Scoala 190 - invatatoare cls pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lex_M spune:

Exact asta mi se intampla mie acum. La sedinta de saptamana aceasta parintii au fost clar montati impotriva mea (asta o stiu de la un parinte care mi-a spus la telefon ce s-a discutat). Acum se sustine ca eu as f jignit-o pe invatatoare, nu invers, ca sunt bolnava psihic, ca fiul meu ar fi agresiv, "un mic monstru educat de parinti sa bata alti copii". Eu, din contra, imi invatatsem baietelul ca in cazul in care un coleg il loveste, sa-i spuna invatatoarei. De cate ori s-a intamplat asta, invatatoarea i-a spus ca e paracios si tot pe el l-a pedepsit. Pana la urma, a reactionat si el si atunci a fost transformat in copilul-problema. Toate astea se intampla pentru ca inca din prima zi de scoala invatatoarea a avut o problema cu el, din cauza ca nu este de acord ca un copil de varsta lui (are 5 ani si 10 luni) are ce cauta in clasa I si a facut tot posibilul sa demonstrze asta. El a dat test pentru a putea fi inscris la scoala, l-a luat cu 100 % si de nenumarate ori am rugat-o pe invatatoare sa faca abstractie de varsta si sa-l trateze la fel ca pe ceilalti copii. Degeaba, nu am avut cu cine discuta. E trist faptul ca primul contact cu scoala nu va fi o amintire frumoasa, asa cum ar trebui si deja sunt convinsa ca nu vom avea castig de cauza iar invatatoarea nu va fi sanctionata. Sper sa reusim sa-l transferam (mi s-a spus ca nu poate fi transferat decat intre semestre) si am inceput si eu sa ma gandesc la varianta unei scoli particulare, chiar daca asta ar insemna un efort financiar. Dau un ban, dar macar stiu pentru ce platesc. Vreau ca fiul meu sa primeasca o educatie sanatoasa. Are dreptul asta, asa cum il au toti copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_gabriela spune:

Lex-M, am copilul coleg de clasa cu baietelul tau. Sa stii ca eu una nu am fost influentata absolut deloc sa ma situez de-o parte sau alta a conflictului. Eu te inteleg f bine, daca copilul meu ar veni acasa si mi-ar spune ca are o problema cu doamna invatatoare as face tot posibilul sa-l ajut, sa investighez situatia. Nici nu stiam ca a fost sedinta saptamana trecuta,nu am participat, nu am fost anuntata. De cand am citit acest subiect cu scoala 190, am decis sa fiu atenta, imi intreb mereu copilul daca doamna invatatoare le vorbeste urat sau ii loveste. Copilul meu nu s-a plans de doamna invatatoare,merge cu placere la scoala, dar asta binenteles nu inseamna ca al tau nu a avut motive sa o faca. Iti doresc sa reusesti sa-l transferi astfel incat sa mearga cu drag la scoala, nici nu-mi pot imagina ce inseamna pentru un copilas de clasa I sa mearga la scoala cu neincredere si frica. Incerc sa nu ma las influentata de acest conflict, sper ca a fost un caz izolat si ca totul va fi bine in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Buna.

Si eu am copilul in aceeasi clasa. Imi pare rau de aceasta situatie, si intradevar, si eu incerc acum sa aflu mai multe de la copil in fiecare zi cand vine de la scoala. Din fericire, nu s-a plans niciodata de doamna, nici de comportamentul dansei. Sper nici sa nu o faca vreodata. Despre sedinta nu am stiut nici eu...nici nu cred ca a fost de fapt..... Punandu-ma in pielea mamei este de inteles ceea ce simte, dar parerea mea este ca totusi a dat o amploare mult prea mare incidentului ( mai ales partea cu aparitia la TV).
Oricum, sper sa nu se mai repete astfel de incidente si situatia de fata sa se rezolve bine in primul rand pt. copil.

Mergi la inceput

Buna ziua. Eu despre sedinta am aflat de la presedintele comitetului de parinti. Daca nu a fost, inseamna ca m-a dezinformat. Oricum, sper sa se rezolve cu transferul. Astazi doamna directoare a incercat sa-l bage in clasa, dar a refuzat categoric sa intre, in schimb, cand l-a dus la o alta clasa, a intrat fara probleme si s-a intors incantat acasa, iar invatatoarea nu a avut nimic de reprosat, ba din contra (singura problema fiind faptul ca aceasta clasa este cu multe lectii inaintea clasei vechi si avem de recuperat). Asta cred ca spune destul de multe. Sincer, nu as fi implicat presa daca as fi fost convinsa ca se vor lua masuri. Din cate am aflat, impotriva profesorului de religie s-au tot facut plangeri de cativa ani, unele chiar foarte grave, dar nu a fost sanctionat niciodata (sesizarea facuta acum a fost din partea unui grup de parinti, nu doar din partea mea). Dupa ce am fost sunata de catre d-na directoare, i-am rugat pe cei de la Pro Tv se nu mai difuzeze reportajul, dar deja era prea tarziu. Eu stiu ca au mai fost copii loviti (ma bucur ca nu este si cazul copiiilor vostri) dar parintii prefera sa taca, pentru ca mi-au spus ca o vor avea invatatoare timp de 4 ani si nu vor sa aiba probleme. E alegerea lor si o respect. Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru copilul lui. Sper sa nu mai fie astfel de incidente in clasa, chiar daca baietelul meu nu va mai fi acolo. Mi-ar parea rau sa treaca si alti copii si parinti prin ce trecem noi acum.

Mergi la inceput

P.S. V-as ruga sa-mi spuneti daca stiti ceva despre o plangere facuta de "toti parintii din clasa" impotriva mea pentru faptul ca am filmat in scoala. Un domn de la paza mi-a spus ca s-ar fi facut o asemenea plangere (desi imaginile aparute la tv au fost de asa natura incat sa nu se vada nici o fata - asa cum prevede legea). Acelasi domn mi-a spus si ca as avea interdictie sa mai intru in scoala, lucru infirmat de d-na directoare in fata lui, aceasta interdictie nu exista, asa ca nu stiu cata incredere pot avea in spusele lui. Oricum, in cazul in care s-a facut o plangere, parintii respectivi ar trebui sa stie ca nu am incalcat legea si nici nu as incalca-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_gabriela spune:

Nu pot sa spun ca am fost incantata de filmare, cu asta chiar nu pot fi de acord. Stirea oricum a fost prezentata denaturat iar televiziunile urmaresc doar senzationalul. Din cate am inteles eu s-a filmat dupa ora 11:30, deci la after-school, sau nu? Nu stiu nimic de nici o plangere sau interdictie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lex_M

P.S. V-as ruga sa-mi spuneti daca stiti ceva despre o plangere facuta de "toti parintii din clasa" impotriva mea pentru faptul ca am filmat in scoala. Un domn de la paza mi-a spus ca s-ar fi facut o asemenea plangere (desi imaginile aparute la tv au fost de asa natura incat sa nu se vada nici o fata - asa cum prevede legea). Acelasi domn mi-a spus si ca as avea interdictie sa mai intru in scoala, lucru infirmat de d-na directoare in fata lui, aceasta interdictie nu exista, asa ca nu stiu cata incredere pot avea in spusele lui. Oricum, in cazul in care s-a facut o plangere, parintii respectivi ar trebui sa stie ca nu am incalcat legea si nici nu as incalca-o.

Draga mea,

Plangere nu au de ce sa faca impotriva ta, ci cel mult impotriva celor de la Pro TV. Nu ai venit tu cu camera in mana, corect?
Sa-ti dea interdictie sa intri intr-o institutie publica??? Pe ce baza? Ingnora-i si intra linistita in scoala colpilului tau.

Asa cum ti-am spus deja, eu te inteleg perfect! Nu doresc nimanui sa treaca vreodata printr-o experienta similara! Nu cred ca va puteti imagina vreodata ce am simtit cand mi-a venit copilul acasa batut si am auzit enormitatile din gura celorlalti parinti...
Nu ai exagerat cu nimic chemand telaviziunea. Din pacate, insa sunt pesimista in privinta sanselor pe care le ai sa schimbi ceva... cel mai bine va fi pentru copilul tau sa-i gasesti o alta scoala unde sa fie fericit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris-cris

Buna.

Si eu am copilul in aceeasi clasa. Imi pare rau de aceasta situatie, si intradevar, si eu incerc acum sa aflu mai multe de la copil in fiecare zi cand vine de la scoala. Din fericire, nu s-a plans niciodata de doamna, nici de comportamentul dansei. Sper nici sa nu o faca vreodata. Despre sedinta nu am stiut nici eu...nici nu cred ca a fost de fapt..... Punandu-ma in pielea mamei este de inteles ceea ce simte, dar parerea mea este ca totusi a dat o amploare mult prea mare incidentului ( mai ales partea cu aparitia la TV).
Oricum, sper sa nu se mai repete astfel de incidente si situatia de fata sa se rezolve bine in primul rand pt. copil.

Adica o intelegi pe mama dar o judeci ca a dat prea mare amploare incidentului...Nu inteleg: ce ar fi trebuit facut? Sa nu imi spui ca trebuia sa mearga sa vorbeasca cu ea, cu directoarea, etc... Nu obtii nimic! Crede-ma ca am incercat, astfel de oamneni sunt imuni la "vorba buna". Cum altfel poate fi un om care agreseaza un copil? Poate nu iti dai seama de gravitatea faptei...
Nu iti doresc decat sa te fereasca Dumnezeu sa treci prin ceva similar. Este ceea ce le-am spus si parintilor din fosta clasa a lui Matei care m-au judecat pentru ca "am suparat-o pe doamna".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Citat:

Buna.

Adica o intelegi pe mama dar o judeci ca a dat prea mare amploare incidentului...Nu inteleg: ce ar fi trebuit facut? Sa nu imi spui ca trebuia sa mearga sa vorbeasca cu ea, cu directoarea, etc... Nu obtii nimic! Crede-ma ca am incercat, astfel de oamneni sunt imuni la "vorba buna". Cum altfel poate fi un om care agreseaza un copil? Poate nu iti dai seama de gravitatea faptei...
Nu iti doresc decat sa te fereasca Dumnezeu sa treci prin ceva similar. Este ceea ce le-am spus si parintilor din fosta clasa a lui Matei care m-au judecat pentru ca "am suparat-o pe doamna".

Si daca s-a dus la TV ce a rezolvat?? Si imi dau seama de gravitatea faptei ( daca acea fapta exista). Eu as fi mutat direct copilul si cu asta basta. In orice caz, va agitati pe aici pe forumuri degeaba, in loc sa faceti ceva concret pt. copiii vostri!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Citat:

Buna.

Si daca s-a dus la TV ce a rezolvat?? Si imi dau seama de gravitatea faptei ( daca acea fapta exista). Eu as fi mutat direct copilul si cu asta basta. In orice caz, va agitati pe aici pe forumuri degeaba, in loc sa faceti ceva concret pt. copiii vostri!

Nu ne agitam degeaba... combatem impotriva celor care gandesc ca tine
Ce a rezolvat? A facut cazul public... Cand i s-a intamplat copilului meu, credeam ca a fost un caz izolat si am ales, exact cum ai zis tu, sa-mi mut copilul! Acum imi dau seama ca am gresit! Oameni ca astia nu merita indulgenta din partea noastra, a parintilor. Imi pare foarte rau ca nu am luat masuri mai drastice... Stii de ce? Imi pare rau de copiii care au ramas in clasa.
Lex v-a facut un mare bine. Stimata doamna invatatoare se va gandi de acum de 3 ori inainte de a mai ridica mana la un copil!

Mergi la inceput