Manifestari astmatice la copii (6)
Raspunsuri - Pagina 5
szivarvany spune:
Ce mai conteaza mult, cred, e varsta copilului.
Cu cat e mai mare, cu atat e totul mult mai usor.
Acum ca scrieti nici nu stiu daca este medic homeopat in Oradea, poate imi incerc eu norocul, ca inca o vara ca asta nu cred ca mai rezist.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui szivarvany Ce mai conteaza mult, cred, e varsta copilului. Cu cat e mai mare, cu atat e totul mult mai usor. Acum ca scrieti nici nu stiu daca este medic homeopat in Oradea, poate imi incerc eu norocul, ca inca o vara ca asta nu cred ca mai rezist. |
Categoric, in primul rand ca imunitatea este alta si calibru cailor respiratorii e mult mai mare. Dar ce faci pana creste copilul ? Pai eu ajungeam la nebuni in ritmul ala. Nu lasam copilul sa manance aia si aia de teama sa nu faca o criza, nu o lasam sa intre in parc, daca mergeam in vizita la nasi, care aveau gazon in curte o pazeam sa nu calce pe gazon...oauch, cand imi amintesc.
Mi-am uitat ventolinul acasa intr-o vizita la nasi...a trebuit sa ne intoarcem (20km) ca respira greu dupa cativa pasi prin gazon.
Pai asta e viata ? Asa imi spuneau toti, ca pana la 7 ani se rezolva...mi se facea pielea de gaina cand auzeam ca inca 4 ani stau cu stresul asta.
Si BTW, sotul meu care e alergic cutanat...inca mai are episoade si la 35 de ani deci nu prea eram convinsa ca Dianei o sa-i treaca de la sine.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
szivarvany spune:
Corect ce spui, depinde de forme, bine ca Dia e bine Si pitica va fi, ai sa vezi
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
ioanaa28 spune:
cu cat citesc mai mult cu atat mai multe dileme am
irinabobe, desi nu ma bucur sa va "revad" la topicul asta, dar uite ca avem probleme similare.
DECI
Ovi are doi ani jumate.toamna trecuta am avut doua episoade de pneumonie, primul tratat insuficient, al doilea, recidiva,urat de tot, 10 zile spitalizare cu antibiotic..etc...
In februarie a inceput nebunia. O viroza adusa de cel mare de la gradi, apoi a doua..apoi...continuarea. In concluzie 4 luni in care a facut de n ori febra peste 40, nu a dormit respirat bine nici macar 3 nopti, tuse peste noapte si in timpul zilei la cel mai mic efort, de cele mai multe ori cu declansarea vomei. Diagnostice diverse , puse da mai multi medici, toate complicatiile posibile, otita, laringita, ciuperca, etc, tratament super diversificat cu muuult antibiotic si o varietate mare de siropuri de tuse, aerosoli cu tot ce se poate..
(mi se mareste pulsul cand imi amintesc si sincera sa fiu nici eu nu pot accepta formule ca "febra e buna" sau "trece pe masura ce creste")
am fost si la salina, la indicatia mai multor medici, adar din a patra zi a inceput sa tuseasca si ...din nou complicatii, din nou antibiotic.
ca sa n-o lungesc
In 25 mai, am ajuns la Cluj, la d-na doctor Sosa Ioana, medic pediatru, pneumolog si homeopat. Diagnostic, astm bronsic cu teren atopic. IgE marit.
TRATAMENT (aici am eu nelamuriri)
7 zile flixo
3 zile zirtec (antibiotic)
5 zile ventolin
si tratament de durata
5 luni singulair, aerius, ketof
+schema homeopata adica 10 zile aia 3 cealalta inca 10 alta...practic zilnic ii dau de cel putin 2 ori "bobite"
dupa 2 luni am facut testul de alergie, cu pauza de tratament de 7 zile . alergic la mucegai si praf.
dupa o luna de la inceperea tratamentului a trecut printr-un episod de raceala + otita seroasa, cu picaturi cu antibiotic 5 zile si Stodal pt tuse. eu am zis ca e bine, ma asteptam la chestii mai grele.
INTREBARE: copilul e bine, de aproape 4 luni a m avut doar episodul acela de raceala, depasit usor, avand in vedere antecedentele. DAR e ok tratamentul asta? alopat + homeopat? d-na doctor mi-a spus ca la alopat vom renunta treptat in functie de evolutie, iar homeopatele vor continua 2 poate 3 ani, cu "schemele" de rigoare...
sincera sa fiu nu sunt foarte impacata ca fac ce trebuie...mai ales citind...am tot mai multe intrebari si nedumeriri.
Inca ceva.POLIPII
am avut 2 episoade de otita purulenta + unul otita seroasa.
ORL-ista care l-a vazut in timpul otitelor purulente in perioada aceea de criza de care va povesteam, zicea ca nu polipii ar fi problema.
dupa inceperea tratamentului dat de Dr, Sosa, cu otita seroasa l-au vazut doi medici pediatri orl-isti, Cu acelasi verdict. trebuie operat !!! ba mai mult, in urma unei investigatii s-a stabilit ca polipii ocupa 70 la suta din cavitate, in conditiile in care copilul e perfect sanatos. Daca ocupa 50 la suta deja se opereaza. DAR Dr Sosa spune NU operatiei, pt ca de vina ar fi rinita alergica. ORL-istul pediatru spune DA, trebuie operat cat mai repede, plus ca nu prea pune pret pe tratamentul homeopat. Orgolii intre medici!?
eu, parinte disperat ce fac?
vrem sa incepem si gradi....continuam pe principiul "om trai si om vedea" ? vedem cum facem fata primei viroze ?
Nu sunt panicoasa de felul meu, in familie nu am avut cazuri de alergii, copilul e bine acum....si totusi am o permanenta stare de neliniste, multe intrebari si necunoscute, oare fac bine ce fac, se poate face mai mult?
irinabobe spune:
ioanaa si mie imi pare rau ca regasesc prietene la topicul asta...da sa speram ca iesim noi la lumina...
si eu am aceeasi dilema cu polipii doi orlisti au recomandat scoatere, dr gheorghe de la orl care in bucuresti ma rog se pare ca e cel mai bun, a cam scaldat-o in sensul ca "pai ce sa zic, poate ar fi bine sa-i scoateti "
deja am obosit sa aud 15 pareri diferite indiferent de diagnostic...
eimotto spune:
citat din mesajul lui softurela eimotto, imi pare rau. Voi sunteti undeva intre 2 si 3. Spune te rog, cum se manifesta acum (dupa ce ati oprit singulair-ul si flixo) virozele d.p.dv al gravitatii comparat cu perioada dinainte de a incepe tratamentul cronic alopat? Si cum a fost cat timp erati pe tratament? La noi a fost un picutz mai bine cu tendinta de agravare spre finalul tratamentului (in anul de singulair+flixo), iar cand l-am oprit, dupa 1 an, a fost dezastru. Cum spunea Oana, tratamentul alopat a ascuns gunoiul sub pres. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Dupa oprire nu mi se pare ca a fost mai rau. Adica 2.5 luni aproape 3 nu a avut nimic. Dupa care a facut-o lata fix in concediu de ne-am intors dupa numai 2 zile de cand ajunsesem in grecia - si atunci cred ca a fost atat de grav deoarece aveam igrasie in camera dar nu ne-am prins decat in noaptea in care ne-am decis sa ne intoarcem in tara (ca eram cu nervii in batista dupa 2 zile de tuse incontinuu). A doua a facut-o la o luna insa mult mai "usor" dupa cum spuneam, am scapat fara antibiotic dar cu prednison+flixo. Acum are un puf dimineata si unul seara.
Eu as vrea ca homeopat macar efectele adverse ale acestor medicamente sa le scad putin, daca reusim mai mult e si mai bine. Din pacate nervii mei sunt praf (am ajuns de mi se face fizic rau in momentul in care il aud tusind) si nu cred ca sunt in stare sa tai definitiv tratamentul alopat.
Pe d-na doctor am vazut-o de 3 ori - explica destul de detaliat insa nu e suficient sa imi fac o parere despre dansa. Pare destul de relaxata si incearca sa te faca sa intelegi ca nu trebuie tinut copilul in glob de sticla, nu a "sarit" cu antibioticul insa nu mi se pare suficient de "deschisa" incat sa accepte un tratament homeopat alternativ.
softurela spune:
citat din mesajul lui irinabobe super. deci dau copilului flixo si ventolin si, si... fara sa stiu exact cauzele , sau as putea scoate polipii pe ghicite, si vad daca tot imi face bronsiolite inseamna ca nu a luat degeaba flixo, daca nu mai face bad luck.. mamica de Rares 21.02.2010 |
Avantajul in homeopatie e ca trateaza chiar fara sa cunoasca cauza.
Nu conteaza ca are polipi, stafilococ auriu sau hiper-reactivitate bronsica/alergii etc, ridica imunitatea astfel incat oricare ar fi cauza sa-i creeze cat mai putine probleme.
De exemplu, Bianca are stafiloco in nas din maternitate si imi facea sinuzita etmoida dupa fiecare raceala. Cat timp a fost pe Pulsatilla nu a mai facut sinuzita chiar daca stafilococul e tot acolo (nu am reusit sa-l sterlizez nici cu faimosul Bactroban).
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
irinabobe spune:
intrebare offtopic, dar cum sunteti mai trecute prin asta aveti idee pneumonie interstitiala atipica e acelasi lucru cu bronsita?
la mine acesta a fost ultimul diagnostic. la plamani copilul era ok nu se auzea nimic, analizele indicau ceva viral, insa tusea de ii venea sa vomite noaptea cate 4 ore. la camera de garda alexandrescu i-au facut radiografie si ni s-a pus diagnosticul de pneumonie interstitiala atipica. am fost cu poza la pneumolog si ne-a spus ca pneumonia interstitiala nu e pneumonia la care ne gandim noi de o fac adultii, sa stam calmi, etc etc ca de fapt e bronsita...asa ca am cam ramas cu dilema asta. ce a avut copilu bronsita sau pneumonie?
softurela spune:
citat din mesajul lui ioanaa28 cu cat citesc mai mult cu atat mai multe dileme am irinabobe, desi nu ma bucur sa va "revad" la topicul asta, dar uite ca avem probleme similare. |
Oana, asta nu e homeopatie.
Sa-ti dau doar un exemplu:
copilul tuseste productiv cu senzatia de voma si sufocare si cu limba curata - merge Ipeca;
daca ii dai copilului Zyrtec si Singulair, tusea va arata altfel si remediu ales in baza unor simptome artificiale = 0
softurela spune:
citat din mesajul lui irinabobe intrebare offtopic, dar cum sunteti mai trecute prin asta aveti idee pneumonie interstitiala atipica e acelasi lucru cu bronsita? la mine acesta a fost ultimul diagnostic. la plamani copilul era ok nu se auzea nimic, analizele indicau ceva viral, insa tusea de ii venea sa vomite noaptea cate 4 ore. la camera de garda alexandrescu i-au facut radiografie si ni s-a pus diagnosticul de pneumonie interstitiala atipica. am fost cu poza la pneumolog si ne-a spus ca pneumonia interstitiala nu e pneumonia la care ne gandim noi de o fac adultii, sa stam calmi, etc etc ca de fapt e bronsita...asa ca am cam ramas cu dilema asta. ce a avut copilu bronsita sau pneumonie? mamica de Rares 21.02.2010 |
bronsita. A vrut sa zica ca nu e pneumonie bacteriana, adica supra-infectie la plamani.
Nici ale mele nu au avut pneumonii bacteriene, alea sunt destul de grave.