De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, eu nu am prea inteles niciodata modul asta in care iti sustii cu atata vehementa actiunile facute, ca jignesti o intreaga masa de oameni pe care nu ii cunosti, doar ca sa te lauzi pe tine.
Ma refer aici la faptul ca la 20 de ani speri ca fetele sa plece de acasa, sa fie femei independente, nu agatate de fustele tale.
Ca sa nu jignesti alti oameni se cere alta exprimare.
Si asta din simplul motiv ca in viata de familie inca nu exista ghiduri si protocoale, prin urmare NU exista o reteta garantata de succes, suntem oameni si fiecare este altfel.
Varul meu are o relatie cu mama lui care mie mi se pare extrem de ciudata, lor nu. Cand am spus ca eu ii spun mamei mele pe nume si ca e una dintre prietenele mele cele mai bune, au fost pers. care s-au aratat oripilate de acest lucru, ca lor nu li se parea 'normal'.

Asa ca e foarte bine ca tu esti multumita de viata ta si a familiei tale si ca ai facut exact ce ai vrut tu. E foarte trist ca ai nevoie sa jignesti alti oameni, lucru care pe mine ma face sa ma intreb daca tu chiar esti multumita cu asta sau nu.
Eu una ma simt foarte bine ca am stat cu familia mea cat am simtit eu, ca m-am mutat cu prietenul meu atunci cand am vrut noi samd, si zau ca nu vad de ce te-as eticheta pe tine in vreun fel, sau pe Daniela sau pe altcineva care au procedat altfel.
Vorba lui Chuny, esti cateodata atat de agresiva la subiecte de-astea de 'chill out', ar trebui sa te gandesti putin inainte sa etichetezi multimi de oameni necunoscuti.

Eu am fost surprinsa cand am vazut la TV ca cei 2 copii i lui Trump au lucrat la firmele lui si ca primeau sume modice (modice pt situatia lor) de genul 200 de dolari pe saptamana.
Si la fel de surprinsa am fost cand am citit undeva ca Bill Gates a declarat ca a lasat prin testament la fiecare copil o suma x (bine, ceva de genul 10 milioane dolari), iar restul banilor vor merge la diverse fundatii dupa moartea lui.

Ma distreaza ca a ramas contrazicerea la nesfarsit cu varsta la care sa iti dai copilul la scoala. Eu pe al meu o sa il dau cat de tarziu se poate, ca sa se bucure de copilarie, care sper sa fie cel putin la fel de frumoasa ca a mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Bird sper sa nu te superi dar ... ai fost foarte privilegiata. De unde sa-mi ia casa ai mei? Mama s-a imbolnavit grav cand eu aveam 16 ani. La 23 de ani (terminasem facultatea) sustineam eu tratament si spitale plus meditatiile surorii mele. La 26 de ani mama a murit. Mi-am tinut sora in facultate (era in anul I cand a murit mama). Prin tinut inteleg ca le plateam intretinerea (ea statea cu tata) si uneori le mai dadeam ceva bani de mancare. Tatal meu era deja pensionar. Garsoniera ne-am luat-o platind rate. Copilul a aparut la 29 de ani.
Dar noi chiar am luat-o "de la lingura". Si nu cred ca ai cum sa le faci pe toate la 18-19 ani fara suportul material al parintilor. Chiar nu vad cum si ce as mai fi putut face ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Oana - legea invatamantului este in vigoare. Partea cu clasele primare se aplica incepand in acest an (2012) si se va aplica pana la modificarea legii. Partea cu "gimnaziu" se aplica pentru generatia care e acum in cls a VI-a si toate generatiile urmatoare (adica se aplica din 2011 - cei care au inceput cls a V-a in 2011).

Se tot aud zvonuri despre ce si cum cu pregatitoarea la anul (in gradi sau in scoli) dar ce e absolut clar e ca nu intra nimeni in cls I fara sa fi facut pregatitoarea intai.
Ultima generatie la care a fost posibila admiterea in cls I fara pregatitoare a fost cea din acest an. Oricum majoritatea aveau pregatitoarea facuta .... si asta de multi ani (si fi-mea a facut pregatitoarea, in gradinita ce-i drept).
Evident, daca se voteaza o noua lege .... se schimba tot, altfel nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Oana - legea invatamantului este in vigoare. Partea cu clasele primare se aplica incepand in acest an (2012) si se va aplica pana la modificarea legii. Partea cu "gimnaziu" se aplica pentru generatia care e acum in cls a VI-a si toate generatiile urmatoare (adica se aplica din 2011 - cei care au inceput cls a V-a in 2011).

Se tot aud zvonuri despre ce si cum cu pregatitoarea la anul (in gradi sau in scoli) dar ce e absolut clar e ca nu intra nimeni in cls I fara sa fi facut pregatitoarea intai.
Ultima generatie la care a fost posibila admiterea in cls I fara pregatitoare a fost cea din acest an. Oricum majoritatea aveau pregatitoarea facuta .... si asta de multi ani (si fi-mea a facut pregatitoarea, in gradinita ce-i drept).

Sorana si Monica (28.09.2002)

sorana ,deci al meu daca e acum la pregatitoare, la gradi, la anul va putea intra direct in clasa 1?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Sorana si Monica (28.09.2002)

sorana ,deci al meu daca e acum la pregatitoare, la gradi, la anul va putea intra direct in clasa 1?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

NU exista pregatitoare in acest an la gradinita !!!
Al tau este acum GRUPA MARE.

Conform legii gradinitele NU au avut dreptul sa organizeze in acest an scolar grupe pregatitoare, acestea au fost organizate doar de SCOLI.

Asa ca NU. Daca se pastreaza legea, in toamna urmatoare nu vei putea sa il inscri in clasa I ci DOAR in grupa pregatitoare ( unde se va organiza ea : in scoala sau in gradinita, nu e decis inca).

Asta daca nu se schimba legea pana in toamna viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu nu mai intzeleg,cum e la pregatitoare daca deja functzioneaza clasa 0?
Adica anul asta merge paralel?Pai mie mi s epare o aiureala treaba asta,ilogica as spune!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Adica anul asta merge paralel?Pai mie mi s epare o aiureala treaba asta,ilogica as spune!

Dana

Nu Anda, nu merge in paralel.

Clasa pregatitoare ( grupa sau clasa 0 in diverse denumiri) este doar in cadrul scolii.
In gradinite au ramas :
- grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare.

Guvernantii se gandesc sa intoarca pregatitoarea in gradinite la anul dar va fi tot obligatorie si tot in cadrul invatamantului primar.

O sa vedem ce modificari apar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si iar vor fi cate 40 intr-o grupa....parca nu tot cu un an sau fara un an tot la scoala ajung......mie mi se pare ok acum....in grupa Evei sunt 18 copii...daca erau 40nici pomeneala sa o dau,mai stateam acasa un an sa fie mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Dana

Nu Anda, nu merge in paralel.

Clasa pregatitoare ( grupa sau clasa 0 in diverse denumiri) este doar in cadrul scolii.
In gradinite au ramas :
- grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare.

Guvernantii se gandesc sa intoarca pregatitoarea in gradinite la anul dar va fi tot obligatorie si tot in cadrul invatamantului primar.

O sa vedem ce modificari apar.

Asa stiam si eu insa m-a bagat Oana in ceatza!(ma rog,imi maintesc foarte clar ca la subiectul cu "clasa 0",Oana intreba ceva de genul"da' daca nu vreau sa-l dau?"si punea si emoticonul asta,deci eu inclin sa cred ca n-a vrut sa-l dea:)

De fapt voiam sa spun ca ii dau dreptate lui Bird cu scoala la 8 ani,eu daca ar fi sa intorc timpul inapoi l-as da pe fiul meu de la 6 ani jumatate la scoala si nu de la 7 ani jumatate.

Daca am fi ramas in Romania,ar fi fost alta treaba ,ar fi fost de aceasi virsta cu colegii...aici insa,e mai mare cu aproape 2 ani fatza de cei din clasa lui.

Plus mirajul banului prorpiu(alt lucru esentzial precizat de Bird)care e destul de periculos la 16-17-18 ani,e alt factor de luat in seama.Deci si eu cred ca-s numai plusurui cu datul d e6 ani la scoala.

Daca psihic copilul nu este dezvoltat ,este alta treaba,insa asta o poate stabili doar medicul,ca parinte zic ca nu e absolut nimic de pierdut daca il dai de 6 ani la scoala.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Imi cer scuze... nu-mi sta in caracter sa ma laud si nici nu sunt un model pentru altii. Stiu ca sunt multi oameni necajiti, dar pur si simplu am vrut sa arat ca poti sa te dezvolti si in Romania, nu numai in alta parte daca ai putin noroc.
Intradevar Bird nu stiu daca voi fi pregatita cand vor pleca fetele de acasa. Nu cred ca exista un parinte 100% convins si asteapta acest lucru cu nepasare. Poate or fi eu nu ma numar printre ei.
Un lucru sper si imi doresc foarte mult sa reusesc sa le insuflu fetitelor faptul sa-si intemeiasca o familie atunci cand sunt pregatite din toate punctele de vedere, profesional, financiar.. Nu o sa le sfatuiresc sa plece la 17-18 nici la 25 sau 35. Le spun sa plece atunci cand au o situatie, cand pot sa le asigure propriilor copii macar ceea ce le-am oferit eu lor si da atunci pot sa spun ca sunt pregatite. Daca vor sa plece mai devreme este pe risacul lor , le prezint dezavantajele acestui risc si daca si-l asuma Ok. Crezi ca daca eu sunt impotriva nu o sa plec? Crezi ca in momentul in care au implinit 18 ani o sa-si faca bagajul si gata... Vrei sa spui ca in ziua in care ai implinit 18 ani ai plecat de acasa?
Nu stiu ce o sa-mi rezerve viitorul, nu stiu ce o sa le rezerve lor, dar stiu ca eu o sa fac tot ceea ce pot sa le supraveghez mereu, la orice varsta , de la departare sau de la apropiere. Asta cu siguranta o sa fac, cu voia sau fara voia lor pentru ca am aceasta datorie de parinte fata de ele... Eu asa consider acum...

Mergi la inceput