa placere si in cantitate mai mare decat bea Alfare...
Toate bune...am fost la control si Dna Doctor (Gastroenterologie) ne-a spus ca este bine si putem sa incepem sa introducem treptat laptele praf normal specific varstei de atunci (1mas inlocuita la 2 zile)...am ales Humana 2 si rezultatul a fost ca dupa 3 masuri inlocuite au revenit scaunele moi...si am ramas pe HN...in acest timp copilul a inceput sa manance iaurt, branzica facuta in casa, orez preparat cu lapte din comert si scaunele erau tot bune...am incercat din nou cu Humana 3 si dupa alta perioada de refacere cu Humana JR... Rezultatul este ca de fiecare data ajung la un moment in care revine la scaunele moi chiar daca am prelungit inlocuirea masurilor la 3 zile, 4 zile, 5 zile, o sapt....si in continuare a baut lapte Humana HN si cateodata SL (soia)...
Intre timp (din primavara) am inceput sa-i mai inlocuiesc cate o masa cu lapte de capra La Colline...fetita la acceptat f. bine si il bea cu placere, scaunele sunt bune ...la indicatia doctorului am incercat si laptele de vaca din comert (am ales La Dorna cu vitamine pe care de asemenea la acceptat bine, scaune bune...precizez ca nu i-am inlocuit de tot mesele de lapte cu aceste produse si in fiecare zi a existat si masa cu Humana HN.

Nelamurirea si intrebarea mea este:
Cum e posibil ca un copil sa poata bea si manca cele de mai sus iar la laptele praf sa aiba scaune moi?

Insist pe aceasta idee( a laptelui praf) pt ca acest lapte contine toate vitaminele si proteinele necesare cresterii la varsta ei ... am facut analize generale la jum lui august si a iesit o mica anemie motiv pt care am primit Ca-Mg-Zc, Fier si incepand cu 1 oct Vigantolette 1 pastila/zi....
nu cumva aceasta anemie a fost din cauza laptelui Humana HN? e totusi un lapte pt diaree...
e bine sa-l bea atata vreme?
as vrea sa mai incerc incaodata trecerea pe un lapte praf normal...credeti ca alta marca ar fii mai buna?
ma gandeam la Vitalact Produse Vitalact Immunity Junior ...credeti ca e ok?

In plus ma ingrijoreaza ca la varsta ei nu vorbeste ...nu repeta cuvinte...vorbeste o limba a ei...comunica cu noi (sau asa crede ea pt ca noi nu o intelegem) dar gesticuleaza si are o mimica ca si cum ar vorbii normal...singurele cuvinte pe care le spune sunt mama, tata, mac mac si ham ham pe care le reproduce cand ii vede...in rest intelege tot ce spui si cateodata face ce spui dar mai rar...e f. capoasa si vrea sa faca totul singura...asa a si invatat sa mearga de altfel pt ca nu vroia sa o ajute nimeni...

va multumesc pt timpul acordat si sper sa ma puteti lamuri cu raspunsuri la toate aceste intrebari...

Stimata doamna,

Ce analize I s-au facut ? A crescut ceva in coproculturi ? Examenul scaunului pentru digestie a fost normal ? Ce fel de anemie are?
Creste in greutate si in inaltime ?
Ar putea fi vorba fie de un sindrom postenteritic , adica o intoleranta la lactoza secundara unei enterocolite prin care fetita a trecut la un moment dat; fie de o eventuala malabsorbtie.
Din datele pe care mi le-ati prezentat, consider ca are nevoie de o perioada mai lunga de dieta fara lactoza ( poate 6 luni). Laptele de capra are un continut mai sarac de lactoza , de aceea il tolereaza mai bine. Dar atat laptele de capra cat sic el de vaca nu au o compozitie adaptata nevoilor de crestere ale organismului unui pui de om (prea multe proteine sau insuficient fier – laptele de vaca, dezechilibre vitaminice laptele de capra.
Faptul ca tolereaza branza de vaci si iaurtul nu exclude diagnosticul. Intoleranta s-a ameliorat, dar inca nu s-a vindecat complet. Perioada de refacere a mucoasei intestinului subtire este variabila de la un pacient la altul ( zile, saptamani, luni) si nu depinde doar de medic, medicamente, dieta. In acest caz, hrana este medicamentul . Nicio formula de lapte standard nu este indicate in acest moment.
Deci categoric fetita are nevoie de prelungirea dietei cu o formula de lapte praf fara lactoza sau cu hipolactozat. Puteti continua cu Humana HN pe care fetita spuneati ca il accepta, pentru inca 3 luni. Cotinuati si iaurt nature, branzica de vaci.
Tineti-ma la current.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Va multumesc mult pentru raspuns.Lapte praf Humana bea.Vitamina D nu i-am mai dat din primavara.Am sa incep sa-i mai dau acum ca a venit iarna.Si am sa incerc sa mai reduc din lapte.Asa poate va manca mai multa mancare.Ii place tare mult iaurtul,ar manca si 300 g odata,dar mi se pare prea mult.Unul pe zi cred ca e destul,nu?
Mi-a spus cineva odata ca copilul ar fi anemic,pentru ca e prea alb la fata.El e mai blondut.Era o doamna pediatru...si ca fontanela se inchide prea repede si ca nu-i mai creste creierul...
As veni cu el la o consultatie,sa ma asigur ca totul e in regula,nu cumva lucrati la un cabinet privat?Sau unde as putea sa va gasesc,ca am inteles ca nu mai exista clinica din Grigorescu.
Va multumesc mult!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si Raul Gabriel(13.06.2011)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Stimata doamna,

Sunati luni dupa ora 10 la 0264584066 pentru programare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batmanita spune:

am primit azi branzica danonino.un frumos cadou de mos nicolae, multumesc danone si .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaF spune:

Salut
Si noi am primit azi bax-ul de branzica.
Chiar ca am primit un cadou frumos de Mos Nicolae cat si pt cea mare cadou de ziua ei de nastere.
Multumim Danone si Desprecopii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

am primit si noi astazi branzica danonino!! o surpriza tare frumoasa azi de mosh nick
multumim desprecopii.com si danone!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Am primt branzica. Multumim frumos Danone si Despre.copii!
Acum suntem ocupati.... Avem branzica pana pe 29 decembrie.

cu 31+ .... si am intrat in luna a 8-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Noi n-am primit nimic, chiar vroiam sa intreb ce se intampla.

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete

[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)

Mergi la inceput