Bv Carina! Hai Andreea, Lulutza, Marikaki!
Raspunsuri - Pagina 14
nu_mai_stiu spune:
Neata fetelor !
Bineinteles am scris un mesaj dimineata pe la 8,de pe tel,pe care l/am sters din greseala.M/am enervat si nu am mai scris altul...
In primul rand LA MULTI ANI,ILARIA !!!Astazi faci o luna si felicitari parintilor ca ati reusit sa o increstinati.Ilaria este primul bebe sosit,primul bb increstinat si primul bb sarbatorit
Daniela,ma bucur sa aud ca acum esti bine.Parca mi/ai dat putin curaj cu nasterea naturala.Mi/e frica de fac pe mine.Emma este o frumoasa si nu fi de deochi cat par are in cap Imi aduce aminte de nepotica mea.Asa s-a nascut si ea.Recuperare rapida si multa sanatate la amandoua.
Si la noi vremea e a ploaie.E foarte innorat.Intuneric in casa...Am luat si eu micul dejun.O banana si o cana cu lapte...Acum stau...
Maine dimineata am iar control la dr.Am ceva dureri de burtica si ziua si noaptea.Dar foarte slabe.
Astazi am schimbat prefixul...daca inainte ma bucuram ca schimb prefixul,acum sunt sub semnul intrebarii...sa ma bucur sau nu?
Fetelor,maine e si ziua de nastere a dr ...ar trebui sa/i duc ceva?
De Sf.Maria i/am dus un buchet mare de trandafiri...dar maine?
ANDREEA 40+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012
mami.ilinca spune:
cu papatul....a fost dificil la inceput cand era fff somnoroasa, o gadilam in talpite, ii vorbeam , roteam biberonul si cu greu papa 20-30 ml intr-o ora. Acum la 2 sapt, e mult mai vioaie, am noroc ca se trezeste la 3 ore sa pape, sta cu ochii deschisi si papa bine. Nu trebuie lasat sa pape la distanta mai mare de 4 ore, dar sa-i trezesti e o aventura Din cand in cand o mai pun la san , papa un pic si adoarme instant , de asta prefer inca sa-i pun lapticul meu in bibi si sa stiu exact cat papa, sa controlez un pic situatia.
mami.ilinca spune:
Daniela:sa va traiasca Emma!ce curajoasa ai fost !buricul Anei a cazut in spital , la 5 zile de la nastere, ii faceau baie in fiecare zi asistentele si inainte si dupa caderea lui.Dupa ce a cazut am tamponat usor locul cu o compresa sterila cu spirt pana a cazut cojita care se formase. Azi arata f frumos , e vindecat.
Patricbebe: felicitari Ilaria, bb crestinat plin de volane!
Andreea: cred ca tot un buchet de flori si poate o cutie de bomboane mai scumputa, Mersi sau altceva. Emare lucru ca ai ajuns la 40+, eu zic sa te bucuri!
Noi binisor suntem, au inceput colicii, ii urasc, a dormit pe mine de la 3 dimi la 6 si a durut-o burtica. of.speram sa ne ocoleasca.
Olivette spune:
Salutare si de la noi!
Bine ati venit acasa Vero si Dani!
Buricul i-a cazut in a 10-a zi. Baie i-am facut zilnic, o tine tati cu burta pe bratul lui si o spala. Din spital ne-a zis sa o spalam zilnic, dar sa nu tinem buricul sub apa pana nu cade. Evident ca ajunge apa la el, dar ideea e sa nu fie inmuiat intruna.
Eu sa stiti ca am cedat si o culc langa mine. Altfel, incepe sa planga instant. Am incercat si sa merg langa ea, sa-i vorbesc, sa o mangai, i-am pus o paturica sa nu fie patul rece, am infasat-o in camasa de pe mine... nu vrea! Incepe sa dea din maini si trebuie sa simta pe cineva langa ea. Asa langa mine. S-a trezit doar de 2 ori azi-noapte. Acum doarme langa ta-su de o ora.
loryd spune:
Daniela, m-a emotionat povestea nasterii tale. Acum cand o tii in brate, sunt sigura ca nici nu-ti mai amintesti prin ce-ai trecut. Toate raman in urma. Sa va bucurati de ea si sa va lumineze mereu viata.
La Lory buricutul a cazut la 7 zile. Eu nu i-am facut baie atunci pana nu i-a cazut buricul ca asa imi spusese din spital dar apoi la nepotel si finut am vazut ca mamicile le-au facut baita imediat cum au ajuns acasa cu ei. Si in spital li se facea zilnic baita. Acum la cea mica sigur voi proceda si eu la fel.
Scutece noi am luat tot de la Pampers. Eu m-am impacat foarte bine cu ele prima data si servetele de la Babylove ca vreau sa le incerc sa vedem cum ne vom impaca.
In legatura cu epilatul – eu tot timpul m-am facut pe picioare cu epilatorul acasa si inghinal la cosmetica cu ceara. Marti am fost si eu si mi-am facut manichiura, pedichiura, si m-am epilat si pe picioare tot cu ceara sa stiu ca sunt pusa la punct si n-o sa fiu luata pe nepregatite. Cred ca s-a invatat pielea cu ceara si n-am avut niciodata nici un fel de discomfort de la luatul cu ceara.
Spunea cineva (scuze ca nu-mi amintesc cine) despre ideile fixe in legatura cu bebe. Si eu am avut cateva inainte de Lory dar la fata locului te mulezi dupa copil. Asa spuneam si eu ca nu va dormi cu noi niciodata dar cateodata de oboseala adormeam cu ea in brate sau langa mine. Apoi de pe la 4 luni n-a mai vrut sa adoarma decat leganata si asa am tinut-o pana pe la 8 luni cand am reusit s-o conving sa adoarma singurica in patutul ei, neleganata. Acum stiu cam pe unde am gresit prima data si sper sa fentez unele chestii dar sunt sigura ca ma voi confrunta cu altele ca de - n-are cum altfel.
Cam atat am retinut. Mai voiam sa zic cate ceva dar revendica sotul laptopul si desk-ul nu mai vrea sa mearga – trebuie reinstalat sistemul.
pupici
Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008) si 37+ Teodora !
POZE LORY
patricbebe spune:
Buna dimineata!!
Multumim mult pentru urari!! Sarbatorita zilei are parte de masa mare in familie cu tot ce trebuie!!Si cum tot e ziua ei azi are bazdaci, destul de mari si doarme doar pe perna de alaptat si cu degetul in gura la molfait. O sa ne sarbatorim tot anul pentru ca bebe a primit si nume de botez, sfantul protector, pe langa numele ei Ilaria Rita a primit si numele de Rafqa( sfanta maronita libaneza, de data relativ recenta)
Daniela, buricul a cazut la fix 10 zile, noi i-am facut baie in mod normal si am uscat bine locul respectiv dupa baie si apoi curatat cu comprese sterile cu Bactospray.
LEgat de somnul bebelusului la carte zice s fie pus in pat inainte sa fie adormit bustean, nu prea merge la Ilaria asa ca zilnic incercam diverse metode!!
Pupici multi!!!
Mamica fericita de Ilaria Rita
PaulaFrida spune:
Fetelor,am o intrebare:
Mi-a luat sotul ceaiurile pt lactatie,si anume:anason,fenicul si chimion(a intrebat pe d-na farmacista daca are chimen,a zis ca are chimion si ca e acelasi lucru cu chimenul,ceea ce clar nu e adevarat,dar na,oricum asa am citit ca e mai bun pt lactatie chimionul,asa ca bine ca l-a luat)
Stiu si ca trebuie 2 l/zii.
Dar nu stiu cum se prepara
Daca se pricepe cineva,please share
Paulafericita sapt38 cu RolandAMR 4 zile
stella87 spune:
Buna burticute si mamici!
Tati l-a adormit pe brotacel cu biberonul dupa ce eu l-am tot alaptat de la 9 dimi pana pe la 2, cu doar o ora de somnic ca pauza. Asa ca sunt franta, dar profit de timpul liber sa va zic cum a fost cu nasterea.
In principiu, totul a mers conform planificarilor, asa ca n-am ceva super inedit de povestit. Doar ca, asa cum zicea Bobisor, e cam neplacut in timpul operatiei cu extrasul La mine era asa de bine bagat in coaste ca am simtit ca-mi iese sufletul p-afara. Daca ma vedeti acum cu bebe in brate, e atat de mare incat toata lumea se intreaba unde l-am tinut Inclusiv medicii cand l-au scos s-au mirat, iar doctorita mea mi-a zis chiar in timpul operatiei ca "mititelul" nu avea loc de iesit natural. Aveam oasele bazinului clar prea mici, plus ca bebe avea dubla circulara, nu doar o data infasurat cordonul. A primit apgar 9 din cauza ca a avut cu aproape 100 de g mai mult decat limita maxima a greutatii si pt ca a plans cu cu cateva secunde mai tarziu.
Cand i-am auzit primul planset a fost magic, imediat mi l-au pus la obraz, i-am dat un pupic, era asa scumpic. Ce mi-a placut enorm e ca am fost dusa la reanimare, iar bebele a venit pt colostru in 5 minute. Au fost tare prompti. Pe urma, ni-i aduceau tot asa din 3 in 3 ore la pat, noi nu eram in stare sa ne deplasam, nici macar sa stam in fund. Ce mi-as fi dorit sa stiu eu dinainte e ca nu-mi voi putea tine puiul in brate cateva zile. Abia acum, dupa o sapt il pot lua eu si ma pot instala cu el pe pat sa alaptez. Recuperarea mi s-a parut tare dificila. Inca iau nurofen pt dureri
Vreau sa va zic ca din spital a primit completare. Initial n-as fi admis asa ceva, dar e greu, nu mi-a venit laptele imediat, nici acum nu-l satur, oricat l-as tine la san. In spital i s-a dat topfer, lactana pre cu biberoane avent pt nou nascuti. Mi se par cele mai tari biberoane pt ca imita bine mamelonul. Ca tot venit vorba, n-am probleme cu sanii sau vreo furie a laptelui. Totul pare ok Poblema e ca nu-l pot satura... Cred ca am o mie de intrebari pt mamici, dar trimit mesajul asta si mai revin
fericita 39+ cu
Intimitate de cuplu
stella87 spune:
Asaaa, sa revenim. Tocmai ce m-am pensat si eu pt prima oara dupa operatie. Am inceput sa apreciez altfel micile lucruri pe care le faceam inainte si care acum au devenit asa un lux.
Brtacelul meu papa cam o ora si doarme doua ore jumate. Problema e ca il tin la san mult, dar tot adoarme, eu tot il trezesc, iar intr-un final doarme bustean de nu-l mai trezesti cu nicio atingere. Credeti-ma e pe incercate. Intr-un final, cedez si-i dau biberon, ori cu completare, ori cu ce ma mulg eu. La muls scot intre 50 si 80 de la ambii sani. Vi se pare mult/putin? Eu nu-mi dau seama daca mi-a venit laptele cum trebuie sau nu.
Oricum, momentul cel mai greu e cand se enerveaza la san, iar pe urma adoarme de oboseala, nu ca ar fi satul. Daca-l pun in patut se trezeste plangand cu mainile la gurita si-l pun din nou la san. Mi se rupe sufletul cand il vad asa, e tare neplacut.
Mamicilor care alaptati, la voi cum e? Cat stau bebelinii vostri la san la o masa si cat dorm dupa? Aveti ceva trucuri sa ma invatati?
Azi l-am scos pt prima oara afara, cateva minute la gandul ca poate il revigorez si suge mai cu forta, dar nu prea a mers
fericita 39+ cu
Intimitate de cuplu
Olivette spune:
Paula, eu am fenicul, anason si chimen de la Plafar si pe fiecare cutie scrie cum se prepara. Fenicul: 1/2lingurita/cana; anason: 1lingurita/cana, chimen: 2lingurite/cana.
Eu pun la fiert cam 6 cani si adaug: 1lg fenicul, 2anason, 4chimen.