Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Si acum un raspuns la celelate discutii.

Letitia, da sunt socat ca majoritatea isi bazeaza pensia pe STAT.... asa cum am zis... multi or sa "urle" la fel ca generatia de pensionari care azi injura in fata guvernului, presedentiei si asa mai departe... Sa nu crezi ca o sa traiesti in Anglia din pensie de stat ca te inseli... Eu lucrez cu englezi (din Anglia ca mai sunt si stabiliti pe aici) care pun bani deoparte de pensie asa ca pica teoria ta... schimba mediul si ai sa auzi mai multe.

Laura25... doamna aia a cautat job la Timisoara sau la Constanta sau la Baia Mare? Nu cred... In plus asa cum a mai zis cineva, in Ro e cam impamantenita ideea ca diploma inseamna viitor... fals.

Selene.. schimba atitudinea ca e grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Nu te mai flata singur, nu s-a simtit nimeni ofensat...nu cumva exprimarea ta initiala a fost total diferita de exprimarea de acum?! Nu cumva nu ai stiut sa exprimi exact ce gandesti? Una e investitie, una e economie, ca economisesti ca sa investesti in ceva care iti ofera in venit sigur pe termen lung nu e egal cu economisesti ca sa ai din ce trai la pensie, cel putin pt mine.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

investitul pentru banii pe care ii pui deoparte pentru pensie se face ca sa acopere inflatia... si eventual daca mai iese ceva bine, daca nu asta e...

investitul ala de care vorbesti tu e putin mai speculativ si acolo ca sa ai un profit mai bun, risti mai mult... eu nu as risca cu banii de pensie dar risc cu "fondul de risc"...

eu cred ca m-am exprimat f. bine... da un search pe net si ai sa vezi ca "a economisi bani de pensie" e o expresie foarte utilizata in USA, Canada sau Australia... poate chiar si in alte locuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Edip, multumim pt mesaje!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Edip... tine cont ca te adresezi unei mare majoritati care traieste in Romania, nu in Canada, Australia sau USA, Romania, Europa. In "fisa postului" meu nu scrie ca tre sa caut expresii de pe alte continente. Din respect pt interlocutori, adreseaza-te pe limba lor, asta daca vrei sa fii inteles.
Eu am citit si am inteles exact cum ti-am explicat, ghinionul tau este ca nu sunt singura care am inteles asta. Din principiu nu stau sa rastalmacesc sau sa interpretez sau sa-mi dau cu presupusul sau sa-mi imaginez ce-ar fi vrut sa scrie interlocutorul.
Sa stii ca e absolut omenesc sa gresim sau sa nu putem fi pe aceeasi lungime de unda cu altii....eu una, nu am inteles ce ai vrut tu sa exprimi, am inteles eronat, daca te incalzeste sa ai drepatate si sa fiu eu aia ingusta care tre sa dea search pe google si dupa sa ti se adreseze, atunci cedez, am gresit si alta data nu ma mai adresez tie fara teme facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Edip e normal sa te bazezei pe pensia de la stat. In fiecare luna dau banie pentru asigurari sociale si pentru sanatate. Si de ce sa nu beneficiez de ei la un moment dat cand nu mai pot munci? de ce sa nu am dreptul sa ma bucur? Nu sunt adepta sa asteptam sa ne cada de sus, muncesc mult pentru fiecare banut, uneori ma apuca si 2-3 noapte muncind, asta ca sa am timp intre 17-21 seara sa ma joc cu fetitele mele. De multe ori mi-am luat si in concediu sa muncesc... si asta ca sa platesc lunar la stat o groaza de asigurari de care nu beneficiez de ele si la bugetul local la fel. Sunt de acord... vrei sa beneficiezi platesti..., daca nu platesti sa nu ai pretentii...
Dar eu una consider ca platesc degeaba:
-de cate ori am avut nevoie de medic am apelat la sistemul privat - ca la stat este groaznic sau in cel mai fericit caz acceptabil. Si aici te pune sa aduci medicamentele de acasa , sa dai spaga la doctori etc.
- cand am facut FIV-urile le-am platit pe toate din banii mei, fara sa beneficiez de asigurarile medicale

- gradinita, le-am dat pe fete la gradinita privata ca asa a fost sa fie ca pe langa noi nu avem niste gradinite care sa fie OK
- scoala , le-am dat tot in sistemul privat pentru ca a fost o adevarata nebunie cu inscrierile in acest an, cu clase de peste 30 de copii, cu invatatoare suplinitoare.
Deci din ceea ce eu cotizez luna de luna la bugetul de stat nu beneficiez de nimic, atunci de ce sa mai platesc impozitele si taxele?

Mi se pare aiurea sa spui ca steptam de la stat, asteptam sa primim inapoi ceea ce am contribuit, pentru ca altfel nu mai plateam si nici nu ma asteptam sa primesc.
Nu suntem niste cersetori care stam cu mana intinsa poate primim ceva de pomana, si nici acesti pensionari nu sunt. Nu este normal sa cotizeze in fiecare luna cu aproape salariu minim si la sfarsitul celor 40 de ani sa te trezesti cu o pensie de 2000 de lei...( si asta este mare...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Edip, ma gandesc ca doamna aia trecut de 40 de ani, avea si ceva familie, responsabilitati si obligatii care o retineau in Iasi. Oricum, ideea reportajului era ca somerii trecuti de o anumita varsta (si femeile in special) au sanse minime de angajare, pt ca angajatorul roman vrea oameni foarte tineri si cu f, multa experienta (se cam bat cap in cap cele 2 cerinte, stiu).

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Edip e normal sa te bazezei pe pensia de la stat. In fiecare luna dau banie pentru asigurari sociale si pentru sanatate. Si de ce sa nu beneficiez de ei la un moment dat cand nu mai pot munci? de ce sa nu am dreptul sa ma bucur?

Eu cred-fara suparare,ca e naiv in ziua de azi sa te bazezi pe pensia de stat!Tzinind cont raportul dinter contribuabil si pensionari,deja nu maid a cum trebuie.

daca tot te bazezi pe pesnia de stat,sper sa nu ne intilnim peste citziva zeci de ani pe forum,cu nemultzumiri,frustari,mitinguri...ca nu potzi trai din ea!

ce platim noi sunt doar procente din ce cistogam,cum ne inchipuim ca vom trai bine cu asa putzin?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Danaionela...tu afirmai ca daca nu platesti,sa nu ai pretentii.Tocmai pentru ca le-ai avut ai inscris copiii la gradinite private si apoi la scoli private.Ce vina are statul in chestia asta si mai ales unde e economia in cazul asta?Tu singura ai ales sa fie asa...Nu pot intelege de ce nici o gradinita si nici o scoala nu au fost pe placul tau,pentru ca ma gandesc ca si acolo invata copii...
Si nu este normal sa te bazezi doar pe pensie.Contributiile sunt mici ,sistemul e bolnav sau mai bine zis a fost imbolnavit de falsii pensionati inainte de vreme...si iti asigura doar cat sa nu mori de foame.In vremurile astea e bine sa te bazezi doar pe tine!

Nu economisesc zilnic,nu pun bani in pusculita,o fac cumva per ansamblu,in functie de obiective.Imi fac stocuri in congelator si in camara,cumpar multe produse deodata si apoi traim din stocuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Edip e normal sa te bazezei pe pensia de la stat. In fiecare luna dau banie pentru asigurari sociale si pentru sanatate. Si de ce sa nu beneficiez de ei la un moment dat cand nu mai pot munci? de ce sa nu am dreptul sa ma bucur?

Eu cred-fara suparare,ca e naiv in ziua de azi sa te bazezi pe pensia de stat!Tzinind cont raportul dinter contribuabil si pensionari,deja nu maid a cum trebuie.

daca tot te bazezi pe pesnia de stat,sper sa nu ne intilnim peste citziva zeci de ani pe forum,cu nemultzumiri,frustari,mitinguri...ca nu potzi trai din ea!

ce platim noi sunt doar procente din ce cistogam,cum ne inchipuim ca vom trai bine cu asa putzin?

Dana

Da, dar asta se intampla momentan cam peste tot in lume unde criza a lovit adanc.

Am mai spus ca in Olanda fondurile de pensii private s-au dus pe apa garlei. Si oricum familia mea (eu cu sotul) nu avem 500.000 de euro sau chiar 100.000 sa jonglam in actiuni, vrajeli, care si alea au un risc enorm, plus ca muncesc den rup. unde sa mai am si timpul sa stau sa studiez piata.

Ca de smecheri care investesc ei pentru mine, m-am convins (precum bancile care chitaie acum ca nimeni nu mai pune deoparte ca la dobanda care o dau e jenant, creste inflatia mai repde ca ceea ce economisesti, asa ca sunt bani aruncati la gunoi).

Eu am ales calea asta cu imobiliarele, caci niciodata nu va avea cum sa dispara (bine am cumparat cand era ok, acum e brambureala totala in domeniu, si aici si in Romania). Tot vei scoate bani, chit ca-l vinzi la batranete si ai bani sa traiesti bine merci o vreme, ca doar nu ma astept sa fac 105 ani desi nu stie niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

saskya,bineintzeles ca e peste tot in lume,nu am facut nicio precizare referitor la tzara.

Insa trebuie sa recunoastem ca in Romania se mai asteapta inca totul de la "papa Stat"!

Dana

Mergi la inceput