Strugurasi de sept-oct 2011 LMA *69*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Salutare.
Legat de decalotare. Ma documentasem temeinic inainte sa-l nasc pe Filip. Am vazut ca sunt parerile atat de impartite incat e greu sa gasesti logica. Am decis sa nu decalotez fortat, mi s-a parut horror. Filip are 4 ani acum si nu l-am decalotat niciodata, mai mult de curatat varful fix cat imi permite pielea nu am facut. Am insotit-o intr-o zi pe vara-mea cu baietelul ei la chirurgie pt o hernie ombilicala. Chirurgul este specialist pe probleme urogenitale in special la baieti. A pornit el discutia si a spus ca sub nicio forma sa nu decalotam. Se curata depunerile din varf, cu delicatete si doar cat permite pielea, fara sa fortam. Si a zis sa nu mai permitem nici medicilor de familie sa faca asta pt ca se creeaza probleme. Copilul se va decalota natural, cand va creste. Apropo de probleme, o prietena a venit in vacanta din Italia cu baietelul. Acolo nu i-a zis nimeni niciodata sa decaloteze. A ajuns la dr in Ro pt o raceala si i-a facut capul calendar ca nu decaloteaza. S-a pus femeia sa decaloteze, ca deh, asa a zis medicul si s-a trezit ca nu-si mai revine preputul, se invinetise capus si ajuns la urgenta. Nu va zic ce spaima a tras.
Concluzie: n-ar trebui sa facem nimic fortat. Sau oare pe fetite le curatam in vagin? Mie una nu mi se pare normal si sunt ferm impacata cu ideea de a lasa copilul in pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Si ca sa intelegeti ca nu vorbesc aiurea, va pun un link cu parerea medicului chirurg despre care vorbeam. TOCMAI decalotarea fortata duce la parafimoza.

http://www.drserbanconstantin.ro/fimoza-congenitala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Multumim Buja de articol. Nici nu stiu ce sa mai cred si sa mai fac.
Viceversa la ce ai spus tu am o prietena a carui baietel a trecut printr-o operatie de fimoza la 2 ani pentru ca s-au acumulat secretii, a facut infectie si nu a mai putut urina corespunzator.
Mi-a zis ca prin ce chinuri a trecut saracutul dupa operatie, cate usturimi a indurat..... si m-a sfatuit in limita a cat se poate, fara sa fortez sa incerc sa-l decalotez ca sa nu ajungem la asa ceva.
Si lui Edi i-a aparut o galma de secretie care vad ca tot creste. Cand am fost la doctor si i-am aratat a zis sa continui cu decalotarea ca se va elimina natura. Mi-e asa de teama sa nu-i fac rau nici intr-un caz nici in altul.

mami de Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Daca este indicatie chirurgicala, e cu totul altceva. Se mai intampla sa se obtureze canalul, insa nu e vina parintelui, ca nu ar fi decalotat corespunzator. Din contra, daca forteaza decalotarea se stimuleaza depunerile si favorizeaza infectia. Totul trebuie sa fie cat mai natural. Ai vazut ca si medicul scrie, se curata "perlele de cheratina" cu blandete cat permite pielea si doar cand ajung la suprafata. Eu una sunt foarte impacata cu decizia de a nu decalota.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Ce va invidiez pe cele din Bucuresti
http://www.bioportal.ro/

Sa nu mai spuneti ca nu aveti de unde lua chestii bio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Salutare strugurime!

La multi ani sarbatoritelor de ieri Clara si Mariuca!!!

La multi ani sarbatoritilor de astazi Andrei, Ronald, Dimitris si Luca!!!

Sa cresteti mari si sa aveti parte de tot ce-i mai bun in viata!

Creola, multumim , nu mi-am schimbat nr, ti-am dat mesaj privat

Anca, super atunci vb luna viitoare! Vb noi si cu Nana!

Noi am fost ieri la vaccin, a plans putin micutul , ieri si azi a facut putina febra, sper sa-i treaca repede! Am facut si pentaximul si ror-ul. Danny are 9,5 kg si 77 cm!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

La multi ani sarbatoritilor de azi!

Apropos de chestii de la tarani luate, un nene imi zicea ca el da polistiren la gaini ca se oua de rup. m a marcat profund chestia asta...

jade , sa aveti spor si rabdare!

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

La multi ani Andrei, Ronald, Dimitris si Luca!!!

multumesc mult pt raspunsurile cu decalotarea, si eu am decis sa il las in pace, sper sa fie raspunsul corect, ca dupa cum vad orice ai face tot rau e .

Lena m-am uitat pe produse dar fructele sunt din italia si certificat de producator nu vad sa se pomeneasca de el nicaieri.Eu una nu prea am incredere in astia care doar pun eticheta de bio, ii consider la fel ca aia cu eticheta de pepeni de dabuleni.doar ca scriu ei ca au furnizori romani si vand produse romanesti nu ma mai incanta.

ma intorc la munca

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

nu toate sunt din italia, sunt si din grecia .
Mai bine locale, proaspat culese.
Dar oricum sunt microferme in jurul bucurestiului cu fructe si legume crescute in romania, deci tot e mai bine :D

brrrr, crunta faza cu polistirenul :(


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinush4u spune:

buna dimineata,

felicit si eu toate mamele si toti strugurasii si le urez o viata plina de impliniri.

ma chinui de aproape 2 saptamani sa fac si eu macar prezenta si bilantul la an.

ma uit la razvan zilnic si nu imi vine sa cred ca e al meu.

in ziua de sfata marie aveam programat motul la o terasa ,insa seara aveam 39.3 temperatura.m-am panicat pentru ca nu avea nici un alt simptom.am sunat pediatrul care mi-a zis ca e de la dinti.intradevar ne dadeau canini dar stiam ca nu se face febra asa mare de la dinti.dupa novocalmin a dormit bine toata noaptea iar dim la 6 mi-a facut din nou peste 39.aveam 70 de invitati la mot si mie imi ardea de petrecere de numa numa.noroc ca pediatrul facea parte din invitati:).am participat la petrecere si cand distractia era mai in toi eu eram cu el in masina sa ii pun supozitorul in fund.insa am scapat de mot, de febra, si acum suntem tunsi rasi si frezati.
in concluzie, a fost intradevar de la dinti.si a avut si cateva scaune care miroseau de ziceai ca e varza acra.

suntem alergici la albusul de ou(o valoare mare), si am avut si alergie la cazeina de care am scapat.am introdus lactatele(iaurtel , branzica la 11 luni jumate), pana atunci ne-am chinuit cu soia.
avem cca 8.5 kg , suntem la categoria musca.e foarte lung, si foarte activ.

sunt f stresata de vaccinul de an.ROR la noi e interzis clar, a zis alergoloaga ca imi da scris ca nu am voie sa il fac, dar pediatru insita pentru infarixul care se face la an.stiu ca toate vaccinele sunt facute pe embrion de ou.noi am facut infarix si la 2, si la 4, si la 6 luni.dupa cel de 6 luni dermatita noastra a scapat de sub control si am scapat dupa tratament cu prednison.

e dificil cand un dr zice una si altul zice alta.chiar sunt in ceata.

spunem pa la toata lumea si ca pleaca si ca vine, batem din palme mereu dupa ce facem cate ceva, merge cativa pasi dar parca nu are suficient echilibru, ne deplasam frumos in ham,isi piaptana sora aplicandu-i peria cu spatele si izbind-o cu putere,cand incep desenele cu indienii facem ca ei,etc.

nu am reusit sa introducem pestele care e pe lista saptamana asta.la fiecare aliment nou sunt cu sufletul la gura.

mancam dim laptele, fructe la 10(mere, pere, nectarine, pepene galben, banana), la pranz vita si pui de tara(de la cel din comert ne umplem de bubite), cartof, morcov, ardei, dovlecel in diverse combinatii, nu prea agreeaza ciorba acrita , mananca f bine spanac, am introdus ficatelul, iaurtel , biscuiti.

am devenit paranoica dupa ce dr mi-au adus la cunostita ca poate face soc anafilactic, si sunt cu ochii pe el ca pe butelie.am interzis oul in casa pentru toata lumea, citesc etichetele de la orice,la covrigi intreb daca au ou, daca se foloseste oul in vreun produs, la branza intreb daca are ou:), la carne intreb daca are ou:), cine vine il intreb daca a mancat ou .si port in geanta o seringa si o fiola de dexametazona.

am fost cu el la o petrecere in aer liber si si-a infipt mainile amandoua intr-un castron cu salata de vinete cu maioneza.am crezut ca fac infart. am sarit peste mese peste scaune, l-am apucat de ambele maini, l-am spalat cu 5 litri de apa, i-am dat pe maini cu desinfectant,se uitau la mine ca la nebuni.sotul m-a intrebat si el daca nu cred ca exagerez.cred si eu ca exagerez, dar mi-e frica sa nu gresesc.

sa va spun cum am de gand sa introduc pestele.dorada am ales,prima zi vreau sa pun o bucatica cruda pe manuta lui,a doua zi il gatesc si ii pun putin pe buze.apoi a treia zi ii dau un dumicat.a patr-a zi doua si apoi nu ii mai dau cateva zile.dupa care ii dau 5-6 dumicati.din care de cate ori ii duc la gura mai iau eu din el sa il imputinez:)cam asa am facut eu diversificarea.si apoi ma intrb de ce e slabut.paine i-o face in casa, si ca sa ii dau cumparata e o intreaga aventura.

in rest a slabit foarte tare bona care face cu el km pe zi de mana, nu vrea decat de o mana , in cealalta cara mereu ceva, sau trage sau impinge.sticle, corzi, matura, mopul(i-am cumparat setul de curatenie cu galeata , matura , mop pentru ca le cara pe cele din casa si am considerat ca sunt prea murdare sa ia contact el cu ele).iubeste sa iasa in parc sa vada copii, lume,sa rupa flori, iarba sa mangaie copacii.

cam atat despre noi la an.

Mergi la inceput