Sa fie Vodafone sau nu?
Am primit pe cartele mea vodafone un SMS care suna asa:"Draga client" si urma nr. meu de telefon in care ma anuntau ei ca la ultima proasta ca sunt castigator in nu stiu ce intrecere daca trimit un SMS la un anumit nr., adica sa dau ca proasta bani din contul meu!
Acum pt. mine nu este nevoie, dar pt. persoanele inocente care se lasa furate la propriu prin aceste SMS-uri trimise de niste excroci, ce este de facut ca sa stopam excrocheria acestora?
Firma Vodafone daca nu ia masuri care mie( un oarecare!) mi se par simple, cred ca poate fi considerata comlice pt. ca nu-si protejeaza clientii cand ar fi asa de usor sa o faca!
Ce, este greu sa afle cine a trimis mesajele?
Raspunsuri
emilia.m spune:
daca reclami vor inchide numarul respectiv. Dar omul isi poate lua alt numar si deci nimic nu s-a rezolvat. Informarea celorlalti clienti e mai eficienta ca metoda de stopare a fraudelor.
10+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan
alinuk spune:
b.nica
nr se inchide
semnalezi la *222
Se mai dau si telefoane in care se recomanda ca fiind de la operator si te pun sa tastezi un cod ..sub diverse pretexte (sa confirme plata facturii, date personale, etc). Sau sub pretexte 'serioase'... te pun sa le dai CNP ul.
Isi incarca o cartela, pe care mai apoi o vand la jumatate de pret.
Daca nu ar fi cumparatori de astfel de chilipiruri, asa cum daca nu ar exista cumparatori de obiecte furate.... cei care fura nu ar mai avea ce castiga, pe cale de consecinta.... nici frauda nu ar fi incurajata!
Un lucru e clar: niciun operator, banca sau furnizor serios de servicii nu te intreaba cnp ul si alte date personale... ei le au daca ai abonament
din pacate cartelele se dau fara control
ar fi important ca atunci cand cineva cumpara o cartela sa o poata face in baza unui act de identitate...
e necesara o lege care sa ii oblige pe toti operatorii sa faca asta
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
Melodia...unei veri tarzii
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
b.nica spune:
Am accesat *222 dar nu-mi indica problema mea!Adica nu-mi spune ce sa fac daca cineva imi foloseste numarul Vodafone intr-un scop penal!
alinuk spune:
tb sa vorbesti cu un operator de la Customer Service
(tastezi combinatia de taste care te conduce catre o persoana)
(ne poti da nr de la care ai sms ul?)
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinuk tb sa vorbesti cu un operator de la Customer Service (tastezi combinatia de taste care te conduce catre o persoana) (ne poti da nr de la care ai sms ul?) |
Astia vroiau sa trimit OK pe urmatorul SMS: 310!
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui b.nica
Astia vroiau sa trimit OK pe urmatorul SMS: 310! |
cred ca e un numar de jocuri si concursuri (e de la vodafone), dar nu te sfatuiesc sa trimiti "ok", o sa te usuce la factura "ok"-ul ala, ca te taxeaza cu ziua si euroiu, ca sa iti trimita ce stiu eu ce intrebari stupide, la care sa raspunzi si sa astepti sa pice premiul...
XIO spune:
Si eu am patit ceva dubios: voiam a imi platesc online mobilul la Orange, cum am mai facut de nu stiu cate ori cand nu eram in TM, totul ok, pana cand imi apare o fereastra cu sigla Raiffaisen si imi cere CNP-ul si cuvantul secret de cand mi-am deschis contul din care plateam. Am inchis imediat. Bine, oricum nu mai stiam cuvantul
Am intrebat la Orange in magazin o domnisoara care mi-a spus ca nu era nimic , dar a dat impresia ca nu avea habar, cei de la Raiffeisen mi-au spus ca niciodata nu se cere CNP-ul, iar cuvantul ala secret nici atat.
Chestia este ca de cate ori am platit pana atunci tot timpul aparea freseastra de la banca si ma intreba daca nu doresc sa fie activata dubla securitate.
Acum hackerii sau ce erau au fost destepti, ca au facut ceva similar.
b.nica spune:
Categoric aceste firme de telefonie trebuie sa isi clarifice targetul!
Adica pe cine sa reprezinte!
Daca lasa smecherii sa-si faca de cap sau sa isi protejeze clientii!
ela_04 spune:
Tocmai ce ma uitasem pe subiectul asta si ma apucasem de calcat cand sotul meu se juca pe tel si vad ca apar tot felul de sms-uri.
Cand il intreb ce face acolo imi spune ca e un joc de la vodafone si a trimis mesaj la 310
& +32
alinuk spune:
o sa va scriu maine concret cum e cu sms ul asta
pana una alta va spun ce cred (l-am primit si eu acum o ora)
banuiesc ca e chiar unul de la vodafone...cumva trimis in retea ca un fel de newsletter comercial... prin care daca dai reply cu ok la nr ala 310 ...admiti ca esti de acord sa primesti ceva oferte comerciale / deci nu cred ca se lasa cu plus in facturi... mai degraba o gaselnitza de publicitate
revin cu detalii mai concrete
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!