Clubul "babelor" FIV-oase 59

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns austen67 spune:

Mi se pare tare ciudat ca nimeni nu ia in seama ce spun.
Si eu imi doresc copii, dar in momentul in care dr. Albu mi-a tras semnalul de alarma , m-am ingrozit numai la gandul ca poate raul a fost deja facut " gratie" unui medic ce nu are suficienta informatie astfel incat sa-mi atraga atentia cu privire la parcurgerea unor proceduri repetate care pot provoca cancer!
Eu am cautat pe net si informatiile nu sunt chiar asa inspaimantatoare, dar aici am vazut o groaza de fete care au facut n fiv-uri si ma intreb daca s-au gandit vreodata la efectele negative.
Cancer ovarian, cancer de san, suna destul de rau.
Voi ce parere aveti, exista un risc real dupa mai multe proceduri? Cunoasteti persoane care au facut peste 3 stimulari si sunt bine? Sau sunt rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

miky Doamne-ajuta la punctie si nu te stresa cu nimic. Noi suntem aici
ana drum bun azi si sper sa mearga netul deseara, ca sa ciesc vestile bune pentru ziua 7
elly si tu esti avansata, deci pumnii sunt la fel de stransi si pentru tine
tamy pupici gemenilor
austen cred ca intrebi daca stim persoane care au facut 3 stimulari in decursul unui singur an. Da, tamys, care a scris mai sus, da, o prietena cu care am fost la Istanbul. Sunt bine amandoua: prima tocmai a scris ca este mama de gemeni (e trecuta si pe prima pagina a acestui topic), cea de-a doua nu este gravida, dar este cat se poate de sanatoasa (ea nu scrie pe forum). Eu nu am facut niciodata 3 stimulari in decursul unui singur an. Normal ca mi-e teama de orice tip de cancer, tocmai acesta este motivul pentru care, dupa 4 FIV-uri si un FET, facute de-a lungul a 4 ani, am renuntat complet la stimulari. Am o endometrioza care de la grad 1 (operata laparoscopic) a ajuns la gradul 3. Ma tem ca, desi voi reusi sa aduc pe lume un copil sanatos, voi avea complicatii atat de mari, incat am sa pier si-am sa las acest copil atat de ravnit, fara mama. Asa ca am abordat singura cale fireasca: embrioni donati.
Nu-ti va spune nimeni concret: Opreste-te, caci vei face cancer si vei muri! niciun doctor, user de pe vreun forum sau persoana apropiata. Stimularile acestea sunt hormonale. Alegerea tipului de stimulare, numarul lor, ar trebui sa ne fie explicate de catre medicii pe care-i alegem, iar noi, bine-informati, sa decidem daca ne asumam sau nu riscul de a ne deregla organismul, de a face chiar si cancer. Sunt riscuri, aceste cresc daca stimularile sunt efectuate la perioade scurte de timp. Dar nu-ti poate spune nimeni exact ce sa faci.

Eram aievea, printre ingeri, cand I-am cerut Bunului iubirea parentala. Mi-a oferit viata in bratele parintilor. Eram pierduta printre oameni, cand am ridicat privirea si I-am cerut Bunului dragostea arzatoarea. Mi-a oferit sotul. Sunt aidoma voua, ratacind printre doctori. Ridic privirea si-I cer Bunului daruirea completa neasemuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Buna, eu am facut 4 FIV-uri in decurs de 2 ani. Nu a fost alegerea mea sa dureze atat dar mereu intre FIV-uri aparea un polip sau o problema. Si mie mi-a fost frica mereu de problemele care ar putea urma dupa atatea FIV-uri dar am riscat si daca nu as fi reusit as fi continuat. Una din doctoritele ginecoloage la care am fost la o monitorizare mi-a zis ca sora ei a facut 17 FIV-uri pt primul copil si 10 pt al doilea, si e doctorita in Franta (nu cunosc specializarea). Mi s-a parut exagerat dar si-a dorit f mult; pana la momentul respectiv era sanatoasa si ea si copii; mai stiu pe cineva care a reusit la al 9-lea FIV si copii merg la gradinita si toti(mama si copii)sunt ok. Nu stiu la nici una exact cate FIV-uri pe an au facut.
Oricum viata e ciudata, pt ca sunt care nasc natural si fac cancer deci nu stii ce iti e scris. Mai nou sunt copii si tineri care fac cancer deci.........
Succes tuturor de pe acest forum sa va tineti bebelusii in brate cat mai curand.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

eu am o colega cu un an mai mare decat mine, si anul trecut, deci la 42 de ani, a descoperit ca are cancer de col (parca). s-a operat si anul asta, hopa si cel de san, iar s-a operat si acum face chimio. are un copil de 12 ani obtinut cat se poate de natural si nu a facut in viata ei nici un tratament hormonal ! la extrema cealalta ma gandesc la cazul Israelului unde statul sponsorizeaza cate FIV-uri poate sa duca neuronul tau pana faci si al 2-lea copil (daca vrei, of course). imi spunea dr Ronen ca au cazuri de paciente si cu 25 de fiv-uri - si banuiesc ca nu fac 1/an.
Din pacate eu sunt "noua" in bransa si in lista mea de cunostinte nu am pe nimeni care sa fi facut FIV-uri cu dumiumul acum 5-10 ani, de ex, ca sa pot spune daca e ok acum sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

eu am facut 4 stimulari in 4 ani....si printre ele am mai facut si 2 FET-uri si am mai avut si 3 sarcini extrauterine printre picaturi.
inca sunt sanatoasa-la cap n-as mai garanta pentru mine...dar in rest sunt bine.
austen,daca vrei parerea mea sincera....4 stimulari in decursul a 8-9 luni cum ai facut tu...mi se pare foarte mult.
daca faci la intervale de timp rezonabile poti face stimulari...dar in ritmul in care ai facut tu....cu siguranta nu.
din punctul meu de vedere distanta ideala dintre 2 FIV-uri este de 6 luni,in care organismul se reface complet dupa socul avut.

va pup gagici

Mergi la inceput

http://www.telegraph.co.uk/health/women_shealth/8850559/IVF-doubles-risk-of-non-fatal-ovarian-cancer.html

Asta ar fi ultima cercetare legata de incidenta cancerului ovarian dupa FIV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Austen unde ai facut tu toata avalansa asta de stimulari si FIV-uri in timp atat de scurt?

Mergi la inceput

austen...din ce am citit in link-ul postat de tine,personal,nu am citit ceva nou sau care sa-mi fie necunoscut.
pentru ca nu sunt genul care sa creada orbeste in ce spune un medic...am citit extrem de mult despre FIV si despre implicatiile acestuia...asadar am luat decizia de a face stimulari oarecum in cunostinta de cauza si asumandu-mi riscurile de rigoare.

Mergi la inceput

Deci
In dec-ian am facut o stimulare ( punctie alba) cu dr. Poiana.
Peste doua luni alta stimulare, n-am ajuns la punctie , s-a luteinizat foliculul
Peste inca doua luni, stumulare, punctie , ET (2)- nu s-a prins.
Inca o data stimulare, iar gata sa se luteinizeze, a renunntat la punctie, mi-a facut IA.
Ultimul fiv pe ciclu natural in august,RT , iar nu s-a prins.
Cam asta e istoricul.
In ceea ce priveste legatura cu cancerul, nici mie nu mi se pare ceva extraordinar de ingrijorator, dar dr. Albu parea destul de agitat si ma gandesc ca poate are mai multe informatii.

Mergi la inceput

austen...ti-a spus medicul care sunt cauzele luteinizarii???
cum ti-a diagnosticat acest sindrom si ce tratament ti-a propus pentru el???
dr Albu este medicul meu ginecolog curant din 2007 asa ca pot sa spun ca-l cunosc suficient de bine incat sa-ti spun ca era agitat din cauza frecventei ridicate cu care ai facut 4 stimulari in doar 8 luni.

Mergi la inceput