Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 6
dannnah spune:
Mamide2 - tinem pumnii si ne gandim la tine!
Eu tocmai am lansat intrebarea legata de zilele de CO aferente celor 126 de zile la personal, cum primesc raspuns va informez.
O zi usoara sa aveti!
mamica de Mara - 3 ani si 26+
epopeasca spune:
Buna sa aveti ziua
Eu am fost la medicul de familie pt niste hartoage, printre care si prenatal. Acum sunt inca in CCC pana pe 29 septembrie inclusiv, cand implineste Deiutza mea 2 anisori. Si din 30 ar trebui sa ma intorc la munca. Dar 30 pica duminica. Eu am cerut prenatal si numai pt ziua aia, dar a zis asistenta ca nu-mi poate da, ca nu e zi lucratoare si numai daca imi da cu 28 (vineri). Dar nici asa nu e bine ca mi se baga peste CIC si apoi ma trezesc cu alte probleme. Efectiv nu stiu ce sa fac, pentru ca pe cererea de reintoarcere in campul muncii trebuie sa trec cu data de 30, ca sa am continuitate, ca altfel raman descoperita o zi. Mai rau e ca nu am incredere in cei de la RU de la mine de la firma si nu ma bazez pe ce spun ei. Daca aveti vreo idee, please spuneti-mi si mie !
Altfel, totul e bine; tensiune 100 cu 65,greutate 62 kg, deci pana acum am luat 10 kg. La 1.60 cat am eu e super ok. Acum stau in pat ca am fost pe jos la medic si ma dor picioareleeee. La drumuri mai scurte nu simt asa rau, dar acum parca am alergat la maraton.
32 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
IuliaCospy spune:
Ioana, tocmai ma pregateam sa te strig ca n-ai mai intrat de mult. si pt mama ta. Sa se refaca cat mai repede si sa fie totul ok.
si bebelina ta draga. Incearca sa te si relaxezi putin ca sigur simte si ea tensiunea.
Of fetelor, complicata treba cu concediile. La CO si concediu sarcina si lauzie nu ma bag, ca nu stiu cum se calculeaza. O sa intreb si la mine la financiar ca sa mai avem o opinie. Tind insa sa fiu de acord cu IPopica.
Gina, sugestia mea e sa faci cerere de reincadrare (incetarea suspendarii CIM) incepand cu 28 sept pe care ei sa o si ridice in REVISAL pe 28. In cel mai rau caz va trebui sa dai inapoi banii pe o zi de CCC. Ca sa fii sigura, cere-le celor de la RU extras din REVISAL din care sa reiasa ca au incarcat decizia in 28. Apoi din 1 intri inconcediu de sarcina si lauzie care presupune ca ai cu CIM activ.
Iulia, mami de Sara Andreea si 26+
irilac31 spune:
Epopeasca...eu stiu ca aceste concedii se dau dupa zilele calendaristice, nicidecum dupa zilele lucratoare. concediu medical/ risc maternal/ prenatal/ postanatal se dau incepand cu ziua care trebuie, nu se tine cont ca pica sambata/ duminica sau zi libera de la stat. Cred ca asistenta aia nu stia ce vorbeste. Eu de ex sunt in risc si daca luna se termina intr-o vineri...sambata si duminica ar trebui sa merg la servici, sa fiu apta pt lucru si de luni iar in risc? In mod sigur asistenta greseste, mergi si vb direct cu dr.
Sanatate multa mamei tale
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
26+
epopeasca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IuliaCospy Ioana, tocmai ma pregateam sa te strig ca n-ai mai intrat de mult. si pt mama ta. Sa se refaca cat mai repede si sa fie totul ok. si bebelina ta draga. Incearca sa te si relaxezi putin ca sigur simte si ea tensiunea. Of fetelor, complicata treba cu concediile. La CO si concediu sarcina si lauzie nu ma bag, ca nu stiu cum se calculeaza. O sa intreb si la mine la financiar ca sa mai avem o opinie. Tind insa sa fiu de acord cu IPopica. Gina, sugestia mea e sa faci cerere de reincadrare (incetarea suspendarii CIM) incepand cu 28 sept pe care ei sa o si ridice in REVISAL pe 28. In cel mai rau caz va trebui sa dai inapoi banii pe o zi de CCC. Ca sa fii sigura, cere-le celor de la RU extras din REVISAL din care sa reiasa ca au incarcat decizia in 28. Apoi din 1 intri inconcediu de sarcina si lauzie care presupune ca ai cu CIM activ. Iulia, mami de Sara Andreea si 26+ |
Iulia, in mod normal as incerca si asa. Dar treaba la firma mea e mai complicata: sunt in insolventa de mai bine de un an, nu cred ca mai au angat intern pe RU si ca de asta se ocupa o alta firma. Si totul merge foarte greoi. Dupa extrasul ala risc sa astept eu mult si bine, mai ales daca nu sunt obligati sa mi-l dea si atunci chiar ca nu prea am sanse sa-l vad. Acolo sunt toti foarte nepasatori la nevoile angajatilor, de parca iti fac o favoare ca te-au angajat si te platesc cu minimu' pe economie! De-aia si intreb peste tot ce si cum, ca nu am incredere in ei nici cat negru sub unghie ca nu vor face vreo tampenie. Nu vreau sa risc. Azi sau maine o sa merg pana acolo sa vorbesc si cu ei, dar vroiam sa merg documentata, cu temele facute.
pt idee Oricum o tin minte, pt orice eventualitate.
32 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
dannnah spune:
Dragele mele,
tocmai am primit raspuns de la personal:
" Nu este posibil sa beneficiezi de 2 tipuri de concediu pentru aceeasi perioada. Oricum, in perioada de pre si post natal, contractul tau de munca va fi suspendat, urmand apoi ca suspendarea sa se prelungeasca in timpul CIC-ului"
Deci.....cum e? Se pare ca e suspendat contractul de munca in pre/postnatal...Astept sa vad daca voi primiti alte raspunsuri. E cam nasol....
Va pup
valicutza spune:
mai fetelor nu stiu nici eu ce sa mai zic..vad ca fiecare bordei cu obiceiul lui, ceea ce nu e normal, ar trebui sa fie la fel la toata lumea, la noi pana acum asa a fost, eu de aici stiu, am mai avut 2 fete care au nascut si au avut zile de co de odihna proportional cu lunile lucrate..o sa ma mai interesez si eu la o firma specializata in acest domeniu, si daca ei imi dau alt raspuns ..ar fi ceva , ca mai as avea 6 zile de co de odihna
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
32+ de si mami de Dienutza 5 ani
IuliaCospy spune:
Dannah verific putin mai tarziu in lege, dar eu stiu ca pe perioada concediului medical contractul nu e suspendat. Daca ar fi suspendat nu s-ar considera spre exemplu vechime in munca. Dar revin imediat cu textul efectiv.
Asa cum ziceau si fetele, concediul de sarcina si lauzie - de 126 de zile e concediu medical. Pt CCC exista in codul muncii dispozitie expresa ca se suspenda contractul.
Gina, inteleg ca e extrem de delicata situatia. O varianta ar fi sa suni si la ITM sa vezi ce iti zic ei. Extrasul din REVISAL e o pura operatiune de tiparit un print screen de pe site, dar asa cum zici si tu tine de bunavointa.
O solutie "extrema" ar fi sa depui cererea de reincadrare inclusiv la ITM si casa de asigurari, si sa iei de acolo numar. In mod normal nu au voie sa iti inceteze contratul in primele 6 luni de cand te intorci din CCC. In plus, ca sa beneficiezi de concediu de sarcina si lauzie trebuie sa fi cotizat ca angajat sau sa ai stagiu asimilat (cazul tau cu CCC). In situatia in care angajatorul tau nu mai exista, s-ar putea, dar asta trebuie sa verifici, daca nu cumva indemnizatia pt concediu de sarcina si lauzie e platit direct de casa, de unde eventualul angajator si-i-ar recupera oricum ulterior. (asta cu recuperatul banilor de catre angajator de la casa de asigurari functioneaza 100% pt ca noi am facut asta pt toate colegele mele cu bb).
Iulia, mami de Sara Andreea si 26+
dannnah spune:
Multumesc IuliaCospy - daca ai gasi undeva legea m-ar ajuta foarte mult.
Intre timp am citit pe un site ca "Concediul de maternitate este la baza un concediu medical"! Deci...? Ar fi vreo 6-7 zile in plus, ne-ar ajuta mult.
Tocmai mi-am calculat ca mai am doar 4 zile de concediu de odhina de luat anul asta. Ne-am mutat si mi-am tot luat zile libere...As vrea sa "chiulesc" in luna noiembrie cu concediu medical si concediu de odihna, de asta e important sa stiu. Am inteles ca concediul ptr sarcina cu risc nu se da usor si ca tine de medicina muncii. E adevarat? Credeam ca ginecologul meu poate scrie o hartie si e de ajuns!
Pup
dannnah spune:
Fetelor,
ia uitati aici,am gasit Art.50 din Codul Muncii:
"Art. 50. [suspendarea de drept]
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;"
Deci contractul e suspendat in timpul celor 126 de zile - NU avem dreptul la concediu de odihna!!!