Bv Carina! Hai Andreea, Lulutza, Marikaki!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Stela, imi pare rau ca te-ai recuperat atat de greu dupa operatie. Eu se pare ca am fost cu adevarat norocoasa ca a doua zi mergeam si o luam in brate pe pitica. De a treia zi de cand am venit acasa eu n-am mai luat nimic pentru dureri. La mine se simtea ca o mare febra musculara la abdomen, operatia in sine nu ma durea. Si la cate abdomene am bagat la viata mea, chiar m-a ajutat asocierea asta cu durerea pe care o simteam, si nu am avut nici o problema.
Cateodata imi era mai dificil sa ma ridic din pat, dar atat.

Cu laptele sa stii ca si eu ma intreb daca am suficient, dar m-am incapatanat sa nu cumpar lapte praf. Nici nu vreau sa-l vad in casa. Dupa cum v-am zis, nu vrea cu nici un chip sa doarma in patut. Suge 30 minute pana adoarme, o pun in patut si in secunda 2 se trezeste, iar suge 30 minute si daca o pun iar in patut, asa o tinem non-stop. La fiecare trezire din asta suge de parca n-a mai mancat de o saptamana. Si ma intreb: oare unde mai baga? Inseamna ca nu s-a saturat. Pe de alta parte, cand adoarme si scuipa tzatza, ii curge lape din gurita, deci e ceva lape pe acolo.

Daca o las sa doarma langa mine in pat, doarme cate 2.5-3 ore (acum de exemplu doarme de la ora 5). Aseara am renuntat sa o mai pun in patut si s-a trezit decat de 2 ori toata noaptea, am mufat-o si apoi a adormit la loc. Si pe bune daca nu dorm si eu mai bine. Asa o pun in patut, se trezeste, plange, chinuie-te sa o linistesti, da-i sa suga, iar pune-o in patut, iar trezit si plans...intelegeti ideea.
Asa la mine in pat, decat scanceste putin pana ii bag tzitzi in gura si gata. E comod, stiu, dar nu-mi convine ca mi-e ca se invata asa si apoi ce ma fac?
Deja imi este greu sa mai plec de langa ea. Zici ca are senzori. Cat de incet ma ridic eu de langa ea, ies din camera si deja o aud ca plange

Deci ziceam ca nu am luat lapte praf. Prefer sa cred vorba ca laptele vine conform cererii, asa ca o pun la san de cate ori vrea ea.

Nici la noi nu functioneaza scosul afara ca sa-i faca foame. Chiar imi da impresia ca nu o incanta prea mult.

E o intreaga poveste si cu scosul afara Deci, sugem intai, ca sa fie satula si sa nu planga pe-afara ca nu pot sa ma mulg. Dupa ce a supt, o imbrac cu hainele de afara. Evident ca se trezeste si vrea iar sa suga. Iar suge, adoarme si asa adormita o pun in carut si plecam! Daca cumva plec cu ea treaza s-a rupt filmul!

Eu am incercat sa ma mulg cu o pompa manuala Primii Pasi si am scos 5 picaturi in 30 minute. Asa ca tu, Stela, cand zici de 60-70 ml mi se pare super bine. Ce pompa ai? Ma bate gandul sa iau una Medela electrica de 425 lei https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10022582. Dar daca nu reusesc nici cu aia ce naiba fac? Ca nici sa arunc cu banii, n-am de unde!

Mergi la inceput

Aaa, si inca ceva. De cand incepe bebe sa stea treaz mai mult timp? Ca pitica mea se tot trezeste ziua, dar nu e chip sa stea si ea linistita. Vrea doar sa suga. Si daca nu adorme, vai de mine! Ca trebuie sa stea numai cu tzitzi in gura! La noi asta e programul: daca e treaza, doar tzitzi stim! Degeaba opun eu in patut, ii pun caruselul sa cante, ii mai arat nu stiu ce pe geam...ea trebuie sa suga! E normal? Azi a facut 2 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Salutare la ceas de seara!
Am venit acum de la doctor. Am tot avut cateva contractii dar nedureroase. Colul incepe sa se deschida, e moale si bebita e asezata foarte jos dar tot posterior. Dupa lichid si placenta ar mai avea de stat putin. Daca nu se intampla nimic intre timp ma mai duc la el saptamana viitore miercuri sau joi. Pana atunci suntem in stand by.

Stela, ma bucur ca nasterea a fost ok si ca totul a decurs cum trebuia. Recuperare cat mai rapida. Legat de sfaturi privind alaptatul nu stiu sa-ti dau ca eu la Lory n-am avut deloc . Sper ca acum situatia sa fie alta.

Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008) si 37+ Teodora !
POZE LORY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

fetelor voi aveti probleme cu sfarcurile? ale mele au crapat in ultimul hal si ma dor ingrozitorsi ma chinui sa ii dau fetei sa manance mai ales k ea ar cam sta tot timpul cu tzatza in gura
stiti vreo metoda de vindecare fara a renunta la alaptat?
va rog

38+ Emma Gabrielle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna seara fete frumoase, ce mai faceti voi?

Astazi am absentat, nu m-am simtit grozav, parca ma lovise cineva cu o piatra in cap.

Dragi mami, imi pare rau ca nu prea am cum sa va ajut cu sfaturi pentru ca nu ma pricep.

Eu stiam de ceaiul preparat din fenicul, anason si chimen sau chimion (tot pe acolo, ambele ajuta lactatia) ca se pune in proportii egale. Dar fetele care l-au folosit cred ca stiu mai bine.

Am mai pus bagajele inca o data la punct si asteptam sa vina micul pinguin. Am ceva emotii,tot nu realizez ca mai este putin si va fi printre noi.

Loryd ma bucur ca e totul bine si ca bobocica e pregatita de venire

Andreea, lulutza, cum mai sunteti voi?

Va pup pe toate

38+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Daniela, si la mine prima saptamana a fost cosmar pt sfarcuri, inclusiv sangerari. Imi dadeam cu garmastan inainte si dupa fiecare alaptat si stateam cu ele la aer, nu suportam nici macar un tricou peste ele. Acum sunt mai ok cu ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Kytana,sunt bine.Dau eu de stire cand nasc.Maine ma duc la dr,astept sa vad ce imiai spune.
Eu am o lene maxima.Numai de pe tel va citesc si va raspund.
Daniela,eu tot asa stiam...o crema pe baza de lanolina ,la noi e garmastan si cu balcoanele la aer...

ANDREEA 40+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Buna mandrelor,
Lulutza nu mai merge vreun documentar ceva...vreun film...asa sa te acapareze si sa mai treaca timpul...sau o plimbarica...sau o baita sa te relaxezi...
Carmen dap...uite nu m-am gandit la asta :D....vb ta cine stie in ce pasa prindem tanticile :) ...si eu tot cu sotul voi mai incerca ...nu prea reusesc sa gasesc o pozitie mai facila pt amandoi...
Patricbb La multi ani pt Ilaria!! azi povesteam tuturor din familion despre sunetul de sonerie al iphonului :))
Raluca22 vad ca ai trecut si tu pragul de 37....ce sa zic macar sa mai stea bb la caldurica
Veroboroada recuperare cat mai rapida!si avem rabdarica pt detalii cand vei putea tu :)
Danielabejan am citit cu sufletul la gura povestea...imi pare rau ca te-ai chinuit cu durerile....dar ma gandesc ca dc te-au externat seara au considerat ca esti ok...chiar dc e prima oara cand aud despre externare asa rapida...dar na...e alt sistem acolo...stiu ei ce fac...Ma bucur ca Emma mananca bine :) si stiu ca citeam ca dc ai probleme cu sfarcurile sa le lasi in aer liber cat poti sa se inchida ranile si sa picuri laptic de-al tau....sunt sigura ca fetele stiu sa-ti dea mult mai multe sfaturi...sper sa treaca cat mai curand...cred ca-i greu tare....
slimfitmada pai eu zic sa facem galerie...cine stie cand vine bb :)

si dc tot suntem la subiect mai bagam

Hai Lulutza hai Nu-mai-stiu hai Irimell hai Marikaki hai Loryd

Olivette vb lui Loryd inainte de nastere avem multe idei fixe si eu zic ca nu vreau asa ,ca n-o sa fac asa sau pe dincolo...cred ca muuulte se vor sch...ca te modelezi dp copil..
Stella ma gandeam cu un ranjet pe bot cum o fi cand oi auzi si eu primul planset...si parca na...mi se micsoreaza morcovul :)
Olivette parca ziceau fetele de un site de unde poti inchiria...ca sa nu dai banii din prima...vezi dc este mai bine si dp poti sa cumperi...zic si eu...

Noi azi am fost la doc...suntem in grafic nu dam semne de nastere precoce...bb nu a coborat...adevarul e ca nici burta nu arata a fi coborata,are 2,5kg cica va ajunge pe la 3,1-3,4kg...ne-a programat in 2 sapt eu acum sunt in sapt 36...deci atunci voi fi 38...37 incheiate si juma...eu ma bucur ca nu da semne ca s-ar grabi...sper sa stea acolo bine :) ...l-am intrebat de miscare mi-a zis ca de cand intru in luna a9a de pe 25 sa ma misc ma va ajuta sa am contractii BH si sunt bune ma pregatesc si pregatesc nastere mai usoara :)
L-am intrebat si dc glicemia mea din sarcina si in timpul alaptatului va avea legatura cu bb sa pot sa mananc dulciuri si mi-a zis ca nici o treaba nu are dar sa evit ce se stie deja fasole/naut/linte...si alte legume pe care le stiam, dar si sa nu mananc multe lactate...sa mananc mai moderat pt ca pot declansa vreo alergie la bb (adevarul e ca nepotul meu e alergic,si cumnata mea de la cateva luni a trebuit sa scoata complet pt mai bine de un an din alimentatia ei lactatele-il alapteaza exclusiv-...ma sfatuia sa evit lactatele de vaca sa prefer capra/oaie creeaza mai putine alergii)
L-am intrebat si de onorariu si ne-a surprins placut in sensul ca ne-a facut un pret f bun :) yeeey
In rest aici exact cat eram la doc a tras o ploaie rupere de nori...curgeau suvoaiele pe strazi...dar cum am iesit s-a oprit :D ...ca tot n-aveam umbrela si eram pe jos...si era super pt plimbare :)
Atatic...puuup fetele o noapte linistita!

36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimfitmada spune:

danielabejan incearca bepanthen unguent. Este indicat si pentru ragadele mamare. La mine a avut efect la prima fetita. Eu l-am cumparat pentru bebelus. Habar n-aveam ca e indicat si pentru tratamentull iritatiilor sanilor de la alaptat, dar am citit aceasta intr-unul din pliantele primite in maternitate. L-am folosit si mi-a facut bine. Am gasit aici despre el http://www.bepanthen.ro/unguent/faq.html dar cred ca gasesti si in prospect. Sper sa-ti treaca repede iritatiile.
Noapte buna si odihnitoare.

Mami de Bianca (12.10.2009) si 39+ bb2 Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna seara, fetelor

Si noi tot pe ultima suta de metri suntem. Am fost azi la dr si a zis ca inca nu e f jos capul, dar, pe de alta parte, colul s-a scurtat mult, asa ca asteptam momentul.

Nu mai gasesc nici o pozitie sa-mi fie comod cu burta, nici culcata, nici pe scaun.De mers, ce sa mai zic, parca-s o locomotiva, asa suflu.

Daniela, eu la prima fata am avut niste ragade f urate si mi-au trecut imediat cu crema MultiMum. Sigur o gasesti la voi, ca mi-a recomandat-o o prietena de acolo.

Olivia eu am dormit cu bb in pat pt ca mi-era mult mai comod si pt ca ma gandeam ca daca nici mama n-o alinta si nu-i face toate poftele, atunci cine? Ziua mai statea in patut, iar acum, la 3 ani, doarme singura in camera ei, asa ca nu te teme ca va dormi cu tine pana se marita Plus ca faza de bebelush trece asa repede si imediat vei vedea ca nu mai este asa dependenta de tine si iti va fi dor de noptile in care plangea daca nu te simtea alaturi. Mie mi-a fost tare drag sa dormim impreuna, dar acum, cu o fetita mica, mi-e frica sa nu urce pe ea sau ceva de genul.

Va pup pe toate si va citesc cu drag, desi mi-e f greu sa scriu.

Noapte linistita

39w 5d Ilinca Teodora

Mergi la inceput