Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta eu am inceput sa-l cantaresc pe Eric iar inainte si dupa masa si dimineata suge cam 120-140 ml si apoi cate 100 si dupa 6 cand nu prea mai am eu lapte cate 70, noaptea nu stiu cat suge, dar imi pare ca peste 100 ml. Deci suge cat trebuie, chiar un pic sub necesar la cate kg are si tot varsa. Si exact cum spui tu dupa pranz, spre seara e si mai nasoala treaba si eu incerc sa-l adorm ca sa fie mai linistit. La el parca se cunoaste ca s-a agravat problema ca deja luna asta a luat doar 350 g in 2 saptamani. Oricum eu ma tin constiincioasa de tzatza, ii dau LP rar si doar seara cand chiar se intampla sa nu am eu lapte si el plange disperat.
Ce ma supara cel mai tare e ca e mereu agitat si se strange de burtica si nu ma pot juca cu el, nu-l pot tine mai mult pe burtica, ca sa se dezvolte si el frumos.
Chamomilla CH9 sau CH 15 nu e acelasi lucru cu Camillia care contine pe langa chamomilla CH 9 si alte doua plante. Eu am Chamomilla CH 15 aici, inca nu am folosit sa vad cat e de eficient.
Va doresc un weekend minunat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Buna dupa amiaza !
Cryssa,multumesc
Andra-C,ce mai faceti?poate mai intri si ne mai spui inca o data cum o sa faci tu cu autodiversificarea ca parca ma tenteaza si pe mine.
Anitta,Elena,va pun un link,poate gasiti ceva nou care sa va ajute http://www.reflux.org/reflux/webdoc01.nsf/(vwWebPage)/Breastfeed.htm?OpenDocument
Elena,..sotul o fi si el stresat de schimbarea din viata voastra si poate ii trebuie mai mult timp sa se acomodeze. Pe bebe e bine sa il pui pe burta ca il ajute si sa elimine gazele mai usor,chiar daca la inceput nu ii place pozitia dar probabil ca tu stii deja ca am vazut ca tu esti asa mai informata..
Anitta,eu am balansoar electric dar depinde de bb daca il accepta sau nu.Unii dorm cu orele in el,altii nici 5 min.Eu il mai pacalesc cind adoarme la mine in brate si l pun in ala usor si mai continua sa doarma ceva insa in restul zilei nu pot zice ca e mort dupa el.Mai sta acolo pt perioade scurte,max 15 min, cu o jucarie in brate dar fara sa il legene ca atunci nu i place.Plus ca am observat ca leganatul il face sa regurgiteze mai rapid daca a mincat sa zic in urma cu max o ora. Cu regurgitatul am vazut ca la el e bine daca dupa ce maninca il tin in brate la verticala si il iau afara la plimbare,sta linistit,se uita in toate partile etc,insa nu se poate sa ies pe usa asa des...Daca sta linistit e ok,daca incepe sa se agite indiferent ca e suparat sau bucuros atunci regurgiteaza.D-abia astept sa incerc o noua "jucarie"( un jumper) sa vedem cum o sa ii placa si cum ii iese laptele insa sa mai creasca un pic ca mi se pare cam devreme,desi pe cutie scrie ca se fol.de la 3 luni.
Aever,ai facut ceva achizitii Sa le folositi sanatosi!
Ellyshor,cum mai merge diversificarea? Ce ii mai dai si cum mai maninca?
Mirela,ai PM
Virgi,petrecere frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Hmm,vad ca linkul nu merge dar mai in josul paginii,pe www.reflux.org se da click pe Breastfeeding your baby with acid reflux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

gyan multumesc pt pm
elena_gd multumesc pentru sfaturi
joanna multumesc



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Gyan, foarte bun articolul! Multumesc! Am tras pentru mine niste concluzii in urma citirii lui: alaptatul e cea mai buna solutie pt copiii cu reflux, pentru ca laptele matern se digera de doua ori mai rapid decat formula si e important sa se goleasca repejor stomacul. Apoi, e mai bine sa doarma cu mine in pat pentru noaptea copiii cu reflux se alimenteaza mai bine. Copiii culcati separat de parinti dorm mai mult timp fara a se trezi, cei care dorm cu parintii se trezesc mai des (observasem si eu asta, dupa ce mi-a vandut pontul Aever). Asa, iar copiii cu reflux au nevoie sa manance mai des, asa ca e important sa profitam de cererea din timpul noptii. Ah, si sa o tin cat mai mult in sus, dar sa nu aiba trupul indoit, ci drept (cred ca imi iese mai bine daca o tin cu fata inainte, nu spre mine, ca sa nu ii presez burta). Va ziceam eu ca vomita chiar daca o tin in sus, dar probabil ca avea corpul mai indoit. Si mai e o chestie: sa nu o hranesc la aceeasi masa din ambii sani, ca sa ia nutrientii aflati mai 'pe la coada', sa ii vina mai pe la sfarsit laptele cel mai hranitor care iese mai greu si astfel nu va trage lacom si nu va mai inghiti asa de mult aer. Deci la 2-3 ore sa alternez sanii, nu mai des. Iar suzeta poate fi de ajutor pentru copiii care mananca si mananca si mananca, ca Iulia. Copiii astia sug de durere de burta, dar laptele pleaca.
Am facut rezumatul rezumatului, ca articolul e foarte lung, citesc de aproape o ora la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

A, si multumesc Gyan si pentru info despre leaganul electric. Daca e cu regurgitat mai mult, in nici un caz nu-l voi cumpara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor sunt tare suparata, bebe Eric se pare ca are reflux gastric, dar este si f acid, in seara asta a urlat iar de dureri, se inneca cu acidul gastric si tusea de se inrosise tot, nu mai stiam cum sa-l linistim, am sunat-o pe doctorita lui si maine la 10 :30 mergem sa-l vada. Sunt tare speriata si suparata. A inceput si sa refuze mancarea, abia mai suge cate un san la o masa, el care ii golea pe amandoi.
M-am uitat pe net si toate medicamentele indicate in reflux acid au efecte adverse f nasoale si nu se recomanda a fi date la bebei sub 6 luni.
Plang aici pe tastatura ca nu stiu cum sa-l ajut.
Va doresc noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Elena, imi pare rau; nu am urmarit discutia, dar l-ai culcat inclinat, nu?
daca doctorul iti da medicamente, nu te gandi la reactiile adverse, astea se pot urmari imediat, si un procent f. mic este afectat. eu zic ca e f. bine ca bebe ia in greutate; mirunica cred ca a luat jumatate de kilogram intr-o luna, dar e o grasanca, dupa spusele doctorului (are 6.5 kg la 4 luni, e in 70% percentile - adica mai grasa decat 70% decat copiii de varsta ei). daca la eric curba de crestere e ascendenta, nu mi-as face probleme. stiu, e greu, poate mai intra si mammita sa iti spuna ce a facut ea; parca se chinuise pana la 6 luni cu reflux. stiu ca mai sunt si fete de la odiseea de martie-aprilie care s-au confruntat cu reflux, poate intri si acolo si poti intreba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Multumesc josefine pt sfat, am scris la martie-aprilie.
Felicitari pentru grasunica, sa fiti sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Elena,te inteleg,la fel de suparata am fost si eu cind i au pus dgn de reflux acum o luna dar m am cam obisnuit deja,e f frecvent la bebelusi si poate disparea cel mai devreme pe la 6 luni.I au dat ranitidina(zantac) si mi se pare un medicament slabut chiar iar de reactiile adverse nici nu mi fac griji.Cum zicea si Josefine,daca ia in greutate,nu conteaza cit,e bine.Na,e greu sa nu ti faci griji totusi.
aa...noi sapt asta o sa mergem la specialist gastro la sp de copii,sa vedem ce ne o zice.

Mergi la inceput