Pe partea economica sa nu iertam pe nimeni !

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nafi

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eumada nu stiu daca ai fost sincera in postarea ta dar tare m-as bucura daca unii useri DC, bineinteles cu copii ca d'aia isi pierd vremea pe aici,, ar intelege ce mesaj am vrut sa le transmit.
Un loc de munca in oras este vremelnic dar pamantul pe care sa poti sa-ti cultivi cele necesare hranei este si va fi o siguranta!


Eu una iti dau dreptate. chiar zilele trecute discutam pe tema asta cu sotul meu. Doar ce fusesem la smarket si am cumparat mancare de 5o de euro. sotul meu se uita in frigider nedumerit si ma intreaba : pai cum ai cumparat mancare de 50 E cand frigiderul e gol??!

Si am ajuns la concluzia ca ,avand in vedere evolutia lucrurilor, ar trebui sa ne gandim la achizitionarea unui teren agricol ( caci sunt multe aproape de casa noastra) si daca incepem sa ne cultivam una alta pentru consumul personal ar fi cat de cat linistitor pentru un viitor care nu se anunta deloc roz.

pacat ca am trecut pe intravilan terenul pe care il am la Snagov ca de il lasam agricol ma apucam de cultivat!

Pasim in noul an cu speranta ca va fi si distractia va continua in formula trio

Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629

@Nati - un teren poti sa-l cultivi si in intravilan daca are stratul arabil necesar.
Poate fi rentabil sa cultivi un loc mic pentru nevoi persoanale, daca lotul este aproape de locuina si nu trebuie sa faci naveta la distanta, si daca nu exista riscul sa ti se fure recolta.
O cultura are nevoie de interventii frecvente.

Eu stiu pe cinva care fiind pensionar sta toata vara unde are o livada si ceva legume. Daca pleaca de acolo risca sa gaseaca locuinta vandalizata. A gasit-o de cel putin doua ori si este in intravilan, nu-i izolata in camp.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Cei care au cumparat si au vandut la timpul potrivit au facut castig de cateva sute la suta. Asta a fost incepand cu anii 90 cand bisnitarii de pe vremea lui ceasca si arabii si au investit capitalurile. Perioada urmatoare a inceput febra pietii imobioiare unde s au castigat bani frumosi. Cine a speculat atunci si a construit un capital frumos.mAcum, se zice ca e bine sa cumperi, adica in timp de criza. Preturile nu au scazut la nivelul anilor 90, unde cu o mie de marci cumparai un apartament cu 3 camere. Cine a facut atunci afaceri, cred ca o duce bine acum. Deci conteaza momentul in care investesti.
Cineva imi spunea ca se va intampla ca si cu polonia, in ce priveste pamanturilemagricole. Nu am intrebat exact ce. Oricum, eu zic ca cei care au facut bani din asta, cam stiu cand e momentul. Imi spunea o cunostinta ca are pamant de vanzare intravilan si ca are un client din dubai, un investitor. Ea il vinde cu 15 euro dar trebuie vandut comasat si axtfel se ajunge la o suma de 6 milioane.mRespectivul a spus ca il cumpara ca sa il vanda mai tarziu. El cumpara pamant sau imobiliare din mai multe tari.
Am intrebat o de ce ilmvinde si mi a spus pt ca plateste 16% impozit.....si ca nu isi mai poate ajuta parintii cu impozitul, ea locuind in afara tarii. Nu am inteles, de ce impozitul asta....si de ce asa de mult....In orice caz, se cam adevereste faptul ca din cauza impozitului se va vinde pamant in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

impozit pe proprietate si venituri se plateste mai peste tot in lumea asta, sincer nu pricep de ce se mira lumea ca plateste impozite doar nu e o notiune picata din cer.

16% impozit din ce? care e suma pe care o plateste de fapt? Daca platesti 16% si tii terenul viran normal ca e mult dar daca produci ceva pe el, macar legumele si fructele de care ai tu nevoie nu cred ca acest impozit e de nesuportat, nu mai zic beneficiile mancatului sanatos ca tot ne plangem ca ce cumparam de prin piete e plin de chimicale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Pai nu stiu exact datele problemei. Mi se pare destul de mult 16% pt o proprietate, hai sa zicem pt un teren neconstruit. Nici nu stiu in ce masura este 'gata' pt constructie.

Pai nu fac nimic cu el, doar ii costa bani. Cred ca putini oameni 'fac' ceva cu pamantul intravilan. Cu cel agricol se mai face cate una, alta.
Sa zicem ca sunt persoane care nu au timp, nu mai au puterea sau nu se pricep sa 'faca' ceva cu pamanturile.
Ideea e nici investitorii nu 'fac' ceva cu pamantul ci il lasa sa se 'coaca' pana vine cel care plateste mai mult si vrea sa faca ceva cu el. Pt un investitor care investe 6 milioane,impozitul e floare la ureche...asta in cazul in care nu gaseste o constructie administrativa sau financiara sa se eschiveze de la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Marina- daca statul dorea sa incurajeze productia agricola, ar fi pus impozite mari pe alimentele cu nitrati, azotati si alte substante, asa cum se pune impozit pe poluare, si ar fi stimulat productia bio, cu balegar romanesc.

Ei vor sa introduca impozit suplimentar pe terenurile parloaga.
Unde ai vazut sau auzit de stimularea prin impozitare.
Eu stiu ca pe vremea lui Ceausescu celibatarii si cei fara copii plateau un impozit suplimantar, dar atunci nu aveau pretentia ca aplica legi economice sau de protectie sociala. Era o politica de stimulare a natalitatii.
Din cauza asta afirm ca politica nu este de stimulare a agriculturii. Masurile sunt pentru deposedarea proprietarilor de terenuri.
Asta nu-i de azi sau de ieri, este de cand a aparut legea lui Flutur, care stimuleaza cedarea proprietatii in schimbul rentei viagere.
Legea nu stimula concentrarea suprafetelor, stimula concentrarea proprietatilor, suprefetele ramanand pe vechile amplasamente.

Cand stimulezi agricultura acorzi facilitati producatorilor.
Daca cu subventile de la UE nu se produce, inseamna ca pierderile depasesc subventile. Cine ar tine terenul neproductiv daca ar fi rentabil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Dupa ce o sa foreze Chevron dupa gaze de sist, apa din put nu va mai fi potabila si probabil nici pentru irigatii nu va fi recomandata.
Apa o sa fie o resursa naturala cu valoare in crestere. Va ajunge sa fie cum este acum apa minerala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Deceneus mi-a dat o tema de gandire.
Banditii astia care au vandut tara pe bucati si-au luat partea in aur si bani ca sa fuga la o adica cu ceva ce putea fi dus!
Pamantul nu-l puteau duce in paradisuri fiscale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Pamantul nu-l pot duce, dar daca il aduc la o valoare mica il pot vinde, asa cum au procedat cu societatile comeciale la care au provocat falimentul.
Mai jos ai un link de 15 min, care merita vizionat chiar daca este de la A3.
http://videonews.antena3.ro/video/romania/riscam-sa-pierdem-avutia-acestei-tari-vezi-aici-ce-se-intampla-cu-pamantul-nostru.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Hai ca m-am luminat...am avut curiozitatea sa caut biografia distinsului domn Voinea, care prefera sa copieze de la altii decat sa vina cu o solutie adaptata la situatia Ro. Omul asta e "specialist" in relatii economice internationale, n-a lucrat in viata lui macar intr-un SRL, are o gramada de specializari nebuloase si momentan activeaza la SNSPA, fosta Stefan Gheorghiu, pepiniera "stralucita" de politicieni care ne-au adus tara acolo unde e azi .

Ne lipsesc oameni cu experienta practica in economie, de "barbologi de serviciu" sunt satula pana peste cap...

Citat:
Liviu Voinea (n. 1975) a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE, iar în 1998 a obtinut titlul de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) la prestigioasa Stockholm University School of Business. La 24 de ani a devenit doctor în economie la ASE. Are o specializare în sociologia bunastarii la Universitatea Bucure#351;ti si o diploma în statistica în stiintele sociale la University of Essex, Marea Britanie.



Pot sa rezum ? Bullshit...

Mergi la inceput
Mergi la inceput