Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 8
angiuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irilac31 Neata burticute, haideti la o gura de cafea/ceai/ laptic Ce bine ne prind listutele astea, multumim pt initiativa. Fetele care sunt la a 2 a sarcina, ne puteti pune niste linkuri cu ce fel de biberoane trebuie cumparate, adica care sunt mai bune pt inceput...la mine in cap e o varza totala. Vreau sa iau 2 sa am in caz ca nu voi avea laptic, dar nu stiu dupa ce tetine sa ma uit si sticlutele...sa fie de sticla sau de plastic? |
Asa cum am mai zis, cred ca pentru inceput ajung 2 sticle. Eu nu am folosit practic nici una pt. ca piticul meu a refuzat. Asa ca in ciuda problemelor pe care le-am avut la inceput cu alaptatul a trebuit sa continui.
Eu as zice o sticla Avent (fara BPA) - astea au tetine doar din silicon si una Nuk cu tetina din latex ajunge, ambele de 125 ml, cica ar fi anticolici. Eu pe astea 2 le-am avut dar cum am mai spus, practic nu le-am folosit. Biberoanele din sticla cred ca sunt prea grele.
Linkuri din Ro nu dau sa nu se considere reclama.
Despre garderoba bebelusului din spital nu stiu ce sa-ti zic pentru ca aici primesti hainute, pampers si tot ce trebuie in spital, iti trebuie doar haine pt. plecat acasa.
Importante cred ca sunt manusile din bumbac, sa nu se zgarie bebe pe Fata. La nevoie pot fi folosite si sosetute puse pe manute.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 27+
Looana spune:
Buna seara!
Noi suntem bine,doar ieri am avut o secretie mai groasa asa de marimea unei boabe de fasole,nu stiu daca e normal....mi sa parut prea groasa de conistenta ,culoare alb-crem.Nu cred ca e problema,sincer ma panicasem pe moment ma dus ginul la dop dar nu cred ,nu avea cum ...prea devreme si cantitativ foarte putin.
Legat de biberoane am luat doua sticle si 3 suzete de la firma Mam,mi se par cele mai bune la ora actuala din ceea ce am citit despre ele si recomandare.Cica nu deformeaza maxilarul lui bebe si dinti in plus sunt si anticolici.
http://m.mambaby.com/at/ueber-die-produkte/babyflaschen--becher/babyflaschen/index-26960-at.html
O seara buna si somnic dulce
Looana 32Sapt.
angiuta spune:
Looana nu cred nici eu ca era dopul dar e mai bine ca data viitoare cand mergi la gineco sa-i zici sa-ti faca examen de secretie. La mine a descoperit o candidoza asa ca a trebuit sa o tratez, incepusem sa am niste scurgeri alb-galbui.
E bine sa ai si o sticla cu tetina din latex pt. ca nu toti bebeii le accepta pe cele din silicon. Ideal ar fi oricum sa nu ai nevoie deloc. Pentru orice eventualitate e bine sa ai si o cutie de lapte in casa, cum ai observat la farmacii in De nu prea se gaseste lapte praf iar daca Doamne fereste ai nevoie noaptea nu ai de unde lua. Lapte praf Pre, nu 1 pentru ca formula Pre e cea mai apropiata de cea a laptelui matern.
Bubu eu am folosit o pompa electrica Medela -foarte buna dar din fericire nu am avut des nevoie de ea. Despre cele manuale nu stiu ce sa zic. Si de Avent am uzit ca ar fi bune..
angiuta spune:
Uitasem: suzeta nu e recomandata in primele zile pentru ca bebe se oboseste deja foarte tare la san. Suzeta il oboseste doar iar daca plange e posibil sa fie din cauza ca nu e satul. Eu as incepe cu suzeta dupa 2 saptamani, cand se obisnuieste cu sanul.
La Vladut am folosit doar pana la 4 luni suzeta din latex - doar pe aia a acceptat-o. Dupa aceea a inceput sa o scuipe asa ca nu am mai insistat. Nici degetul nu l-a bagat in gurita..
Looana spune:
Buna dimineata!
Angiuta secretia la mine e ok,spun aceasta pt ca mie Dr. Gineo la fiecare control i-mi face secretia ,urina si control cu mana la col,urmata de ecografie abdominala in D3/4 .Acuma merg din 2 in 2 saptamani la control dupa ce am implinit sapt 28.Eu am o secretie care zic eu ca e normala ,cantitativ putin asa am avut toata sarcina,decit acuma atunci n ziua aceia am gasit ceva mai gros e dar foarte putin.
Ce ai folosit pt Vladutz pt colici,te intreb pt nu cunosc ce au bun in Germania pt Bebei,chiar ma gindeam la o listutza cam ce ar trebui sa am in casa tot timpul pt bebe care sa nu-mi lipseasca adica ma refer pt diaere,constipatie ,temperatura ec.Sau pt lapte ce fel de ceai sa am in caz ca am nevoie.Eu din tara mi-am luat 2 sticlute de COLIEF pt colici ,auzisem ca sunt bune.
Ma duc sa-mi fac un lattemachiato,cine mai doreste revin...
Looana 32Sapt.
bioana spune:
neata si de la mine,
e vineri!!!!! ce bine, ca a fost o saptamana nebuna....si papusa mea se misca foarte mult...inainte era mai agitata cand ma intindeam pe pat.acum nu mai tine cont daca muncesc, sau ma odihnesc...da din craci mai tot timpul.in timpul zilei impinge mult deasupra buricului...dar seara se suceste si isi scoate o tapla in partea dreapta....mai are un pic si ii iau masura la picior... ma topesc dupa momentele asstea.
eu am o sticla de lapte de tomme tippee anticolici de 150ml,primita la cumpararea unei reviste. o sa mai iau una de la nuk.suzeta am primit una l acurs de suavinez...si am mai luat 3 tot de nuk de silicon.altele nu mai cumpar...
IPOPICA multa sanatate mamei tale!!
ANDIE
ce bine ca aici nu ne masoara nimeni colul...nu ne spune nici cat cantareste bebele...saptamana asta cand am fost dupa analize tocologul m-a pus la ecograf, dar asa 1 minut sa vada pozitia uterului....a zis ca e ok totul.de obicei ii ascultam bataile inimii. marti cand ma vaccinez va fi la fel.mai am eco la spital doar in saptamana 35....dar sunt linistita.nu putem grabi lucrurile.toate la timpul lor. am intrat si noi in saptamana 28!!!!
pupici si multa sanatate si numai vesti bune!!
embarazada de 27+
o fetita...
tnicoleta spune:
Buna fetele pe butici
Azi sunt mai matinala. Am mult de lucru la servici si sper sa termin pt ca luni incepe scoala si o sa ajung tarziu sau deloc. Ieri am stat la munca pana la 8.30 seara. Am ajuns acasa franta si n-am putut nici sa manac calumea. M-a luat o durere de burta de nu puteam sa stau pe scaun. A trecut si sotul pe acasa sa ia ceva si Biei i s-a pus pata ca vrea sa stea cu el si dai si plangi. A adormit plangan dupa tasu ca vrea sa stea cu el si sa doarma pe el.
Loana Dopul este maroniu, consistent si cantitativ cam 1-2 tampoane, nu doar cateva picaturi. Deci la tine posibil ceva candia la secretie. Vezi ce iese la laborator.
legat de medicamente eu zic sa nu cumperi nimic de acum. Ele se administreaza de catre medic si tot el iti spune si cantitatile pe care trebuie sa le ia.
Pentru colici e foarte bun si ceaiul de chimen. Atat pentru bb cat si pentru tine, stimuleaza lactatia. Eu doar asta l-am baut cat am alaptat si Bia foarte rar avea colici. Si cel mai bun calmant pt colici e bb pe burtica ta, piele pe piele.
Nicoleta 25+ Corina
A.C spune:
Ma pun sa citesc din urma ca 2 zile am stat fara net si a fost cam urat...Obisnuita cu voi...
Hop si noi azi cu schimbarea saptamanii.Implinim 31 de saptamani.
Doamne ajuta sa stea cuminte pana la termen.In rest,suntem bine,luni Delia intra in clasa pregatitoare,ne-am pregatit si uniforma si ne bucuram de fiecare zi.
"I find happiness in the simplest of things."
Alina 31+ mami de Delia ( 6 ani)
bioana spune:
fetelor care mai luati fier stiti ca ceaiul, laptele, cafeaua,cerealele si ouale impiedica absorbtia acestuia¿trebuie luat cu 2 ore inainte sau dupa aceste alimente. asa ca eu il iau seara.
embarazada de 28+
o fetita...
epopeasca spune:
Buna dimineata! E vineri si e sarbatoare! La mine in Banat si maine e sarbatoare, asa ca avem o pauza lunga de la munca
Ieri am tot facut curat, mama cu husbandul au mutat si ultimul dulap de care trebuia sa ne scapam din camera printesei mari, iar azi mai trebuie sa mai adun una-alta, chiar daca e sarbatoare. Bine, ca nu ma pun acu sa fac curatenie generala, dar au mai ramas cateva lucruri imprastiate pe care vreau sa le adun. Luni se va zugravi camera si apoi va trebui sa am rabdare sa vina faimosul dulap sa-l pot umple
Noi suntem bine, ca ieri chiar daca am facut curatenie, am avut grija cu doza de efort si nu am exagerat. Si azi voi face la fel. Ma mai doare burta, dar asta este si de la racirea vremii; cezariana mea a ramas sensibila la schimbarile de vreme si stiu cand se va raci cu 2 zile inainte.
Incerc sa ma bucur de ultimele saptamani cu Andreea ca singur copil, sa petrec mai mult timp cu ea si cumva sa o obisnuiesc cu ideea unui bebe. Nu stiu insa cat de bine intelege ea la 2 anisori, adica nu stiu cat constientizeaza ea totul. Zilele astea mi-am dat seama ca fetita mea nu mai este bebe, e deja o domnisoara in miniatura, e un mic omulet si sunt mandra de ea Sper sa am intelepciunea sa-mi cresc cele doua minuni fara ca vreuna din ele sa se simta iubita mai putin. Cred ca asta e temerea oricarei viitoare mame de 2 sau mai multi.
Cat despre suzete si biberoane, nu cumpar nimic inainte de nastere. Le voi face instructajul alor mei ce si cum sa cumpere daca Doamne fereste se va dovedi ca am nevoie de biberoane; cat despre suzete, cred ca o sa primesc una de la "jurnal" si imi va ajunge, ca nu sunt adepta lor.
Va doresc o zi minunata
32 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana