Clubul "babelor" FIV-oase 59
Raspunsuri - Pagina 9
QiaoBing spune:
eu nu pot decat sa trag concluzia ca, din pacate, sunt si dr pe care ii intereseaza mai mult aspectul financiar - sa aiba clinica proceduri. si asta nu numai in Rom. stiu de un caz de pacienta la menopauza de destul timp care s-a dus sa faca fiv clasic in germania ... si i-au facut. i-au luat si 5000 eur cu toate ca nu au obtinut nimic. abia dupa s-a dezmeticit si s-a dus la donate.
gabyv spune:
Buna
Scuze ca ma bag si eu asa...nepoftita ... calea ma duce catre un FIV, asa ca va citesc de ceva vreme, dar ma tot gandeam, daca sa intervin sau nu.
Problema pusa de austen, mi-a pus semne de intrebare.
Sa va expun pe scurt "parcursul" meu: sunt in Fr, in programul de stat si am facut pana acum: in 2011 - 1 stim clomid, 2 stim puregon si 4 stim gonal. In 2012 am trecut la IA - 2 ia cu gonal, a trea stim care dupa 10 zile de injectie a fost anulata, 1 IA cu fostimon(fsh) si acum inca o tentativa, care a fost iar oprita.
Deci in total: 7 stimulari in 2011, 5 stimulari in 2012.
Porsonal ma simt bine , iar dr nu mi-au vorbit de cancer sau alte complicatii.
samira33 spune:
huh....multe boarfe si dulapuri mai sunt in casa asta.
gaby,bine ai venit printre noi.
wow...9 stimulari intr-un an???!!!
din punctul meu de vedere inseamna foarte mult.
qiao,evident ca peste tot sunt calici...dar parca in Romania sunt mai multi ca oriunde
samira33 spune:
am postat un mesaj pe forum....dupa ce am apasat TRIMITE UN RASPUNS....
mi-a aparut scris pe ecranul alb...maaaaaaare,cu rosu.....ESTI INSARCINATA
pret de o secunda mi-a stat inima...dar apoi,cu ochii mintii am vazut si semnul intrebarii de la sfarsitul propozitiei....si sigla de la Regina Maria...
deci in loc de ESTI INSARCINATA???? eu am vazut ESTI INSARCINATA!!!!!!
deh.....vrabia malai viseaza.
gabyv spune:
Multumesc de primire (mie imi sunteti tare dragi, sunt mare fan "babutzele")
Cel mai nasol, este ca eu nu am dreptul sa decid, cate fac, asta e regula, ma supun, odata intrata in sistemul lor. Regula este asa: 6 stim cu injectabile, 4 IA si 4 Fiv (daca reusesti cu atat mai bine, daca nu, la revedere, incearca in alta tara!)
Din pacate cu toata tehnologia si cu toata atentia acordata, dr meu spune des ca "sunt lunar surprinsi de corpul uman"
(eu sunt unul din cazuri )
miky82 spune:
Buna fetele!
Acum au plecat si musafirii ca este ziua sotului de nastere si am intrat sa va spun ce am facut la dr, am 18 ovocite si o sa vad de maine cu ce o sa raman, am luat un nospa si un supozitor, maine sper sa ma simpt mai bine ca deocamdata ma dor ovarele si sunt balonata.
Gaby bine ai venit ! Imi pare rau ca nu ai reusit cu inseminarea!
pe toate
lyly_mar spune:
hai ca apar si eu
complicatiile nu apar chiar imediat...pot sa apara si peste 20 de ani..si eu stiu ca Dr Albu e destul de sincer cu noi fetele care avem o caruta de complicatii/o varsta!!
eu o inteleg pe austen..ea tot spera si e f normal sa speri la o minune...pt ca si noi fetele care suntem in razboi cu infertilitatea ..de mai mult timp ...si la care dr au recomandat FIV cu ovo donate ,nici noi nu am acceptat din prima...ca sa zic asa...am tot sperat..ca poate-poate...dar dupa 12 ani (cum sunt eu) si dupa n consulatii la n dr care spun ca sanse sa am un bebe la varsta mea, e varianta cu ovo/embrio donati ..sau adoptia...acceptam ca asta e...ca nu or fii toti nebuni si stiu ce spun si ca nu se poate cu oole proprii sau ....renuntam
eu am in fata 12 ani de incercari,austen din ce spune ea...mult mai putinii...a facut stimulari la intensiv mai de curand..eu am acceptat ca nu se poate cu oole proprii......dar sa fiu sincera 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000001% mi-as dorii sa fie cu oole mele,dar realitatea imi trage una in cap
austen ,cred ca tb sa te hotaresti mai repede si la alte variante...stiu ca e greu, f greusi sper sa nu imi o iei in nume de rau
pup fetele
bombi spune:
gabyv, vreau sa fac unele precizari in legatura cu stimularile tale, sa nu inteleaga gresit alte fete (te rog sa ma corectezi daca gresesc, pt ca eu extrapolez bazat pe experienta mea din De, nu stiu exact cum e in Fr)
- in 2009 au fost 9 sau 7 stimulari? (ai descris 7 si ai spus ca au fost 9)
- stimularile s-au facut cu doze mici fata de cele folosite la FIV (pp ca 50 sau 75 IU)
- dupa 3-4 stimulari ai facut pauza 2-3 luni
In conditiile astea, nu cred ca e chiar asa grava situatia.
PS. Eu fix la un an (+1 sapt) dupa primul FIV il incepeam pe al patrulea. Acum mi se pare putin cam sportiv...
gabyv spune:
Bombi, da, multumesc, am scris 9, erau 7, am corectat si in mesajul initial.
Stimularile le-am facut in medie cu 150ui, cateodata si cu doza mai mare din Z4/5,dar si analize de sange din doua in doua zile incepand cu Z8, la fel si eco.
Ca sa nu creez cine stie ce neitelegere, la asa doze mari in general am avut doar un folicul, de doua ori am avut 2.
Inseminarile au mers pe aceleasi schema, numai ca au fost cu o pauza de o luna intre ele, iar in perioada de vara am avut aprope 3luni.
Banuiesc ca daca cineva face stimulare dupa stimulare, mai are si 5-10 foliculi, e alta discutie.