Strugurasi de sept-oct 2011 LMA *69*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:





La multi ani, sanatosi si fericiti, MARIA CLARA de Alex2011 si MARIA ALEXANDRA de Mikka 11 !!!





anca_toma, decalotarea e un subiect tare incurcat, iar decizia pica tot pe parinti. Noi am inceput decalotarea pe la 2-3 luni cu ajutorul uni asistente de la maternitate, ulterior dr aproape in fiecare luna il mai desfacea putin, iar noi la fiecare baita procedam la fel. Acum este aproape decalotat complet. La inceput am observat o secretie alba groasa, mata sub piele, care trebuiea indepartata de cate ori mai decalotam putin. Noi am decis asa, orecum luati de val si de intamplarile prietenilor din jur care au baietei si care, majoritatea au ajuns la chirurg, ori ca nu au decalotat deloc, ori ca nu am curatat suficient. Este chiar un baietel de 4 ani care a patit curand asta. Parerile sunt impartite si fiecare parinte e liber sa decida. Nu stiu daca exista vreunul care este 100% convins ca ceea ce face este perfect pentru copilul lui.
Succes cu bb2!

Sei, bravoo, Ela e fetita mare, cred ca sunt momente unice si pline de emotii.

Am inceput sa am emotii, se apropie cu pasi repezi primul party al lui Andrei. Parca nasc din nou
Ma duc sa fac curat, sa calc (cred ca 2 ore o sa tot calc) si dupa-amiaza sa-l recuperez pe Andrei de la socrela, unde l-am lasat de aseara. Tare goala e casa fara el. Pana si Sara este trista si tot bantuie pe langa jucariile lui si pe langa tarc.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Fetelor sunt fericita!

Va invit sa simtiti o mica parte din ce simt eu acum:

www.youtube.com/watch?v=2TIoYPZKFVQ&feature=related" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2TIoYPZKFVQ&feature=related





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Buna fetelor

La Multi Ani Maria Alexandra, Maria Clara.



La Multi Ani pentru strugurasii care au facut zilele astea un anisor.



Sa cresteti mari si sanatosi!



Offfff fetelor sunr asa deprimata.Pe de o parte as vrea sa o intarc pe Anastasia iar pe de alta parte imi pare asa de rau.Nici eu nu stiu cum sa fac ca sa fie bine si ea sa nu sufere asa.La ea este totul sau nimic.Dar parca nu as vrea sa o intarc asa dintr-o data.Incerc deocamdata sa renunt la masa de la 12.Am mai renuntat o data si iar i-am dat.Offf mare prostie am facut.

Ea nu mai mananca, toata ziua ma cauta in tricou.Mi-l ridica si vrea tzitzi.Si nici in greutate nu a mai luat nimic.

Azi am lasat-o sa planga.Si plangea si imi ridica tricoul si mie imi venea sa plang o data cu ea.I-am dat cu canuta cu pai laptic la cutie si a baut 40 ml dar i-am distras atentia.


Bravo Ela pentru primii pasi

Lena ce fetita desteapta ai Sa faca pe olita noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

fetele.. decalotarea
RECLAMA ILEGALA -/video/coltul-specialistului/decalotarea

Rach pt papa vrei sa o intarci?
crezi ca va manca mai bine?poate au si ei per si per..Ela suge f mult acum si mananca de sparge.. nu stiu ce e cu ea, insa sigur va trece per asta..
Oricum bafta in ce ti-ai propus , si sa fie trecerea usoara..

Andreea sigur va iesi f faina petrcerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

La multi ani , Mariuca si Clara!!!!

sei, felicitari elei! De acuma sa te tii. eca a inceput sa alerge si trage niste trantoace de imi sta pulsul.

rach, de ce e musai sa o intarci? Mai da i.

eu azi m am inoit si ma simt asa bine..terapie prin shopping.

jade, cum merge casa?



Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gagici!

La multi ani celor doua Mariuci,sa cresteti mari si sanatoase!


Fetelor,eu nu am vrut sa lezez pe nimeni cu mesajul meu dezaprobator la adresa mamelor care dau "sirop de somn" bebelusilor, dar imi sustin ideea,ca nu mi se pare normal sa nu caute cauza trezirilor dese,si sa dea chiar si remedii naturiste pentru inducerea somnului linistit. Acum sunt in perioada de plina eruptie "caninoasa" , o chinuie ceilalti trei,ca unul a iesit odata cu maselutele , si ma suge toata noaptea.Si eu ca si Mikka amortesc pe o parte,ma mai dor coastele ... ca sa nu ma mai doara dorm ancorata si inconjurata de pernute . In fine,gandul meu atunci nu s-a dus la sirop naturist,cu extract de musetel sau tei,care sunt recunoscute ca si "linistitoare" ,ci automat catre fenobarbital,dat uneori si la o luna-doua doar pentru ca mama voia cu orice pret sa nu se mai trezeasca noaptea,pentru ca X doarme 12 ore neintrerupt de la nastere. Nu a fost intentia mea sa ddau cu parul in mamele care au ajuns la epuizare din motive reale. Firea mea este sa imi usurez chinurile,asa ca decat sa ma chinui sa adorm copilul toata noaptea cand el mi se trezea non-stop,am ales sa vad cum si ce il supara,si sa rezolv cat pot acel "ceva" astfel incat sa fie toata lumea multumita.Eu nu uit cum povestea o mamica la dovlecei ca dormea ore in sir in fund,cu baiatul in wrap ,ca sa nu aiba reflux cand dorm ea si sotul,sau sa nu mai planga,pentru ca in timpul in care era treaz, 90% il petrecea plangand. De ex, cand avea colici Teodora ,am ales sa ii calmez colicii punand-o la san si leganand-o pe picioare ,decat sa o legan in brate prin casa sau sa ii dau siropuri care pe Paul nu l-au ajutat. Am ales ce a fost mai usor pentru mine.

Razvan de Hayat a avut si a doua operatie pe 3 septembrie, acum cateva zile avea putina febra si lui Hayat ii era teama sa nu fi facut vre-un punct de infectie .

Mai voiam sa mai scriu cate ceva,dar am o gramada de treaba.Am pus muraturi,am facut zacusca si acum fac dulceata de gutui si bulion de ardei. Va pup ,si sper sa nu va mai simtiti atacate de ceea ce spun eu , de obicei nu bag pe toata lumea in aceeasi oala,si nici nu judec,ci incerc sa inteleg motivele faptelor,dar na,mai dau si prin laturi uneori .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creola spune:



mamici si strugurasi,

Va multumim pentru urari.
Un sincer si din partea noastra pentru toti strugurasii!Sa fie mereu sanatosi ,veseli si norocosi!

Sei , felicitari Elenei ,yupiiiiiiiiiii....ma bucur ca v-ati simtit bine la ziua Elisei!Ar fi fost si mai frumos daca ar fi fost si strugursul Dani .
Pinkisor ,ti-ai schimbat numarul de telefon ?Am tot incercat sa dau de tine ,dar imi intra doar casuta...si din pacate nu am avut nici net in ultimele zile.Noi ,lunea si miercurea ne plimbam prin Parcul Rozelor...mi-ar placea sa ne mai vedem.

Am vazut ca ati discutat de lauda si recompensa ....atunci am scris un mesaj dar s-a pierdut pe drum...
Imi spun si eu parerea...eu vad lauda ,forma de recompensare cea mai usor de utilizat si care de fapt nu costa nimicAratandu-i ca apreciem faptul ca face ceea ce i-am cerut ,il incurajam sa repete si sa invete acest comportament.
Este insa si adevarat ca exista multe mituri asupra laudelor,dar multe din acestea sunt gresite.Eu cred ca ar trebui sa-i laudam fiindca daca nu spunem nimic ,copilul nu va ghici ce gandim noi si va avea impresia ca primeste atentie doar pentru comportamentele inadecvate.
Am auzit parinti care ziceau ca lauda incurajeaza delasarea si reduce motivatia.Eu totusi cred ca lauda atrage dupa sine motivatia de a face ceva si mai bine,nu mai rau.
Ce am aflat si eu destul de tarziu de la un psiholog ,referitor la laude(eu inainte spuneam doar bravo!,f. bine!) e ca daca vrem ca laudele sa aiba rezultat sa incercam sa nu le formulam asa deoarece sunt nespecifice,deoarece nu precizeaza comportamentul pe care vrem sa-l recompensam.In locul acestor formule generale e bine sa folosim afirmatii care descriu comportamentul:<BRavo!Sunt multu ca ai spus multumesc!>sau ,<Ai desenat o floare foarte frumoasa >vs <ESti un adevarat pictor>

Cateva cuvinte si despre noi:Elisa a crescut frumos chiar daca nu a prea mancat (a refuzat dintodeauna papica blenduita,pireul efectiv ii provoaca)...cand ma apuca depresia citeam si ma consolam cu ideea ca masa importanta e laptele pana la un an.Ea arata f bine,toata lumea exclama:mANANCA BINE ,NU?EU raspund:NU.A facut primii pasi la 11 luni si de atunci e in continua miscare ...eu dupa ea.E plina de energie ,seamana cu sora-sa...si e o zambareata si o povestitoare.
Voi pune cateva poze sa ne vedeti.

de noapte buna!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

sara buna si de la noi

La multi ani fericiti sarbatoritilor! 2 Marii superbe! asteptam poze!

noi suntem mai apatici asa, nu stiu de ce, de la schimbarea timpului probabil ca altceva...
am fugit 2 zile la munte, pana nu pateste iar ceva paco, ca deja m-a disperat cu atatea spitale si tratamente vara asta. Noa la munte a trebuit sa doarma cu mine-n pat, fiindca in apart respectiv nu aveau patuturi de bebe, dar avand paturi suficiente am crezut ca va fi ok, da de unde n-am dormit bine, iar eu n-am inchis ochii toata noaptea. ea cel mai bine se simte in patutul ei.

despre dat siropuri de dormit la bebe: nu va recomand. v-or face efect 2-3 zile dupa care incepeti de la inceput. Dani n-a dormit legat toata noaptea pana dupa 4 ani, si si atunci fiindca faceam cosleepeng. si inca mai face...

racheel eu cred ca starea aia depresiva oricum va intra cand o intarci..ori la 5 sapt ori la 5 ani. n-are a face cu faptul ca nu mananca, da-i san, ca dup-aia o sa-ti para rau...

hayat recuperare usoara razvanelului!

mai recuperez dupa ce-o culc pe mandra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:



Multi ani traiasca, multi ani traiasca, la multi ani!
Cine sa traiasca, cine sa traiasca, la multi ani!

ANDREI BOGDAN, iubirea lui mami si tati
RONALD, de Elly
DIMITRIS, de Kora
LUCA STEFAN, Musette01

Sa fiti sanatosi, voiosi, norocosi si fericiti dragii nostri strugurasi!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

/salutare

Alayna, poti sa iei de pe poartama.ro (sunt chiar producatorii) sau kiddyshop.ro (distribuitori) e acelasi pret parca
http://www.poarta-ma.ro/Marsupiu-Luna_c_19.html
http://kiddyshop.ro/index.php?route=product/category&path=35_87_88

Mikka, eu o culc in scutecel... si ziua o tin in scutecele, desi i-am cumparat si o pereche de chilotei... e atat de dulce in ei... o pereche am gasit marimea ei si am cumparat, cam scumpi dar sunt super dulcei :)

Sei, eu in 1 secunda i-am dat scutecul si pantalonii in jos, pisu face repede si apoi adoarme instant. eu nu aprind lumina.

Anca RECLAMA ILEGALA -/video/coltul-specialistului/decalotarea

Pinky eu ROR nu fac

Sei, felicitari pentru Ela !!!

Rach, nu are nici o treaba cu istetimea, este instictul. chiar zilele astea ma gandeam, nu eu am invatato sa faca la olita, ea m-a invatat sa o pun la olita.

La multi ani Maria, Clara, Andrei si Dimitris !!!

Mergi la inceput