Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui padi
Xio, imi permit sa te contrazic: si acel 1 leu pe zi reprezinta o economie. Mica, mica...dar e acolo ![]() Adriana Incerc sa-mi simplific viata! |
Mesajul meu i se adresa lui Edip, care a spus ca in Romania oamenii se bazeaza la batranete pe pensie, nu pe banii stransi.
Ori nu ai ce bani sa strangi cand abia traiesti de la un salariu la altul.
Sau na, ai ce satrangi daca mananci numai cartofi sau paine si bei apa doar de la fantana.
Dar am impresia ca ne referim la un nivel de trai normal, decent.
![](icon_smile.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Lady, stii de ce mi-e frica mie? Sa nu ma imbolnavesc eu sau sotul pe la 60 de ani, ca astia imi dau pensia abia la 67/70. Deci ce ma fac 7-10 ani fara venit? De aia trebuie sa ma gindesc musai la o alternativa.
![](images/user_woman.png)
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny OK, IT. Ce anume se cere in IT? Banuiesc ca limbaje de programare, dar la IT nu ma pricep deloc, denumiri ca Oracle sau SQL nu-mi spun nimic. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
In IT se cer multe, si denumiri ca Oracle si SQL nu-ti spun nimic pentru ca nu te intereseaza. Ai intrebat in ce domeniu se angajeaza, si ai specificat ca nu-ti plac domeniile "hands-on" asa ca ti-am dat raspuns.
Daca vrei mai pe larg, poti fii programator si atunci se cer limbaje de dezvoltare (Java, C/C++, C#, .NetFramework), toate astea pot fi invatate si pe cont propriu exista o groaza de carti in domeniu cu tot cu exemple de proiecte (unele mai scumpe unele mai ieftine). Daca vrei SQL sau Oracle, astea sunt specifice bazelor de date, la fel gasesti cursuri pentru ele.
Alta alternativa este sa fii tester, se cer cunostinte de minima functionare a calculatorului, ceva notiuni de Quality Assurance, gasesti cursuri gratis online, automatizari si entru asta se folosesc limbaje de programare simple ca Pearl, PHP sau Python (din nou cursuri se gasesc gratis pe internet).
Ambele job-uri, programator si tester au entry-level, adica primesc incepatori. Vei platit mai putin decat un senior dar este un salariu mai bun decat multe din Romania la ora actuala.
Am avut un coleg care facuse Transporturile la Politehnica si dupa ce a terminat nu si-a gasit job in Ro. A pus mana pe programare si acum la 10 ani, are 8000RON pe luna. Dar omul a avut vointa sa invete altceva dupa ce s-a prins ca aia 5 ani de facultate i-a facut degeaba. O alta colega de servici, avea diploma de chimist si lucra ca tester.
Finul meu, a iesit la pensie obligat din armata la 45 de ani, si la 2 ani dupa s-a angajat programator pentru ca nu se descurcau. Fina s-a apucat si ea de scoala la aceeasi varsta si s-a facut asistent farmacist dupa ce anterior fusese secretara pe un post bugetar.
Asadar se poate chiar si la varste mai inaintate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Reconversie profesionala se poate si se practica la orice varsta. Cred ca am mai scris de exemplele din jurul meu: asistenta medicala la 43 de ani face scoala de asistent farmacie (nu se vede lucrand pe Salvare pana la pensie), economista devenita deja asistenta de farmacie.
In jurul meu, mai toti cunoscutii lucreaza in cate 2-3 parti pt a se putea descurca. Verisoara sotului, asistent farmacie, preda si la o postliceala de specialitate (mai face si facultatea de farmacie la 120 km distanta). In fine, pana si eu incerc sa fac si altceva pt un ban in plus, desi am mai rarit garzile (doar 4-5/luna), tocmai ca sa am timp sa ma ocup si de copil (dus/luat de la gradinita, gatit/curatenie etc. etc.).
ab5174 spune:
Daca vreti sa economisiti folositi detergent din ala in saculeti, cit pentru o spalare.
Eu cind foloseam din ala solid puneam fara masura, ca imi scapa.
Este mai scump dar e mult mai economic si mie mi se pare ca spala si mai bine.
Pentru rufe albe am Ariel , pentru colorate Persil.
Mai sint si alte marci dar eu nu le-am incercat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Am gasit un articol care explica mai bine ce voiam sa spun vis a vis de viitorul pensiei in Romania, varianta privata:
http://www.zf.ro/opinii/cinci-ani-de-pensii-private-cu-ce-ne-am-ales-10105807
Rufus, Tora si iadele
addinel spune:
sper sa nu dati cu rosii, dar si eu sunt printre cei care cred ca cine nu vrea nu munceste, chiar si in romania zilelor noastre. evident, exista si exceptii, cazuri nefericite. la noi in tara toata lumea e obisnuita sa i se dea, cat mai mult, fara a cantari ce ofera in schimb. statul, patronul, parintii... toti trebuie sa ne ajute pe noi sa ne fie bine. apoi toti trebuie sa lucram la birou, munca bruta cum spunea cineva mai sus e luata in deradere. eu lucrez in hr si avem mai mereu posturi disponibile, pentru ca pleaca lumea. motivele sunt care mai de care mai stupide (in acceptiunea mea):
- ca nu poate sa isi ia copilul de la gradinita ("nu as putea lucra doar 7 ore pe zi?")
- ca vinde de 100.000 lei/ luna si are salariu doar de 2.500, i se pare incorect (in acceptiunea lui diferenta intra in buzunarul patronului- nu a inteles nici cand i s-a explicat ca numai 70.000 din 100.000 costa marfa si ca pe langa salariul net mai sunt si taxe si masina pe care o conduce si telefonul si materialele promotionale si impozitul, etc)
- ca isi construieste casa si nu poate pleca (ori de cate ori vrea si la orice ora si fara sa anunte macar cu 1 zi in avans) sa isi rezolve problemele cu muncitorii/ achizitiile, deci firma nu il intelege
si lista ar putea continua...
ar mai fi multe de zis, dar cred ca voi face un subiect separat, veti vedea cat de diferit sunt vazute lucrurile din cealalta parte :) sunt sigura ca mai sunt fete care lucreaza in hr si au si ele povesti interesante.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui addinel sper sa nu dati cu rosii, dar si eu sunt printre cei care cred ca cine nu vrea nu munceste, chiar si in romania zilelor noastre. evident, exista si exceptii, cazuri nefericite. la noi in tara toata lumea e obisnuita sa i se dea, cat mai mult, fara a cantari ce ofera in schimb. statul, patronul, parintii... toti trebuie sa ne ajute pe noi sa ne fie bine. apoi toti trebuie sa lucram la birou, munca bruta cum spunea cineva mai sus e luata in deradere. eu lucrez in hr si avem mai mereu posturi disponibile, pentru ca pleaca lumea. motivele sunt care mai de care mai stupide (in acceptiunea mea): - ca nu poate sa isi ia copilul de la gradinita ("nu as putea lucra doar 7 ore pe zi?") - ca vinde de 100.000 lei/ luna si are salariu doar de 2.500, i se pare incorect (in acceptiunea lui diferenta intra in buzunarul patronului- nu a inteles nici cand i s-a explicat ca numai 70.000 din 100.000 costa marfa si ca pe langa salariul net mai sunt si taxe si masina pe care o conduce si telefonul si materialele promotionale si impozitul, etc) - ca isi construieste casa si nu poate pleca (ori de cate ori vrea si la orice ora si fara sa anunte macar cu 1 zi in avans) sa isi rezolve problemele cu muncitorii/ achizitiile, deci firma nu il intelege si lista ar putea continua... ar mai fi multe de zis, dar cred ca voi face un subiect separat, veti vedea cat de diferit sunt vazute lucrurile din cealalta parte :) sunt sigura ca mai sunt fete care lucreaza in hr si au si ele povesti interesante. mama lu' maria randuri pentru maria |
Si dupa opinia ta superioara ce ar trebui sa faca cu acel copil?Cat sa-l lase?Sa doarma cu portarul?Sa-l lase singur acasa la 3 ani sa zicem?Presupunem ca la serviciul ambilor parinti se gandeste ca in exemplul tau si nu exista bone si bunici disponibili....
Si eu sunt expert contabil si lucrez cu firme si patroni si singurul lucru care il spun@eu cum sa platesc cat mai putin la stat si sa raman cu mai mult?Nu vreau sa platesc....
Asa ca mai moale cu de astea ,te rog,da?
addinel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eumada
Si dupa opinia ta superioara ce ar trebui sa faca cu acel copil?Cat sa-l lase?Sa doarma cu portarul?Sa-l lase singur acasa la 3 ani sa zicem?Presupunem ca la serviciul ambilor parinti se gandeste ca in exemplul tau si nu exista bone si bunici disponibili.... Si eu sunt expert contabil si lucrez cu firme si patroni si singurul lucru care il spun@eu cum sa platesc cat mai putin la stat si sa raman cu mai mult?Nu vreau sa platesc.... Asa ca mai moale cu de astea ,te rog,da? Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
eumada, simti nevoia sa jignesti pe oricine? si sa dai ordine? mai moale las-o tu cu vorbele urate...
si daca vrei o opinia mea, in calitate de parinte de copil de gradinita uite-o:
1. sa isi ia copilul de la gradi la 17.30, chiar daca la stat asta e ultima ora la care se poate lua copilul de la gradi - dar nu vrea, ca nu vrea sa ramana copilul ei ultimul si educatoarele se grabesc sa plece
2. i s-a oferit ocazia sa lucreze cele 8 ore legale dar decalate- nu a acceptat, sustinand ca sotul nu poate nici sa ajunga mai tarziu la serviciu nici sa plece mai devreme, ea trebuie si sa ia si sa duca copilul la gradi- daca la ambii parinti se gandea ca la noi problema era rezolvata
3. i s-a oferit sa accepte mai putini bani si sa munceasca 7 ore- nu a acceptat ca ea nu e mai prejos decat colegii ei (din punctul meu de vedere era, lucra 1h mai putin)
persoana respectiva efectiv credea ca i se cuvine sa munceasca mai putin pe aceeasi bani pentru ca are copil la gradinita.
cat despre patronii care vor numai sa plateasca taxe mai mici- nu toti sunt asa. incearca sa vezi mai departe de universul tau, nu e reprezentativ pentru o tara intreaga. si mai ales nu mai accepta sa lucrezi cu patroni de-astia de 2 lei, daca noi toti am refuza sa inchidem ochii la ilegalitati poate s-ar termina cu ele.