Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns menics spune:

Citat:
citat din mesajul lui irilac31

Neata burticute, haideti la o gura de cafea/ceai/ laptic
Ce bine ne prind listutele astea, multumim pt initiativa. Fetele care sunt la a 2 a sarcina, ne puteti pune niste linkuri cu ce fel de biberoane trebuie cumparate, adica care sunt mai bune pt inceput...la mine in cap e o varza totala. Vreau sa iau 2 sa am in caz ca nu voi avea laptic, dar nu stiu dupa ce tetine sa ma uit si sticlutele...sa fie de sticla sau de plastic?
Asa.... apoi ne mai spuneti cate schimburi trebuie sa avem in spital, pt 3 zile de spitalizare, de cate ori se schimba bebele/zi? Are vreo importanta daca caciulitele au 2 cusaturi? Imi spusese cineva ca sa caut caciulite fara cusaturi ca cica alea cu cusaturi i-ar deranja la capusor....asa e? Pe mine ma apuca panica....cum am sa ma descurc eu cand in viata mea nu mi s-a dat un bebe in brate, cum sa am eu grija de el daca nici nu stiu ce trebuie sa-i fac

In alta ordine de idei, sunt franta...aseara m-am culcat la 1 si m-am trezit la 6 bineinteles somn cu intreruperi pt pipilica
Menics...cum am scapat de constipatie? La mine sapt asta e jale mare Valicuta si Menics...despre ce zile platite vorbiti voi ca nu inteleg....

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
26+

nu am mai luat fierul... ca nu mai aveam... stai ca de azi am luat iar....

si da , si mie HR mi-a explicat ca acel co se da in functie de zilele lucrate, ori in maternitate nu lucrezi...

am primit un sistem de monitorizare bb angelcare cu placi aveti asa ceva, sau ati avut?? e bun??

32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Da Dannah, am citit si eu acum si ai dreptate, CIM se suspenda si pe perioada concediului de sarcina si lauzie, doar ca se considera stagiu asimilat. Cam nasol in cazul asta cu zilele de concediu, ca tare bune ar mai fi fost.

Iulia, mami de Sara Andreea si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mami_de2

Epopeasca eu la medicul meu am ajuns ieri. el mi-a facut ecografia de control. Cea de 25 de sapt am facut-o in alta parte in care colul masura 3,6mm,dar cea de ieri de la 29 de sapt ginecologul meu mi-a facut-o. Zici ca era o floricica, asa e ea, nu e niciodata ingrijorata de nik parca:)) si ieri era la fel, nu mi-a zis nik ca ar fi grav ca am colul de 2 cm...efectiv cand am intrebat-o cand sa revin la contrl, mi-a zis ca peste o luna si ca daca vreau sa ma duc sa fac si morfologia peste 2 sapt, dar ea nu ma obliga, o fac pt linistea mea doar asa daca vreau...ca ea acum vede ca totul e in regula.. in fine...
Tnicoleta nu pot merge la Giulesti..m-am gandit si eu prima data acolo.. dar nu pot pt ca risc sa dau nas in nas cu ginecologul meu si mi-e aiurea...ce i-as zice?:)) in plus sa zicem ca nu dau nas in nas cu el dar la ecograf sunt colegii ei si cand ma vor intreba cu cine nasc si ce caut pe acolo, ce le zic? :)) asa ca nu stiu ce sa fac..decat sa astept inca 2 saptamani cumintica in pat.

29+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

La cine esti?si ce daca tentalnesti cu ea?vezi ca pe steul materntatii e trecut programul de la clinica de planning pentru fiecare medic.acu sincer,te intereseaza mai mult dereactia ei decat de bebe??de ce nu ii dai un telefon sa o intrebi?pupsafie bine :*

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Am revenit. M-am mai linistit.
Am fost la planning la Panait si am nimerit la un dr care parea f bun,in 2 timpi si 3 miscari mi-a masurat toate pe acolo...si masuratorile ei coincideau mult mai bine cu masuratorile ecografistilor mei specializati decat cu cele ale medicului meu ginecolog..in fine... asta e...o sa imi iau inima in dinti data viitoare si o voi intreba pe ginecoloaga mea de ce spre ex la controlul de marti mi-a scris placenta anterioara cand clar 5 insi inainte de ea toata sarcina mi-au zis ca e posterioara si numai ea a vazut-o anterioara...fapt ce am aflat azi ca nu se poate suci asa ceva, mi-a zis dr.de azi! o data ce e posterioara- asa ramane, nu o pti vedea data viit anterioara sau invers!!! in fine, oare dr. mea e asa bomba sau ce?:))o intreb data viitoare ca-s fff debusolata:))..nu mai conteaza asta... bebe e f bine..marti avea 1272 de gr si azi avea 1458 gr:))sunt asa incantata:))chiar daca stiu ca sunt probabil si niste statistici astea cu gramajul, nu? sau cum ma gandeam ca dupa saptamana de sarcina...
In fine, dupa ce a masurat tot pe acolo,daca nu ii ziceam eu de col, nici nu punea accentul:))asa ca tind sa cred ca totul este bine..insa dupa ce i-am zis problema mea mi-a zis insa ca nu poate sa imi masoare fix colul cu ecografie abdominala, ci numai cu transvaginala si eu nu am vrut sa fac transvaginala asa ca mi-a zis sa imi intreb medicul curant si daca acesta imi zice sa fac atunci sa revin..insa eu nu mai vreau sa imi mai sun medicul sa il intreb ca dupa aia tre sa da explicatii de ce am fost iar la eco in alta parte,etc:)):)) asa ca m-am linistit mai ales ca am aflat ca la eco pe burtica colul apare mult mai scurt decat la eco vaginal sau control manual exact cum spnea si Irilac mai sus (multumesc!!!!)...de aici si probabil ca mie imi iesise de 2 cm marti si dr meu nu era deloc ingriorat.
*acum nu imi ramane decat sa mai astept 2 sapt, sa fiu cumintica, pana am ecografia morfolgica la ecografistul meu de 31 de sapt si voi afla mai multe detalii:)

Citat:
citat din mesajul lui irilac31

Mami...stai linistita, chiar sa fie colul de 2 cu repaos la pat vei ajunge cat mai aproape de termen. Cum ti-a masurat tie dr colul, la eco pe burtica sau eco transvaginal+ consult pe masa?
Te intreb deoarece cand am avut eu episoadele alea cu contractii am mers de urgenta la dr, imi era f frica sa nu am colul scutat si deschis. Cu 1 sapt inainte de asta fusesem la ea la eco si colul era de 3,2 masurat la eco pe burtica. Atunci ea m-a vazut pe masa, s-a asigurat ca am colul inchis dar a zis ca vrea sa-l masoare mai bine si sa fac si o transvaginala...unde surpriza, acolo era de 4,2. Mi-a explicat ca la eco pe burta nu se masoara f exact, nu se vede f bine de asta e diferenta asta. Cel mai sigur e cu eco intern sau control pe masa.
Te asteptam cu vesti bune

Cata dreptate ai!!!!!!!!!!!
asa m-am mai linistit si pot sa stau tranchila macar inca 2 sapt. pana la morfologia de la 31 de sapt de peste 2 sapt.

Laurika, nu vreau sa imi mai creez probleme cu stresul ca eu sunt cam nebuna si daca mi se pune pata, sunt in stare sa renunt la dr meu si sa nasc cu primul venit din spital cand mi-o veni sorocul:))) asa ca tac din gura si fac ce am facut si pana acum.. merg la 3 insi in paralel sa stiu eu ca-s bine, merg la ecografisti fff buni, numai sa stiu ca e ok totul...chiar daca asta ma costa suplimentar..iar pe dr meu il tin numai pt nastere in spital.. vreau sa nasc natural, asadar sper sa nimeresc niste moase super, ca dr am inteles ca orcum vine in ultima juma de ora.
29+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Mami ma bucur ca te-ai linistit oricum 2 saptamani stai mai cumintica,nu foarte mult dar oricum sa te odihnesti suficient.

Marti merg si eu la control de-abia astept sa vad cat a mai crescut bobul meu ca dupa cum misca cred ca e maricel.
Azi-noapte nu prea am dormit,m-a durut spatele tare rau nu mai stiam in ce pozitie sa stau si am stat cu ochii pe tavan.Si ziua nu pot dormi oricat as incercaAm primit hainute de bebe de la nepotul meu ,multe pe care le-am spalat ca sa miroasa frumos.Oricum spal tot ce am la mijlocul lui octombrie si tot atunci o sa le si calc.Sunt asa de mici ca ma topesc dupa ele

27+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tnicoleta

Am nevoie de ajutor putin, de la cine se pricepe.
Valicuta parca tu ai zis ca ne poti ajuta. Bineinteles in limita timpului tau

Iata ce email tot dau de cateva zile la contabilitate si nu am primit raspus
Te rog sa imi spui cate zile de concediu de odihna mai am de luat.

Eu am calculat asa: 21 zile lucratoare CO (conform noului contract de munca) impartit la 12 luni = 1,75 zile/luna

1,75 x 9 luni = 15,75 zile lucratoare CO

In luna august mi-am luat 5 zile CO 15,75 - 5 = 10,75 zile CO

Sincer nu stiu daca se iau in calcul si lunile de concediu prenatal/postnatal pentru ca atunci am dreptul la toate zilele de CO de anul asta

Cum am mai zis, de la 1 octombrie vreau sa intru in CO, cu zilele ramase. Dupa calculul de mai sus sunt 10 zile, in perioada 1 octombrie - 12 octombrie, dupa care voi intra in prenatal 60 de zile in perioada 15 octombrie - 20 decembrie (20 dec DNP).

Te rog sa imi spui daca e bine, cat mai repede, pentru ca vreau sa vorbesc si cu Cristi Badescu despre concediu.

Deci am calculat bine? Am dreptul la zilele de Co din lunile octombrie, noiembrie si decembrie?

Multumesc de ajutor

Nicoleta 25+ Corina

EU la C asa am facut calculul lazile de concediu.vezi ca aidreptjul la 11 zile de CO fiindca ce trece de ,5 se considetra parte intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Hello, cucuieteleooor!
repede, va pyupam si noi cu drag inainte de a pleca la job si va dorim o zi usoara, lipsita de griji, bebelusi cumintei foc si "vorbareti" in burtici, familii rabdatoare si numai vesti bune sa citesc, ati inteles?

Ne umflam si noi in pene-azi schimbam prefixul, facem 30 de saptamani, aproape ca NU imi vine sa cred!
Intram la numaratoare inversa, ne apropiem de maaarea intalneala a vietii!!

Bubulici al meu doarme intr-o pozitie complet ciudata, ca am ras de nu am mai putut,cand m-am trezit, e asaaaa, pus pe diagonala, capul il simt sus, in partea dreapta (aseara era jos, sub coaste, in stanga:))-si cred ca are un piciorus intins ceva, ca se simte ca un bastonas, joos, in staga, iesit asa, in relief..Cred ca prea lung sa fie manutza.E extraordinar, imi vine sa imi pup burta!

Fug, ca e tarziu, de citit va citesc diseara cand ma intorc si o sa am si timp de raspuns.
Pup cu mult drag toate toate fetele mele

30 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IuliaCospy

Ioana, tocmai ma pregateam sa te strig ca n-ai mai intrat de mult. si pt mama ta. Sa se refaca cat mai repede si sa fie totul ok.
si bebelina ta draga. Incearca sa te si relaxezi putin ca sigur simte si ea tensiunea.

Of fetelor, complicata treba cu concediile. La CO si concediu sarcina si lauzie nu ma bag, ca nu stiu cum se calculeaza. O sa intreb si la mine la financiar ca sa mai avem o opinie. Tind insa sa fiu de acord cu IPopica.

Gina, sugestia mea e sa faci cerere de reincadrare (incetarea suspendarii CIM) incepand cu 28 sept pe care ei sa o si ridice in REVISAL pe 28. In cel mai rau caz va trebui sa dai inapoi banii pe o zi de CCC. Ca sa fii sigura, cere-le celor de la RU extras din REVISAL din care sa reiasa ca au incarcat decizia in 28. Apoi din 1 intri inconcediu de sarcina si lauzie care presupune ca ai cu CIM activ.

Iulia, mami de Sara Andreea si 26+

Deci faci cerere pentru data de 30,nuconteaza capica in weekend, iar prenatalul iliei cu data de 1.asa se procedeaza, asa am facut si eu.C e nascut pe 10aug si cerererea de revenire trebefacuta cu data imediata urmaotare,nu conteaza ca pica in weekend.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Hello fetelor. Azi am venit la serviciu ca aveam de semnat niste hartii la hr si am si iesit in oras la masa cu echipa.
Multumim vali, Iulia si Dannnah pentru informatiile despre zilele de concediu. Deci, aparent tanti de la noi de la hr a gresit cu concediul. Acuma intrebarea se pune daca sa-i spun sau nu.
Mami_de2, bine ca te-ai mai linistit. Intr-adevar, colul se masoara cel mai exact transvaginal si poate sa fie o diferenta destul de mare fata de masuratoarea abdominala.
Iulia, sanatate, sa-ti treaca crampele cat mai repede.
irilac, si pe mine ma apuca panica la gandul cum o sa ma descurc eu cu un bebe asa mic, dar incerc sa ma calmez. Cum au reusit atatia pana acuma, om reusi si noi! Curaj!
Popi, si noua ne-a spus acelasi lucru ca avem de luat la noi la Medlife, eu ma gandeam daca mai trebuie totusi si altceva in plus. Daca ar mai fi Geani pe aici, ca ea a nascut si prima oara la Medlife, ar fi util ce are de zis. De pe topicul cu nasterea la Medlife de aici de pe forum parca am mai retinut de sosete groase. Habar n-am daca mai e altceva. Sanatate mamei tale, sa se refaca repede si sa iasa biopsia bine! Si bunica mea s-a operat de acelasi lucru acum 2 ani, ea s-a refacut mai greu, a facut si o eventratie, dar la asta conteaza foarte mult si varsta. Succes maine la morfo!
Bubu, .
Maine nu cred ca am timp sa intru, ca o sa incerc sa lucrez cat mai de dimineata si pe la pranz sa termin, pentru ca trebuie sa ma duc sa o ajut pe bunica seara pt ca poimaine facem pomana de 3 ani pt mama . M-a apucat plansul ieri cand m-am gandit la mama, cat i-ar fi placut ei sa aiba o nepoata si sa aiba grija de ea .
Sa aveti o zi buna in continuare si sanatate!

Andreea 30+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Scriu repede ca am de lucru acasa.
Deci cererea de reincepere am facut-o si predat-o cu data de 30. Concediul prenatal am zis ca il bag cu data de 1, dar astept sa ma sune si tipa de la resurse (cica au angajat pe cineva). Oricum daca e ceva le dau in cap (la figurat) si gata.
Mami, daca nu ai incredere in medicul tau ginecolog eu una zic sa il schimbi si sa nu nasti cu el/ea. Doamne fereste sa nu poti naste natural sau sa se complice lucrurile in timpul nasterii si atunci ce faci? Mie mi se pare tare aiurita tanti dr a ta; parca habar nu are pe ce lume traieste sau nu stie meserie. Nu vreau sa te speri, ca cel mai probabil totul va fi ok. dar trebuie sa te gandesti si la pericole. Si aici este vorba de viata ta si a copilului tau. si ma bucur ca te-ai linistit si ca e totul ok.
Va pe toate si, daca mai am energie, revin mai tarziu

32 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput