Manifestari astmatice la copii (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaa28 spune:

Eu mai am o mare problema.
IGRASIA. si la asta e in primul rand alergic Ovi.

Nu e practic in locuinta noastra dar e in casa noastra. Sa va explic. Stam in aceeasi cladire cu soacra mea .Ea la parter noi la etaj plus living la parter. Ei, livingul asta e saparat de o usa de casa soacrami. iar casa asta e o constructie veche, renovata dar veche , cu igrasie in cel putin 4 locuri, e vorba de pereti interiori. Iar din curte este intrare si spre noi, si spre ea. Eu am incercat pe cat posibil sa evit sa stea Ovi pe acolo, dar va dati seama ca nu-mi iese in totalitate.Acum ca vine frigul va fi si mai greu, mai ales ca Alex petrece destul timp pe acolo.
Sigur vom incerca sa "curatam" acum zidurile, data jos tencuiala...caramizi, cat se poate,..dar am inteles de la mesteri ca nu se poate curata total..

cunoasteti solutii?

Doctora zicea ca nu vom avea rezultate cu alergenul in casa si o cred,...dar sincer, sa schimb casa acum nu pot, si nici sa-l tin izolat total de partea aia de casa.
Poate deschid un topic separat cu subiectul asta...dar poate stiti si voi vreo solutie miraculoasa.
Macar sa stiti ca mai un stres..pe langa toate celelalte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Buna dimineata!
Ioanaa, cum mai sunteti? sper ca mai bine
Da, si Razvan e alergic, la praf si -cred eu- pene, igrasie, in general eu l-am ferit de alergenii la care eram eu alergica in copilarie. A mostenit alergiile de la mine, din pacate... singurul avantaj e ca sunt in cunostinta de cauza. De exemplu, eu retin ca e foarte importanta desensibilizarea copilului alergic (poate fi realizata si alopat, dar si homeopat).
Astazi mergem si noi la gradinita (a fost o saptamana la bunici, la tara-unde e mare incarcatura de alergeni! - si a fost super ok), sa speram ca ramanem macar o saptamana legata
O saptamana usoara, fara muci si tuse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

neata si de la noi. de sambata am oprit complet flixo, inca mai tuseste sec ziua, noaptea doar daca se trezeste, in schimb iar are nasul infundat. cum am oprit antibiotiul, a afost bine 3 zile si acum iar nas infundat care nu il lasa sa doarma noaptea, iar respira pe gura si sforaie si se chinuie...Nu ii mai dau de cap deloc. Am dat mail si dnei dr legat de remediu sa vad ce imi spune, daca nu si nu o sa vad cum fac mai departe, daca se agraveaza distractia...Oricum iar presimt zile grele.
La al meu dupa o luna jumate de flixo raportam, crize de furie accentuate ziua, cosmare noaptea, dureri de articulatii si reflux...asa ca musai trebuie sa ii dau de cap sa evitam macar pe termen lung tratamentul alopat, eventual sa il folosesc doar in crize.
PS. ne-a raspuns dna dr homeopat si ne-a recomandat extract de coacaz si de calin. ati folosit stiti ceva ce si cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

neata si de la noi. de sambata am oprit complet flixo, inca mai tuseste sec ziua, noaptea doar daca se trezeste, in schimb iar are nasul infundat. cum am oprit antibiotiul, a afost bine 3 zile si acum iar nas infundat care nu il lasa sa doarma noaptea, iar respira pe gura si sforaie si se chinuie...Nu ii mai dau de cap deloc. Am dat mail si dnei dr legat de remediu sa vad ce imi spune, daca nu si nu o sa vad cum fac mai departe, daca se agraveaza distractia...Oricum iar presimt zile grele.
La al meu dupa o luna jumate de flixo raportam, crize de furie accentuate ziua, cosmare noaptea, dureri de articulatii si reflux...asa ca musai trebuie sa ii dau de cap sa evitam macar pe termen lung tratamentul alopat, eventual sa il folosesc doar in crize.
PS. ne-a raspuns dna dr homeopat si ne-a recomandat extract de coacaz si de calin. ati folosit stiti ceva ce si cum?

mamica de Rares 21.02.2010

Irina, la Diana a mers foarte bine coacazul. Noi am testat coacazul anul trecut, in vara cand nu era pe tratament alopat. Si ce am constat, totul era ok cand era pe coacaz...cand trebuia sa facem pauza de administrare (la 2 luni se fac o luna pauza, parca), ei in luna aia de pauza de coacaz, simptomele de astm reveneau in mica masura. Si asta e tot un soi de cortizon, are efect doar cat il ei, cand il opresti simptomele revin, dar din fericire e un cortizon natural fara reactii secundare.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

softurela multumesc mult...ce sa zic prefer coacazul iti dai seama decat flixo...ma duc azi sa le iau sa vad ce si cum.
aveti idee nasul infundat e simptom al alergiei? mentionez ca pe antibiotic a fost ok si inca vreo 3 zile dupa. acum e iar infundat si am avut si perioade de cate 2 luni cu nas infundat si nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaa28

Eu mai am o mare problema.
IGRASIA. si la asta e in primul rand alergic Ovi.

Nu e practic in locuinta noastra dar e in casa noastra. Sa va explic. Stam in aceeasi cladire cu soacra mea .Ea la parter noi la etaj plus living la parter. Ei, livingul asta e saparat de o usa de casa soacrami. iar casa asta e o constructie veche, renovata dar veche , cu igrasie in cel putin 4 locuri, e vorba de pereti interiori. Iar din curte este intrare si spre noi, si spre ea. Eu am incercat pe cat posibil sa evit sa stea Ovi pe acolo, dar va dati seama ca nu-mi iese in totalitate.Acum ca vine frigul va fi si mai greu, mai ales ca Alex petrece destul timp pe acolo.
Sigur vom incerca sa "curatam" acum zidurile, data jos tencuiala...caramizi, cat se poate,..dar am inteles de la mesteri ca nu se poate curata total..

cunoasteti solutii?

Doctora zicea ca nu vom avea rezultate cu alergenul in casa si o cred,...dar sincer, sa schimb casa acum nu pot, si nici sa-l tin izolat total de partea aia de casa.
Poate deschid un topic separat cu subiectul asta...dar poate stiti si voi vreo solutie miraculoasa.
Macar sa stiti ca mai un stres..pe langa toate celelalte...

Ioana,mami de Alexandru ,07.04.2006, si BB Ovidiu,07.03.2010

Ptr igrasie:
peretii trebuie foarte bine curatati de mucegai, cu solutii speciale (sunt de cumparat), cu hipoclorit-de-sodiu (grija mare ca arde!, trebuie purtate manusi si fara copil prin preajma, ca degaja vapori iritanti). Dai cu spray, lasi putin, speli bine, se usuca, daca mai trebuie repeti pana dispare. Zugravit peste cu lavabila-antimucegai, aerisirea se face obligatoriu de 2ori/zi cam30min (indiferent de anotimp!) si foarte important, casa/apartamentul trebuie sa fie bine izolat si bine incalzit. Daca in casa sunt 20agradeCelsius si afara sunt -10grade, peretele este rece si pe partea interioara face condens si apoi mucegai. Innauntru trebuie sa fie suficient de cald astfel incat peretele sa fie peste limita de condens, de-aceea spun ca trebuie izolat la exterior.
Succes.

Edit. Asta merge doar daca nu este un defect de constructie, daca fundatia nu este bine lucrata si aici nu ma bag, ca nu stiu. Dar incearca ptr inceput cum am scris si vezi ca sunt dezumidificatoare, se pun in camera si retin umiditatea din atmosfera. Merita incercat.
http://www.domo.ro/Home_Comfort/Aparate_de_tratare_aer/Dezumidificatoare_aer/Henkel/Absorbant_umiditate_si_miros_Ceresit_Mach_3_2in1
Exista modele si cu granule nu doar cu pastile. Dar sunt foarte eficiente.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

1. coacaz (MG din mladitemuguri) noi nu am facut deloc pauza, Paul a primit mai bine de 6 luni. Nu e un cortizon - asta e sigur - si il avem in casa in continuu, pe mine ma ajuta la crizele de fiere, pe copii la viroze (usor antitermic, plus antiinflamator local), alergii (de ex la intepaturi de insecte, sau de la soare cum a facut maica-mea - etc). A fost tratamentul lui de baza - remediu primea doar in crize.
2. Relativ la igrasie: Paul e alergic la acarieni, praful de casa prezent peste tot. Acum un an si ceva era destul sa intre intr-o casa straina cu covoare/paturi de lana, sau perne cu puf, incepea sa stranute in rafale si apoi tuse seaca si nas congenstionat, ochi lacrimosi. Cu tratamentul homeopat+bowen+coacaz+picaturi florale (Bach) am ajuns sa n-avem treaba in orice casa (foarte rar il apuca pe noapte o tuse seaca,d ar o doza de ipeca sterge tot, sau picaturi florale+coacaz cateva doze). sunt convinsa ca-i alergic in continuare, dar nu-l mai deranjeaza - desi e in contact permanent cu alergenul.
3. Nas congestionat: asa a fost Paul dupa ce a scapat de manifestarile pulmonare, la alergie i se congestiona nasul, si n-ai cum sa-l desumfli cu nimic - la noi solutia e coacazul (prietenul meu cel mai bun )

Sincer - nu vad cu poate sa lucreze tratamentul homeopat in paralel cu singulair, ketof, aerius... eu una i-am scos brusc si complet aleopatul - ca am avut convingerea ca scot apa din barca cu cana si o torn cu galeata... deci tot in jos mergeam.

Asta cred eu..

Mergi la inceput

oana acum si eu am scos tot alopatul. o sa vad ce fac cu coacazul si calinul. legat de remediul homeopat dna r inca nu mi-a raspuns daca il dau si pe ala in continuare sau nu...pana imi raspunde i le dau pe toate si vad dupa aia ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Irinabobe, eu am dat coacaz in paralel cu homeopatele mai bine de 6 luni.
Picaturile astea n-ar tb sa le afecteze - desi sunt remedii cu care nu se "pupa" picaturile - aconitumul e unul dintre ele - noi am avut de-alea compatibile, iar can a primit aconitum (in viroze cu febra) am intrerupt coacazul.

Bafta mare si incredere!!

Mergi la inceput

gata mi-a raspuns homeopatul in sensul ca opresc remediul. mie mi-a zis extract coacaz. voi vad ca vorbiti de extract muguri coacaz. e vreo diferenta intre cele 2?

Mergi la inceput