Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 14
Anitta_O spune:
Haidi bre Elenuto, eu si Mamita ne confruntam cu asta de la nastere, te dai batuta asa de usor? Ia un borcanel de zen de Moldova, proaspat ambalat si da-i inainte. Unii copii cu reflux mananca intr-una, altii refuza mancarea. Citeste si articolul pus de Gyan, e f bun. Eu medicamente in afara de Protectis nu-i dau, atata timp catcreste si nu stagneaza, iar Eric a luat f bine in greutate comparativ cu Iulia. Fii pozitiva, pentru Eric e f important, mai ales cand il doare burtica, sa nu fii panicata, ca sa-i poti fi sprijin. Pup, sanatate!
tigruta spune:
Neata
Fetelor am tras o sperietura de dimineata Nu stiu ce e cu Luca dar numai pozne face de fapt stiu eu, vrea mai multa atentie.
I-am lasat in dormitor pe pat pe amandoi si am mers pana in bucatarie, ii mai las asa pt putin timp impreuna, nu stiu ce faceam ca zic hai sa fug sa mai trag un ochi si cand colo ce credeti Luca il rostogolise pana la marginea patului si se chinuia sa il impinga jos Matei era pe burta deja atarna cu o mana, l-am prins in ultimul moment..apoi tot Luca incepuse sa planga ca nu l-am lasat sa faca poc i-am explicat eu dar nu stiu zau ce a inteles..asta ma convinge tot mai tare cat e de gelos..offf ma enerveaza ca are asa mun comportament putin agresiv, de ciuda arunca tot pe jos..
trage de mine ca nu suporta sa ma vada la laptop.
O zi buna!
Anitta_O spune:
Aoleu, mai tigruto, e de rau, tre sa fii cu ochii ca pe butelie cu ei. Te-a ajutat Dumnezeu sa fii pe faza fix cand trebuia.
virgiL spune:
Seara buna ,dragelor!
Intru sa va salut si va impartasesc marea noastra bucurie...Lui Lucas tocmai i-a erupt primul dintisor..Avem baiat mare!.Ma duc sa citesc din urma ,ca zilele astea am pitrecut si zacut...Va pup si va doresc o saptamana minunata!
Aaaa si la multe lunite Boom de Elly si Rares de Albinuta!
elena_gd spune:
Buna seara fetelor!
Am fost astazi cu Eric la pediatra si intr-adevar are reflux, dar ea nu crede ca e patologic ci este dat doar de o imaturitate a muschiului cardia. Ce e neplacut e ca tuseste din aceasta cauza. Nu ne-a dat medicamente pentru ca varsa putin si ia bine in greutate, dar ne-a dat un alt probiotic ca sa scape macar de gazele din intestin care il fac sa se stranga tare de burtica si astfel sa verse mai des. De asemenea ne-a spus sa ii scoatem aerul ingerat dupa fiecare masa chiar daca ne ia mai mult timp.
Celelalte recomandari sunt in legatura cu postura: trebuie culcat pe plan inclinat si cu un prosopel sub fundulet ca sa nu alunece. (I-am cumparat deja un sistem special, o sa ii fac o poza sa o pun pe picassa). Si dupa mese trebuie tinut la verticala sau unghi de 45 de grade si o ora chiar, asa ca am luat un carrier in care sa incapa... un BabyBjorn... scump rau, dar e cu suport pentru coloana ca eu sunt terminata de spate.
In rest l-a verificat si nu se aude nimic la plamani si nu are gatul rosu... se intampla des la bebei cu reflux sa faca rosu in gat.
L-a masurat si cantarit si la 3 luni si jumatate are 7200 kg (dupa cantarul ei de tip vechi dupa masa) si 64 cm lungime (a avut 56 cm la nastere). Atat la greutate cat si la lungime e in 75 %, ceea ce e f bine.
Felicitari sarbatoritilor zilei! Sa cresteti mari, sanatosi si voiosi!
Bebe LC felicitari pentru primul dintisor, daca nu ma insel e si primul din odisee?! Mami ai cumparat suzeta din argint sa puneti dintisorul?
Gyan si celelalte fete care hraniti bebeii cu LP, exista un LP special cu literele AR (Anti Reflux) care ii ajuta destul de mult.
Va pup si va doresc zile si nopti cat mai linistite!
mirela77a spune:
Buna seara,
La cat mai multe lunite, bebicilor de azi!
Virgi, deci bebe Luca are deja primul dintisor! ma bucur pentru premiera odiseei si asteptam si alti dintisori in odisee!
aever spune:
Neata! Dau o cafea tare la schimb cu Zen.
Am fost ieri in excursie pana la Braila sa o vedem pe bunica mea. E din ce in ce mai rau si chiar nu stim cat o sa mai reziste. Saptamana asta ar trebui sa implineasca 86 ani, sper sa ajunga sa-i si implineasca. Oricum degraba n-o sa mai ajungem la ei ca e greu de calatorit cu Mihaita.
Si piticul vad ca si-a zapacit programul lui de noapte. Si weekendul trecut s-a trezit de 2 ori pe noapte(in loc de o data) si vad ca si weekendul asta tot asa. Plus ca acum s-a trezit la 5 si cam adio somn. Duminica dimineata si azi dimineata l-am luat sa doarma cu mine ca poate, poate mai dormim un pic. Tare agitat a fost si nu prea a dormit bine dimineata. Nu stiu ce are si ce-as putea sa-i fac sa revina la programul lui frumos dinainte. In plus are uneori niste nervi...de multe ori cand il schimb. Se incordeaza tot, da din maini si din picioare de zici ca sare la bataie. Incep sa fiu din ce in ce mai ingrijorata, poate ajung si eu cu el la neurolog ca sa spuna ca-s nebuna si n-are copilul nimic. Dar de ce naiba ar fi copilul asta agresiv de la o varsta asa mica? Noi suntem destul de linistiti, suntem mai mereu veseli si nu ne certam niciodata. Daca noi suntem blanzi si binevoitori cam tot timpul(na, cat se poate...) cum naiba ar putea sa fie copilul nervos? Da, stiu, i-o fi foame, sa-i dau niste lapte praf!
Apropo, Anitta esti o norocoasa ca nu primesti sfatul asta. Eu il primeam mereu in primele 2 luni ca remediu pentru orice: pentru plans, pentru dormit mai mult, pentru linistea mea...Desi copilul luase in prima luna 1200g numai cu laptele meu, dar chiar si asa multi imi recomandau sa-i dau si completare. De ce, habar n-am. Bine ca nu m-am luat dupa nebuni ca altfel cine stie unde ajungeam, oricum numai bine nu. Multumim ca ne-ai facut rezumatul articolului despre reflux. Deci tu instinctiv faceai ce va trebuia voua. Bravo!
Elena imi pare rau ca Eric are reflux asa de suparator. Sper sa-i fie bine pe noul patut si sa te linistesti si tu. Tare rau te mai stresezi si cu laptele. Copilul a crescut super bine, chiar mai bine decat ar fi fost media si tu tot te stresezi ca nu mananca suficient. In luna a 4-a trebuie sa ia cam 500g, deci daca a luat 350 in 2 saptamani deja e peste medie. Al meu in luna a 3-a(cand trebuia sa ia 750g) a luat cam 600g, luase in primele 3 saptamani 400g. Deci crede-ma ca stati super bine.
Eu am sanii fleasca mereu, vine laptele in ei numai dupa ce suge el de cateva ori si dupa ce suge din amandoi sanii isi baga pumnii in gura de zici ca-i flamand. Si totusi sta apoi 2-3 ore fara sa ii fie cu adevarat foame. Pumnii in gura nu inseamna neaparat foame. Eu nu incerc sa-i dau completare de lapte praf, poate ca ar accepta, nu stiu. Insa momentan consider ca nu e necesar si nu tin mortis sa am un copil gras. Al meu acum la 3 luni are 6300g maxim si la ritmul in care cresc ceilalti cred ca o sa ramana mai la urma Odiseei.
Deea incearca sa-i mai dai o masura in plus, cum ti-a zis si Anitta. Vezi totusi ca daca da pe afara inseamna ca deja mananca prea mult.
Sambata am mai fost la targ si am luat scaun de masa cum a luat si Joana. Multumesc pentru pont! Si am mai luat un sac de dormit, salopeta de fas(ca n-aveam, aveam doar una groasa ca de plus) si vreo cateva body-uri. Eu nu-i pricep pe astia cu marimile lor ca unele chestii de 6-9 luni ii vin lui fix acum si altele de 6 luni ii sunt largi. Plus ca unele ii vin bine la lungime dar ii sunt foarte largi. De centrul de activitati nu pot spune ca-i mega incantat, el e cam timid cu jucariile pe care nu le cunoaste. Ii ia ceva timp sa se acomodeze cu o jucarie ca sa ajunga sa se joace cu ea cu incredere. Pana atunci se uita la ele, le vorbeste, le mangaie...Sper sa ajunga la momentul in care sa le apuce si sa le smotoceasca cu incredere. De apucat stie sa apuce, dar parca n-are curaj. Apuca daca ii apropii mai mult jucaria de el, eventual sa il ating pe la gurita cu ea. Atunci se repede cu mainile pe ea, o prinde bine si o baga in gura, apoi o tot rasuceste in maini si o misca incolo si incoace pentru putin timp. Inca prefera sa ma joc eu cu el, sper totusi sa nu faca asa mereu ca eu speram sa-l mai las sa se joace si singur. Momentan sta singur doar cu caruselul pe care il cunoaste de cand s-a nascut. Sper sa se imprieteneasca si cu centrul de activitati. Doamne, tare dificil copil mai am! Cu cine o fi semanand?
virgiL spune:
NEATZA!
DAU CEAI VERDE cu miere si lamaie!
Bebe s=a mai linistit de cand a erupt dintishorul si dormim putin mai bine.
La Iasi ,revederea de 10 ani a decurs minunat.Multumesc pt urari Anitta,Mirella,Gyan.
Deea,ce bine papa Octavian...200ml?Lucas nu iese din cei 120 ai lui ,fereasca Sfantul...Ba chiar dimineata are chef de joaca si uneori mananca 60 sau 80.
Tigruto,ce bine ca ai fost pe faza cu piticii...Auzi,sa faca ”poc”...
Elena,sper ca te=ai mai linistit odata cu vizita la medic.Eric pare absolut ok.
miha81 spune:
Buna dimineata si poftiti la cafea!!!
De cand a inceput Bianca scoala imi este foarte greu pentru ca inainte ma trezeam pentru papa dar adoarmeam la loc pana pe la vreo 10. Ei acum la 6.30 sunt in picioare ca sa ii pregatesc fetei micul dejun si pachetelul sa o imbrac (cu strampii nu se poate imbraca singura) sa ii fac codite...si dupa ce pleaca ea nu mai pot adormi ca trebuie sa ii pregatesc masa de pranz ea nu vrea sa dormim dupa amiaza.Ce bine era gradi ca manca acolo si dimineata si la pranz si gustarea iar acasa doar cina!..Iar seara din nou e greu pentru ca incerc la 9.30 cel tarziu sa o bag la somn dar ea nu adoarme singura si trebuie sa ne bagam langa ea, eu sau sotul (ea ma prefera pe mine si sa stea tati cu bebe), iar bebe nu vrea sa doarma la ora aia si tot asa!
Aever eu la Bianca am avut bona luata de la anunturi din ziar de la 1 an si 3 luni pana la 2 ani si 8 luni cand a mers la gradi pentru ca m-am intors la servici. Si la noi e greu cu bona mai ales ca nu stam in oras de aceea am ajuns la aceasta varianta. Acum am primit o oferta de job din noiembrie (cica mai buna) si pana la urma voi da anunt daca ma hotarasec, daca nu ma intorc de unde am plecat dar in aprilie.
Cryssa
miha81 spune:
Hai ca am trimis din greaseala ca se agita bebe. Tocmai ce am venit de la vaccin si e tare marait.
Cryssa si noi tot cu legumele o sa incepem!
Virgi felicitari pentru dintisor!!!!!!Vroiam sa te intreb cum se descurca sotul tau cu bebe, tu si cu servici si cu mancare, curatenie, teme cu Ioana, luat fata de la scoala...cred ca voi moldovencele aveti mult Zen!!!!Anitta stii ca ma refer si la tine!
Gyan bebe e bine acum multumesc de intrebare si tocmai am facut vaccinul.
Ioana ma bucur ca bebe e bine acum, cu ce l-ai tratat?
Elena imi pare rau ca bebe are reflux, sper din tot sufletul sa va reveniti!
trimit ca nu mai sta bebe si revin!!