Burtici de mai-iunie 2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 20
sirbu.irena spune:
fetelor ce parere aveti despre testul Torch? Aud pareri pro si contra....pe de o parte ca e prea scump si nu e necesar, pe de alta parte ca e bine de facut...nu mai stiu ce sa fac..
Mycya spune:
Irena bine ai venit! sa ai o sarcina usoara si la termen
acum am citit si eu pe internet ce inseamna testul Torch, eu cred ca se merita sa il faci daca dispui de o situatie financiara ce iti permite. mie de ex mi se face cel de rubeola fara sa ma intrebe, cel de toxoplasmoza e optional si am fost de acord sa il fac si acum ramane sa ma decid si pentru citomagalovirus. nu stiu ce sa zic....parca pe a ce trece tot mai multe teste apar de facut dar parca as avea un stres in plus daca nu le-as face.
Mcoca , sper sa nu fac confuzie, doctorita mea a zis ca exista tratament in caz ca ai fost infectat cu citomegalovirus si tocmai de aia se fac testele astea ( toxo, rubeola si altele) , altfel cica nu s-ar mai cere testarea ca tot nu ar fi nimic de facut.
mami de Andra si 8+
mcoca spune:
Irene, bine ai venit! Sarcina usoara si bb sanatos!
Mycya doream sa spun ca data esti gravida si infectat nu se poate face nimic pentru bebe. Din fericire 80% dintre bebei nu sunt atinsi de virus.
Vicky si Printzesone
VIOIKA76 spune:
Buna dimineata !
Irena eu cred ca e necesar sa-l faci.Daca ,Doamne fereste ,in timpul sarcinii contactezi vreunul din virusii aia exista tratament si asa poti salva sarcina.Dupa cum cred ca stii , virusurile astea dau malformatii la bebe.Eu una nu m-as risca ,asa stiu la ce nu am imunitate si macar incerci sa te feresti sa nu contactezi boala.
Este intradevar scump si mai sunt o gramada de cheltuieli in sarcina cum ar fi :ecografii morfologice ,dublutest sau triplutest ,sau ce-o mai fi aparut acum.
Eu una ,nu le-am facut la primele sarcini(dublutest) ,dar acum cred ca e necesar avand in vedere ca nu mai am 20 si ceva de ani.
Astept sa ma informez si eu de la voi ,sa discut si cu medicul sa vedem ce ma trimite sa fac.
Va pup!
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum9+
VIOIKA76 spune:
Vicky ,eu stiam ca daca ai toxo in sarcina ,se poate trata cu tratament dar trebuie urmarita foarte bine sarcina.
si acum9+
mcoca spune:
Vio da, asa e la toxo. Vorbeam de citomegalovirus. Si eu am facut f multe analize din Torch, numai ca aici nu se numeste asa.
Vicky si Printzesone
VIOIKA76 spune:
Diferenta e ca voi :tu si Mycya le faceti gratis ,pe cand noi trebuie sa ne scobim in buzunar ca-lumea.
si acum9+
raluca1109 spune:
Buna gravidutelor!
Eu sunt in 10 saptamani (U.M. 25.07, DPN 01.05.2012), cu toate analizele facute (mi-au iesit bine) si deja 2 eco la activ. Ma simt bine, nu am avut deloc greturi. In rest, mi-e somn si sunt putin mai nervoasa decat de obicei. Fiind la prima sarcina, imi era teama ca o sa ma simt rau, dar sunt norocoasa.
Pe 22 oct, ma duc sa fac bitestul.
Am citit discutiile de pe acest forum si va urez mult succes la toate si rezistenta!
Sa auzim de bine!
Raluca
10 S
VIOIKA76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluca1109 Buna gravidutelor! Eu sunt in 10 saptamani (U.M. 25.07, DPN 01.05.2012), cu toate analizele facute (mi-au iesit bine) si deja 2 eco la activ. Ma simt bine, nu am avut deloc greturi. In rest, mi-e somn si sunt putin mai nervoasa decat de obicei. Fiind la prima sarcina, imi era teama ca o sa ma simt rau, dar sunt norocoasa. Pe 22 oct, ma duc sa fac bitestul. Am citit discutiile de pe acest forum si va urez mult succes la toate si rezistenta! Sa auzim de bine! Raluca 10 S |
Bine ai venit Raluca!
Sarcina usoara!
Sa stii ca ne gasesti la capitolul 3 .
si acum9+