Clubul "babelor" FIV-oase 59
Raspunsuri - Pagina 10
Sandy2707 spune:
Buna fetelor,
Am intrat si eu peste voi de la donate. Sper ca nu va suparati dar va citesc des si sunteti tare dragute si haioase si imi place tare mult de voi. Povestea lui Austen m-a starnit mult pentru ca este "babuta" ca si mine si la propriu nu doar prin incercarile dificile in dorinta ei de a avea un copil ca noi toate..
Austen imi pare rau de fapt ca ai trecut prin ce ai trecut -dar poate ne spui mai mult din povestea ta ce AMH ai, ce motive de infertilitate ai si cum de ai ajuns la 45 de ani la FIV?
Eu tocmai ce am implinit 46 si am pana acum 3 sarcini naturale pierdute, un 1 FIV la activ in Austria nereusit in 2010, 1 FIV in 2012 in Romania cu ovocitele mele, reusit dar cu sarcina oprita in evolutie; La ambele am raspuns fb la stimulare dar se pare ca datorita varstei chiar daca aparent am avut embrioni de calitate foarte buna, genetic probabil nu erau Ok. Sunt si mutanta MTHFR heterozigot, am si tiroidita cronica si nodul tiroidian. Asa ca am trecut la FIV cu ovocite donate si acum astept rezultatul de la FIV-ul facut la Brno la inceputul lui septembrie.
Poate intri si tu la topicul donate sa vezi ce minuni se intampla saptamanal acolo.
Samira ai niste retete bestiale. Cel putin cu marinata iti urez fff des de sanatate. Vreau sa incerc maine reteta ta de varza cu ciolan; Azi m-am doatat cu ciolanu
Fetelor va doresc tuturor sa deveniti niste "babute: mamicute cat mai curand
MeAlex spune:
Buna seara, fetelor!
Vad ca e seara de dezbateri, asa ca mai ridic si eu o problema. Totusi nu vreau sa intrerup discutia despre efectul stimularilor dese.
So...in urma prezentarii cazului meu de catre babuta draguta Amaliaro, in fata medicului ei grec, acesta a intrebat daca am verificat daca nu cumva am hidrosalpinx. Am citit despre diagnosticul asta, parca imi amintesc ca s-a mai discutat pe aici, daca nu fac confuzii cumva si se pare ca uneori impiedica implantarea, iar alteori opreste sarcina din evolutie, lichidul din trompe fiind toxic.
Ce parere aveti? Acum citesc daca poate exista hidrosalpinx fara simptome.
Nu sunt ipohondra, dar incerc sa acopar si sa inlatur o paleta cat mai larga de cauze...Ma mai gandesc si la calitatea ovulelor mele...
Cel mai trist e ca nu am un medic care sa vrea sa mai investigheze putin la problema mea...
Ma simt in deriva totala si incep sa cred ca toate astea sunt semne ca ar trebui sa renunt...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Sandy2707 spune:
Me Alex sigur vor veni fetele cu raspunsuri mai ample dar sigur poti sa ai hidrosalpings fara sa stii, fara simptome sau cu simptome minore de tip jena in zona ovarelor, usoara dismenoree. Diagnosticul la treaba asta se pune prin laparoscopie, rar ecografic daca e foarte mare sau prin histerosalpingografie.
samira33 spune:
sandy,bine ai venit in vizita.
iti doresc Beta urias si sarcina fara probleme pana la sfarsit.
iti stiu povestea si stadiul in care esti pentru ca citesc la topicul vostru in fiecare zi.
bombi ce mai faci???
ma bucur mult sa te vad.
care mai e viata ta???
lylyshoaro,ce faci domnita???
ai scos capul din barlog???
alex,eu am avut hidrosalpinx.
se vede la eco si se scoate laparoscopic.
dar iti trebuie un ecograf performant si mai important decat atat...iti trebuie un dr. care sa stie sa-l vada.
este adevarat ca prezenta hidro scade cam cu 15% sansele de reusita in caz de FIV iar unei sarcini ii poate fi fatal ca este foarte toxic pentru embrion.
hidrosalpinxul format pe o trompa poate fi aspirat la laparoscopie insa el se reface si dupa o perioada esti iar cu pungyta la purtator.
o alta solutie poate fi clipsarea trompei respective-dar in cazul tau,cand prestezi pentru natural nu este o solutie si nici pentru fetele care Fiv nu este o solutie pentru ca in sarcina se intinde totul pe acolo si lichidul se poate infiltra si ajunge la embrion cu toata clipsarea.
si a3a solutie si considerata cea mai safe si first choice pentru pacientele fivoase este scoaterea trompei...dar ,iarasi,in cazul tau nu este o solutie.
deci....daca vrei sa te cauti si de asta...gaseste un ecograf 4D...un medic si mai bun si roaga-te sa nu ai hidro.
si daca totusi il ai...aspira-l cu laparo si roaga-te sa faci bebe pana se reface.
ca altfel poti sa traiesti bine-merci cu el toata viata...nu face rau decat daca vrei sa faci bebe.
la mine a fost asimptomatic....si nu mi l-au vazut toti medicii
MeAlex spune:
Sandy, Samira, multumesc pentru lamuriri.
Ufff, dracu' stie ce clinica o avea 4D...Albu are? Dar nu stiu daca el stie sa il vada...
Adevarul e ca pana acum nu bifasem histerosalpingrafia si laparoscopia si nu e frumos din partea mea, nu?
M-au luat durerile de cap...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
samira33 spune:
miky,LA MULTI ANI! sotului si bafta multa in continuare.
sa ne aduci vesti bune despre embrionasii vostri.
oare ana ce o fi facut la Buda.
m-a cuprins dorul de PK ...de ochisorii albastri si de zambetul lui jovial.
asa....am facut o pauza mai lunga ca am papat si noi de seara si acu' ma intorc la dulapurile mele.
mi-am luat si portia de boceala pe Balada lu' Ciprian Pormbescu cantata de baiatul ala care vine si canta la noi pe scara de cativa ani....asa ca-s gata de treaba.
samira33 spune:
alex...hidro il vezi si la eco.
mie mi s-a vazut si la HSG...pe filmul pe care mi l-a dat...se vedea trompa deformata...mai bombata asa...si in locul ala bombat era formata punga cu lichid.
dara daca punguta este formata mai spre ovar atunci la HSG se vede mai bine.
many_bani spune:
Salutare,
As vrea sa salut fetele noi, dar cum, nu este tocmai locul ideal, insa le spun un bun venit si realizarea dorintelor
Gaby ma bucur ca scrii aici, eu te citesc din umbra, poate gasesti solutii si zic si eu ca stimularea in caz de IA nu este a#537;a agresiva ca la FIV, parerea mea
Alex spui ca nu ai un doctor, eu pot sa-ti sugerez sa te interesezi de Ilinca Gussi, mie personal mi se pare super profi, stie ce este un FIV (eu am cunoscut-o cand am facut FIV, facea monitorizarile), este printre putinii dr.care merg pe o nastere naturala dupa cezariana, acolo unde se poate, este tanara si deschisa. Vezi ce info.gasesti despre ea si daca vrei iti dau date de contact. Imi place ca nu este interesata de partea financiara.
Ari imi lipsesc mesajele tale pline de umor
Fetelor in focuri multa bafta
Pupici apasati, fara exceptii