Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (29)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

EPOPEASCA ce sarbatoare e azi¿ inaltarea sfintei cruci?stiu ca e in septembrie, dar nu imi aduc aminte data¿

embarazada de 28+

o fetita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Citat:
citat din mesajul lui bioana

EPOPEASCA ce sarbatoare e azi¿ inaltarea sfintei cruci?stiu ca e in septembrie, dar nu imi aduc aminte data¿

embarazada de 28+

o fetita...

Exact aia e Si la noi in Banat maine e Sf. Iosif cel Nou de la Partos care cica a fost primul mitropolit al Banatului (daca am tinut eu bine minte).

32 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Bioana Fierul se absoarbe foarte bine cu vitamina C. Dar vitamina C seara da agitatie, cel putin la copiii.

Alina - Succes la scoala domnisoarei.

Nicoleta 25+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Tnicoleta eu nu sunt de parere ca sa-i dau medicamente fara acceptul medicului...dar la mine e un singur Doctor si daca se intimpla sa faca un pic de febra si el abia dupa amiaza te poate primi la control nu poti lasa bebelusul fara un supozitor de temperatura sa stea asa sa-i creasca pina ajungi la Dr.Acest lucru ti-se poate intimpla si noapte sa vezi ca bebele are un pic de tem.trebuie sa-i pui un supozitor pina ajungi la medic dimineata ,sau daca vezi ca e constipat la fel nu stai asa citeva ore pina te primeste Dr. sau fugi pt ori ce in spital.Deci preventiv cred ca toate in caz de ceva trebuie sa ai in casa ceva admis pt bebei pina ajungi la medic,chiar si medicul te intreaba daca i-ai pus un supozitor ceva,restul oricum primeste retete,aici oricum nu iti da medicamente fara retete sau antibioici nici atit.
Eu si la primul copil am avut pe vremea aceai in casa mereu preventiv pina sa ajung la Dr cu bebele ceva tot timpul adica pt febra,diare,si contipatie....dar eram in tara si stiam ce trebuie pt noi nascuti.Acuma in Germania nu cunosc multe din ceea ce este admis la sugari in caz de urgenta.
La mine e nasol e un singur medic. pediatru in oraselul meu ,o cunostinta de-a mea avea copil 2 luni era asa de oparit la fund ca plingea intr-una de usturime abia seara la ora 20 a putut sa-o primeasca pt control,decite ori avea o problema trebuie sa astepte citeva ore pina reusea sa o primeasca la control.In cel mai rau caz daca nu poti astept pina cind iti da programare te poti duce la Dr de familie,sau in spital la urgenta.Cam aceata e la mine procedura.

Looana 32Sapt.

Mergi la inceput

Cat a fost Andreea bebe mic nu i-am dat nimic fara a intreba medicul inainte. Am avut si noroc ca nu a racit sau alte minuni pana pe la vreo 6 luni si nici atunci nu a fost grav.
E nasol rau asa cu un singur pediatru in oras. Stiu ca supozitoarele cu paracetamol sunt ok de avut in casa in caz de febra, dar alte medicamente cu administrare orala eu nu i-as da fara sfatul medicului, ca doar el stie dozarea, care depinde de la un medicamnet la altul.
Sa speram ca nici una din noi nu va avea nevoie de medicamente pt bebei.

Mergi la inceput

Epopeasca asa e nasol cu un singur medic in oras,am la 40km dar i-mi pare prea departe.Legat de medicamente eu ma refer numai la supozitoare dar nu cunosc ce denumire au in Germania la farmacie mai ales ca eu nu am nascut aici primadata.Dar am sa intreb o moasa sau un farmacist daca nu apuca Angiuta sa-mi spuna intre timp.

Looana 32Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Buna fetele

Looana, secretii de-alea am si eu, nu chiar zilnic dar suficient de des; ale mele sunt alb laptos ce-i drept. Sunt normale in sarcina (cel putin eu asa am citit).

Am fost la morfo azi. Demoazela are 1,300 si se va naste maxim maximorum la 3,000. Este tot in urma cu 1 saptamana, dar ca sa citez doctorul: "copil small for date, dar cu dezvoltare armonioasa". In traducere libera: are mama o fetita, cat un ghemotoc. De altfel, si eu si ta-su ne-am nascut la 3 kg si suntem destul de piticoti. Fata nu i-am vazut-o, sta catarul cu fundul la public si mai e si placenta anetrioara; si organele s-a chinuit mult sa i le verifice. N-am studiat f mult raportul primit, doctorul ne-a asigurat ca e in grafic copila, doar ca e mai firava, ca oricum astia mai mici recupereaz af bine dupa nastere; eu eram f calma, ta-su se agita si-l tot chestiona pe doctor - dupa ce-am iesit din cabinet s-a apucat sa-si sune amicii care au copii sub un an sa-i intrebe ce si cum si se uita la mine de zici ca cine stie ce crima impotriva umanitatii comisesem de era fi-sa mai mititica

Acum ma doare destul de rau in dreapta buricului, durere ca de vanataie, iar cand apas se propaga asa ca un cutit .... o fi de la bumbacitul concomitent al doctorului si-al demoazelei?

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Buna fetele

Looana, secretii de-alea am si eu, nu chiar zilnic dar suficient de des; ale mele sunt alb laptos ce-i drept. Sunt normale in sarcina (cel putin eu asa am citit).

Am fost la morfo azi. Demoazela are 1,300 si se va naste maxim maximorum la 3,000. Este tot in urma cu 1 saptamana, dar ca sa citez doctorul: "copil small for date, dar cu dezvoltare armonioasa". In traducere libera: are mama o fetita, cat un ghemotoc. De altfel, si eu si ta-su ne-am nascut la 3 kg si suntem destul de piticoti. Fata nu i-am vazut-o, sta catarul cu fundul la public si mai e si placenta anetrioara; si organele s-a chinuit mult sa i le verifice. N-am studiat f mult raportul primit, doctorul ne-a asigurat ca e in grafic copila, doar ca e mai firava, ca oricum astia mai mici recupereaz af bine dupa nastere; eu eram f calma, ta-su se agita si-l tot chestiona pe doctor - dupa ce-am iesit din cabinet s-a apucat sa-si sune amicii care au copii sub un an sa-i intrebe ce si cum si se uita la mine de zici ca cine stie ce crima impotriva umanitatii comisesem de era fi-sa mai mititica

Acum ma doare destul de rau in dreapta buricului, durere ca de vanataie, iar cand apas se propaga asa ca un cutit .... o fi de la bumbacitul concomitent al doctorului si-al demoazelei?

gogoasa hormonizata

Popico, zi sotiorului sa nu-si mai faca griji ca e demoazela sub 3000 gr, ca nu-i capat de lume. Sotul meu s-a nascut prematur, a avut 1700 la nastere si acum e cel mai inalt din familie si e bine sanatos iubitul meu, voinic (a nu se intelege gras, ca nu e), ce mai - mi se aprind si acu' calcaiele dupa el . Eu la nastere am avut 2400 (nascuta cu 9 zile peste termen) si nu am avut nici eu probleme de sanatate din cauza asta. Am fost un bebe mancacios si am recuperat . Andreea, fiica noastra, a avut 2800 la nastere (nascuta tot peste termen, cu aproape 2 saptamani) si nici ea nici macar nu a racit pana pe la 7 luni. Si, in final, nepotica mea, nascuta la 37 de saptamani, a avut 2600 si e si ea bine sanatoasa, are acum 5 luni si e o mandrete de copil. Deci cel mai important e sa fie bebe sanatos, nu gras. Ca aia poate recupera

Mergi la inceput

Ipopica felicitari pt bebelina,are timp sa creasca si la mine fetitza tot mica a fost 3000kg la nastere,acuma e mare domnisoara cine ne vede zice ca suntem surori.
Dehhh va avea feciorasul meu 2 mamicutze....daca am facut primul copil la o virsta foarte tinerica,de fapt si acuma ma simt foarte tinerica din toate punctele de vedere.

Looana 32Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Looana o sa-ti iasa peri albi pana te obisnuiesti cu sistemul medical din De...in primul rand primesti foarte rar medicamente pt. bebe...ei sunt pe sistemul ca bebe tre sa se imunizeze singur. Aici doar la febra de peste 39,5 se dau antitermice. Pana la 38,5 e considerat stare prefebrila.
Cu administratul antitermicelor la bebeii sub 3 luni tre sa fii foarte precauta, in nici un caz fara acordul medicului. Daca bebe are febra o sa te primeasca dr. cat de repede poate. Dar repet, antitermice o sa primesti doar daca are peste 39. Eu de altfel medicamente nu am avut in casa in afara de crema Bephanten si de cea cu zinc 10% pescrisa de pediatru la o iritatie de scutec. Dupa primul vaccin o sa faca un pic de febra, utile vor fi compresele reci pe picioruse, ma indoiesc ca vei primi antitermice.
Despre anticolici nu stiu ce sa spun, noi nu am folosit nimic dar stiu ca poti primi reteta de la pediatru daca ai nevoie. Stiam ca Sab simplex se gaseste si in De. Pe noi ne-a ajutat feonul. La viteza mica, circa 35 cm distanta de bebe.
Dupa ce nasti primesti carnetul gaben pentru Untersuchung. Primul e la iesirea din spital, urmatorul la o luna. De asta mai e util sa i o moasa, daca ti se pare ceva in neregula, o poti intreba pe ea ca sa te linistesti. De pediatru nu dai asa repede...
Ceai eu nu i-am dat lui Vladut in schimb eu am baut mult Stilltee, contine chimen si anason. Parca Alnatura cumparam, gasesti la DM.
Pentru buric iar nu vei primi nici o crema, moasa mi-a adus un pic de tinctura de galbenele si l-a dat cand s-a uscat un pic. Nici vorba de Baneocin sau alte minuni. Si cu toate astea noi nu am avut nici o problema, V. a primit prima data paracetamol la 11 luni si prima data antibiotic la 2 ani. Pana la cei 5 ani pe care ii are a luat de 4 ori antibiotic si crede-ma ca raceli si Entericolite a avut destule dar asa e sistemul....se intervine dor cand e absolut necesar, nici vorba de preventiv cum se procedeaza in Ro.
La inceput e greu dar te vei obisnui, important e sa ai un pediatru in care stii ca poti avea 100% incredere.

Paracetamolul se numeste si aici Parazetamol, pt bebei mici iti trebuie concentratia de 125, te intreaba oricum farmacista cate kg are bebe daca il iei fara reteta. Dupa 6 luni se poate da si Nurofen sirop, stiu ca e si nurofen supozitor (zäpfchen) dar nu am folosit. Contrar la ceea ce am auzit din Ro aici nu se recomanda alternarea celor doua, ma refer la paracetamol cu nurofen. Daca incepi cu unul mergi asa mai departe.

P.s: daca prietena ta avea bebe oparit trebuia sa sune la 112, acolo sunt foarte prompti, iti spun la telefon ce sa faci pana sa ajunga ei...

A si nasterea nu e onsiderata urgenta asa ca in nici un caz nu trebuie sa suni la 112 daca intri in travaliu. Doar daca ai sangerari, altfel distractia ajunge la vreo 500 de euro. Deci daca incep contractiile sau se rupe apa cu masina sau taxi la spital...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 27+

Mergi la inceput