Scoala 190 - invatatoare cls pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 2
Anka74 spune:
Nu pot sa cred ca mai exista asemenea specimene! Nu ca nu va cred...intelegeti voi ce vreau sa zic. Nici nu stiu ce as face unei asemenea ...cum sa ii zic Doamne?
Dar uite ca exista pt ca sunt si parinti care gandesc ca ele, care fac ca ele, care isi bat copiii...copii care isi vor bate si ei , in viitor sotiile si copiii...si uite asa, specia se perpetueaza. Ar trebui sa zboare din invatamant. Daca in clase au camere de luat vederi stiu ca sunt obligati sa pastreze inregistrarile un timp limitat, cred ca o luna, nu sunt sigura). Pe langa reclamatii la director, minister, inspectorat...m-as duce direct la politie.
Pai eu il trimit la scoala sa invete sau sa ia bataie?
psichoMom spune:
Da, Anka, ai dreptate... Marea mea greseala a fost ca nu m-am dus cu copilul pe loc sa ii scot certificat medico-legal. Daca nu am facut asta, orice demers ulterior insemna cuvantul copilului meu contra cuvantului ei. Ceilalti copii deja fusesera manipulati de ea si in 2-3 zile jumatate deja nu mai recunosteau ca au vazut-o zmucindu-l si in zmucitura, lovindul cu ceasul peste ochi.
Este foarte complicat sa obtii vre-un rezultat cu reclamatiile, mai ales ca ea plangea pe la colturi cu lacrimi de crocodil ca a vazut ca asta are un efect teribil pe la ceilalti parinti care ma blamau pe mine, ca uite ce i-a facut doamnei!!! Se jura din toate puterile ca nu i-a facut nimic, desi fiul meu nu a fost singurul lovit si nu a fost nici singurul plecat din clasa din cauza asta...
Am vrut sa-l mut in alta scoala de Stat dar am fost avertizata sa nu scriu in cererea de transfer motivul real, ca nu mi se va aproba
Cum in clasa cu acel monstru era exclus sa-l mai las, am virat spre sistemul privat...
dianad spune:
Daca exista camere, atunci inregistrarile se pastreaza minim 2 saptamani. Am sa ma interesez luni in ce conditii se pot viziona inregistrarile.Psihomom, asa cum spui, trebuia sa fi scos certificat medico-legal copilului si sa ceri directiunii transferul copilului la o clasa paralela. Cat despre loviri, e uneori greu de aflat acest lucru de la propriul copil. Anul trecut, la grupa mare, mi s-a plans o mamica de faptul ca una dintre educatoare ii bate pe copii. L-am intrebat pe al meu daca e asa, mi-a confirmat, l-am intrebat si daca pe el l-a atins vreodata, si, in repetate randuri, copilul mi-a spus ca nu. Ce-mi zice acum, dupa ce a inceput pregatitoare? ca si pe el l-a batut acea educatoare.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
psichoMom spune:
Din pacate, Diana, transferul la o clasa paralela nu era o solutie. Existau 3 clase I, iar in celelalte 2 situatiile erau asemanatoare. La una stiam clar ca se intampla lafel iar la cealalta se auzea de pe culoar cum urla femeia aia la copilasi...
Sa stii ca si eu am aflat foarte greu ca il lovea si nu am avut certitudinea decat cand a venit acasa cu urme. In primul semestru, o mamica care imi era prietena mi-a spus ca fiul ei era mereu batut, tras de urechi, inghiontit, etc... Am crezut-o cu greu, iar fiul meu nega cu vehementa ca ar parti lafel. Prietena mea si-a mutat copilul dupa primul semestru. Odata cu al doilea, au inceput sa se epuizeze si rabdarea si argumentele doamnei in fata unor copii de 6-7 ani...
Ce a urmat, am povestit deja...
dianad spune:
Acum, dupa ce am aflat ca la gradi a fost batut, l-am invatat ca, in caz ca-l atinge cineva sa-i spuna acelei persoane ca o spune lui mama.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
dianad spune:
Oare copiii or fi fost amenintati ca daca spun cuiva ca au fost batuti vor fi pedepsiti mai rau?DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
denis_en spune:
Nu stiu daca sunt amenintati, dar in mod sigur se razbuna pe ei daca iei atitudine.
Si se pare ca nu este sigurul caz de acest gen in 190: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/acuzatii-la-o-scoala-din-bucuresti-parintii-spun-ca-invatatoarea-ii-bate-pe-copiii-din-clasa-i.html
Cred ca ar trebui sa fim mai deschisi si sa ne impartasim aceste experiente astfel incat sa nu le mai permitem sa le faca rau ingerasilor nostri.
psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianad Oare copiii or fi fost amenintati ca daca spun cuiva ca au fost batuti vor fi pedepsiti mai rau? DianaD & Alexandru 12 04 2006 www.snapped.ro |
Nu sunt neaparat amenintati dar ce am constatat eu, din experienta traita, este ca au o tactica foarte perversa prin care reusesc sa tina in clasa ce se intampla in clasa, facandu-i pe micuti sa se simta vinovati de motivele pentru care au fost "pedepsiti".
Saracii, ajung sa spuna acasa numai atunci cand se umple paharul, sau si mai rau, cand ajung sa se vada urmele, ca in cazul nostru...
Si nici atunci planul nu este epuizat.. a noastra reusea cu maiestrie sa-i prosteasca pe unii parinti... pe principiul " nu este adevarat ce este dovedit, este adevarat ce va spun eu"
Lex_M spune:
Buna seara. Sunt mama copilului despre care este vorba in stirea de la Pro Tv (link-ul este postat mai sus de altcineva). Imi pare foarte rau sa aflu ca mai sunt probleme de acest gen si la alte clase. Tot ce pot sa va spun este ca desi exista camere de luat vederi, mi s-a spus ca nu au voie sa filmeze in clase, deci nu pot vedea ce si cum s-a intamplat. In ziua incidentului, fiul meu a plans ca nu mai vrea sa invete cu aceasta doamna pentru ca este foarte rea si m-a rugat sa-l duc la o alta clasa. Dansa l-a dat afara din acest motiv, iar cand am intrat in clasa sa-i iau ghiozdanul si haina, a inceput sa tipe la mine si sa ma imbranceasca, spunandu-mi ca sunt o dezaxata, pentru simplul motiv ca i-am spus ca nu are voie sa faca asa ceva. In ziua urmatoare (cea in care a fost filmat reportajul) dansa a devenit subit amabila, a negat pana si faptul ca ar fi vorbit urat cu mine si practic m-a mintit in fata. Acum observ ca pana si unii parinti au fost montati impotriva mea, sustin ca as fi bolnava psihic, iar copilul meu un monstru. Daca vreti parerea mea, da, am avut curajul sa vorbesc despre ce s-a intampalt, dar tot noi suntem cei pusi la zid si nu cred ca vom avea castig de cauza pana in momentul in care ceilalti parinti care au avut asemenea probleme vor avea acelasi curaj si nu se vor mai ascunde sub protectia anonimatului. Degeaba vorbim despre ce se intampla in particular sau pe forumuri. Asta nu rezolva nimic. Pana cand vor constientiza si alti parinti acest lucru, voi duce aceasta lupta singura si o voi pierde, pentru ca este totul limitat doar la cuvantul meu si al copilului, impotriva cuvantului invtatoarei. Cel mai grav este faptul ca de pierdut pierde copilul.
psichoMom spune:
Respectul meu, Lex!
Am facut si eu multe investigatii si sapaturi ca sa aflu ce trebuie sa fac sa o pedepsesc pe distinsa doamna. Din pacate, daca nu am fost in ziua respectiva cat semnele de pe fata copilului meu erau vizibile, sa-i scot certificat medico-legal, a ramas cumvantul lui impotriva cuvantului ei. Or ea a sustinut pana in panzele albe ca l-a atins cu ceasul din greseala. Degeaba i-am facut demonstratie ca sa o conving ca o lovitura asa serioasa nu se putea intampla decat dintr-o zmucitura pe masura... A facut circ, a intors toti parintii impotriva mea, le-a spus ca am zis eu diverese chestii... Parintii, nu toti oameni cu scoala multa, au crezut si mi-au sarit in cap ca cum imi permit eu sa spun lucruri despre ei si copiii lor... A iesit o situatie atat de absurda incat nu mi-am mai dorit decat sa-mi iau copilul si sa scap cat mai repede de ei si de doamna lor iubita!!!
In plus ea a mai facut o treaba: incidentul s-a produs in ora a doua. A dus imediat copilul la cabinet si pana la sfarsitul programului a stat cu compresa pe ochi... Totusi, la ora 12 cand l-a luat bona de la scoala, ochiul era umflat si rosu. I-am reprosat ca nu m-a sunat sa ma anunte si mi-a spus ca nu a considerat necesar, ca nu avea nimic... Atunci de ce la duc la cabinet??? De ce a stat 2 ore cu compresa??? Bona noastra care-l iubeste pe Matei ca pe nepotul ei, a inventat umflatura? Bineinteles ca nu, caci am vazut-o si eu mai tarziu...
Lex, inca o data respect si succes in demersul tau. Eu am preferat dupa acest incident sa virez spre sistemul privat...