Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 12
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO in Romania NU ai cum sa economisesti. |
mai usor cu pianu' pe scari, ca nu te-a desemnat nimeni etalonul pentru Romania. deocamdata-s aici si economisesc.
Rufus spune:
citat din mesajul lui mianna mai usor cu pianu' pe scari, ca nu te-a desemnat nimeni etalonul pentru Romania. |
Asta fiind...ce?
Rufus, Tora si iadele
mianna spune:
citat din mesajul lui ela_04 Tocmai ce a fost pe realitatea o stire cum ca cei nascuti intre 1968 si 1971 vor primi la pensie doar 15% din ultimul venit ca tot vorbeam de pensi. |
misto. si aia de dupa '72 nu mai primesc nimic?
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Asta fiind...ce? |
reactie la afirmatii categorice zbierate cu caps?
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mianna
reactie la afirmatii categorice zbierate cu caps? |
A, inteleg.
Mi se pare o reactie exagerata.
Am simtit nevoia (ca moderator) sa-ti spun asta.
Sper sa ma intelegi si tu.
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
misto. si aia de dupa '72 nu mai primesc nimic? |
Am vazut si eu stirea aia, nici nu stiu daca nu era la misto; cei din perioada aia sunt "decreteii" si cica-s foarte multi, asa ca n-o sa le ajunga banii. Dar, dupa rationamentul asta, cei de dupa nu mai au bani deloc, asa cum zici.
N-au si astia ce sa mai bage la stiri...
Rufus, Tora si iadele
mianna spune:
citat din mesajul lui Rufus Sper sa ma intelegi si tu. |
am inteles. o generalizare cu majuscule nu-i absolut deloc exagerata. reactia la ea insa este
oare de ce nu ma mira?
bird70 spune:
Eu sunt curioasa de discutia despre investitii pentru viitor. Recunosc ca nu stiu ce sa fac cu banii .
Am colegi care cumpara actiuni. Nu am rabdare, nervi, chef si timp sa urmaresc bursa si nu ma intereseaza deloc. Piata de imobiliare a cazut si cei care aveau locuinte pe care le inchiriau sufera mult acum. Nu imi place idea sa inchiriez la cineva o locuinta pe care eu am muncit mult si sa mi-o distruga. Parintii mei au avut un appartament pe care l-au inchiriat si au avut numai experiente negative. Si atunci eu ce fac cu banii?
Pentru viitor am pensia privata. Mai avem un plan sa ne mutam mai la marginea orasului la ferma, sa ne crestem vegetalele, sa avem pomi fructiferi, animale, panouri solare, sa ne colectam apa, etc. In felul asta speram ca vom fi in vreo 10 ani cu proprietatea achitata si cheltuieli foarte mici (nu platim electricitate, apa, canalizare, gunoi iar impozitul este mic fiind proprietate rurala).
Am investit in educatia copiilor, scoala privata cu pretentii academice unde colegii sunt copii de oameni educati, cu pozitii, etc. Aici functioneaza networkingul, vrei sa aplici la un job si directorul companiei te stie de cand te jucai cu lopatica in nisip cu copiii lui.
Ce alte optiuni de investitie sunt?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui bird70 Eu sunt curioasa de discutia despre investitii pentru viitor. Recunosc ca nu stiu ce sa fac cu banii . Am colegi care cumpara actiuni. Nu am rabdare, nervi, chef si timp sa urmaresc bursa si nu ma intereseaza deloc. Piata de imobiliare a cazut si cei care aveau locuinte pe care le inchiriau sufera mult acum. Nu imi place idea sa inchiriez la cineva o locuinta pe care eu am muncit mult si sa mi-o distruga. Parintii mei au avut un appartament pe care l-au inchiriat si au avut numai experiente negative. Si atunci eu ce fac cu banii? Pentru viitor am pensia privata. Mai avem un plan sa ne mutam mai la marginea orasului la ferma, sa ne crestem vegetalele, sa avem pomi fructiferi, animale, panouri solare, sa ne colectam apa, etc. In felul asta speram ca vom fi in vreo 10 ani cu proprietatea achitata si cheltuieli foarte mici (nu platim electricitate, apa, canalizare, gunoi iar impozitul este mic fiind proprietate rurala). Am investit in educatia copiilor, scoala privata cu pretentii academice unde colegii sunt copii de oameni educati, cu pozitii, etc. Aici functioneaza networkingul, vrei sa aplici la un job si directorul companiei te stie de cand te jucai cu lopatica in nisip cu copiii lui. Ce alte optiuni de investitie sunt? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
fa un subiect nou, e interesant!
michelle
Edip spune:
citat din mesajul lui bird70 Ce alte optiuni de investitie sunt? |
Bird, nu trebuie sa urmaresti bursa.. sa stai cu ochii zilnic pe pretul actiunilor e speculatie, nu investitie. Nu stiu daca in Australia exista dar intereseaza-te de ETF.. sunt un fel de actiuni care cuprind mai multe firme.. de genul structura e formata din 20% firme financiare, 50% firme de energie si 30% consumabile. In felul asta risti mai putin cu toate ca pe termen lung nu e nici un risc daca alegi ceea ce trebuie. Dupa ce inveti putin despre chestii ca P/E, EPS, dividente si alti termeni incepi si cumperi actiuni cu forme care dau dividente si pe care le analizezi pe anumite criterii financiare... dupa ce citesti, inveti despre ce e vorba.
Pana si in Ro se vadn actiuni acum la firme din USA sau alte tari asa ca sunt convins ca in Au se poate.
In general cand investesti trebuie sa ai un portofoliu balansat... asta inseamna bani cash intr-un cont cu dobanda, bani in titluri de stat sau bonduri de firme si apoi actiuni. casa nu intra in calcul ca trebuie sa traiesti undeva pana la urma. Cand cumperi actiuni, incerci sa diversifici sectoarele de activitate... daca nu merge ceva merge altceva si se compenseaza.
Nu investii in fonduri mutuale sau alte fonduri de investitii.. deschide un cont cu o banca si iti faci tranzactiile singura. Verifici contul odata pe an dupa ce ai stabilit ce ai cumparat si balansezi iar distributia... adica vinzi ce trebuie vandut si cumperi ceea ce e de cumparat....
Imobiliarele asa cum ai specificat si tu nu sunt intotdeauna profitabile... fac parte si ele din portofoliu de investitii dar trebuiesc si ele evaluate la fel cu o firma unde cumperi actiuni. Cand cumperi imobiliare iei in calcul si impozite, renovari, perioade cand casa nu e inchiriata... in general ca sa fie profitabila investitia in imobiliare, chiria pe un an trebuie sa fie 10% din valoarea casei... e un calcul mai complicat dar asa in general asa evaluezi repede o investitie in imobiliare. sunt site-uri pe internet cu destule informatii si singura solutie de a investii e sa citesti singur... nimeni nu imparte cu tine o investitie daca e profitabila... chiar crezi ca ala la banca iti spune sa cumperi actiuni la nu stiu ce firma ca o sa creasca cu 20% in urmatorul an? nu pentru ca o sa investeasca el...
oricum din toata astea tine minte un lucru... nu confunda investitia cu speculatia si o sa vezi ca merge bine.