Bv Stelutz, Vero! Hai Luluta, hai Andreea!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Eu recunosc ca citesc si nu retin foarte multe, dar stiu ca Mirabela parca a zis ceva de ceai.Dar eu nu cred ca se referea la faptul ca nu se satura cu lapticul ei (din contra, mi se pare ca e printre mamicile care stie foarte bine ce si cum cu alaptatul).Mie mi s-a parut ca ceaiul a fost singura solutie pentru cand a fost plecata de acasa si ca in contextul asta a pomenit de ceai.

Si legat tot de ceai...Sophia nefiind alaptata, pediatrul (in care )am mare incredere) ne-a spus ca daca i se face foame (de fapt sete - era cald atunci) sa ii dam ceai Baby Calm cu putin zahar. La modul o lingurita de zahar (5 ml) la 100 ml de apa..a spus ca il face mai tolerabil de bebelus si totusi fara sa dea efecte adverse. Si zahar contin si unele produse anticolici daca e sa o luam asa...recomandate de la nastere...
Eu am incredere in medicul ei pediatru, om cu multa experienta, asa ca daca i-as da ceai(ceea ce nu ii dau inca) as face cum ne-a spus.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANKA-iasi spune:

corinuka imi pare tare rau,e destul de greu numai cu burta,dar sa mai fii si bolnavioara...insanatosire grabnica
Eu sunt in a 4a zi de no-spa si utrogestan,dar tot am dureri.Hai ca ziua mai merge,dar cand ma ia noaptea ...intru in panica si fug in camera cealalta sa nu-i trezesc pe toti din casa.Doare rau,zici ca-mi smulge cineva ovarele,nu stiu cum sa va explic...of,deja mi se pare o vesnicie pana joi cand merg iar la dr.Nici intinsa in pat nu mai pot sta,amortesc .Afara daca merg stau pe banca si tot incomod e,dar parca e mai bine la aer...si sunt de-abia in 36 sapt
O zi frumoasa va doresc !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Corina, imi pare rau ca te-a lovit enterocolita asta acum. Hidrateaza-te si ia tratamentul sa te faci bine cat mai repede.

Mariana, offf, te cred ca iti e greu singura, mai ales cu oboseala acumulata si durerile de la operatie. Acum pana va obisnuiti unul cu altul, nu refuza ajutorul, macar sa stea cineva cu bb cat te odihnesti si tu putin in alta camera, sau sa-ti faca de mancare.

Kytanutz, vreo veste de la Stela? AMR 24 ore?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Asa e, Mirabela spunea ca ii dau ai ei in lipsa ei, dar totodata spunea si ca are lapte, de isi face provizii (sper sa nu incurc persoanele), asa ca parintii ar putea sa ii puna in biberon lapte matern, ca e mai hranitor. Eu stiu ca zaharul nu e bun deloc, mai ales sub un an (nici zahar, nici sare). Iar dupa un an, am preferat sa ii dau miere, nu zahar. Dar nici mierea nu e buna sub un an, se poate face botulism. A mea a primit o data miere pe suzeta, ca i-a dat sotul la indicatia maica-sii. Normal ca nu a vrut-o nici asa, dar l-am lasat sa isi faca damblaua, ca el credea ca sunt eu dusa. Aia nu, ailalta nu, ca stiu eu cum e mai bine. Si eu am avut parte de o pediatra super si cand aveam divergente cu sotul, ca toti fac intr-un fel, numai eu sunt mai desteapta, o intrebam pe pediatra si ea ne spunea. Mereu mi-a dat dreptate, asa ca s-a linistit si sotul si ne vedeam de ale noastre, ignorand sfaturile bine-intentionate de altfel. Chiar nu am avut nimic cu cei care mi-au recomandat, ca sunt convinsa ca pana copiii nostri vor avea la randul lor copii, teoriile actuale vor fi invechite. Am avut noroc cu o mama care a constientizat asta si nu m-a omorat cu cum facea ea, soacra insa si-a pastrat teoriile, dar a ramas cu ele :). Sper ca nu se supara nimeni, Mirabela, doar te sfatuim, nu iti dam la cap. Si poti face la fel si in continuare, fiecare judeca si accepta ce vrea, ca aproape in toate problemele sunt controverse, ar fi culmea sa se ajunga la un consens.

si

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

salutare burticutze si mamici!
imi pare rau k tocmai acum pe ultima suta de metrii eu nu sunt prea activa, dar sper sa imi revin repede
multumesc tuturor pt gandurile bune si incurajari, momentan e aceeasi situatie, speram ca de luni sau marti sa lucrezez totusi undeva ca tot a impartit telefoane si cv-uri.
v-am citit aproape zilnic, dar mai greu cu scrisul parca is totusi pe alta planeta

tin sa le felcit si eu pe proaspetele mamici
Felicitari Ramona!!! Bine ai venit bebe David Cristian!!!

Felicitari Luminita!!! Bine ai venit Ana Nectaria!!!

stela cu intarziere iti tin pumnii pt cezariana sa te ajute Dumnezeu sa fie totul bn, sa te refaci foarte repede si bebe sa fie sanatos, mancacios si bineinteles fara nesuferitii de colici , multa sanatate

nu nominalizez nici de data asta pt k am citit pe fragmente si nu prea mai tin minte nimic, sper sa incep curand sa rasp nominal cum faceam inainte.

despre cursul de alaptat, am fost si eu miercuri la curs aici si au fost cateva chestiute care mi s-au parut interesante si nu le stiam, acum sper sa mi le si mai amintesc sa le scriu
- ni s-a spus sa nu folosim suzeta decat dupa o luna daca e cazul
- pozitia bebelusului la san e f importanta atat pt mama cat si pt bebe, tre sa nu ii tinem cu capul intr-o parte sub nici o forma ci sa fie ei cat mai relaxati si sa isi poata trage capul inapoi knd nu mai vor tzatza,
-una din pozitiile recomandate e in pat intinsi pe o parte amandoi, tinut cumva sub brat si cu capul la tzatza asta e recomandata pt cezariana k nu apasa pe burta si mai e o pozitie ceva de genul tinut cu mana dreapta k sa ii sustinem gatul si orientat la sanul stang, e mai nasol sa scriu fara o imagine, dar ne-au dat doar un cd cu cateva videoclipuri si atat
- cik de la pozitiile necorespunzatoare pot aparea durerile de sani ale mamelor pt ca bebe nu apuca sanul cum trebe, initial tre sa aibe gura deschisa si sa ia sanul in gura de jos in sus, sa acopere cu buza de jos aproape toata partea maronie a sanului din partea de jos si sfarculcu o particica din partea maronie de sus
-sa nu le bagam noi sanul in gura sa ii lasam pe ei sa il apuce
- ne-a aratat cum cativa noi nascuti la cateva minute dupa nastere erau asezati pt contactul skin-to-skin pe burtica mamei cu capul pe pieptul ei, amandoi fara haine si cum acel bebe , nou nascut practic se impingea cu piciorusele ca un brotacel spre san si cu manutele singurel se indrepta spre unul din sani si singur lua in gura sfarcul si incepea sa suga, mamica doar il tinea pe burta si atat, nu il ajuta sub nici o forma, cik ei au instinctul suptului in sange
- tocmai pe baza instinctului lor de a se hrani singuri ei recomanda sa nu ii dai formula daca nu ai lapte din prima, sau daca bebe e prea somnoros si nu vrea sanul, lapte are oricine si orice bebe poate suge, trebe doar sa apelezi la jutor daca nu se realizeaza alaptarea prea usor si din primele clipe , sa ai rabdare si sa cooperezi cu copilul tau k fiecare e stresat dupa nastere si reactioneaza in felul lui
-aici se organizeaza grupuri pt alaptare dupa ce nasti, daca intampini dificultati te duci la intalniri cu mamici cu copii de toate varstele care alapteaza si incet incet in mediul respectiv incearca sa te stimuleze sa alaptezi sau sa te ajute sa rezolvi problemutza depinde de caz, cik sunt persoane care refuza alaptatul din strat sau pur si simplu se panicheaza la capitolul asta, acum sunt el si fel de femei
-sanii nu se maseaza inainte de nastere caci pot provoca contractii si totodoata pot stimula lactatia si pierderea colostrului
-se pot masa sanii daca avem dureri sau vrem sa ne mulgem pt a da lapte beblului din diverse motive care nu pot include alaptarea directa, dar se face un masaj super finut, facand mici cercuri pe sani, masand usor de la baza spre sfarc, dar niciodata sa nu ne mulgem cum se mulge o capra exact asa s-a exprimat, practic daca dupa masaj strangi putin de san in parti aproape de sfarc, in lateral si apoi sus -jos ar cam trebui sa vina si laptele tanti are experientza de peste 15 ani si 3 fete acu nu dati cu pietre eu spun doar ce ni s-a spus
laptele matern se pastreaza 6 ore la temperatura camerei, 5 zile in frigider si maxim 6 luni la congelator
- faza cu laptele hranitor mai la sfarsitul sanului cik e de apt grasimea laptelui, dar tot laptele e hranitor si sa nu insistam sa golim un san din motive ca laptele hranitor e la final, din contra daca copilul refuza sanul si nu adoarme sau pare a fi obosit , dar si nesatul sa il mutam la sanul celalalt caci in foarte multe cazuri au fost mamici care aiu tinut un bebe la un san di 45-50 de minsi apoi mutandu-l la celalalt san bebe a inceput sa suga din prima si dupa 5-10 min a adormit linistit sau a renuntat la san in sensul k se satrurase cik laptele de san e bun in orice situiatie si fel, el oricum isi schimba consistentza dupa nevoile bebelusului si nu e niciodata la fel
nu mai tin minte ce ne-a mai zis
daca am sa imi amintesc am sa revin

eu va pup pe toate si va doresc un week-end relaxat plin de bucurii

38+ Emma Gabrielle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Nu am primit inca niciun semn de la Stelutz, chiar ma gandeam la ea. Poate o fi avut dr urgente si nu a putut sa o ia la 11.30. Pe de alta parte, poate acum este la reanimare si doarme, sigur ne va da ea un semn de viata cand va putea

Si daaa Olivette, 24h!! Nu mai am rabdare. Sarmanul are astazi prezentare si sedinta de sfarsit de proiect, apoi cu bagajul fuga-fuga cu trenul in Manchester la ai lui si maine dimineata la 05.55 decoleaza avionul Nu mai am rabdare sa il vad!!

Fetele care aveti experienta, inainte de nastere voi ati avut laptic? Am incercat si eu astazi sa strang delicat sa vad daca iese ceva si ioc. Acum, stiu ca nu e o regula, dar zic sa va intreb si eu

Of Mari, cred ca iti este tare greu acum la inceput Dar in cateva saptamani se va regla totul. Noi suntem aici sa te sprijinim asa cum putem

Corinuka, insanatosire grabnica! Eu am auzit de o groaza de cazuri in ultima vreme de enterocolita virala, cica ar fi o mica epidemie. Nu stiu ce sa cred, dar iti tin pumnii sa te faci repede cat mai bine

37+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Zahar sub un an ....
Fiecare e liber sa aleaga ce vrea pentru copilul lui.
Eu am niste idei fixe pe care nu mi le pot scoate.
Fara caciula in casa,temperatura de 21 de grade,fara fular la gura,batista pe fata,imbracat de sa faca bube pe corp,fara zahar si sare pana la un an,diversificarea dupa 6 luni daca e alaptat doar la san chiar si mai tarziu....si muuuullllteeeee alteleee...

Sunt happy...mi-am luat perdele

Daniela,multumim de info,foarte fain si adevarat ce ai scris tu acolo.

Olivia,sa ii tai unghiutele dor cu forfecuta de aia speciala cu colturile rotunjite.Si niciodata sa nu mergi dupa forma unghiei.Tai drept,sa nu intri in colturi.Despre problemuta actuala,nu stiu ce sa iti spun...

Corina , m_m ,imi pare rau sa aud de voi ca nu sunteti tocmai bine.Astept ca urmatorul mesaj de voi sa fie doar de veselie si lacrimi de bucurie !

ANDREEA 39+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimfitmada spune:

Buna ziua! Vreau sa ma alatur si eu voua pe ultima suta de metri. UM 16.12.2011, DPN 21.09.2012, nastere naturala (sper), fetita si de data aceasta. Prima fetita, Bianca, are aproape trei ani si abia asteapta sa-i vina surioara acasa.
Va citesc de ceva vreme si m-am bucurat pentru fiecare in parte cand am citit ca aveti bebelusi sanatosi si mancaciosi. Mi-am reamintit momentele si starile prin care am trecut la prima nastere, cand nu stiam cum va fi, dar incununate cu bucuria de a-mi tine copilul in brate.
Viitoarelor mamici le spun sa aibe incredere ca Dumnezeu le va ajuta sa duca sarcina cu bine si sa aduca pe lume bebelusi frumosi si sanatosi. Si ca sa fiu in pas cu cei care dau sfaturi, va spun ca a creste un copil nu este atat de greu pe cat il prezinta unii sfatuitori. Este atat de natural si de firesc. Treptat invatam si cum sa alaptam, si cum sa ingrijim buricul, si cum sa facem baita, si cum sa trecem peste momentele de depresie. Suntem permanent la dispozitia bebelusilor si instinctul nostru ne indruma sa facem cum e mai bine pentru ei.
Va pup si sper sa-mi iau inima in dintii si sa postez si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_77 spune:

A nascut Veroboroda, bb Vlad Petru are 2,700 kg

Dimineata au apucat-o iar contractiile, avea deja dilatatie 4 si a intrat direct in operatie

mami de Bogdan Mihai (5.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Hello fetele!

Am vorbit cu pediatra si mi-a zis ca are un panaritiu la unghiuta si e ceva frecvent la bbei (nepotelul meu n-a facut niciodata). Mi-a zis sa-i dau cu betadina si rivanol si daca maine e mai rau, sa o aduc s-o vada.

Mergi la inceput