Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 17

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauritasmile spune:

De ce vrei sa ii dai ceai? Noua neonatoloaga si pediatra ne-au recomamdat precautie maxima pt ca unele au zahar,ceaiul de colici poats cauza constipatie cand e pe un teren sensibil iar ceaiul de musetel poate afecta flora intestinala.

Eu tot incerc sa ii dau apa dar mai mult se joaca si nu trage din cana cu cioc iar bibe nu vrea sa vada
Voi cum procedati sau cata apa le dati?
quote]citat din mesajul luidanaang

Amy si eu i-as fi dat baby drink dar din pacate il vomita...merci, oricum mai studiez piata.
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Lauritasmile: copilul meu de exemplu bea cat are nevoie. nu ii dau o cantitate fixa. Si nu mi-a baut niciodata prea mult. Putin da, mult nu. Mai ales acum dupa pireul asta de legume. Dupa cel de fructe nu-i dau. Si lapte la 1 h diferenta daca vrea.
Inca ceva, zaharul cred ca nu e chiar criminal asa cum pare. Eu nu-i voi indulci nimic cu zahar voit o perioada caci are timp sa-si cumpere singur mai tarziu toate acadelele de 2 bani, insa am vazut peste tot ca cine da lapte de vaca la bebelusi in amestec cu decoct orez parca, se adauga zahar nu stiu cat la litru. Si mi se pare mult. De ce oare acest zahar? Bine, o sa zici ca este LP si nu da nimeni lapte de vaca, insa cunosc aici in sat o gramada care n-au posibilitati si fac acest lucru cum de altfel si eu am baut la fel din lipsa de san. Si din pacate nu sunt singurele cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Miha, sanatate lui Vladut!!! Chiar ma intrebam ce se intampla, dar am stat cu ochii pe tel 99% din zi, plus dupa :)

Anca, poate a fost mai frig, s-a agitat mai mult de era rosie, sau Miruna isi mai da cu manutele cu saliva pe ochi, pe obraji si a facut mici bubite deasupra buzei si langa un ochi - adica poate-s altele cauzele, poate a pupat-o tati si era barbos. Da, percep ca de exemplu fructele ii vin inapoi acrisor asa. Mie mi-a cazut pe la 3 luni din leagan, ca desi ne avertizase JD o groaza saraca sa prindem centurile, mie si familiei ni se parea ca sta prea cocosata si cu capul in piept in leagan si am pus un prosop sa stea mai drept, era cam la 15 cm de pamant si a cazut si pe burtica (pe covor), am auzit un urlet mai ascutit, cred ca doar se speriase, am vorbit cu sotul, am cercetat-o amandoi pe toate partile si pana la urma n-am dus-o la doctor ca nu parea sa aiba nimic.

Dana, pt Germania adica scrie in germana pe ele si au eticheta aplicata cu traducerea, cele pt Romania au direct in romana totul, sau mai sunt unele cu litere chirilice, alea or fi pt rusi, bulgari.
Da' eu ii dau papa lu' Miruna dupa cum se scoala, cum la ora fixa? Doar n-o s-o scol sa manance. Daca prindem oarecare ora si e treaza, bine, daca nu, o las sa doarma. Si eu uit Vigantol.Daca doarme bine dupa ora 19 si doarme cumva pana la ora 23, nu-i mai fac baie, ca dupa aia adoarme iar abia spre 2. Ma rog, a doua seara ma stradui sa-i fac baie mai devreme. La unghii ma uit cat pot, dar altfel asta e testul ca i-au crescut, daca s-a zgariat.

Dia, eu folosesc cereale Milupa fara lapte, fara gluten, permise de la 4 luni, si par ok, nu-s zgrunturoase, nici nu se simt, ca am gustat si eu papa lu' Miruna.

A baut Miruna cu canita de-aia de antrenament, dar daca nu sta aproape dreapta la 90 de grade, iese lichid pe gaurica aia si curge pe ea...e bizar. Am incercat cu o canita 6+ si n-a reusit, dar cre ca pusesem si eu prea putin lichid, si am incercat cu una 4+ si n-a putut bea, m-am uit in gaurele si erau un fel de mici "rebuturi" de plastic, marginute, nedetasabile, am bagat un ac steril pe-acolo si le-am mai dat la o parte si apoi a baut. Dar nu imi place treaba asta cu curs pe ea prin gaurica.

Irina, mie mi-a zis pediatrul sa scot treptat laptele de la masa respectiva, e cam la fel cu ce zice instinctul tau, da' nici eu nu am luat pediatru la intamplare :) ci pe unul oarecum "verificat" sa nu zica aiureli. Da' vezi ca uneori si instinctul se bazeaza pe ce ai acumulat ca informatii si s-au procesat, ca altfel instincte ar avea si Maria pe la 12-13 ani sa zicem, crezi c-ar sti neaparat cum e cu scosul laptelui la masa altui bebe? Acu' cre' ca stii ca glumesc :P

Niko, caciulite pentru dupa baie iarna am mai gasit la Real la raionul de bebe, parca Real Pallady e mai dotat. Mai zic pe unde mai vad.

Irina, super link la CP, merci.

Laurita, nici eu nu-i dau ceai, ca fermenta/ragaia masiv dupa el si o supara ragaitul pana sa iasa. Din cele cu zahar m-am ferit, dar nici fructoza nu-i mai breaza la unele chestii, erau niste articole chiar aici pe site si cautasem cu Sovi si "ne dadea cu virgula". Cele neindulcite nu prea-i plac, nu le bea. Ii dau suc de morcov dublat cu apa si apa separat, cre' ca bea vreo 40 ml pe zi, dr. zisese la un moment dat 80 ml pe zi de apa, 100 in zilele caniculare. Dar ii dau cand imi pare ca ii e sete si bea cat vrea sau o mai opresc eu, ca si dupa apa o apuca ragaituri care mai intai sunt chinuitoare, da mult din picioruse si da sa planga pana ii ies.

Ronina, cat stai in concediu? Parca o saptamana?

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: da, o saptamana, de luni pana luni.

Multumesc de urari fetelor, sper sa avem o saptamana frumoasa si fara peripetii pe avion O sa mi se faca dor sa va citesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Happy, tu ziceai ca ti-ai luat termos pt mancare solida? Cum e? Esti multumita? Vreau si eu sa iau, e musai. La Andrei aveam niste recipiente chicco pe care le puneam in gentuta termoizolanta, dar mi se pare muuult mai practic cu termosul acesta. Deci astept pareri , merci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_mami spune:

Ronina concediu placut!
Parca simt si eu nevoia de un concediu.De o saptamana e super maraita Bianca.Ziua daca doarme cate o juma de ora in 2-3 reprize iar noaptea ma trezeste tot la 1-2 ore.Plange mai tot timpul,se vaita,se vede clar ca o doare ceva ,poate un dintisor,se calmeaza doar daca o tin in brate la tzatza.Acuma mi-am comandat si eu Chamomila sper sa aiba rezultate.Azi dimineata a facut si un pic de febra si ii mai curge si nasucu(Oliver e racit deci...)Eu sunt varza si ca sa disper cu totul am mai scapat si laptopul din mana si i-am spart ecranu!!!
SuperMami ma bucur sa aud vesti bune de la voi!
Amy,Dorinutza _La multi ani!si multi ani fericiti in continuare!
Va pupic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Hello!
De azi suntem acasa, ne odihnim si ne recuperam.Vlad a avut o recuperare rapida si n-am mai fost nevoie sa mai stam in spital pana maine.Chiar si neurochirurgii s-au mirat de evolutia lui.A contat foarte mult ca nu s-a umflat rau la cap si la ochi, astfel ca a vazut tot timpul ce se intampla in jurul lui si a fost vesel, cum e el de obicei, a avut pofta de mancare si mese dese la discretie-royal treatment
Multumim de urari, ne-ati transmis multa energie pozitiva si a contat enorm
Chito,Annadisi cred ca voi, trecand prin experiente similare, ati inteles cel mai bine sentimentul mamei care-si vede puiul livid si cu tuburi si drene trecand prin corpul lui minuscul...n-am mai descris sentimentele mele sa nu va infricosez si m-am focusat pe ideea ca e un hop pe care il vom trece cu succes si asa a si fost.Dar ei sunt niste mici invingatori, au o putere de refacere cum nu ne inchipuim de mare.
Din pacate, va trebui sa mai trecem printr-o operatie, mai usoara se pare, pentru scoaterea chistului de uraca, dar cu ajutorul lui D-zeu trecem si peste asta.
Ma duc sa ma bag la somn langa puiul mic si invingator.
Multa sanatate!

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Happy, care spor, ca nici eu nu pot sa ma apus de slabit ...cum fac o usoara tentativa cum se supara bebelina si ma tot trezeste noaptea...de renunt repede de tot. Dar nu conteaza...recuperez la anul (sper...ca deja nu se mai poate...)

Miha, ne bucuram ca totul merge bine; va tinem pumnii sa ajungeti maine acasa si sa fie totul ok de-acum incolo!

Ronina, concediu placut!

Dorina, Amy, multi ani fericiti in continuare, desigur impreuna!

Carstea, nasol ca a trebuit sa reiei serviciul... mult succes si sa va gasiti cat de curand un program convenabil pt toti!
... si eu ma gandesc cu groaza la cum va fi...

Am zis ca incerc de azi sa ii fac program de papa ca la cresa si sa incerc sa nu-i mai dau laptic dupa pranz.
Am inceput-o clar cu stangul...n-a rezistat fata nici macar pana la pranz fara supliment de laptic, si nici n-am rezistat sa nu-i dau.
ufff. Daca nu e de acord cu programul asta de papa si vrea neaparat laptic in perioada in care va fi la cresa, de saptamana viitoare testam laptele praf in timpul zilei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Mirela cum esti, te-ai odihnit?
Marci nu stiu cum mai rezisti cu programul asta! multa putere!!
de ceva timp si karina se trezeste o data noaptea si o data spre dimineata pe la 7. Adoarme repede, uneori eu adorm greu.
Ce frumoasa este Bianca in poza de la profil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Laura, eu ii dau cata apa vrea sa bea. Are zile cand bea si 120ml. depinde ce mananca sau cat e de cald.
Irina, sunt multumita de el. Depinde si la ce ora mananca.. ca in 2 ore se raceste relative mult mancarea, deci ori o pui mai fierbinte.. ideea e ca nu o dai rece.
Miha,
Cristina, da.. m-am odihnit relativ. am adormit ffff greu aseara. am fost si plecati de la 6 la 9 cred la ciorba de potroace.. ca nunta la care am stat pana dimi a fost a unor prieteni f apropiati. am luat-o si pe Alexia cu noi.. a fost bine. am dormit cam agitat.. dar m-am ridicat la 9.30 azi din pat. nu stiu ce a fost cu pisica de a dormit si ea atat.. dar a fost bine
azi a mancat f bine piure de: dovlecel, morcov, cartof si carnita.
eu nu mai inteleg.. are zile cand mananca, zile cand nu.
mi-a zis cineva la nunta ca ea ii fierbea in supa si un catel de usturoi si nu il pisa in piure. stiti ceva de asta? e voie oare sa il pun doar de gust?

Mergi la inceput