Cacealmaua lui DDiaconescu

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

insolventa nu inseamna vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

O paralela intre "vadimizarea" si "otv-izarea" luptei politice.

Citat:
www.cotidianul.ro/otv-izarea-romaniei-nasita-de-traian-basescu-si-pdl-195209" target="_blank">OTV-izarea României, nasita de Traian Basescu si PDL
Ceea ce se întâmpla în aceste zile cam seamana cu „evenimentele” din toamna anului 2000. Celor care nu îsi mai aduc aminte le reîmprospatez memoria. Ne aflam atunci în fata „pericolului” vadimizarii României. Concret, în urma retragerii lui Emil Constantinescu, în batalia pentru Cotroceni concurau cu sanse apreciabile clasicul „inamic public nr. 1”, Ion Iliescu, si Corneliu Vadim Tudor. Cum accederea liderului PRM la Cotroceni ar fi putut genera unele probleme de imagine pentru România - C.V. Tudor fiind foarte prost vazut de organismele internationale -, s-au înregistrat o adevarata isterie anti-Vadim si un val de sustinere pro Iliescu.
...
Care sunt datele problemei astazi. Cunoscând practicile de la începutul anilor ’90 (pentru ca se aflau în uriasul corp politic numit FSN) si constienti de beneficiile aparitiei unui „rau” în peisajul public/politic, Traian Basescu si PDL l-au nasit pe Dan Diaconescu în varianta 2011-2012.
...
Pentru Traian Basescu si PDL, OTV-izarea scenei politice, în fapt OTV-izarea României, trebuie sa produca cel putin rezultate similare „vadimizarii” din 2000. Adica sa-i readuca la putere pe cei care se afla acum în Opozitie, sau, în cel mai rau caz, sa limiteze la maximum pierderile fostului partid de guvernamânt. (Reamintesc, în 2000, Ion Iliescu se afla în Opozitie - n.a.) Spre deosebire de momentul „2000”, acum, în 2012, prin OTV-izare exista doua posibilitati de anihilare sau slabire a celor aflati la Putere: 1. prin „redirectionarea” cât mai multor procente ale USL spre PPDD si în acest caz, DD îsi va juca rolul de „salvator” al poporului pâna la alegeri; 2. prin scoaterea brutala din joc a lui DD de catre un Traian Basescu care va poza el în „salvatorul” imaginii si a viitorului României. În aceasta a doua varianta se mizeaza pe atragerea unui procent masiv de voturi catre PDL din zona electoratului speriat de posibilitatea OTV-izarii României.

Evident, OTV-izarea României va aduce un urias deficit de imagine pentru România. Si tot evident este si faptul ca pentru pompierul specializat în stingerea incendiilor pe care chiar el le-a provocat nu conteaza pretul platit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

insolventa nu inseamna vanzare

Marina

Inseamna preluarea combinatului in contul datoriilor, creditorii fiind bancile si Electrica, dar probabil Electrica nu avea garantii de rang I, asa ca bancile urmand sa valorifice creantele, Electrica s-ar fi ales cu "parful de pe toba".
Cum le-ar fi valorificat?
Prin vanzare la un pret care sa le acopere creditele, si fara garantii privind mentinerea in functiune a combinatului.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ii tot dai cu basescu de ne-ai omorat. Ne-am prins din prima ca si de asta e de vina basescu nu idiotii aia de au organizat privatizarea. Cred ca si daca citeau dupa manual le iesea mai bine dar deh trebuie sa stii sa citesti.

Iti recomand cu incredere google.com si cautare dupa insolventa. Multe companii au reusit sa supravietuiasca dupa aceasta procedura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Marina, nu te obosi degeaba. Deceneus nu prea are habar ce inseamna insolventa si faptul ca aceasta procedura poate fi deschisa si de catre creditorii firmei. Cu cateva pagini inainte spunea:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Nu am sustinut nicaieri ca trebuie sa menti in functione for ever o companie cu pierderi.
Am sustinut ca la asa dimensiune si la asa impact merita incercat totul pentru rentabilizare, inclusiv privatizarea.
Privatizare ar trebui sa aiba clauza in contract, ca daca cel care o preia nu o rentabilizeaza in 2 ani sa nu o poata introduce in insolventa, compania sa revina statului ca si cum contractul de privatizare nu a fost onorat.

Citatul mi s-a parut savuros . Poate ne explica Deceneus cum pune intr-un contract intre doua parti (vanzatorul si cumparatorul) o obligatie pentru o a treia parte (creditorul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

deceneus uite am auzit o vorba olteneasca acum ceva timp care mi-a placut " te aruncasi ca rama-n piatra"

nu te supara, dar de cate ori iti citesc postarile imi vine vorba asta in minte. cum gasesti o prostie in presa in care un dobitoc arunca orice esec in carca lui Basescu, cum hop si tu o prezinti aici pe forum.

ti-as cere deceneus sa ne prezinti si noua fapte, care sa afirme cele scrise in articol, nu numai vorbe si presupuneri. normal ca guvernul vrea sa arunce si asta in carca presedintelui. este insa o mare, mare, mare, imensa pierdere de imagine pentru ei :)
Guvernul a dat un examen practic pe care l-a pierdut! De vorbe sunt satui oamenii, vor fapte si uite pe cine a gasit guvernul, mare investitor la Olchim. pai daca se stie ca Basescu a fost in spatele acestei tranzactii, de ce guvernul l-a acceptat ca avea toate motivele sa nu-l ia in considerare inca de cand a deschis usa cu 10 minute mai tarziu.
nu iti cer insa nimic ca stim ca nu ai ce, si bla bla-uri nu ne trebuie.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Poate ca acolo statul trebuie sa rascumpere Arpechim de la OMV (care probabil nu trebuia vanduta odata cu PETROM) si sa o cupleze cu Oltchim, daca ele formeaza un complex industrial.

Pai rascumpararea de catre Oltchim a activelor petrochimice de pe platforma rafinariei de la Arpechim a avut loc deja. In 2009. Scria asta si intr-unul din articolele pe care le-ai pus la subiectul asta. Tu pui link-uri si nu le citesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina
Ps: lectura site-ului Oltchim e de-a dreptul interesanta si inca nu am reusit sa deschid situatiile financiare


Pentru cine mai e interesat, situatiile financiare ale Oltchim pe 2011.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Daca este adevarat ce scrie aici, s-a ingrosat gluma. Prin asta DD da sah-mat tuturor care mai au acel 'tunnelvision'. Daca strainul (grup de investitie) a 'mirosit' bani, atunci ei sunt.
In plus dovedeste faptul ca DD nu e chiar atat infantil cum pare, dar asta numai in care este adevarat ce scrie in articol. Si ca Romania are inca nevoie de know-how extern pt a-si rezolva problemele.


http://www.rtv.net/privatizarea-oltchim-o-firma-fantoma-garanteaza-cu-46-de-milioane-de-euro-pentru-dan-diaconescu_46342.html

http://www.hsbc.com/1/2/about

Firma fantoma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Sfaturi pentru salariatii Oltchim

Citat:
www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cum-pot-angajatii-de-la-oltchim-sa-si-faca-singuri-dreptate-278775.html" target="_blank">Cum pot angajatii de la Oltchim sa-si faca singuri dreptate
Credeti ca întreprinderile voastre, desi falite, au sanse de supravietuire? Ridicati-va si preluati-le. Construiti societati-vehicul (Special Purpose Vehicle, SPV) care sa preia întreprinderile de la actionarii actuali si de la managerii incompetenti sau fraudulosi care le-au falimentat.
..
Metoda de preluare pe care v-o propun nu e o inventie a mea sau a României; ea a fost utilizata cu succes în SUA si în Europa, cele mai notorii cazuri fiind General Motors si Chrysler. Se numeste Leveraged Buy Out (LBO). Nu aveti nevoie de sprijinul statului român;
..
În fine, nu va dezinteresati de faliment. E cea mai buna oportunitate pentru ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere; legea spune ca tot ceea ce depaseste suma de 10 lei, cu care se vor fi platit partial creditorii, va fi imputat managerilor, actionarului, capuselor, bancilor si tuturor persoanelor care au cauzat falimentul. Daca vor fi fost externalizari frauduloase, acestea se vor anula la cererea lichidatorului, activele sau contravaloarea acestora urmând a fi readuse în patrimoniul societatii falite, spre îndestularea creditorilor. Urmariti procedura, pentru ca cei care au falimentat afacerea sa plateasca. Poate si penal, pentru ca a falimenta intentionat o afacere înseamna, deseori, bancruta frauduloasa.


Mergi la inceput