Pete pe limba, ce poate fi??
Raspunsuri - Pagina 2
oana_lex82 spune:
Buna, am reusit sa mergem doar pana miercuri ;la camin..miercuri seara a inceput sa vomite (de 5 ori), am ajuns la urgente...a primit tratament pt oprirea vomei, iar a doua zi au inceput scaunele apoase..concluzia..o Enterocolita nenorocita ..acum facem antibiotic..azi e ultima zi..se simte bine dar inca ii dau sa manance regim..pe care nu vrea in ruptul capului sa il tina..adica de joi nu bea decat ceai de menta si a mancat doar cateva stiksuri si cam o banana daca e sa adun fiecare grua pe care a luat-o de joi pana azi...Sunt destul de disperata..Am sunat la camin si mi-au zis ca luni pot sa il duc..dar oare nu e contagios??? Ce pot ele sa ii dea de regim acolo..k mi se pare prea devreme sa il trec pe mancare normala..cu toate ca el a avut abia ieri seara un scaun chiar tare, dar mi-e teama sa nu-i mai tin regimul..Eu pana marti am concediu..oare sa il mai tin acasa??
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Buna, am reusit sa mergem doar pana miercuri ;la camin..miercuri seara a inceput sa vomite (de 5 ori), am ajuns la urgente...a primit tratament pt oprirea vomei, iar a doua zi au inceput scaunele apoase..concluzia..o Enterocolita nenorocita ..acum facem antibiotic..azi e ultima zi..se simte bine dar inca ii dau sa manance regim..pe care nu vrea in ruptul capului sa il tina..adica de joi nu bea decat ceai de menta si a mancat doar cateva stiksuri si cam o banana daca e sa adun fiecare grua pe care a luat-o de joi pana azi...Sunt destul de disperata..Am sunat la camin si mi-au zis ca luni pot sa il duc..dar oare nu e contagios??? Ce pot ele sa ii dea de regim acolo..k mi se pare prea devreme sa il trec pe mancare normala..cu toate ca el a avut abia ieri seara un scaun chiar tare, dar mi-e teama sa nu-i mai tin regimul..Eu pana marti am concediu..oare sa il mai tin acasa?? |
Oana, bine ar fi sa-l mai tii acasa macar o saptamana si sa-i supraveghezi alimentatia. Daca e contagios sau nu, cele de la gradinita ar trebui sa stie in functie de cati copii au fost pana acum. Daca Iustin e singurul atunci a fost doar o indigestie, nu i-a priit ceva.
Iustin e mai sensibil, cu ce ii sustii imunitatea la acest moment ?
Faptul ca a avut niste episoade de afte coloborate cu indigestiile/enterocolitele facute as zice ca are nevoie de un tratament mai de lunga durata cu probiotice. Si in plus ce ti-a zis medicul.
Mica mea a inceput gradinita de 5 luni dar nu am avut evenimente neplacute, e drept au fost si lunile de vara. Ea mananca in fiecare dimineata 2 lingurite de boabe de catina cu pastura; ulei de peste GreenPasture; Probiotice nu-i mai dau ca tocmai s-a rezolvat digestia cu un remediu homeopat asa ca am ramas cu flaconul nedesfacut. Ea a cam facut nedigerat de la mancat fructe in prostie si de cate ori facea nedigerat o rezolvam numai cu probiotice.
Sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
oana_lex82 spune:
Probiotice am sa incep si eu sa i dau , pt imunitate i-am dat Bronho-Vaxom, dar pt burtica anul asta nu i-am dat, Anul trecut i-am dat 3 luni Colostrum cu Probiotice..asta intentionez sa ii dau si anul asta...Acasa mai mult decat pana marti nu pot sa il tin pt ca nu am cu cine sa il las ..Am sa ma rog de doamnele de la cresa sa il supravegheze mai cu atentie, mai ales in ceea ce priveste alimentatia in perioada ce urmeaza..macar inca o saptamana...
ina.click spune:
La cresa noastra e regula fara febra si diaree. Restul, adica muci, etc, se accepta. Am impresia ca si fara tuse umeda, fara secretii.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui andabeji JuliaSM, mi se pare urat comentariul tau si obs ca inca nu se triaza comentariile rautacioase si inutile.. |
Pot sa traiesc cu asta, ai tot dreptul sa nu-ti placa orice si oricine.Se pare ca tu nu poti trai de uratenia comentariului meu si tii musai sa aflu eu gusturile tale.
Comentariul meu, asa urat si cu bube-n cap, e o realitate. Am prezentat situatia in doua feluri : copil bolnav cu mama care munceste si cresa care il accepta bolnav sau nu. De vreme ce mama e in concediu(cum tocmai am aflat), are de ales, sa-l duca, sa nu-l duca, desi cresa il primeste si cu muci si se pare ca si cu entero.Sa vad ce-ar face cineva cand cresa spune NU, trebuie sa mergi la lucru si nu ai cu cine lasa copilul, mort-copt.
Cand cresa spune da, intr.adevar, e loc de jucat tontoroiul pe loc, ca trebuie sa iei tu,ca parinte, deciza cea mai potrivita pentru copil.
oana_lex82 spune:
Julia, mie cele de la cresa nu mi-au zis ca pot sa-l duc cu enterocolita...Adica il duc doar daca nu face febra/diaree/voma...Al meu a facut diaree doar joi dimineata..dupa ce i-am administrat prima doza de Colistin n-a mai facut deloc..abia aseara a avut un scaun tare..Luni mi-au zis ca pot sa il duc dar doar daca nu mai are simptomele de enterocolita..Dar vin eu si intreb, oare el nu e contagios si risc sa imbolnaveasca alti copilasi??
softurela spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Julia, mie cele de la cresa nu mi-au zis ca pot sa-l duc cu enterocolita...Adica il duc doar daca nu face febra/diaree/voma...Al meu a facut diaree doar joi dimineata..dupa ce i-am administrat prima doza de Colistin n-a mai facut deloc..abia aseara a avut un scaun tare..Luni mi-au zis ca pot sa il duc dar doar daca nu mai are simptomele de enterocolita..Dar vin eu si intreb, oare el nu e contagios si risc sa imbolnaveasca alti copilasi?? |
Oana, mie dupa manifestari imi suna mai degraba a indigestie, nu enterolocita. Dar de, medicul stie mai bine ca l-a vazut plus ca oricum trebuie sa justifice si administrarea antibioticului.
Spun asta ca si fiica-mea mica a avut un episod din asta (cand a mancat ca haplea, mult si repede niste mancare cu ceva grasimi)...a vomat o noapte si o zi tot, inclusiv apa si ceaiul, a doua zi scaune moi si a treia zi era recuperata. Nici nu m-am mai dus la medic pentru atat. Si nu a fost contagioasa, soru-sa nu a avut nimic, de exemplu.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
oana_lex82 spune:
Mai Softurela..daca stau bine si citesc mesajul tau si analizez orele dinaintea episodului lui Iustin mai ca iti dau dreptate..Eu de cand il duc la cresa am observat ca atunci cand ajunge acasa ar manca orice si ff mult..nu inteleg dece pt ca ingrijitoarea mi-a zis ca mananca acolo..eu una nu cred..eu cu el am avut intotdeauna probleme cu mancarea..pt ca refuza sa manance ..mananca ff putin si nu accepta decat cateva alimente..de cand cu cresa insa seara ar manca orice insa..in seara aia a mancat un castronel de supa cu galuste, 100 ml zeama de portocala, un mar si jumatate si cateva saratele..asta in intervalul 17:30-21:00...La 21:30 a avut ptimul episod de voma in care a vomat mar, al doilea tot mar, al treilea mar amestecat cu saratele si la a patra voma pt ca ii dadusem apa a vomat doar apa...M-am gandit si eu ca poate vomita pt ca a mancat prea mult dar am mers totusi la spital..Sincer dr i-a dat antibiotic fara sa ii faca vreo analiza Deci se poate si de la mancarea prea multa sa fie??Chiar si scaunele astea apoase??
softurela spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Mai Softurela..daca stau bine si citesc mesajul tau si analizez orele dinaintea episodului lui Iustin mai ca iti dau dreptate..Eu de cand il duc la cresa am observat ca atunci cand ajunge acasa ar manca orice si ff mult..nu inteleg dece pt ca ingrijitoarea mi-a zis ca mananca acolo..eu una nu cred..eu cu el am avut intotdeauna probleme cu mancarea..pt ca refuza sa manance ..mananca ff putin si nu accepta decat cateva alimente..de cand cu cresa insa seara ar manca orice insa..in seara aia a mancat un castronel de supa cu galuste, 100 ml zeama de portocala, un mar si jumatate si cateva saratele..asta in intervalul 17:30-21:00...La 21:30 a avut ptimul episod de voma in care a vomat mar, al doilea tot mar, al treilea mar amestecat cu saratele si la a patra voma pt ca ii dadusem apa a vomat doar apa...M-am gandit si eu ca poate vomita pt ca a mancat prea mult dar am mers totusi la spital..Sincer dr i-a dat antibiotic fara sa ii faca vreo analiza Deci se poate si de la mancarea prea multa sa fie??Chiar si scaunele astea apoase?? |
Da, foarte posibil...cand se deregleaza sistemul digestiv, se deregleaza si flora intestinala. Si deobicei cam asta e ordinea...intai stomacul si apoi colonul.
Dar cel mai bine intreaba la gradi daca au mai fost copii cu enterocolita. Enterocolita e contagioasa, indigestia nu.
oana_lex82 spune:
Da, dar nu stiu cat de sincere sunt doamnele cu mine...Cand am sunat joi dimineata sa le anunt ca Iustin e bolnav si ca il tin acasa nu mi-au zis ca ar mai fi fost vreun copilas cu simptome asemanatoare..Sa vad luni ce zic...Oricum trebuie sa vorbesc cu ele sa aiba grija sa nu ii dea sa manance decat ceva usor, mai de regim asa..ce pot alege si ele din meniu..