Bv Carina! Hai Andreea, Lulutza, Marikaki!
Raspunsuri - Pagina 16
Chri70 spune:
Ilinca, la fel si noi, e de speriat ce somn adanc are. Nici nu se trezeste sa se ceara schimbat, il dezbrac si el tot doarme.
Daniela, si eu am probleme. Fetele care alaptati, cum va mennajati sanii? Ca eu deja am rani la ambele areole, si am trecut la pompat exclusiv de ieri. Mi-au spus sa aplic ulei de cocos tot timpul intre mese. Vreau sa revin la alptat maine, sper ca m-am mai vindecat. Cel mic musca tare!
Stella, mie mi s-a spus ca e normal pt bebei nascuti inainte de 40 sapt sa doarma mereu.
Vad ca sunt trecuta cu cezariana la prima pagina, dar eu am nascut natural, cu epiziotomie. :)
Mama lui Daniel, si a ingerasului Sebastian.
stella87 spune:
Buna dragi burtici si mamici,
Bune pt sfarcuri mi se par compresele de la multi-mam, sunt scumpe, 50 de lei 12 comprese, dar spre deosebire de garmastan si alta crema de sfarcuri de la avent incercate, astea reusesc sa-mi racoreasca zona ca si cum nimeni n-a supt p-acolo si hidrateaza. Mai folosesc totusi si celelate creme amintite pt catifelare. In rest, dau de cateva ori pe zi cu apa calda peste sani, dupa care crema. Doar dupa supt sau muls folosesc compresele ca ma calmeaza.
Olivia, eu am tot de la primii pasi si ieri am scos record de 135 ml, i-am dat azi noapte de doua ori san plus completare de la muls. Asta-i faza, ca brotacelul meu doarme doar in patut, cu mici exceptii cand il mai tin sa doarma un pic la san ca vreau sa se simta ocrotit nu mereu doar in pat.
Tre sa fug ca a deschis ochisorii :))
fericita 39+ cu
Intimitate de cuplu
carmen spune:
Danielabejan e foarte important sa lasi sanii sa se aeriseasca acum cand ai ragade, dupa ce aplici crema care iti face bine lasi sanii la aer si inainte de a alapta din nou speli bine.
Olivetti cred ca asta e site-ul cu inchirieri pompe, l-am salvat eu cand a fost postat.
http://www.pompedesan.ro/info/inchirieri-pompe-de-san
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
nu_mai_stiu spune:
Neata'!
Eu maine ajung la dr.Deci am scapat de ziua ei.
La mine e aceeasi lene apasatoare...
ANDREEA 40+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012
ramona7575 spune:
Buna burticutzelor si proaspetelor mamici
Azi am intrat in 37 sapt.
Aseara am fost la control,s-a facut cam in graba, era dr.f.ocupata , a zis ca fetitza este marisoara, in jur de 3100 gr., placenta si col lung iar duminica viitoare pe 30 septembrie sa o scoatem in lume .
Sunt un pic necajita pt. ca Stefan a inceput gradinitza, nu sunt multumita de una din educatoare care a tipat la el sa nu se ridice de pe scaun in timpul mesei (era in prima zi de gradi.) si de atunci nu prea o mai suporta (de fapt, nici un copil nu o suporta, aproape toti plang cand pleaca la prans educatoarea de dimineata).
De dimineata una din mamici si-a adus copilul bolnav cu antibiotic la gradinitza, imi vine sa o strang de gat si pe educatoare ca a primito (i-am zis eu mai pe ocolite ca nu trebuia sa o primeasca )... off, eu dau o carutza de bani pe medicamente de imunitate iar altii confunda gradinitza cu spitalul
Va las, ma duc sa-mi termin ciorba si felul 2
Pup !
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
de Natalia + 35
PaulaFrida spune:
Neata si de la noi
Mai inainte ne-am trezit,am papat 2 piersici si am spalat vase(erau putine)
Am o intrebare,cele care aveti pisicute,cum va descurcati cu ele odata ce a venit bebe acasa?sau ce aveti de gand sa faceti in caz ca nu ati nascut inca?ma refer in sensul in care le puteti trimite la mama la tara,de ex.
Noi avem 2 exemplare feline frumoase si tare dragi imi sunt,dar lasa o tona de par peste tot,iar sotul numai inebuneste cand vede un fir,mai nou.Nici mie nu-mi convine,dar el e de-a dreptul obsedat.
Pe cea mare o avem de cand mica si acum are 5 ani si e tare sensibila la schimbare,nu ne stie numai pe noi,e tare fricoasa si tare ne iubeste.Cealalta mai mica,tot de mica e la noi,a fost la mami la tara,acolo s-a nascut,apoi a luat-o sora-mea la ea la bloc si a cam neglijat-o,in sensul ca o lasa cu orele singura si de 1 an jumatate e la noi,e foarte jucausa si cu un chef de viata de mai rar vezi.Ea s-ar adapta la tara,dar cea mare nu stiu ce sa zic.
Voi ce ziceti?Ar trebui sa la dau,asa-i?
Stiu ca nu e bine cu par de pisica si bebe mic,dar mi-e mila de ele sa le dau.
Sunt eu inconstienta si ar trebui sa le dau fara sa-mi fac atatea probleme ca doar e vorba de sanatatea copilul meu?
Chestia e ca sunt si tare sensibila acum,ca toate gravidutele de altfel si cand vad un animalut pe strada ma apuca mila.
De cate ori ma gandesc la ele si le vad mutritele,ma apuca plansul.
Sfatuiti-ma va rog,voi ce ati face daca ati fii in locul meu
Paulafericita sapt38 cu RolandAMR 3 zile
madanan spune:
Paula, si mama mea si socrii mei au cate o pisica si eu ma duc aproape zilnic pe la mama si tot asa s-a pus problema sa dea pisica ca lasa mult par. Eu nici nu vreau sa aud asa ceva. Am citit un articol ca, copii isi dezvolta o imunitate mai buna langa un animal ( catel sau pisica). Pisica mamei e birmaneza, are 6 ani si cred ca nu ar accepta un alt stapan decat mama. Nici socrii mei nu renunta la pisica lor ( e maidanez ). Tot ce trebuie facut, cred eu, e o curatenie mult mai atenta pentru indepartarea parului de pisica.
+35 Maria
Simonix spune:
Neatza fetelor
Am vesti de la Lulutza - era un pic demoralizata ca incearca sa nasca si nu reuseste, nu are dilatatie, in schimb contractii puternice si lungi si regulate. Cica de aseara se chinuie si inca nu au reusit... AM primit un mesaj de la ea, am incercat sa o sun dar nu a raspuns. Din cate am inteles au incercat sa ii induca nasterea si daca nu merge cu nu stiu ce perfuzii o lasa acasa. Of, imi pare rau ca se cam chinuie Sper sa scape totusi azi, am incercat sa o incurajez intr-un mesaj dar na ...
Fetele cu probleme la sfarcuri - incercati sa va menajati sanii, durerile astea sunt prezenta doar in primele 2 - 3 saptamani, moasha care a venit la mine mi-a zis ca se datoreaza nu numai pozotiei lui bebe, ci si a hormonilor de sarcina inca prezenti care nu stiu exact de ce sensibilizeaza zona. Cum mai scade nivelul de hormoni va fi mai bine, bebe mai obisnuit, mami mai experimentata. Intre timp mi-a zis sa menajez sanul cat pot - nu tin bebe non stop la san, incerc sa il "detashez" din cand in cand. daca avem pompe, nu e nici o tragedie sa mulgem si sa dam la bebe cu biberon (tetina de 0 luni, la care curge f lent, sa trebuiasca sa faca efort). Eu asa am facut - cum am simtit ca e rau pt sfarcuri am sarit niste supturi. Oricum eu dau numai la 3 - 4 ore, nu il tin non stop. IN rest, pt vindecare, eu pun lanolina purificata si tin sfarcurile la aer Insa din experienat proprie, cel mai bine face o pauza de alaptat.
Si eu am probleme de genul "cat mananca bebe, cat sa ii mai dau supliment" - eu una "masor" dupa consistenta sanului, vad daca mai are "mingiutze" de lapte in el , daca s-a inmuiat, compar cu celalat (diferenta e flagranta ). Apoi, evident bebe - cum suge: cand inghite se aude un zgomot din gatuztul lui, in plus suge asa, mai incet, parca savureaza. Asa e la al meu, nu stiu daca toti bebii fac la fel. Cand simt ca incepe sa traga mai des si sa tzocaiepe acolo il iau de la san si ori mai incerc sa il mufez o data ori dau la celalat. Ah si inca o chestie, mai ales la inceput: cand e mufat corect si curge bine laptele doare rau la inceput, primele "trasuri" de lapte (strangeam din dinti valeeeu), iar apoi durerea dispare. Asa mi-a zis moasha ca trebuie sa fie, se pune laptele in miscare + hormonii aia ce sensibilizeaza sfarcul. Apoi totul merge ca pe roate, nu mai doare. Cand incepe doar sa molfaie, iar revine durerea si e o durere enervanta de data asta.
Inca o chestie: cand curge laptele mi se face subit fff sete. Asta e alt semn pt bine ca bebe bea corect. Si apoi na, il vaz pe bebe adormit, fericit, cu laptele curgandu-i pe obraji :D
Ca rezumat: alaptatul corect nu doare, provoaca sete, inmoaie sanul, il fericeste bpe bebe care in general adoarme Ah si am constatat ca si un bebe adormit la san trage bine, al meu asa face.
Gata, tre sa fug, eu am mici probleme cu Raducu, are buricelul infectat si plec iar la spital cu el ...
PaulaFrida spune:
Am vb si cu sotiorul si am hotarat sa le ducem la mami la tara,nu de alta,dar nu cred ca am mai avea timp sa ne ocupam de ele asa cum trebuie si nu ar fii corect fata de ele.mai vor si ele in brate si nu cred ca as putea avand in vedere parul lor,ca sunt tare blanoase amandoua
Cea mica sigur se va adapta,iar cu cea mare am zis sa facem o proba.Ca decat sa ramana singura aici si nebagata in seama,din lipsa de timp ,nu de alta,am zis sa incercam,sa vedem daca o sa-i placa la casa,tot mai bine e pt pisicute la casa cu curte,copaci si spatiu la discretie decat intr-un apartament.
Incercam,daca nu merge cu cea mare,o s-o aducem inapoi.
Bine-a fii.Vb cu mami in fiecare zii si o sa-mi spuna ce fac fetitele.
Tot mai bine decat sa le dau la straini.
Si am zis ca anul viitor daca reusim sa ne luam casa(cu curte)atunci le aducem inapoi
PaulaFrida spune:
Biata lulutza,Doamne da sa nasca cat mai repede,sa-si intalneasca in sfarsit printesuca si sa fie totul bine
Tin pumnii stransi tare