De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_vio/dana_sp_vio.jpg)
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
prin "mirajul banului propriu" eu inteleg tentatia de a renunta la studii superioare in favoarea unui serviciu cu studii medii. punct dupa care mi se pare mai dificila reintoarcerea la studii. asa ca vad mai degraba o calitate daca acest miraj nu poate fi atins fix cand vrea adolescentul. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Prietenii mei din Germania nu au studii superioare. Au terminat liceul cu bac (cred) si s-au angajat la firme care i-au scolarizat part-time (2zile scoala+3serviciu, sau invers). 20ani mai tarziu ei lucreaza la aceleasi firme, n-o duc rau chiar deloc.
N-am inteles de ce asta ar fi un minus. E obligatoriu sa ai studii superioare?
Alexandra Maria
14.12.2007
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ela_04 spune:
Eu dupa liceu am dat la facultate si am picat. Asa ca a doua oara nu am mai dat. Si am stat multi ani pana m-am intors iar la studii.
Cand am facuto a fost pt mine. Asa simteam. Ca si cum dezvoltarea mea nu a fost completa. Nu pt diploma aia. M-am intors sa invat.
Nu stiu daca e mai bine sau mai rau sa dai copilul la scoala la 8 ani...
Eu am fost data la 6 ani, m-am adaptat f bine. Fratele meu tot la 6 desi nu prea era pregatit... extrem de firav trebuia cineva sa-i duca ghiozdanul ca altfel il ducea taras pana la scoala.
Dar la amandoi ne-a placut cand am terminat liceul la 18 ani.
Era ca si cum societatea ne recunostea in sfarsit maturitatea. &
+33
![](images/user_woman.png)
tiusca spune:
Andacos-eu am citit subiectul asta de la inceput si am si raspuns pe la primele pagini.Dar nu pot fi de acord cu Bird si cu AB pentru ca ele iti dau impresia mereu ca detin adevarul suprem.In plus ele vorbesc din experienta altor societati,deci sunt rupte de societatea romaneasca.Deja Oana a fost super atacata pentru ca a indraznit sa spuna cum se joaca copii ei singuri si cum copilul ei de 6 ani este inca la gradi.Pai si al meu a fost pana la aproape 7 ani,pentru ca asa era sistemul si multi dintre noi am fost pana aproape de 7 ani.
In alta ordine de idei(si la subiect),astazi e prima oara cand M.va veni singur de la scoala,isi va deschide singur usa si va sta singur in casa.Face 8 ani sapt.viitoare.Urati-mi bafta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia daca intri la 7 ani la scoala, nu ai cum sa ai 18 ani cand termini a 10-a. |
Daca intri la scoala la 7 ani, la sfarsitul clasei a 10-a ai 17 ani. Noi vorbim de copii dati la scoala la 8 ani, care au 18 ani la sfarsitul clasei a 10-a.
conteaza poate acel an in plus pe care reusesti (sau nu) sa-l furi copilariei? |
Eu nu inteleg cum se termina copilaria cand te duci la scoala. Mai stai un an in gradinita. Eu am urat gradinita, cu pasiune, in schimb am iubit scoala. La gradinita ma punea sa dorm dupa-masa si eu nu putea dormi. La scoala nu trebuia sa dorm
![](punk.gif)
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanap85/oanap85.jpg)
oanap85 spune:
pai Rufus chiar de stiam toti parintii astia.. insemna ca toti copiii care implineau/implinesc 6 ani mergeau la grupa 0?pai aveau locuri ptr toti copiii?sau daca dadea testul ala sa vada daca e apt pentru a intra la cl 0 si nu-l lua, ?
sau mi-l repartizau pe nu stiu unde..
eu vreau sa-mi dau copilul la liceul teoretic de unde apartinem si au program step atat(adica 8-16,)..imi spunea vecina care a inscris baietelul ca e f greu ,obositor,vine acasa frant ,nici nu se mai joaca
daca dupa examinarea lor nu era apt ptr cl0 ?ca al meu a mers f putin la gradinita in anii astia din cauza problemelor de sanatate..
asa ca bird orice ai spune tu ,desi eu speram sincer sa se schimbe asta cu cl 0 ..mai ales ca la un moment dat se vorbea ca se va face tot la gradinita clasa pregatitoare etc,nu imi pare rau ca nu mi-am dat copilul la sc
consider ca nu e pregatit, si consider ca are timp sa invete ,o data ce incepe scoala incepe si programul de activitati ..asa ca mai bine;
acum e f bine ,vine acasa la 12 de la gradinita si se joaca sau deseneaza sau face ce vrea el...
asta e problema?ca incepe la 8 ani?sau ca termina la 19?
ori 18 ori, 19 tot aia :P
copilul daca vrea sa invete invata,daca vrea sa se lase de sc se lasa si la 16 ani
oricum eu insist sa spun ca un copil la 18 ani nu e pregatit sa-si ia viata in piept
si daca termina la 19 ani sau la 18 ani si-mi spune "mama nu vreau sa merg anul asta la facultate ci anul urmator,un an vreaus sa ma odihnesc" ce pot eu sa fac daca nu vrea?
vrei sa spui ca e tarziu ptr cineva sa faca si facultatea mai tarziu?
decat sa-l dau la nici 6 ani la sc si sa doarma pe banca mai bine il dau la 8 in cl 1 si stau linistita
nu mai spun ca parintii care am vorbit tre sa faca ei clasele,sa puna perdele,sa varuiasca ,sa cumpere dulapuri, etc
o mama se plangea ca era clasa goala,doar niste banci si scaune si baietelul ei a fost asa de dezamagit ca nu mai vroia sa mearga,macar niste planse acolo daca punea pe perete sau desene
eu sper ca pana la anul cand imi voi da copilul in cl 0 sa aiba clase ptr ei ,sa fie altfel..mai pregatiti
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
bird70 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Gresesti. Si nu imi dau seama cum gandesti. Poate pleca , poate munci si poate sa-si termine studiile. Daca vrea musai, nimic nu-l tine. |
Evident ca daca vrei poti termina liceul si la 50 de ani. Dar cred ca e mult mai greu sa pleci de acasa la 18 ani cand inca mai ai 2 ani de liceu.
Abia acum mi-am dat seama de un detaliu. Sa zicem ca tanarul are 19-20 de ani si e la liceu. Ce se intampla cu progresul tanarului, diriginta vorbeste cu parintii? sau tine cont de confidentialitate si de faptul ca elevul e adult si comunica doar cu el? Intervin niste probleme legale. Daca adultii merg la liceu atunci sistemul trebuie schimbat.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui tiusca Deja Oana a fost super atacata pentru ca a indraznit sa spuna cum se joaca copii ei singuri si cum copilul ei de 6 ani este inca la gradi. |
Cu prima parte itzi dau dreptate,cu a doua nu,Oana a demonstrat ca nu s-a informat suficient si asta a fost ce i s-a spus!(spus nu reprosat ca e treaba ei pina urma,insa cind sustzii niste lucruri public,,,itzi asumi si consecintez!!!!)
Lasa ca va fi bine,daca el a vrut sa merga/vina singur de la scoala si tu consideri ca e pregatit pentru asta,foarte bine!
Dana
bird70 spune:
citat din mesajul lui mianna prin "mirajul banului propriu" eu inteleg tentatia de a renunta la studii superioare in favoarea unui serviciu cu studii medii. punct dupa care mi se pare mai dificila reintoarcerea la studii. asa ca vad mai degraba o calitate daca acest miraj nu poate fi atins fix cand vrea adolescentul. |
Sa stii ca nu-i asa. Eu am facut o facultate aici si am avut colegi de la 18 la 50 de ani. Pe mine m-a impresionat ce maturi si dedicati erau cei de 18 ani. Pentru ca aici doar cine vrea cu adevarat merge la facultate. Nu merge nimeni doar ca asa se face sau ca vor parintii. Majoritatea sunt tineri care au lucrat de la 15-16 ani pentru bani de buzunar si acum la 18 ani impart o casa cu prietenii, merg la facultate si muncesc part-time. Am avut si colegi care au lucrat cativa ani si au ajuns la concluzia ca vor sa invete, si astia erau foarte focusati si stiau ce vor. Nu am avut nici un coleg care sa treaca prin facultate ca rata prin apa, cum se practica in Romania.
Eu nu vad nici un beneficiu sa faci o facultate in doru'lelii, pentru ca nu ai alta optiune.
bird70 spune:
citat din mesajul lui oanap85 eu vreau sa-mi dau copilul la liceul teoretic de unde apartinem si au program step atat(adica 8-16,)..imi spunea vecina care a inscris baietelul ca e f greu ,obositor,vine acasa frant ,nici nu se mai joaca |
Copiii mei au program la scoala pana la 3 jumate, deci similar cu ce spui tu si nimeni nu este daramat. Cea mica a inceput la scoala la 4,5 ani si nu dormea cu capul pe banca. Colegii ei sunt de aceasi varsta. Poate copiii ar trebui sa se culce seara mai devreme daca sunt asa obositi la scoala.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanap85/oanap85.jpg)
oanap85 spune:
"Abia acum mi-am dat seama de un detaliu. Sa zicem ca tanarul are 19-20 de ani si e la liceu. Ce se intampla cu progresul tanarului, diriginta vorbeste cu parintii? sau tine cont de confidentialitate si de faptul ca elevul e adult si comunica doar cu el? Intervin niste probleme legale. Daca adultii merg la liceu atunci sistemul trebuie schimbat."
ambele variante,depinde de copil si de parinti
mai rau e atunci cand nu are cu cine vorbi si nu are cine sa se intereseze de copil
maicamea de ex nu s-a interesat niciodata ce fac eu...
tu spuneai ca la 18 ani un copil e capabil sa ia singur decizii..atunci cu atat mai mult la 19,20 va fi mai capabil sa stie ce e bine ptr el nu?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/