Copii care se plictisesc la clasa pregatitoare...
Nu credeam sa postez un subiect de acest gen.Dara iata ca se intimpla la fimiu la scoala.Dupa prima saptamina deja clasa lui vrea "mai greu doamna,va rugam".Am citat copiii.
Dupa o prima saptamina de acomodare in care au colorat fise,au vorbit despre ei,despre anotimp,au invatat poezii si cintecel de toamna,concluzia a fost ca planificarea este prea simplista.
Cine poate posta o planificare de clasa pregatitoare?Vreau sa vad si eu cum urmeaza sa se intimple lucrurile.
Am senzatia ca nivelul copiilor este net superior a ceea ce vor face anul asta si mi-e ca vom asista noi parintii la un regres al copiilor.
Aveti aceeasi impresie?
Raspunsuri
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deea772 Am senzatia ca nivelul copiilor este net superior a ceea ce vor face anul asta si mi-e ca vom asista noi parintii la un regres al copiilor. Aveti aceeasi impresie? |
Tind sa-ti dau dreptate. Mi-a fost teama de la inceput ca asa se va intampla, daaar, cum fetita mea inca n-a implinit 6 ani, nu am avut curajul sa o inscriu direct in clasa I, desi educatoarea s-a rugat tot anul trecut de mine sa fac astfel, fiindca va bate pasul pe loc si e pacat :(
Singura solutie e sa facem noi suplimentar acasa cate ceva - evantual dupa Abecedar sau alte asemenea - ca sa aiba si copilul o satisfactie ca invata lucruri noi.
Edit: Am uitat sa spun ca anul acesta vor face DOAR literele de tipar (pe care, evident, le stim deja foarte bine) si DOAR adunari si scaderi pana la 10 - si asta TOT anul !!!
teolinda spune:
Eu chiar astazi am vazut caietul de mate... vor face adunari si scaderi pana la 30. Doamna invatatoare mi-a spus ca vrea sa-i invete sa citeasca anul acesta pentru ca in cl. I-a se dedica mult timp scrisului de mana. Pe de alta parte mi-a zis ca vrea sa ii obisnuiasca sa raspunda la intrebari cu o propozitie si sa foloseasca mai multe cuvinte atunci cand vorbesc/povestesc lucru care se pare ca deja a inceput sa se "miste".
Deasemenea mi-a spus ca va face suplimentar programei daca copii pot... ei i se pare ca vor putea... chiar la faza cu cititul mi-a spus ca asta isi doresc si copii sa invete sa citeasca.
Al meu copil inca nu se plictiseste... i se pare ca trece prea repede timpul si ca sta prea putin la scoala.
Referitor la "plictiseala" a spus si Doamna ca nu se astepta sa vada ca unii dintre ei se plictisesc... da' nu pentru ca sunt prea usoare activitatile ci pur si simplu pentru ca-s prea mici si n-au rabdare sa stea/ sa fie atenti/ sa asculte/ sa raspunda.
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
RO ANA spune:
Si copilul meu se plictiseste, singura ora interesanta pana acum a fost sportul in conditiile in care lui nu-i place sa faca sport.
Astazi li s-a citit "Ursul pacalit de vulpe" iar el acasa citeste singur "Alexandru cel Mare". Din punctul meu de vedere, pana in acest moment, e un regres in comparatie cu ce faceau la gradinita.
Celena2 spune:
Si mie mi se pare programa simplista, motiv pentru care am redus un pic pregatirea individuala. In acest moment Ioana citeste cursiv, targetul la clasa fiind doar cunoasterea literelor. La matematica, face adunari si scaderi pina la 10, la scoala insa nu li se cer operatii matematice, ei trebuie doar sa stie sa numere pina la 10 ,(chestie pe care o facea de la 1 an si 6 luni). La semnele grafice se descurca foarte bine pt. ca am lucrat acasa, incepusem sa o invat scrierea de mana insa am renuntat in vara gandindu-ma ca e mai bine sa-i formezee d-na invatatoare cum doreste ea.
Cred ca o sa avem probleme cu limba spaniola, pt. ca ea a facut engleza intensiv si ii vin in minte mai repede cuvintele in engleza decat in spaniola.
Ce nu intelege, expresiile extrem de grele, dupa parerea mea din povestile lui Creanga pe care d-na le-a citit sapt. trecuta. De ex.: Danila Prepeleac, am citit-o impreuna acasa si m-am luat cu mainile de par, explica-i copilului pe intelesul lui toate expresiile alea pe care nu le va folosi in veci, explica-i cum e cu dracii (despre care pina acum m-am ferit sa-i spun mare lucru pentru a nu-i da cosmaruri noaptea) etc. Chiar nu inteleg de ce au in programa povestile astea, la o asemenea varsta, cand si unui adult ii trebuie dictionarul de neologisme / arhaisme langa el pentru a le descifra.
Inca nu s-a plictisit si e nerabdatoare dimineata sa mearga la scoala.
anya spune:
Copilul meu e in clasa 1 si toata saptamana trecuta au colorat si au ascultat cantece. Abia ieri au facut primele punctulete pe caietul de mate. La mate el e mai avansat (stie inmultiri), la romana cunoaste literele si....la scoala se plictiseste. De fapt chestia asta i-a spus-o din prima zi de scoala fratele mai mare (acum a 4-a). Am surprins o discutie intre ei: - Calin, sa-ti explic! Scoala e plictisitoaaaare! Singura distractie e in pauza cu copiii.
Asa ca sa nu credeti ca la clasa 1 e altfel.
Editez: Roana, copilul tau se va plictisi si in clasa 1. Abia la sfarsitul clasei 1 li se dau texte scurte, povestiri sa citeasca singurei.
anasia spune:
eu zic sa aveti putina rabdare, a trecut doar o saptamana de acomodare; haideti sa nu exageram cu operatii in clasa pregatitoare pana la 30 ....ce-o sa fac in clasa I? trec la inmultire? stati sa ajunga la teme, cand o sa scrie toata dupa-masa, cu "n" culegeri, cand cei de clasa a II-a au cate 5 ore (2 zile pe saptamana ) si vin franti de oboseala;
danaionela spune:
Eu cred ca depinde de fiecare copil si nu in ultimul rand de invatatoare, cum stie ea sa se faca inteleasa.
Eu le-am intrebat pe ale mele daca s-au plictisit la scoala si mi-au spus ca nuuuuuuuuuu. Intradevar fisele sunt mai usoare decat la gradi, dar asta este pentru inceput. Nu toti stiu sa citeasca si sa scrie, nu toti stiu sa desparata in silabe si fiecare silaba in sunete. Educatoarea trebuie sa se ocupe si de acesti copii, eu cred ca in special aceasta clasa pregatitoare pentru asta a fost facuta, sa nu mai existe diferente intre copii asa de mari cand intra in clasa 1.
La noi invatatoarea ii implica la fel de mult si pe cei care stiu si pe cei care nu stiu. Le da de lucru astfel incat sa fie ocupati. Celor care stiu le pune intrebari mai grele, celor care nu stiu ii ajuta sa ajunga la nivelul celorlati.
Noi facem si semne grafice, si multimi, vorbim despre noi, incercam sa povestim cu mai multe amanunte, dar si ne jucam si coloram mult.
Acasa citim in fiecare seara, si am inceput sa citim carti putin mai greoaie . Citesc ce vor ele, la un moment dat aveau incepute 3-4 carti.. De la Jurnaulul unei Pustoaiece la Sarea in Bucate, apoi incercam sa comentam pe baza lor.
La matematica am trecut de faza adunarilor si scaderilor, le-am luat culegeri de clasa 1 si deja de jumatate de an lucreaza din ele.
La romana dupa ce au invatat literele de mana ( le-au facut la gradi) am inceput sa lucram semnele de punctuatie. Lucram incet cand au ele chef, nu in fiecare zi...
Eu zic ca este foarte important cum se impune invatatoare si cum ii atrage, dar si cat de interactiva face ora. Mai conteaza si care este diferenta de cunoastiite intre ei , si pana cand reuseste sa-i aduca pe aceeasi linie mai dureaza..
ruxandra_sb spune:
si mie mi se parte o graba tare grabita
educatia nu inseamna numai scris/citit/socotit.. ci mult, mult mai multe..
printre care povestit/repovestit/interpretari de roluri/diverse jocuri/lectii in natura/vizitat diverse locuri.. de la piata, fabrica, gara, ateliere.. la biroul parintilor si muzee/excursii/legat prietenii/activitati de voluntariat/vizionari de spectacole/multa muzica/arte
timpul liber de acum se poate folosi pt si mai mult sport si activitati in aer liber, limbi straine, legat prietenii..
acus trece timpul si nu ne mai ajunge timpul
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Lala_D spune:
Programa de pregatitoare a ramas in mare parte aceiasi ca si in anii trecuti cand se tinea in gradinita.
Pe scurt ea cuprindea identificarea cifrelor, literelor de tipar, semne grafice, despartirea in silabe, multimi, formarea cifrelor ( compus/descompus), cunostinte despre natura, om, povestit, joc de rol, dezvoltarea musculaturii fine a mainii etc.
Fara scris de mana, citit, socotit ( cel putin nu in programa oficiala).
Din cate povestiti voi ca fac/stiu unii dintre copiii vostri atunci ei sunt intrati mult in programa de clasa I si au toate sansele sa se plictiseasca chiar si anul viitor.
danaionela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb si mie mi se parte o graba tare grabita educatia nu inseamna numai scris/citit/socotit.. ci mult, mult mai multe.. printre care povestit/repovestit/interpretari de roluri/diverse jocuri/lectii in natura/vizitat diverse locuri.. de la piata, fabrica, gara, ateliere.. la biroul parintilor si muzee/excursii/legat prietenii/activitati de voluntariat/vizionari de spectacole/multa muzica/arte timpul liber de acum se poate folosi pt si mai mult sport si activitati in aer liber, limbi straine, legat prietenii.. acus trece timpul si nu ne mai ajunge timpul Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
Ai dreptate. Peste un an -doi o sa plangem ca nu mai avem timp pentru miscare.
Si eu pun accentul in acest an tot pe sport, motiv pentru care le las in pace, fac cand vor ele si cand au ele chef. Ma bucur mult ca le place sa citeasca si incerc sa le dezvolt acest lucru, combinat cu studiul limbilor straine. In rest inca profitam de vremea frumoasa si ne plimbam mult, si cand au ele chef, mai rezolvam o problema sau mai scriem o propozitie.