Pete pe limba, ce poate fi??
Buna seara mamici, de ceva timp baietelului meu (2ani) i-a aparut o pata pe limbuta, e rosiatica si are un contur mai albicios, era micuta si n-am bagat in seama..azi cand l-am luat de la gradi am observat ca s-a marit si i-a mai aparut una pe un lateral al limbii..nu pare sa il doara deloc, dar ma ingrijoreaza..Acum vreo 2 luni a avut afte in gurita..oare sa fie o urmare a acelora??? Maine vreau sa il duc la medic dar abia seara ajungem..As vrea sa stiu daca ati mai auzit de asa ceva si ce poate fi..Sper sa nu fie nimik grav..Acum e racit de ieri..poate fi asta vreo cauza..adica ii curge nasul..Multumesc anticipat pt raspunsurri!
Raspunsuri
My_Lady0091 spune:
eu zic ca sunt alte, posibil sa aiba boala "gura-mana picior" sau sa fi contactat vreo viroza aftoasa.
incearca sa ajungi cu el la medic.
sanatate!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
oana_lex82 spune:
Maine ajung sigur cu el la medic, insa nu face febra, nu are alte vezicule pe maini sau picioare si nici nu il deranjeaza in vreun fel..la el sunt doar ca niste pete..ca si cum s-ar fi fript la limba..sunt rosiatice si au un contur alb, nu sunt umflate sau pline cu lichid..sunt la nivelul limbii..Nu stiu cum sa explic..Daca vreo mamica care a avut copilasul bolnav de boala _gura-mana-picior) citeste mesajul meu va rog sa imi spuneti cum arata acele afte, cum se manifesta boala..Precizez ca eu o mica pata pe limba am descoperito cam de vreo luna in urma, dar fiind mica nu am dat importanta..acum s-a marit..cam cat o boaba de mazare mai marisoara..sa zic cam 5 mm in diametru...Cealalta e mult mai mica dar se vede/...
oana_lex82 spune:
Inca o nelamurire mare a mea este: e normal sa ne primeasca copiii raciti la camin? Iustin inca din prima zi de scoala e racit, ii curge nasul, nu tuseste, nu e febril..Cand le-am intrebat daca pot sa il iau acasa mi-au zis ca nu, doar daca face febra sau diaree nu il primesc in rest e bine sa il duc daca vreau sa imi pastreze locul..E normal asa? Azi i-a curs mai tare nasul si chiar mi-a zis treaba asta ingrijitoarea si cand am intrebat-o daca maine sa il duc a zis ca Da, sigur ca da...
JuliaSM spune:
Daca nu ti l-ar fi primit cu muci, ai fi fost taifun de nervi ca nu are cine sta cu copilul ca tu lucrezi, daca spune ca e ok sa vina racit iar nu-i ok...
La fel e si la noi, daca nu are febra si nu e ceva molipsitor, poate merge copilul la gradi.Problema de pierdere a locului din grupa se pune doar cand lipseste 3 saptamani la rand fara nicio explicatie din partea parintilor sau dovada medicala.
xxxwoman spune:
La un control mai amanuntit plecat nu mai stiu de la ce , probabil o raceala, am gasit si eu la cel mare (cred ca pe la 2 - 3 ani asa...) niste pete ciudate pe limba. Tot asa, rosii cu margine alba si care nu pareau sa-l jeneze pe el. Val vartej la medic...care mi-a spus sa ma calmez, e "limba geografica". Petele apar si isi schimba conformatia, se vad mai mult sau mai putin in functie de alimentele consumate (mai condimentat, mai soft). Am inteles ca asa s-ar fi nascut si asa va ramane forever si nu e nimic deranjant pentru persoana in cauza.
Afte a facut si el cred ca de vreo 2 ori in 5 ani dar nu au avut legatura unele cu altele. Si acum are niste "desene" pe limba, ca o harta asa. Asa e el, mai special.
Eu zic ca nu e nimic grav, vezi ce va spune si medicul maine.
softurela spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Inca o nelamurire mare a mea este: e normal sa ne primeasca copiii raciti la camin? Iustin inca din prima zi de scoala e racit, ii curge nasul, nu tuseste, nu e febril..Cand le-am intrebat daca pot sa il iau acasa mi-au zis ca nu, doar daca face febra sau diaree nu il primesc in rest e bine sa il duc daca vreau sa imi pastreze locul..E normal asa? Azi i-a curs mai tare nasul si chiar mi-a zis treaba asta ingrijitoarea si cand am intrebat-o daca maine sa il duc a zis ca Da, sigur ca da... |
Oana, in primul an de gradi, copii sunt mai tot timpul cu muci la nas. Ar trebui ca parintii sa nu-i duca cu saptamanile daca s-ar aplica regula asta. Majoritatea gradinitelor nu primesc cu febra. Oricum ar fi, nu-ti bate capul, perioada cea mai contagioasa e cand apar mucii si exact atunci sunt acceptati.
Mica a inceput acum la 1 septembrie primul an (a mai fost si in vara dar la alta gradi) si deja prima viroza bantuie printre copii. Cred ca e ceva usor ca i-a curs nasul doar 2 zile. Astazi dimineata m-a luat si pe mine.
Legat de limba, foarte probabil sa fie limba geografica daca spui ca nu-l deranjeaza. La cea mare a aparut initial doar o pata si apoi o adevarata harta. Ma uitam la limba ei ca la o opera de arta.. De mai bine de 6 luni i-a disparut, acum are limba curata. Si ea a avut istoric de afte, cam 4-5 episoade. Spuneam aici cum s-a rezolvat cu limba geografica: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174334&whichpage=2
Chiar nu inteleg de ce se spune ca ramane toata viata, eu am si poze cu limba ei artistica.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
xxxwoman spune:
Nu stiu, mie asa imi spusese medicul. Azi dimineata m-am uitat si eu de curiozitate si acu pare ok, adica e ca o limba perfecta, insa acu vreo 2 saptamani in concediu tot avea niste pete.
Cred ca la noi pur si simplu inca exista si se estompeaza uneori.
Nu am in momentul asta mai mult timp dar o sa citesc linkul de la tine sa ma informez mai bine. N-am aprofundat subiectul decat atunci, pe moment.
softurela spune:
citat din mesajul lui xxxwoman Nu stiu, mie asa imi spusese medicul. Azi dimineata m-am uitat si eu de curiozitate si acu pare ok, adica e ca o limba perfecta, insa acu vreo 2 saptamani in concediu tot avea niste pete. Cred ca la noi pur si simplu inca exista si se estompeaza uneori. Nu am in momentul asta mai mult timp dar o sa citesc linkul de la tine sa ma informez mai bine. N-am aprofundat subiectul decat atunci, pe moment. |
Da, asa era si la noi. Cand mai pronuntata cand mai curata.
Oricum nu merita sa mergi la homeopat pentru asta. E o problema minora.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
alintaroma spune:
Si noi avemn una bucata copil cu limba geografica descoperita tot asa foarte devreme cind m-am impacientat degeaba Mi s-a spus ca dispare cu virsta, are 12 ani si inca mai apar "harti" sporadic
Sanatate puiului
andabeji spune:
JuliaSM, mi se pare urat comentariul tau si obs ca inca nu se triaza comentariile rautacioase si inutile..
e normal ca o mama care are un copil de 2 ani si probabil prima data la gradi sa aiba intrebari si temeri..
se intampla des ca un simplu nas curgand sa degenereze in ceva mai grav si invers..depinde si de copil si imunitatea sa..ar trebui un control al medicului de la gradi care sa stabileasca un diagnostic(dupa cum arata si gatul etc..)