De ce le este oamenilor frica?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Tilia
Oh, fii linistita,nici biblia nu mi se pare ma breaza, in special vechiul testament.

Si atunci nu le dispretuiesti si pe femeile crestine? Nu ti-e frica si de ele si barbatii lor crestini?

Crezi ca sunt unii mai buni ca altii? Saptamana trecuta la mine la spital a murit o fata de 18 ani din cauza ca era martorul lui iehova si a refuzat sange. A avut o operatie grea dar reusita, s-ar fi recuperat 100%. Si a murit din cauza unei hemoragii. Cand si-a pierdut cunostinta (si consimtamantul) toti au sperat ca parintii vor accepta si va fi salvata. Dar ei au stat si s-au rugat si s-au uitat la ea cum moare .

E usor sa judeci asa simplist, aia sunt buni, aia sunt rai. Am o colega lesbiana care este foarte impotriva religiei. Motivul pentru care parintii ei au respins-o fiind religios. Nu am intalnit in viata mea o persoana mai buna la suflet, mai dedicata pacientilor, care e dispusa sa faca eforturi mult peste datoria ei, care are intodeauna cuvinte bune si un zambet pentru fiecare. Pentru mine femeia asta e sfanta (nu neaparat religios).

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper




Oh, nici femeile crestine nu sunt pe lista mea de model de urmat (cu exceptia protestantilor). Dar parca musulmancele sunt muult mai rele, mai ales convertitele.

Apropo, cineva pe aici zicea ca ii e frica de feministe, e cazul sa fac si eu o criza, ca suntem OAMENI, intelegi OAMENI si repejor, hai s-o avertizam pe cea care a spus asta deoarec m-am simtit jignita si nimeni n-are voie sa ma supere. Absurd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Multumesc Histamina.
Eu stiu ca biserica ortodoxa diferentiaza clar intre iad si rai, insa, asa cum spune si parintele Staniloae, pacatele unor suflete aflate in iad pot fi iertate pentru rugaciunile celor vii.
Nu auzisem niciodata de conceptul de "tinda iadului", acum am priceput unde "bate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
este unul folosit in mod gresit, si vi-l intorc (SUNTETI O HABOTNICA cu felul de exprimare incālcit si obositor);


ca la gradinita, "ba pe-a ma'tii!"



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me


Asa vorbeai tu la gradinitza ? ntz, ntz, ntz ... ce-a ajuns lumea maica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mihai,
mesajul meu era adresat vivianei si moderatorilor in general...nu tie.

nu am nimic cu tine, nu am nici un razboi, crezi in ce vrei...si cum vrei. eu nu am absolut nici o problema cu asta...pt ca nu esti o persoana cu care sa se poata discuta civilizat...si iti place doar sa pui jar pe foc.

dar nu inteleg ce problema ai cu mine, de nu pot sa scriu un mesaj fara ca tu sa ma jignesti in mod direct?

am inteles ca nu iti convine apartententza mea religioasa, sau mai bine spus ne-apartententa mea religioasa la biserica din care tu faci parte, dar ...get over si nu te mai lega de mine!!!!

nu-mi mai rastalmacii cuvintele ca sa stirnesti apoi razboaie care tu le doresti.

sunt de multi ani pe forum, dar niciodata nu am avut momente ca astea, niciodata nu am fost jignita asa cum in mod direct si reptetat ma jignesti tu.

intotdeauna ne-am rezolvat conflictele si diferentele de opinie in mod civilizat...

eu am scris in trecut despre bisericile din America, daca esti curios sa citesti...ca doar uitindu-te pe geam nu-ti poti face o idee.








michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

O sa incerc sa "traduc" un pic din ce zice Mihai, fiindca eu am declarat ca mie mesajele lui imi par clare : nu e vorba de "pusul patei" pe o anume biserica, ci de cunoasterea lui Dumnezeu. Si eu sint de acord ca a-ti cunoaste Dumnezeul e esential. Ori daca El apare, in fct de multitudinea de biserici, cu oarecare diferente, inseamna ca ceva nu e in regula. Daca-n Biblie scrie de "o biserica, un botez si-o credinta " (ca nu scrie de denominatiuni si botezuri), iar daca Hristos e capul Bisericii si Biserica e trupul, atunci vorba lui Mihai : cite trupuri ar avea Dumnezeu? O sa ziceti ca trupul sintem noi, toti cei care credem in Hristos. Sa zicem ca-i asa, dar atunci cum de unul crede ca-i gata mintuit si ca n-are ce face cu pacatele lui, iar altul crede ca din contra, toata viata e o lupta pt a accede la mintuire? Am mai auzit si ca esti mintuit si, chiar daca faci pacate, mintuirea nu se mai poate pierde. Cum de unii merg pina la a nega iadul cu totul iar altii au si locuri intermediare? Cum se poate un Trup in care un madular zice hais, altul cea, in care e dizarmonie, acela ar mai fi un corp sanatos? Ziceti si voi.

Mie adevarul mi se pare mai important decit confortul pe care l-as gasi intr-o biserica (ca tot a zis Aquai de confort, dar eu am auzit nu numai de la ea ). Adevarul mai inseamna si sa treci de iubirea persoanei tale si sa nu mai cauti insusirile atit de apreciate si dulci ale lumii care te pun pe tine, omul, in centru . Oamenii azi lasa impresia de fragili si sensibili : se stie ca daca, de ex, fumezi in timpul sarcinii, copilul poate avea pb, da? ( Zice medicul, nu preotul.)Deci ca pt placerea/viciul/obiceiul mamei plateste copilul. Ei, numiti fumatul "pacat" si transformati acest ex in "copiii sufera de pe urma pacatelor parintilor" si-o sa vedeti ca omul e revoltat de-a dreptul! Tine omul diete fel de fel si face sport spre sanatatea trupului si a imaginii, dar daca-i recomanda Biserica un post sau o matanie (care-s spre folosul lui, ca un fel de "tratament" prescris anume lui) nu mai e bine, nu mai e respect pt om, nu mai e confort . Omul stie f bine ce e legal si ce nuin societate si stie ce-l paste daca incalca legea ( inchisoarea si chiar moartea in unele locuri din lume). Dar, cind e vorba de "lumea ailalata" omul nu vrea sa mai existe decit rai, uite-asa. Ziceti-i de expresia aia, aproape singura cunoscuta despre iad imi dau seama, "flacarile iadului", si-o sa vedeti acolo sperietura! (ca tot sintem la sb despre frici).

Omul nu mai poate primi in ziua de azi decit ca el e bun, lui i se cuvine, el merita, numai raiul exista etc. E un curent umanist extraordinar, parca am fi cu totii copii si tb sa fim cu totii incurajati de catre semeni ca sintem cei mai cei sa nu cumva sa ni se strirbeasca stima de sine. Dar crestinismul e exact invers, e ca-n ex dat tot de Mihai, cel cu sluga, pai de la sluga pina la confortul Meu, pina la Mine, la Mie si la Eu e o cale! Ei, si eu smerenia asta pina la a te face sluga, n-am vazut-o decit in Ortodoxie. N-aveti decit sa ma contraziceti. Zice Aquai de impartasanie. Dar oprirea de la Singele Domnului nu e pedeapsa, e un semn de smerenie ca inca nu esti demn de Singele Domnului, acuma ziceti si voi daca faci avort, deci incalci porunca aceea cu uciderea, nu vi se pare normal sa stai un pic deoparte sa-ti plingi pacatul inainte de a te impartasi? Ca nu zice preotul, zice Apostolul sa avem grija spre a nu lua impartasania "cu osinda". Si ascultarea de duhovnic mai e si smerenie : tu te pui in pozitie "inferioara" (da, stiu, o sa sariti : cum, voi inferiori? Cum asa? )fata de duhovnic: aculti de el (da, imaginati-va, voi, adulti, in ziua de azi, sa ascultati de un alt adult care cine e el sa ne zica noua ce sa facem? Pai el nu e un idol cum gresit se poate intelege, noi nu-l veneram pe preot, ci harul cu care el este inzestrat, harul transmis neintrerupt, prin taina preotiei, de la apostoli si pina azi. Si pe care pastorii si predicatorii nu-l au, oricit v-ati supara. Dar desigur ca ei pot avea facultati de psihologie si tot ce vreti. )


De aceea eu cind citesc ce scrie Mihai despre Biserica Ortodoxa(las la o parte atacurile catre Michelle, desigur), citesc despre cunoasterea lui Hristos, despre credinta cea adevarata, ca de-aia numim ortodoxia dreapta credinta. E-adevarat ca de-aici se poate cheama ca esti arogant religios si mindru, ei, si-aici e de discutat cu duhovnicul: cum e de facut? Dar noua ne-a tot zis parintele saracul mereu la Duminica ortodoxiei, la inceperea Postului Mare, sa fim noi ex de credinta pt ceilalti, sa nu ne dam mari, cam asa parca-mi-aduc aminte ca a zis parintele. Dar acuma ce sa facem, ca e forum si mai zici si fara sa cumpanesti si-apoi cum faci cu corectitudinea asta politica? N-as putea sa zic in veci precum Iris ca toti sint buni si toate tolerabile, chit ca eu chiar ii pretiesc f mult pe unii protestanti pe care-i stiu, pe unii chiar ii iubesc, n-aveti decit sa nu ma credeti.

In afara de asta, ce cred eu ca de fapt Mihai vrea sa comunice, pe scurt, ar fi: "nu plecati la altii, ca avem la noi" si "dac-ati plecat la altii, intoarceti-va, ca avem la noi".

Eu cel putin asa l-am inteles si asa l-am tradus.

Pt Andacos in special.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mie nu mi-e frica nici de moarte, nici de Apocalipsa, nici de Iad...stiu ca sunt adevarate pt ca Biblia ne confirma asta.
dar atita timp cat stiu ca ma aflu in minile lui Dumenzeu nu imi e frica de nimic si prin rugaciune imi inving orice teama.

am o prietena in varsta,credincioasa, are 83 de ani, e bolnava fizic dar cu mintea foarte sharp.
pe fiecare zi se asteapta la Dumenzeu sa o cheme.
e foarte linistita si mereu face glume pe seama acestui subiect. imi spuena saptamana trecuta ca i-a fost f. rau intr-o noapte si credea ca gata...pana dimineatza e deja la Dumenzeu...dar nu a fost sa fie asa...si era dezamagita.
spune ca abia asteapta sa fie cu Domnul, ca a trait destul, ca se apropie pe fiecare zi de intilnirea cu Domnul Isus pe care o viatza l-a iubit....dar mai sta pe aici pt noi cei care o iubim.

i-am cerut scuze si rizind i-am spus ca poate si eu o tin pe loc,ca ma tot rog la Dumenzeu sa mi-o mai lase in viatza,fiindu-mi tare draga si ca o mama :)

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Sa vorbim despre Iad.

Am 2 nelamuriri:

In crestinism suferintele pacatosilor, in iad, sunt vesnice. In alte religii au un timp limitat pana ce pacatosii si-au ispasit pedeapsa. Care sunt aceste religii?

Poti crede in Dumnezeu, poti sa fii un bun si adevarat crestin dar sa nu crezi in iad?





--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

viviana, eu cred ca exista Rai si Iad pt ca sunt mentionate si descrise in Biblie:
Raiul:
- locul etern, in prezentza Treimii, invaluiti in dragoste.
- destinatia finala pt care am fost creati.
-vom fi frati si surori, nu vom mai fi casatoriti
-il vom glorifica pe Dumnezeu prin citece de slava alaturi de ingeri,
-vom fi lipsiti de pacat, boala, batrinetze, frica.
-vom lucra in Rai, deci vom avea ceva de facut.
Raiul este descris ca fiind de o frumusete rara, cum imaginatia noastra nu poate descrie(Apocalipsa dupa Ioan 21:18).

Pe pamant sutnem doar trecatori si vom lasa in urma tot ce ne-am zbatut sa agonisim, absolut tot si treb sa ne obisnuim cu ideea asta.

Iadul
-loc real, etern in afara prezentei Treimii,
-locul pregatit special pentru ingerii cazuti si pentru cei care vor sa fie despartiti de Dumenzeu
-un loc de chinuiri permanente
-un loc in mijlocul demonilor, ingerilor cazuti...

nu cred ca exista purgatoriu si nu cred ca o data cel ajuns in Iad mai poate trece in Rai prin rugaciune.

Dumenzeu e bun si drept de aceea nu inteleg cum poate sa treaca pe cineva in Rai din Iad impotriva dorintei lui.
cine ajunge in Iad, ajunge ca vrea...acela e locul ales.

In Biblie ne spune ca doar prin pocaintza si acceptarea sacrificiului Domnului Isus putem ajunge in Rai.

unii o accepta pe patul de moarte, in ultima clipa si nu mai au timp de nimic, fapte , botez(vezi tilharul de pe cruce,nebotezat, dar s-a pocait pt fapte si apoi a crezut in Isus ca mantuitor)...

altii o accepta mai devreme in viatza si astfel au timp sa faca totul ca la Carte: botez, fapte...

Cum spunea cinvea:
"Daca eu gresesc cand vb despre Iad, nu am nimic de pierdut: dar daca cel care nu crede, greseste, PIERDE TOTUL."

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Inca ceva, daca tot m-am pornit. Faceti-va, va rog, un pustiu de bine: niciodata sa nu mai spuneti ca Dumnezeu va trimte-n iad! Dumnezeu ne vrea pe toti la El, El ne tot cheama: hai cu Mine, vino, te astept, te primesc, te iert, te iubesc etc. Daca omul nu vrea, ce sa-i faca Domnul? Deci daca nu vrei cu El, atunci vei fi in afara Lui, fie ca locul o fi cu flacari sau cu ghetari, ce importanta mai are?

Daca noi in Biserica sintem ajutati, asisitati, sustinuti sa urmam Calea si sa nu ne abatem sau, Doamne fereste! sa raminem pe-afara, de catre preoti (la ce i-or fi trebuit Domnul preoti iarasi, nu e treaba noastra sa-L ispitim ca de ce a pus intermediari intre El si noi) asta nu inseamna ca Biserica te ameninta pe tine cu iadul sau te trateaza prost etc.

ma scuzati de interventie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Deci tu pui semnul egal intre cei care ucid cu sange rece pe cei care nu le impartasesc valorile si cei care fac parodii pe seama unor subiecte? Cei care parodiaza isi pierd conditia umana?
Daca tu asa crezi, eu sunt fix la extrema cealalta; pentru mine cel care isi omoara aproapele pe motiv de conflict de idei, este un monstru. Cel care parodiaza isi exprima o opinie.

Ca musulmanilor nu le convine sa le fie criticata religia se stie de ceva vreme. Si ca se inflameaza instant la orice referire neislamica facuta la adresa religiei islamice, e iarasi de notorietate. A fost un caz cand un profesor spaniol a fost dat in judecata de parintii unui elev musulman pe motiv ca a pomenit la ora de vestita sunca spaniola..?!?! Iar elevul s-a simtit ofensat.....
Eu cu asemenea nebunie nu pot fi de acord.
Iar asta este trendul lumii in care traim. Care mai de care e ofensat din te miri ce si sare (la propriu sau la figurat) la gatul emitatorului opiniei.



Astazi Statele Unite ale Americii si-au cerut scuze oficial tuturor celor care au fost afectati de filmul respectiv, au precizat ca filmul reprezinta un atac direct la adresa musulmanilor si este contrar pozitiei americane, ca persoana care a facut filmul este in conflict cu legile americane si finantarea a fost facuta de grupari crestine din Egipt.
Iata ca si oficialitatile americane sunt pe o pozitie care confera normalitate in mod oficial acuzand acel film.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Katya,
nici eu nu cred ca poti sa fi mantuit si sa continui sa pacatuiesti cu vointza.
cand te lupti in permanentza cu pacatul si iti ceri in permantentza iertare, si te straduiesti sa nu-l mai faci...atunci nu-ti pierzi mantuirea. dar sa crezi ca esti mantuit si sa iti traiesti viatza ca un pacatos,fara remuscari, fara frica de Dumnezeu, nici eu nu cred ca e posibil.

cat despre confort in Biserica si menajamente in predici nici eu nu favorizez asta. prefer Adevarul spus clar din punctul de vedere al Lui Dumenzeu.



michelle

Mergi la inceput