Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 5
valicutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tnicoleta Am nevoie de ajutor putin, de la cine se pricepe. Valicuta parca tu ai zis ca ne poti ajuta. Bineinteles in limita timpului tau Iata ce email tot dau de cateva zile la contabilitate si nu am primit raspus Te rog sa imi spui cate zile de concediu de odihna mai am de luat. Eu am calculat asa: 21 zile lucratoare CO (conform noului contract de munca) impartit la 12 luni = 1,75 zile/luna 1,75 x 9 luni = 15,75 zile lucratoare CO In luna august mi-am luat 5 zile CO 15,75 - 5 = 10,75 zile CO Sincer nu stiu daca se iau in calcul si lunile de concediu prenatal/postnatal pentru ca atunci am dreptul la toate zilele de CO de anul asta Cum am mai zis, de la 1 octombrie vreau sa intru in CO, cu zilele ramase. Dupa calculul de mai sus sunt 10 zile, in perioada 1 octombrie - 12 octombrie, dupa care voi intra in prenatal 60 de zile in perioada 15 octombrie - 20 decembrie (20 dec DNP). Te rog sa imi spui daca e bine, cat mai repede, pentru ca vreau sa vorbesc si cu Cristi Badescu despre concediu. Deci am calculat bine? Am dreptul la zilele de Co din lunile octombrie, noiembrie si decembrie? Multumesc de ajutor Nicoleta 25+ Corina |
mai ai 11 zile de concediu..10.75= 11 zile..pe perioada concediului prenatal si postnatal nu ai dreptul la concediu de odihna, deci astea vor fi toate .
si cele 126 zile de co prenatal si postanatal sunt zile calendaristice si nu lucratoare, asta e doar pt cine nu stie inca.
va pup
si au la fel sunt acum , am 10 zile co de odihna si de pe 24 .09 sunt in prenatal ..mie pe la sf lui ianuarie mi se termina cele 126 zile .
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
32+ de si mami de Dienutza 5 ani
andie_n spune:
Hello fetelor, iar nu am scris de ceva vreme, dar am citit ce ati scris. Desi lucrez de acasa, am destul de lucru in perioada asta, si cat fac pauza prefer sa stau in pat, ca a inceput sa ma doara si pe mine burtica daca stau prea mult pe scaun. In weekend am facut cumparaturi pentru bb, am luat patut, dulapior (si corp cu sertare), cearsafuri, prosoape, 2 saci de dormit, o groaza de chestii .
valicutza, ce bine ca ai scapat de serviciu, acuma poti sa stai linistita acasa. Si felicitari pentru schimbarea saptamanii.
Alina, eu dorm de obicei pe stanga, dar ma mai intorc si pe dreapta ca altfel amortesc si ma dor soldurile. Pe spate nu mai pot dormi de vreo 2 luni. Nasol ca e sunt infundata rau si nu pot respira cum trebuie si mai si sforai si-l trezesc pe sot.
menics, nasol ca trebuie sa repeti analizele. Succes cu ele si la ecografia de vineri.
Mami_de2, bravo pentru cata treaba ai facut, dar ai grija, nu exagera cu efortul. Cu sexul noi am cam renuntat de la o vreme, nu ca ne-ar fi zis cineva ca nu e voie, dar am facut si 2 ture de ovule vaginal pentru o infectie si atunci n-am avut voie si dupa nu prea s-a intamplat.
Dana, ce frumos ca esti in Elvetia, e o tara superba. Dar ai grija sa nu te obosesti prea tare cu trainingul.
Bubu, . Nu stiu ce sa zic de pompe, colegele mele de serviciu ziceau ca si-au luat electrice, dar eu habar n-am.
Looana, ce bine ca sotul poate fi cu tine tot timpul la nastere. E o idee buna sa incepem sa ne gandim la bagajul pentru spital, chiar, voi ce va luati daca nasteti la spital particular?
Gina, ce bine ca te simti mai bine.
Alexinna, stai linistita, va fi ok cu nasterea.
Iulia, ce dragut ca ati fost la munte in weekend si ca te-ai relaxat. Nicoleta, bravo pentru treaba facuta si succes Biei la scoala.
Angelique, ce ma bucur ca nu mai ai contractii si te simti mai bine!
Ary, bine ai revenit! Testul de diabet gestational se face in jur de 28 de saptamani cred.
bioana, ce faine par cursurile pe care le faceti voi!
Dannnah, nasol cu atacul de panica, dar te cred, mie mi-e frica ca nu voi face fata cu un singur bb .
Gina, felicitari pentru saptamana 32.
Onutz, multumim din nou pentru noul capitol, sa dea Dumnezeu sa fie plin de vesti bune!
Gina, nasol ca nu poti dormi ca lumea. Si eu am nopti cand fie nu pot adormi seara, fie ma trezesc la 5-6 dimineata, si in ziua aia nu sunt buna de nimic. Ai grija cu efortul la curatenie.
vreausaninga, multumim pentru listutza cu bagajul pt spital.
Mami_de2, imi pare rau ca ti s-a scurtat colul asa, si mie mi se pare micut 2 cm. Stai linistita, nu fa efort si sa speram ca mai creste.
valicutza, felicitari pentru rezultatele bune de la eco si pt ca s-a lungit colul. Despre facut ecografie, la medlife poti face eco 3d fara morfologie, dar tot costa 340 lei (fata de 430 cu morfo). Dar pentru masurat colul ar tb sa fie de ajuns o eco transvaginala, care e 250 lei. Mai cauta si pe la alte clinici eventual.
Bubu, nasol ca te chinuie asa tare la job, hai ca mai e putin si scapi de tot de ei, curaj!
menics si valicutza, o sa va luati la intrecere care bb vine primul si care e mai mare . Sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi amandoi si voi la fel, asta e important.
valicutza, esti sigura ca nu avem dreptul la zilele de concediu aferente concediului pre/post-natal? Mie de la noi de la hr mi-a zis ca avem dreptul, deci am toate zilele de concediu pe anul asta (ca in CIC intru abia la anu'). Bine, acuma nu pot sa zic ca nu o fi gresit tipa de la noi, macar atata noroc sa am si eu cu ea, ca in rest ne face zile fripte .
O seara placuta tuturor si sanatate!
Andreea 30+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
Mami_de2 spune:
Neata fetelor
eu abia am dormit 6 ore, nu am somn deloc...
abia astept azi sa merg la o alta eco in alta parte sa mai vad si parerea altor ochi pt ca am intrat in panica de tot cu colul meu..m-am intersat ieri si pana la urma ma duc azi la 11 la clinica de langa spital de la PanaitSarbu ca acolo fac si ecograffii normale fara sa faca morfologii la o caruta de bani, e vreo 100 de lei am inteles..nu vreau transvaginala ca nu vreau sa se umble pe acolo degeaba, asa ca vreau doar abdomninala dau deloc daca se insista.
* de cand am aflat de marti imi vine sa nu imi mai fac nici mancare efectiv sa stau in pat si sa ma dozez sa dorm inca 2 luni de acum incolo sa treaca timpul si sa uit de perioada asta stresanta fara sa mai fac nik si bebele sa creasca si sa ma trezesc la minim 36 de sapt:))! nu mai am nici pofta de mancare nici nik de alaltaieri. ...ma chinui sa nu stau mai mult de 15-20 de min in bucatarie in picioare: dimineata seara si la pranz doar cat sa imi pregatesc masa..in rest ma dau jos doar la baie din pat si stau efectiv ca o closca in semisezut de alaltaieri la tv :))
offf..abia aastept azi la 11 sa vad ce imi zice,daca tre sa stau in pat non stop sau nu...si mai aveam asa multe de facut :)) de cumparat/de vazut/admirat/pipait.. etc;))) ..dar noi sa fim sanatosi..ca le iau de pe net numai sa fie totul bine! :))
va pup si va tin la curent!
29+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
menics spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andie_n valicutza, esti sigura ca nu avem dreptul la zilele de concediu aferente concediului pre/post-natal? Mie de la noi de la hr mi-a zis ca avem dreptul, deci am toate zilele de concediu pe anul asta (ca in CIC intru abia la anu'). Bine, acuma nu pot sa zic ca nu o fi gresit tipa de la noi, macar atata noroc sa am si eu cu ea, ca in rest ne face zile fripte . O seara placuta tuturor si sanatate! Andreea 30+ cu Emilia http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston |
si mie mi-au scazut din zilele lucratoare cele 126 de zile, si normal ca am ramas cu mai putine zile de co...
vali, spune-mi te rog am gasit o trimitere la contractul colectiv de munca la nivel national... chestia aia cu compensarea de catre firma pana la 100% a cel putin 6 sapt din cele 126 de zile.... daca ai un CCM al societatii, se mai aplica??? de fapt imi este neclara formularea...
fetelor m-am interesat de pretul nasterii cu dra asta a mea .. bomba , din spital de la sefa salii de nasteri aflu: 800 roni?!?! cu anestezist... mi se pare putin... bine cazarea la rezerva inca nu o stiu dar cat poate fi...
ma rog...iar am dormit prost...
32
valicutza spune:
menics nu mai exista nici un contract national si automat se aplica cele la nivel de ramura, unitate , regulament intern si contractul individual de munca..exact in ordinea asta..de ex noi nu avem la nivel de ramura, nici la nivel de unitate, doar regulament intern unde nici in asta nu era specificat nimic de acea compensare, dar cum eu am un sef dragut l-am convins sa mi-o acorde si inclusiv acel salariu mediu la nivel de unitate , il voi primi la sfarsitul lui octombrie. deci se poate.
tu verifica daca se mentioneaza la voi in contractul pe unitate asa ceva, daca nu, te uiti dupa aia in regulamentul intern..daca nici acolo nu e nimic despre asta e aiurea..trebuie sa ii intrebi daca vor sa ti le acorde din proprie initiativa, ei oricum se scot , ca nu se impoziteaza si se baga pe cheltuieli sociale . deci e in functie de bunavointa lor.
bafta multa!
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
32+ de si mami de Dienutza 5 ani
IuliaCospy spune:
Neata fetelor! Va invit la un ceai sau cafea!
BIoana, ei eu simt o presiune mare deasupra buricului. Teoretic sunt organele tale, pe care bb le-a impins foarte sus. Dupa ce mananc am senzatia ca pocneste. Incearca sa vezi cand anume te doare si daca cedeaza cand te intinzi. Altfel intraba si medicul ce si cum.
Mami, te rog mult incearca sa nu iti mai faci atatea ganduri negre ca stresezi puiul mic. Hai, capul sus ca mai e putin pana la 11 si te asteptam cu vesti bune. Ma rog pt tine sa fie totul bine.
Oau fetelor, Menics si Valicutza aproape la termen. Nici nu imi vine sa cred. si stea puiutii la caldurica sa se coaca bine.
Eu am de ieri o indigestie sau enteroviroza si niste crampe de ma lasa fara aer. Sper sa treaca mai repede.
O zi minunata va doresc!
Iulia, mami de Sara Andreea si 26+
irilac31 spune:
Neata burticute, haideti la o gura de cafea/ceai/ laptic
Ce bine ne prind listutele astea, multumim pt initiativa. Fetele care sunt la a 2 a sarcina, ne puteti pune niste linkuri cu ce fel de biberoane trebuie cumparate, adica care sunt mai bune pt inceput...la mine in cap e o varza totala. Vreau sa iau 2 sa am in caz ca nu voi avea laptic, dar nu stiu dupa ce tetine sa ma uit si sticlutele...sa fie de sticla sau de plastic?
Asa.... apoi ne mai spuneti cate schimburi trebuie sa avem in spital, pt 3 zile de spitalizare, de cate ori se schimba bebele/zi? Are vreo importanta daca caciulitele au 2 cusaturi? Imi spusese cineva ca sa caut caciulite fara cusaturi ca cica alea cu cusaturi i-ar deranja la capusor....asa e? Pe mine ma apuca panica....cum am sa ma descurc eu cand in viata mea nu mi s-a dat un bebe in brate, cum sa am eu grija de el daca nici nu stiu ce trebuie sa-i fac
In alta ordine de idei, sunt franta...aseara m-am culcat la 1 si m-am trezit la 6 bineinteles somn cu intreruperi pt pipilica
Menics...cum am scapat de constipatie? La mine sapt asta e jale mare
Valicuta si Menics...despre ce zile platite vorbiti voi ca nu inteleg....
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
26+
irilac31 spune:
Mami...stai linistita, chiar sa fie colul de 2 cu repaos la pat vei ajunge cat mai aproape de termen. Cum ti-a masurat tie dr colul, la eco pe burtica sau eco transvaginal+ consult pe masa?
Te intreb deoarece cand am avut eu episoadele alea cu contractii am mers de urgenta la dr, imi era f frica sa nu am colul scutat si deschis. Cu 1 sapt inainte de asta fusesem la ea la eco si colul era de 3,2 masurat la eco pe burtica. Atunci ea m-a vazut pe masa, s-a asigurat ca am colul inchis dar a zis ca vrea sa-l masoare mai bine si sa fac si o transvaginala...unde surpriza, acolo era de 4,2. Mi-a explicat ca la eco pe burta nu se masoara f exact, nu se vede f bine de asta e diferenta asta. Cel mai sigur e cu eco intern sau control pe masa.
Te asteptam cu vesti bune
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
26+
IPopica spune:
Buna fetele!
Tnicoleta, Valicutza eu stiam ca atat timp cat nu ai contractul suspendat, zilele de concediu se ponteaza intregi. Concediile medicale nu diminueaza numarul zilelor de CO cuvenite, iar prenatalul si postnatalul sunt concedii medicale. Vali, ne poti spune de unde anume ai scos regula asta? E trecuta in vreo lege ceva? Ca eu nu am gasit nimic de genul, iar HR-ul meu are aceeasi opinie ca si mine.
Andie, noi la Medlife avem de luat: contract, dosar analize sarcina, buletin, card medlife (daca exista), bani/card, trusa de cosmeticareala si hainele in care il externam pe bebe. (cel putin asta ne-au spus la curs)
Ieri s-a operat mamanul meu la Elias (histerectomie abdominala totala), azi dimineata au adus-o de la reanimare si este in grafic, deci pot rasufla usurata (motivul pt care am tot absentat de pe forum). Mai avem de trecut cateva hopuri (externarea, reveneala de acasa, rezultatele la biopsie) si o sa fim pregatite pentru demoazela. Demoazela care a fost cam ignorata in ultimile 2 saptamani; mi s-a lasat burta destul de jos (cel putin asa-mi spun colegele) si probabil din cauza de alergatura si agitatie dorm foarte prost noaptea, ma doare spatele si am experimentat si cateva contractii uratele, mai ales noaptea.
Maine o sa fac si morfo (o aveam programata marti, pe 11, dar am mutat-o ca atunci am internat-o pe mama). Analizele mi-au iesit ok zic eu (la hemoleucograma imi scrie usoara leucocitoza cu neutrofile 6% - habar nu am ce inseamna si nici nu mi-a prea pasat sa aflu); luni am si intrevedere cu doctorul meu.
Am mers pe principiul ca atat timp cat o simt misculand si lovind si reactioneaza la chemarile lui ta-su, copila e in grafic. Sper sa fi si avut dreptate
Revenind la Elias, care veti naste acolo sa stati relaxate ca sunt conditii foarte ok pe sectia de ginecologie cel putin (banuiesc ca maternitatea e si mai si). Curat, aerisit, asistentele foarte dragute (si asta fara sa cotizezi neaparat) iar doctorii ce au intrat in contact cu noi sunt f comunicativi (Filipescu si o rezidenta de-a dansului, domnisoara Puscasu). Domnisoara i-a ridicat moralul maica-mii si i-a explicat exact ce o asteapta, ce merita sa o ingrijoreze si ce nu; mi s-a parut foarte elegant (probabil ca toti ar trebui sa fie asa). Saloanele sunt mari, aerisite si curate, cu acces la balcoane si baie in salon. Exista monitoare la fiecare pat (iei o cartela de la un tonomat si ai acces la tv si net 24h - nu stiu pretul, ca maica-mea nu a vrut, ea e cu lectura). A mai avut inca un doctor de la institutul oncologic, dar banuiesc ca niciuna nu vom avea treaba cu dansul pentru nastere asa ca nu-l ridic in slavi aici. (mentionez ca nu sunt doctori pe care sa-i fi cunoscut, sau la care sa fi fost trimise, ca sa nu credeti ca dragalasenia lor a fost conditionata de ceva; la Institutul Oncologic ne-am dus pur si simplu sa ni se uite pe analize ce doctor ne-o primi, si de acolo am fost trimise la Filipescu de la ELias, Filipescu pe care prima oara l-am vazut la consultul preoperatoriu, cu 4-5 ore inainte de operatie). Deci mai exista si d-astia pe lume .
Revin cu noutati de la morfo.
Zi usoara!
gogoasa hormonizata
tnicoleta spune:
Valicuta Multumesc mult de raspuns. De concediu pre/post natal stiam ca sunt calendaristice.
Nicoleta 25+ Corina