De ce le este oamenilor frica?(2)

De ce le este oamenilor frica?(2) | Autor: MihaiTexas

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent



@Histamina (trebuie sa recunosc ca intotdeauna mi-a placut cum suna "numele" tau),

Nu am nimic cu tine, dupa cum sper ca stii. Inteleg ca esti catolica si stiu ca esti credincioasa in Bunul Dumnezeu, si ca Bunul Dumnezeu te aude. Tu nu o sa “ajungi” in iad, asa precum unii lideri ai bisericii tale (catolice) ca si unii lideri ai bisericii mele (ortodoxe). Insa catolicii sunt “pe muchie de cutit” - cum s-ar spune -, când e vorba de foc si mistuire. Nu o sa studiez prin istoria catolica acum; voi face doar o singura observatie importanta, anume ca, datorita departarii bisericii din vest (numita biserica catolica astazi) de INTELEGEREA TEOLOGICA SAU DUMNEZEIASCA, prin alterarea unor informatii vitale din biserica originala si datorita acestor schimbari (*) din “ADN”-ul lui Dumnezeu care a fost dat bisericii originale prin randuiala apostoleasca, din aceste cauze, a fost posibila inchipuirea de noi si noi “biserici”, care mai de care mai diferite (Biblia = CARTEA SMINTELILOR NU CARTEA CARTILOR pentru cei mai multi - si pentru mine in multe locuri, de aceea trebuieste studiata numai prin Biserica Ortodoxa si prin Sfintii Parinti ai acestei Biserici - nu am facut altceva Histamina, decat sa te invit sa citesti si de prin aceste carti, am enumerat cativa autori mai devreme); eretici au fost multi multi multi pana la 1054; insa nu au existat si “alte” biserici, pana atunci. ACESTA - biserica catolica - e factorul cel mai important de declansare a faradelegilor inchipuite in NOI si NOI si MULTE biserici diferite de biserica originala (si vor mai aparea; iar ultima biserica (la cea mai mare departare - a se citi foc - de Dumnezeu) va fi biserica ... "extraterestrilor" rai (**)). Nu te supara pe mine, vezi citatul meu in legatura cu supararea de care s-a speriat eumada (de asemenea Katya vezi ca s-a retras pentru ca de fapt ai inteles-o gresit si te-ai suparat si pe ea mai mult din cauza mea), eu nu am zis altceva pâna acum, decât ca la tine in suflet se afla Dumnezeu. Sa-ti dea Dumnezeu mai multe kilograme in rai (zici ca ai “45” acum).

(*) articolul filioque, papa, spalarea pacatelor cu bani (indulgente) etc
(**) termenul e pus in ghilimele deoarece nu este corect. un termen corect, pentru "fiintele" "extraterestre", este: fiinte extramateriale/ingeri; interesant este faptul ca au inceput sa se infiinteze multe ambasade pentru "extraterestri" pe planeta noastra (cauta
alien embassy
China, Khazakstan, United Nations, United States etc), nu prea cred ca vor fi fara rost

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas

@JuliaSM Trebuie sa va spun ca cel mai interesant aspect al dvs. pentru mine este existenta “detectorului de Hristos” pe care afirmati ca il detineti, ca un “simt” special de IDENTIFICARE DUMNEZEIASCA (numai) in unii oameni. Am inteles ca ati "scanat" pe aici si au iesit unele rezultate negative. As vrea sa descrieti acest "dispozitiv" cat se poate de valoros (altfel o sa am impresia ca sunteti egoista)


Dispozitiv? :)) Cred ca glumesti.Adica sper sa glumesti si sa nu fie o bataie de joc doar.

Daca as crede ca am un asemenea dispozitiv, ar insemna ca ma situez eu pe o pozitie superioara celorlalti, asa incat sa-i pot separa in oi si capre.

Cand o persoana are pe Christos in sine, atunci mireasma aceea de viata noua din el se simte inca de departe, precum cel care are o lumina si suie pe munte cu ea, sa lumineze cat mai mult.

Mariuta spunea ca e vina privitorului ca nu vede pe Dumnezeu in ceilalti. Daca Christos e cel care conduce pe cineva, atunci esti izbit de realitatea asta, chiar orb sa fii si tot vezi!
Nu sunt ortodoxa si totusi il iubesc pe Steinhardt, pentru ca el il iubeste pe Christos si asta traspare, lumineaza de departe. Asta are relevanta, dragostea de Dumnezeu si dragostea de oameni, la asta se refera Corinteni 13. Fara asta, e doar mult zgomot pentru nimic si suntem doar niste tinichele sunatoare, care cred ca discuta discutii si dau un nou sens religiei si credintei crestine, in anul de gratie 2012.

Nu te-am facut gunoi, Mihai, spuneam doar ca ai reusit cu insistenta sa devii o prezenta suparatoare pentru unii useri ( nu vorbesc in numele altora, insa am observat si alte reactii asemanatoare cu a mea), lucru care face ca informatiile pe care le oferi sa fie greu sau deloc acceptate, pentru ca nu stii sa-ti vinzi marfa, daca jignesti constant pe cei carora te adresezi.
De fapt, ceea ce faci pe forum faci si in viata reala, dand la maxim sonorul muzicii pe care o asculti si incercand sa torni cu forta propriile convingeri in capetele celor din jur ( vecini, forumisti parteneri de dialog), convins fiind ca sunt de cea mai buna calitate posibila. Din punctul meu de vedere, gresesti mult. Tot Steinhardt spunea ca Christos e un gentilom, ca sta la usa si bate, asteptand sa i se deschida. Nu e invaziv, nu abuzeaza. Uite ca trasatura asta iti lipseste, asa super-ortodox cum te vezi.
Mult bine iti doresc! Nu voi mai scrie la subiect, chiar daca ma vei mai provoca. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

JuliaSM,

Ai pomenit probabil intentionat de oi si de capre, pentru ca exact acolo, in cap 25 de la Matei se afla si pasajul care ne sugereaza ca Hristos poate fi intalnit in fiecare om (nu m-am exprimat cum ca fiecare om traieste dupa Hristos, ci am pornit de la chiar cuvintele tale).

31. Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale.
32. Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre.
33. Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga.
34. Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii.
35. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit;
36. Gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine.
37. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei?
38. Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat?
39. Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine?
40. Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut.
41. Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.
42. Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau;
43. Strain am fost si nu M-ati primit; gol, si nu M-ati imbracat; bolnav si in temnita, si nu M-ati cercetat.
44. Atunci vor raspunde si ei, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand, sau insetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita si nu Ti-am slujit?
45. El insa le va raspunde, zicand: Adevarat zic voua: Intrucat nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut.
46. Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica.

Pe de alta parte sunt perfect de acord cu ce spui (in legatura cu ceea ce discutam). Problema mea este insa cum treci de la contemplatie si admiratie la fapta si experienta proprie. Pentru ca este foarte usor de admirat frumusetea, dar foarte greu de impropriat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@oanap85

daca exista dificultati la citirea oricaror texte, atunci va rog sa cititi cu vocea

Sper ca ne-am lamurit in legatura cu Biblia, dupa exercitiile - in legatura cu versetul din cartea Cântarea Cântarilor, si altele - care s-au desfasurat anterior. Biblia este – CU TOATE ca pâna acum, intru cu totul alt sens, am spus ca NU este – Biblia este (si) cartea CARTILOR. Aceasta deoarece FIECARE VERSET biblic are ascuns in spatele sau, câte o alta "CARTE", mult mai groasa decat Biblia; de fapt, in spatele intelegerii FIECARUI VERSET din Sfintele Scripturi se “ascunde” câte o alta “CARTE”, infinit de “groasa”. BIBLIA este Cartea cartilor INFINITE deci Cartea smintelilor – am numit-o asa deoarece Biblia este o carte despre care se afirma ca este "ANEVOIE DE INTELES" (A doua epistola Soborniceasca a Sfântului Apostol Petru 3:16), din cauza duhului de “toropeala” (Isaia 28:10) care se afla peste lumea noastra si din cauza informatiilor (canoane, proceduri si multe alte informatii) din TRADITIA bisericeasca ortodoxa, cu care informatiile din SFINTELE SCRIPTURI trebuiesc imbinate in mod foarte abil si complex, pentru a fi supuse apoi tâlcuirilor din scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe. FRICA de Biblie? Nu. Frica de BIBLISTI; este necesara CERCETAREA si analiza atenta a autoritatii teologice a acestora - cine te-a trimis? de la ce biserica vii? Care iti este raspunsul la Luca 20:4 si Marcu 11:30? - vezi dat la alt subiect, cel cu cuvântul "crestino-ateu" in titlu; ortodocsii trebuie sa fie circumspecti si sa discute si sa se ajute unul cu celalalt dar mai ales cu preotii si sa aiba atitudine autoritativa teologica hotarata fata de celelalte biserici.

Exercitiul de TEO LOGIE - care se poate intreprinde numai in cadrul Bisericii Ortodoxe (acea parte dintr-ânsa, care a ramas inca neinghitita de catre falcile ucigase de suflete ale ecumenismului) -, acest EXERCITIU al mintii si al credintei reprezinta cea mai dificila intreprindere a cunoasterii omenesti, pentru ca ar vrea sa-l “surprinda” pe Dumnezeu: desigur, numai daca ne intereseaza Adevarul si vrem sa studiem in mod teologic despre Dumnezeu. Daca nu, atunci nu este absolut nici o problema, face Biserica acest lucru pentru noi (cunoaste pe Dumnezeul Adevarat intru adevarata Sa complexitate si ne ajuta pe noi mirenii ortodocsi, sa-I facem voia) – numai credinta in Dumnezeu sa avem in acest sens al descoperirilor teologice, prin a ASCULTA de Bisericile Ortodoxe si de APROAPELE Imparatului Hristos (PREOT/DUHOVNIC, care este "diplomatul" sau ingerul lui Dumnezeu), aflat in fiecare din aceste Biserici.

Citind mesajul tau, mie mi se pare ca intrebi ce se intampla cu noi dupa "sfârsitul" (sau prima moarte a) lumii. Ce sa se intample - uita-te acum in jurul lumii tale pentru avanpremiera, si am vorbit in alt mesaj despre oglinda celeilalte lumi -, RAZBOI dumnezeiesc si decisiv. O sa fac un rezumat scurt, informatiile sunt foarte clare:

Prima data, vor invia NUMAI dintre credinciosii in Dumnezeul Adevarat. Acestia sunt cei mai indumnezeiti oameni - printre ei se afla in special martirii mucenici ortodocsi care au MURIT minciunii pentru Adevar sau pentru Hristos, prin chinurile si torturile provocate lor de catre oamenii inchinatori la alti dumnezei (vezi, spre exemplu, zeii care au "condus" imperiul roman, ucigasi de oameni, cu pantere cu lei si cu ursi, la Collosseum si in alte locuri), cum ar fi de exemplu oameni ca APOSTOLUL Stefan "intâiul-mucenic" (ucis cu pietre - Faptele Sfintilor Apostoli 7:59), Sf. Mucenic Ignatie din Antioh, Sf. Mucenic Policarp, 222 de SFINTI MARTIRI ortodocsi ai Chinei (222 Holy Orthodox Martyrs of China) si multi altii ca acestia care au luat cununile muceniciei de la Hristos pentru sacrificiul lor de catre oamenii rai, de asemenea si teologii puternici si desavârsiti – in mod sigur, cei 3 teologi stabiliti deja de catre Biserica Ortodoxa – Sf. Ioan Evanghelistul (Teologul), Sf. Grigore de Nazianz (Teologul) si Sf. Simeon cel Nou (Teologul) si apoi toti aceia care au SPALAT si LEPADAT - deci au IERTATE - toate pacatele lor, conform instructiunilor bisericesti valide si satisfacatoare intru acest scop, predanisite de apostoli in Biserica Ortodoxa (cea originala si neschimbata de la Hristos si apostoli) – vezi Tainele Bisericii, Taina Sfintei Spovedanii etc.); aceasta prima inviere esta intr-atât de minunata, incat chiar câtiva dintre apostoli au unele dubii (foarte putine, cu siguranta) in privinta desteptarii la aceasta prima inviere, care este FARA JUDECATA. Iata-l pe insusi apostolul Pavel, cel mai mare invatator al LUMII, intru Hristos:

“(…) Ca, doar, sa pot ajunge la învierea cea din morti.” (Epistola catre Filipeni a Sfântului Apostol Pavel 3:11)

La invierea dintâi nu se face nici un fel de JUDECATA asupra celor inviati, pentru ca SFINTII SI SFINTELE (Bisericii ORTODOXE) sunt cei si cele care judeca si nu sunt judecati si judecate:

“(…) ei au înviat si au împaratit cu Hristos mii de ani.

Fericit si SFANT este cel ce are parte de INVIEREA cea dintâi.”

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 20:4


Dupa aceea, cei care vor avea fericirea sa invieze la prima inviere, o sa JUDECE pe toti ingerii ("(...) NOI VOM JUDECA PE INGERI" - Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 6:3), o sa se alature ingerilor care se vor fi gasit, ai lui Dumnezeu, prin aceasta judecata a SFINTILOR SI SFINTELOR, si apoi o sa poarte RAZBOI impotriva balaurului (satanei) si ingerilor lui - care desigur, vor fi fost foarte "nemultumiti" de judecata primita -, cu PUTERE mare, aflata asupra sufletelor SFINTILOR SI SFINTELOR, inviate la prima inviere si imbracate in “TRUPURI” dumnezeiesti si duhovnicesti:

“Cel mai mic va fi cât O MIE, cel mai neînsemnat va fi cât un NEAM puternic:
Eu, Domnul, am hotarât acestea si la vreme voi fi împlinitorul lor.”
Isaia 60:22

Balaurul (dusmanul cel mai inversunat al oamenilor) si ingerii sai vor fi invinsi si vor fi "legati" pentru mii de ani, timp in care Hristos va imparati impreuna cu cei inviati la prima inviere.

Apoi sa va intâmpla invierea a doua, a celorlalti morti:

“Iar ceilalti morti NU INVIAZA pâna ce nu se vor sfârsi miile de ani.”
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 20:5

Dupa JUDECATA INGERILOR, inainte de invierea “a doua” se va dezlega balaurul iarasi, ca sa faca parte la proces si ca sa se JUDECE CU EL - si va fi aprig si nemilos diavolul -, toti ceilalti morti care vor avea parte de invierea a doua - pacatosi de tot felul cu sufletul definitiv sau mai mult sau mai putin mort de pacatele neIERTATE sau neSPOVEDITE, inchinatori la idoli si la dumnezei falsi) care nu au fost inviati cu INVIEREA cea dintâi:

“Si am vazut pe morti, pe cei mari si pe cei mici, stând înaintea tronului si cartile au fost deschise; si o ALTA CARTE a fost deschisa, care este CARTEA VIETII; si mortii au fost judecati din cele scrise în carti, potrivit cu faptele lor
(…)
Iar cine n-a fost aflat SCRIS în CARTEA VIETII, a fost aruncat în iezerul de FOC.”
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 20:12-15

Se va lua apoi (de la fire) balaurul (diavolul) si se va arunca, impreuna cu moartea si cu iadul, in iezerul de FOC (Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 20:10).

Se va lua si insusi TIMPUL de la firea noastra:

"(...) s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor (...) ca TIMP nu va mai fi"
(Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 10:6)

si se va lua si insusi SPATIUL/universul/materia:

"(...) PAMANTUL si CERUL au FUGIT si LOC nu s-a mai gasit pentru ELE."
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 20:11

iar timpul, cerul, pamântul si ateii vor fugi in adânc mereu, ca si cum nici nu ar fi fost,
si TOATE vor ramane asa cum vor fi fost - atunci - pentru totdeauna,
ca sa se mai vada decât imparatia lui Dumnezeu, de aproape si de din ce in ce mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

"Iar cine n-a fost aflat SCRIS în CARTEA VIETII, a fost aruncat în iezerul de FOC.”
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 20:15

Ce inseamna CARTEA VIETII? O sa astept pentru câteva zile, cu rugaminti catre biblistii din afara Bisericii Ortodoxe ca sa raspunda, daca dânsii/dânsele inteleg ce anume inseamna aceasta CARTE a VIETII si ce anume trebuie sa facem pentru a fi (in)SCRISI intr-ânsa - ca de obicei, nici eu nu stiu raspunsul si o sa incerc sa il aflu prin gândurile care vor fi aflate impreuna la Sfânta Liturghie din Biserica Ortodoxa, din aceasta duminica, trecuta in calendar cu insemnarea: "Zamislirea Sf. Prooroc Ioan Botezatorul" si cu alte insemnari bisericesti importante; am numit sarbatoarea bisericii ca sa stim, cine anume se afla CHIAR LANGA NOI si pe cine intrebam in Biserica, intr-o duminica anume; pe lânga adresarile de intr-ajutorare catre DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI si catre PREOTI si alti SFINTI si SFINTE

@JuliaSM: Ce vrea sa insemneze citat/"anul de GRATIE 2012"? Ai spus câteva lucruri neadevarate despre mine in ultimul tau mesaj insa iti apreciez sinceritatea. Si iarasi va legati de sarbele mele? Data trecuta când ati facut asa ceva, am decis ca sa prelungesc programul muzical romanesc de peste hotare. Incetati in legatura cu asta, altfel o sa scot boxele afara din casa - nu prea glumesc - ca sa se auda mult mai bine, chiar si pana la tine in Austria, JuliaSM. Dedicatie de la americani (Mihai Texas) la austrieci (JuliaSM) - sârba la TROMPETA si tot mult bine si tie:
http://www.youtube.com/watch?v=4rxkz3kUpKc

de asemenea, sarba si hora cu formatia foarte talentata de la un sanatoriu din Romania; danseaza bine prietenii americani - de toate nationalitatile descrise de catre michelle putin mai inainte, si altele - pe aceste dansuri la petreceri, poate vor dansa si prietenii austrieci
http://www.youtube.com/watch?v=mXEpl1Tvj5U

poate ca am grija sa COMPENSEZ fiecare lucru rau pe care il fac si este judecat de catre ceilalti, cu un lucru bun si nevazut; iar aceasta este IERTAREA si MILA dumnezeiasca, pentru firea noastra omeneasca si cu tot felul de porniri - inclusiv muzicale si razboinice -, o fire care este rapita - in timp - din GHEARELE NIMICULUI, de catre Dumnezeu;
ca firea noastra omeneasca e DORITA - fiindca apartine - si de catre Dumnezeu si de catre neDumnezeu iar UNUL dintre acestia "DOI" (*) (CARE OARE) se va vadi ca fiind lepadat din Existenta si Viata cea intru Dumnezeu...aceasta este "BUBA" realitatii/existentei/vietii/creatiei/perceptiei/firii/intelegerii/trairii/CONSTIINTEI noastre; aceste "bubite" sau "insemnari" au fost facute pe CONSTIINTELE sufletelor oamenilor de catre Dumnezeu, cu semnul (semnificatia) CRUCII pe care Insusi a purtat-o si ne-a spus si noua - pentru a-L urma - ca sa o purtam (Sfânta Evanghelie dupa Luca 14:27), desigur ca nu numai pe sub camasa, la gât, ci mai ales in sufletele noastre.

(*) DOI este pus intre ghilimele deoarece neDumnezeul sau NIMICUL nu poate fi considerat - in nici un caz - o "unitate" care sa poata fi adaugata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@mariuta

citat/

"Este foarte usor de admirat FRUMUSETEA, dar FOARTE GREU de impropriat."

Imi place asta foarte mult.

FOARTE GREU inteleg si eu, DE CE (*) ANUME, as avea nevoie - ca om si ca suflet -, de aceasta frumusete despre care vorbesti.

(*) vezi titlul acestui subiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

Iarasi, iertati multiplele editari - intru clarificare - ale textelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mihai, eu mi-am zis sa nu mai scriu (macar sper, imi doresc ) pt ca nu mai am de spus, nu e din cauza cuiva, vreau de multa vreme sa ma las , nu-mi iese chiar total, dar fac eforturi.

In schimb, citesc ce scrii tu si iau aminte sa citesc si eu din acei teologi si Sfinti Parinti pomeniti de tine si din care n-am citit un rind.

Iti doresc ca scrisul aici sa-ti aduca satisfactii si bucurii!

(Si bineinteles ca te trec in rugaciuni).

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu as pune intrebarea atfel: de ce trebuie sa ne fie frica?
eu astazi imi serbez copila si am realizat, de cand s-a nascut, ca frica ne este invatata.
trebuie sa ne fie frica de ceva, nu conteaza ce!
eu vreau sa aflu raspunsul la intrebarea mea: de ce ne este frica de ceva atunci cand putem trai fara frica atat de frumos!

iubirea nu contine frica , nimeni nu simte frica atunci cand iubeste, nu-i asa?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mihai si cu jon bovi ce ai?

de la topic mai lipseste sabina ca in rest suntem ok cu totii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@Katya
Nu cred ca e ceva mai minunat decat sa stii ca esti in rugaciunile cuiva care cunoaste pe - are TRECERE la - Dumnezeu mult mai indeaproape (prin Biserica Ortodoxa) decat altii. Spun asta, din punctul de vedere al faptului ca suntem putini acum insa as vrea ca toata lumea sa fie la adapost in Biserica Ortodoxa. Am speranta ca oamenii se vor opri din a face greseli ecumeniste. Si eu ma rog pentru tine. Doamne ajuta!

Multumesc pt. flori, si eu iti dau - precum doamnelor profesoare cand eram la scoala in Romania - pentru ca am invatat si m-am schimbat in privinta unor lucruri care cred ca erau mai rele inainte de a te cunoaste pe tine, si asta NUMAI PRIN CUVANTUL TAU si prin credinta si intelepciunea ta.

Mergi la inceput