Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 17
Selene_Bunny spune:
17.30 nu este o limita maxima posibila GENERALA pentru toate gradinitele de stat din toata Romania.
De fitze nu comentez.
ch_dana spune:
Citat: |
cat despre patronii care vor numai sa plateasca taxe mai mici- nu toti sunt asa. incearca sa vezi mai departe de universul tau, nu e reprezentativ pentru o tara intreaga. si mai ales nu mai accepta sa lucrezi cu patroni de-astia de 2 lei, daca noi toti am refuza sa inchidem ochii la ilegalitati poate s-ar termina cu ele. |
Addinel, ca sa facem asta, ar trebui sa nu mai comita statul prin reprezentantii lui ilegalitati...avem o mica afacere deschisa de doar cateva luni si au navalit la controale de nu ti-ar veni sa crezi. Nici unul nu voia sa aplice legea, toti voiau doar spaga. Pana la urma am zis "pas", sa ne dea amenda si gata. Au scris bombanind in registrul de control "consiliere economica"...oare daca eram vinovati cu adevarat, de ce nu ne-au dat amenda aia ?
In rest, de acord cu tine. Toti vad "mama, ce patron e asta", nimeni nu vede cata munca e in spatele unei afaceri. Nu se gandeste nimeni ca dam de munca la 4 oameni - dar pentru asta, ieri am fost la munca si azi ma duc iar sa-l ajut pe sot, chiar daca e duminica.
Scuze de off-topic.
ina.click spune:
eu am renuntat la pauza de masa si am obtinut decalarea de la 8-4, ca sa ma mulez pe progr lui fi-miu de 6 AM - 18 AM. Chestia e ca odata iesit de pe usa companiei nu poti sa zici "Beam me up, Scotty!" si sa ajungi teleportat in usa resei / gradinitei. Mai ai o ora si de ajuns acolo, etc, 30 minute, 45, dar se aduna.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ela_04 spune:
cat despre patronii care vor numai sa plateasca taxe mai mici- nu toti sunt asa. incearca sa vezi mai departe de universul tau, nu e reprezentativ pentru o tara intreaga. |
Toti patronii vor sa plateasca taxe mai mici este un lucru normal.
Se numeste evaziune fiscala legala.
Asta pt ca legea iti da voie sa cauti toate oportunitatile posibile pt afacerea ta.
& +33
eumada spune:
Adinel,nu esti singura care lucreazza cu patroni..eu le stiu hachitele si pot sa garantez ca de la un angajator bun nu pleaca nimeni.Ba si muncesc angajatii cu spor ca de,merita financiar.A si fiindca veni vorba la gradinita Evei..abia a inceput,de la 16.30 e doar femeia de servicu..care pleaca la sase.La cum se cere la patron sa se munceasca(sotul meu a lucrat pana in 2008 la una di cele mai mari firme de distributie din tara)si termina la ora 19.Atunci ce sa fi facut?Eu la 19 el la 19,copilul?
Nu stiu de ce ai zis ca te jignesc,daca nu sunt de acord cu tine,din motivele prezentate mai sus.Insa ti-am spus si o repet eu manevrez actele si stiu tot ce misca in firme...si crede-ma rar cate unul care sa se poarte ca la carte ,sa-si plateasca darile la timp si sa nu se considere pe plantatie.In general patronii vor sa plateasca putin si sa se munceasca 12 ore.Probabil ar trebui sa stie ca ce depaseste 8 ore dupa Codul Munci,trebuie platite suplimentar ca si ore,pontate ca si ore suplimentare...sau sa aiba inclusa pauza de masa....si mai sunt catev exceptii.Plus ca multi promit marea cu sarea la angajare si de fapt.....
emanouela spune:
Parerea mea strict personala...suntem un popor de fricosi caruia ii place enorm sa se victimizeze...ca X, ca Y, ca Z...insa noua asa ne mai place sa ne faca altii treaba, mama mama....sa-ti cunosti drepturile ca si cetatean si ca si angajat, sa le vari ori de cate ori este nevoie sub nas aluia care incearca sa te manevreze dupa necesitatile lui, nu costa absolut nimic, iti trebuie doar sange in instalatie...de fapt nici curaj nu-ti trebuie, ci siguranta si incredere in propria persoana.
andacos spune:
citat din mesajul lui ina.click eu am renuntat la pauza de masa si am obtinut decalarea de la 8-4, ca sa ma mulez pe progr lui fi-miu de 6 AM - 18 AM. Chestia e ca odata iesit de pe usa companiei nu poti sa zici "Beam me up, Scotty!" si sa ajungi teleportat in usa resei / gradinitei. Mai ai o ora si de ajuns acolo, etc, 30 minute, 45, dar se aduna. ------------------------------------- Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB: https://www.facebook.com/groups/397305800323707/ |
pai bine ca seful e de acord sa maninci in timpul programului de lucru,ca nu pot crede ca nu maninci nimic in intervalul asta de timp!
Dana
dana vio spune:
citat din mesajul lui eumada Adinel,nu esti singura care lucreazza cu patroni..eu le stiu hachitele si pot sa garantez ca de la un angajator bun nu pleaca nimeni.Ba si muncesc angajatii cu spor ca de,merita financiar.A si fiindca veni vorba la gradinita Evei..abia a inceput,de la 16.30 e doar femeia de servicu..care pleaca la sase.La cum se cere la patron sa se munceasca(sotul meu a lucrat pana in 2008 la una di cele mai mari firme de distributie din tara)si termina la ora 19.Atunci ce sa fi facut?Eu la 19 el la 19,copilul? Nu stiu de ce ai zis ca te jignesc,daca nu sunt de acord cu tine,din motivele prezentate mai sus.Insa ti-am spus si o repet eu manevrez actele si stiu tot ce misca in firme...si crede-ma rar cate unul care sa se poarte ca la carte ,sa-si plateasca darile la timp si sa nu se considere pe plantatie.In general patronii vor sa plateasca putin si sa se munceasca 12 ore.Probabil ar trebui sa stie ca ce depaseste 8 ore dupa Codul Munci,trebuie platite suplimentar ca si ore,pontate ca si ore suplimentare...sau sa aiba inclusa pauza de masa....si mai sunt catev exceptii.Plus ca multi promit marea cu sarea la angajare si de fapt..... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Si alti parinti cum crezi ca fac? Iti spun eu: colega mea de serviciu merge si ia de la gradi copii unei prietene, ptr ca noi terminam la 15.30. Eu o scot pe ALex de la gradi si sotul o duce dimi. Crezi ca nu mi-ar placea s-o duc eu dimi? S-o imbrac eu, s-o spal pe dintisori, sa-i dau sa manance? Cand va incepe scoala cum vei face? Cine o va lua la 12.00 ?
Patronul nu trebuie sa se gandeasca la probleme mele/tale/etc. El trebuie sa-mi plateasca salariul la timp. Atat.
Fiecare din noi are responsabilitatile lui.
Alexandra Maria
14.12.2007
Rufus spune:
Vis a vis de pensie (ce ne arde pe noi!) eu cred ca sistemul se va schimba. Am semnale din alte tari, insa si de la oameni politici.
D-na Campeanu spunea ca nu-i normal ca generatia de azi sa plateasca pensia generatiei de ieri. Nu-i singura. Trecand peste faptul ca suna ca-n tramvai, adica dintr-o data nu mai e valabil ce-a fost pana acum, ceva adevar poate sa fie, adica nu cred ca se trezeste vorbind doamna asa, din plictiseala, plus ca, intr-adevar, nu mai e ce-a fost.
Dar trebuie sa existe alternative si astea nu trebuie sa cada in spinarea oamenilor, sa discute pe forumuri si sa hotarasca cum naiba sa-si duca (financiar) batranetea (nu ca discutiile n-ar fi utile...).
In Turcia, de pilda, oamenii ies devreme la pensie, dupa 20 femeile si 25 de ani vechime barbatii, indiferent ce varsta au; uau, mi-am zis...acolo-i de mine! Dar statul nu-ti da pensie de huzur...asa ca trebuie sa gandesti bine ce faci. Din fericire, tot statul le da posibilitatea sa-si construiasca, pe credit, o casa intr-o zona de vacanta. Milioane de vile sunt insirate de-a lungul interminabilei coaste turcesti, marginita de mari superbe si clima blanda. Si ma refer doar la sud si vest, ca si in nord sunt oportunitati mari. La pensie, omul poate sa-si inchirieze vila de vacanta, intr-un sezon de macar 4-5 luni, iar in restul anului isi inchiriaza vila din oras. Cui? Am fost mirat sa aflu ca sunt clienti si vara si iarna. Nu curg banii...dar pica. Am mai aflat ca unii au muncit ani buni in strainatate, cu contracte negociate de statul turc...acum au pensii. Sume mici...dar conteaza mult 100-200 euro. In agricultura sunt programe de te crucesti. Orice petec de pamant e gradina de legume, esti ajutat sa cultivi, sa vinzi productia...spor la munca sa ai. Raurile sunt seci, dar culturile sunt verzi...aparent un miracol.
Toate astea-s posibile, dar trebuie o strategie si aia nu-i a oamenilor, ci a carmuirilor. La ei se poate.
La noi, nu.
Rufus, Tora si iadele
dana vio spune:
Acum cativa ani lucram mult cu firme din strainatate, incepand cu Ungaria si terminand cu Olanda. Si toti imi spuneau: Aveti mult de munca, D. Din pacate, la capitolul asta stam prost. Cu munca.
Vizavi de turci, acolo e cu dus-intors. Ei nu prea au terenuri fertile, asa ca fara programele alea multe n-ar trai ei din gradinuta aceea. La noi exista foooarte mult teren si foarte fertil (imi spuneau strainezii ca la noi si iarba-i mai verde) dar nu-l mai cultiva nimeni. Mergi cu masina de-a lungul campurilor si daca sunt 1/2 cultivate. Ptr ca la camp se munceste mult si greu si apoi vrem produse bio la piata cu preturi mici.
Alexandra Maria
14.12.2007