De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
eu vreau sa-mi dau copilul la liceul teoretic de unde apartinem si au program step atat(adica 8-16,)..imi spunea vecina care a inscris baietelul ca e f greu ,obositor,vine acasa frant ,nici nu se mai joaca

Copiii mei au program la scoala pana la 3 jumate, deci similar cu ce spui tu si nimeni nu este daramat. Cea mica a inceput la scoala la 4,5 ani si nu dormea cu capul pe banca. Colegii ei sunt de aceasi varsta. Poate copiii ar trebui sa se culce seara mai devreme daca sunt asa obositi la scoala.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

la 4,5 ani la sc.?
ce fel de scoala fac?
si la 4 ani un program de la 8-la 3 jumate, fara sa se odihneasca la amiaza ,nu-i obositor?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
ambele variante,depinde de copil si de parinti

Nu exista ambele variante. Cine decide care varianta se aplica in care caz?

Pana acum nu s-a pus problema de asa ceva. Dar acum cu generatiile astea de copii care incep asa tarziu scoala, va trebui sa se puna problema serios. E una cand ai un tanar de 18 ani cateva luni la sfarsitul liceului si alta cand mai are 2 ani de scoala. Poti sa treci peste confidentialitate si peste drepturile lui de adult si sa contactezi parintii? Eu zic ca se aluneca pe o panta si mai periculoasa si tinerii adulti devin si mai infantilizati si li se incalca drepturile.

Citat:
tu spuneai ca la 18 ani un copil e capabil sa ia singur decizii..atunci cu atat mai mult la 19,20 va fi mai capabil sa stie ce e bine ptr el nu?

Degeaba stie ce e mai bine daca are optiunile limitate.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
la 4,5 ani la sc.?
ce fel de scoala fac?
si la 4 ani un program de la 8-la 3 jumate, fara sa se odihneasca la amiaza ,nu-i obositor?

La 4,5 ani a inceput pre-scool, ceva similar cu clasa 0 dar la scoala, cu program de scoala. La 5,5 ani a intrat in clasa 1-a. Nu, nu este obositor, toti copiii merg asa la scoala si nu am auzit parinti care sa isi faca probleme. In primii ani de scoala fiica-mea se culca la 8 seara, se scula la 7 dimineata si nu avea nevoie de somn dupa-masa. Aici nu exista obsesia asta cu dormitul in timpul zilei.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
ambele variante,depinde de copil si de parinti

Nu exista ambele variante. Cine decide care varianta se aplica in care caz?

Pana acum nu s-a pus problema de asa ceva. Dar acum cu generatiile astea de copii care incep asa tarziu scoala, va trebui sa se puna problema serios. E una cand ai un tanar de 18 ani cateva luni la sfarsitul liceului si alta cand mai are 2 ani de scoala. Poti sa treci peste confidentialitate si peste drepturile lui de adult si sa contactezi parintii? Eu zic ca se aluneca pe o panta si mai periculoasa si tinerii adulti devin si mai infantilizati si li se incalca drepturile.

Citat:
tu spuneai ca la 18 ani un copil e capabil sa ia singur decizii..atunci cu atat mai mult la 19,20 va fi mai capabil sa stie ce e bine ptr el nu?

Degeaba stie ce e mai bine daca are optiunile limitate.

ma refeream ca ambele variante pot fi posibile,adica sa se intereseze parintii de copil daca asa vrea copilul sau sa ia decizii el singur daca asa vrea sau daca parintii au incredere in el
cum ti-am spus,eu fac parte din acei copii care au terminat liceul la 20 de ani +(din cauza ca am facut 5 ani la liceu)si am fost data la sc la ~8 ani ,si am luat singura deciziile
pentru mine dezamagirea a venit ca nu am avut cum sa dau mai departe ca mi-as fi dorit sa invat pana la 30 daca era cazul

Mergi la inceput

Citat:
ma refeream ca ambele variante pot fi posibile,adica sa se intereseze parintii de copil daca asa vrea copilul sau sa ia decizii el singur daca asa vrea sau daca parintii au incredere in el

Pe bune ca incepe sa fie ridicol. Liceul nu a fost conceput sa educe adulti. Poate vor avea un formular pe care tanarul cand implineste 18 ani il semneaza si le da voie profesorilor sa discute situatia lui cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Andacos & Rufus, a fost informare berechet cu clasa 0. Erau afise in gradinita, ni s-a spus la sedinta cu parintii, ne-a pus chiar sa semnam daca NU vrem sa dam copilul la scoala desi el ar putea fi dat. Fetita mea are 7 ani fara o luna asa ca noi ne-am incadrat direct la clasa I iar pt clasa 0 erau niste reguli de varsta pe care nu le-am retinut pt ca nu eram direct interesata. In plus a venit si acasa de la scoala de unde apartinem ca sa faca un recensamant sa-si stabileasca nr de locuri, sa ne treaca intr-unj registru si sa ne spuna cand sa venim la inscrieri. Informatie exista pe toate gardurile, numai daca nu voiai nu te informai!!!

Testul se dadea daca copilul nu facuse pregatitoarea la gradinita si tu voiai sa-l inscrii i clasa I, iarasi nu stiu detalii pt ca n-a fost cazul.

O colega de gradi de-a fetitei mele implineste 6 ani in noiembrie si e bine merci in clasa 0 la scoal.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
la 4,5 ani la sc.?
ce fel de scoala fac?

La 4,5 ani a inceput pre-scool, ceva similar cu clasa 0 dar la scoala, cu program de scoala. La 5,5 ani a intrat in clasa 1-a. Nu, nu este obositor, toti copiii merg asa la scoala si nu am auzit parinti care sa isi faca probleme. In primii ani de scoala fiica-mea se culca la 8 seara, se scula la 7 dimineata si nu avea nevoie de somn dupa-masa. Aici nu exista obsesia asta cu dormitul in timpul zilei.

bird dar nu e vorba de obsesie ci pur si simplu eu pe ai mei ii vad obositi,cel mare abia de anul refuza sa doarma la amiaza dar daca l-as forta ar dormi insa nu-l fortez ca adoarme f tarziu seara ,dar pe la 6 seara il vad cum cleureste si tot nu vrea sa adoarma pana la 10 ,10 jumate:)
dar cel mijlociu imi adoarme si pe scaun de oboseala:)
oricum la 5,5 ani la scoala in clasa 1 mi se pare mult prea greu ptr eisi nu ptr ca nu ar fi isteti:) daor ca sunt prea micuti
sincer iti spun toti parintii care am vorbit eu,cunostinte,si care si-au dat copiii la 6 ani in cl 1 le-a parut rau,au spus ca copiii au f pregatiti in sensul ca stiau f multe dar ca a fost prea devreme ,
fiecare face cum considera insa eu cred ca un copil la 7 ani ar trebui sa mearga in cl 1,al meu cu siguranta va merge la 8 dar de acum asta este..nu mai am ce face..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Andacos & Rufus, a fost informare berechet cu clasa 0. Erau afise in gradinita, ni s-a spus la sedinta cu parintii, ne-a pus chiar sa semnam daca NU vrem sa dam copilul la scoala desi el ar putea fi dat. Fetita mea are 7 ani fara o luna asa ca noi ne-am incadrat direct la clasa I iar pt clasa 0 erau niste reguli de varsta pe care nu le-am retinut pt ca nu eram direct interesata. In plus a venit si acasa de la scoala de unde apartinem ca sa faca un recensamant sa-si stabileasca nr de locuri, sa ne treaca intr-unj registru si sa ne spuna cand sa venim la inscrieri. Informatie exista pe toate gardurile, numai daca nu voiai nu te informai!!!

Testul se dadea daca copilul nu facuse pregatitoarea la gradinita si tu voiai sa-l inscrii i clasa I, iarasi nu stiu detalii pt ca n-a fost cazul.

O colega de gradi de-a fetitei mele implineste 6 ani in noiembrie si e bine merci in clasa 0 la scoal.

ei bine lavi afla ca pe mine nu m-a informat nimeni,tot ce am aflat a fost de pe internet si din ce am auzit la parinti,ca la stiri nu ma uit :P
in rest nu m-a intrebat nimeni nimic,nu am semnat nimic,nu am vorbit la gradinita despre asta, a fost decizia parintilor si atat daca ii da la cl 0 sau nu

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Pe bune ca incepe sa fie ridicol. Liceul nu a fost conceput sa educe adulti. Poate vor avea un formular pe care tanarul cand implineste 18 ani il semneaza si le da voie profesorilor sa discute situatia lui cu parintii.

nu e ridicol bird,atat timp cat copilul sta cu parintii mi se pare normal ca parintele sa se intereseze de el,sa il intereseze ce situatie are samd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si din punctul meu de vedere e aiurea.
Sa ma duc la scoala sa ma interesez de fiul meu ... tanar adult de 20 de ani.
La aceasta varsta sper sa-l pot considera suficient de matur (si eu sa fiu ) incat sa nu fie nevoie sa mai vina mama la scoala. Indiferent daca il dau la 6 sau la 8 ani - dupa cum o fi legea at.

& +33

Mergi la inceput