Bv Stelutz, Vero! Hai Luluta, hai Andreea!
Raspunsuri - Pagina 14
My_Lady0091 spune:
Felicitari, Ramona!!!
Bine ai venit pe lume bb David Cristian!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
nu_mai_stiu spune:
madaiulia,deci nu-s singura care nu si-a mai vazut bebelusul.Cat despre ceai ai mare dreptate!!!Sora mea i-a dat doar san pana la 7 luni si nu a avut un gram de ceai in casa,pt bebelusi.Si nici apa nu i-a dat.Decat 30 ml de ceai,mai bine 30 ml de lapte.Bebelusul din laptic creste nu din ceai.Ceaiul e asa ca sa-i umple intestinele.Iar ceai sau apa de sete,iar e o mare prostie.Dr fiecare mamica trebuie sa faca dupa cum ii spune ei instinctul.
ANDREEA 39+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012
Elfica spune:
Asa e cu laptele / ceai si apa. Laptele de mama contine tot ce ii trebuie unui bebelus, nu e nevoie de nimic altceva. Doar ca nu toata lumea stie si pleaca urechea la cele auzite. Nici eu nu i-am dat nicio lingurita de apa sau ceai pana tarziu, apoi mi s-a spus ca apa e cea mai buna pentru hidratare, nu ceaiul si dupa ce am inceput diversificarea, am inceput sa ii dau si apa, ceai cred ca o singura data a baut, dar nu prea i-a placut si nu i-am mai dat deloc. Si mie imi spuneau cei din jur "cum, nu suge din biberon, pai ceai si apa cu ce ii dai?" sau "cum sa nu ii dai apa, ce rau ii pot face 2 lingurite de apa" etc. Nu trebuie insa nici judecati, ca fiecare gandeste in functie de cata informatie are... si eu ziceam ca doar bebeii de tigani sunt alaptati pana la 2 ani, ca nu au ce sa le dea de mancare si e mai ieftin si mai usor. Iata ca dupa ce m-am informat, am decis ca e foarte sanatos sa alaptezi copilul cat mai mult, ca atare la Iulia voi continua cu alaptatul chiar si dupa 2 ani :) E bine insa sa ii ajutati sa afle pe cei care nu stiu si au nevoie. Celor care nu au nevoie, eu nu ma sinchisesc sa le dau explicatii, ca oricum nu ar citi, nu s-ar interesa de subiect si as vorbi in van. Dar daca e cineva care s-ar putea folosi de sfaturi, ii spun cu drag, poate poate ajunge si isi schimba parerea. Va pup!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
34 +
nu_mai_stiu spune:
http://atasatlasanulmamei.blogspot.ro/2009/02/apa-si-ceaiul-nu-isi-gasesc-locul-in.html
ANDREEA 39+ cu Andrei
nu_mai_stiu spune:
Elfica,te felicit pentru cele relatate...Ai mare dreptate.Eu am auzit printre noi fete cu ceai,dar nu am indraznit sa spun nimic.Mie mi-e tare de folos sora mea.Ea stie toate aceste lucruri de la moasa ei.Moasa care a venit acasa zilnic pana a implinit nepotica mea 1 luna,apoi venea o singura data pe saptamana.Si ii spunea multe chestii.Culmea norocului meu e ca eu eram la ea in perioada aia si am retinut multe chestii interesante.Cum ar fi de exemplu temperatura in camera a copilului,sau despre ceai si apa.
Pe mine ma invata saptamana trecuta o proaspata mamica,cu un bebe de 3 luni sa ii pun si putin putin zahar in ceaiuc la bebica.Am aprobat cum ca fac ca ea si eu fac ca mine
ANDREEA 39+ cu Andrei
nu_mai_stiu spune:
Fug pana in oras,mi s-a pus pata sa imi cumpar perdele noi.Sa vad ce gasesc !
ANDREEA 39+ cu Andrei
corinuka_g spune:
pupici la fete!
mie mi tare rau, ieri am ajuns la spital...n-am nascut, desi portarul mi-a adus carucior si a vrut sa ma duca direct in sala de nasteri cand mi-a vazut burtoiul si a vazut ce rau imi e..
am senzatia de om batut, imi ard ochii, transpir foarte tare, dureri de burta, diaree, senzatie de voma...pe la 4 ieri dupa-masa l-am sunat intr-un final pe dr...m-a chemat la clinica si m-a verificat pe masa, col mai avem, mi-a facut eco, bebe era bine si testul nonstres...aveam contractii, iar bebe se comporta bine..ideea e ca diareea si peristaltismul intestinal pot deschide colul..
aseara am facut si febra, am transpirat si am avut frisoane toata noaptea...azi dimi am fost la dr de fam, am enterocolita virala...tre' sa iau eridiarom, smecta, probiotice...senzatia asta nashpa de rau general e mai mult din cauza febrei si deshidratarii...de-abia ajung pana la baie, obosesc sa merg pana in bucatarie...ieri eram de 100 de ori mai rau..
mi-a zis dr ca daca sunt tot asa sa-l sun si ma interneaza sa-mi faca niste perfuzii pentru hidratare..
si bebe e super agitat, niciodata n-a miscat asa tare si asa mult ca ieri si azi, efectiv imi muta burta...
n-am citit deloc ieri, azi n-am avut iar net...
va pup, ma duc in pat! sa sarbatoresc cele 37s..
_
37+ David Gabriel Multumesc Doamne!
m_m51981 spune:
Buna dragele mele, Va sarut pe toate...chiar daca nu mai sunt la curent cu multe din evenimentele importante din viata voastra.
bebe mic imi ocupa timpul..am mai intrat pe net, dar spre rusinea mea..nu aici, bebe mic ..chiar ca mic(desi are 3050..pare un pui de pisica) se numeste stefan, a primit nota 10 la nastere, desi s-a nascut prematur la 36s si 3 zile. Mi-a fost fff greu la materninate..cu operatia si toate cele..si si mai greu acasa cand am ramas singura in prima noapte cu el, pt ca ma consideram viteaza si i-am gonit pe toti care imi ofereau ajuorul.si apoi logic a urmat depresia..plans si jalete mare..am spus si ca plec de acasa si ca il las...la telefon nu puiteam vb de plans..la dr cand m-am dus sa imi scoata firele m-a apucat plansul pe hol..si tot asa..cumplit...cumplit....nu ma puteam obisnui.si daca ma gandesc la ce simteam sapt trecuta iar ma apuca plansul...dar sunt bucuroasa ca e sanatos,il iubesc mult,este pisicuta mea iubita. Acum m-am mai obisnuit un pic...dar am trecut prin niste momente tare grele.
Va pup, dupa ce ma acomodez mai bine..o sa intru mai des.Cu mult drag!
Olivette spune:
Mamicilor cu experienta, am vrut sa-i tai azi unghiutele pt prima data si am vazut ca are aratatorul rosu tot si puroi la unghie. Ieri nu avea nimic. Ce sa-i fac? Multumesc.
Elfica spune:
Of, Mariana, sunt stari normale, o sa treaca perioada grea, chiar daca din cand in cand o sa mai revina! Eu imi revenisem, dar dupa 2 nopti si jumatate de nesomn, am luat-o iar pe aratura si m-a bufnit un plans in dimineata de dupa aceste nopti de nesomn, de m-a auzit sotul din alta cauza si nu stia de unde se aude, credea ca de la vecini, nu isi putea imagina ca eu plang in asa hal. Oboseala, stresul, noutatea posturii si nu in ultimul rand furtuna hormala contribuie la astfel de stari. Te pupam si suntem alaturi de tine!
Olivette: in prima faza da-i cu betadina si vezi daca ii trece. De la ce ar putea fi, ca spui ca e prima data cand i le tai? Exista ceva nasol, panaritiu parca se cheama, dar nu cred ca e cazul... incearca betadina si vezi cum reactioneaza. Sau, o alta mamica imi spunea ca a dat cu baneocin (stiu ca e controversat acum), daca il ai, poti incerca si cu el, dupa ce umezesti degetul putin, incat pudra sa se lipeasca de zona cu puroiul.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
35 +