Manifestari astmatice la copii (6)
Raspunsuri - Pagina 16
histamina spune:
ioana, incearca la dna dr Nadia Gherman, la Cluj.
sincer, e mult singulair un an.nu ar ecum s apuna diagnostic de astm fara spirometrie.
poti veni si la Bucuresti.
da-mi pm si iti dau numele medicului cu experienta cu strumfii.
aalina2003 spune:
ioanaa28,
faptul ca ati scapat de tusea nocturna e semn bun.
o sa treaca si cea la efort. deocamdata, tusea asta (la efort)e urmarea virozei si nu se poate aprecia ca tratamentul e prea "jos"(doza prea mica),cum se spune atunci cand copilul e sanatos,dar sub tratament cronic si tuseste la efort.
e bine ca mergeti la control maine, medicul o sa va sfatuiasca cel mai bine cum continuati.
tratamentul clasic de lunga durata nu presupune administrarea de ventolin zilnic, ci doar la nevoie. chiar administrarea de ventolin
inseamna ca trebuie urcata o treapta, nu e semn bun. :(. fetita mea nu a primit ventolin niciodata in timpul tratamentului de durata.doza initiala de flixo se mentine pe o perioada determinata de simptomele pe care le are copilul (de obicei, nu mai putin de 3 luni) si apoi se scade in trepte. se mentine legatura cu medicul in tot acest timp si el hotaraste ce cale e de urmat,dar la un moment dat, daca primesti un plan clar,si tu poti hotari ce si cum.
este posibil ca pentru voi situatia sa fie alta, sa intrerupeti tratamentul mai repede.baietelul tau e micut, noi am inceput tratamentul la 4 ani si jumatate.totusi, faptul ca este sensibilizat la 2 alergeni in acelasi timp,nu e de bun augur,desi, repet, poate sa se remita sensibilizarea asta pe o perioada foarte lunga de timp.
spirometrie nu poate sa ii faca pana pe la 5 ani,fiindca nu coopereaza.oricum, tratamentul este acelasi pentru toate "manifestarile astmatice", cu sau fara certitudine de astm.
sanatate si sa auzim vesti bune!
P.S. Noi trebuie sa intrerupem tratamentul peste 2 saptamani si sa ramanem doar cu antihistaminic.(dupa 2 ani). Ma bucur, dar mi-e si teama de momentul asta, nu prea stiu cum sa reactionez in viroza in afara schemei. Macar de ar ramane asta singura problema si ea sa fie bine!:)
szivarvany spune:
La doctor Gherman am fost si noi in Cluj.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
adisirazvan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Sper ca povestea noastra sa inspire macar o mamica. Imi doresc ca insistenta mea sa nu fi fost doar pierdere de vreme. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Povestea voastra de succes cu tratamentul homeopat a fost unul din motivele care m-a determinat sa incerc. Si deocamdata ne putem lauda ca am scapat de o laringita si o viroza FARA VENTOLIN, FARA FLIXOTIDE.
Multumesc, Softurela!
Sper sa fie tot mai multi copilasi vindecati pe calea asta!
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Sper ca povestea noastra sa inspire macar o mamica. Imi doresc ca insistenta mea sa nu fi fost doar pierdere de vreme. |
Experienta voastra ne-a ajutat si pe noi.
Multumesc Oana si Softurela ca ne-ati scris despre voi. Sigur ca mai sunt si alte mamici care au ales homeopatia si ne-au povestit despre exp. lor.
Nu credeam in homeopatie dar era ultima sansa.
Vreau sa ne povestiti in continuare.
Am ajuns la homeopat la recomandarea unui medic alergo/imuno. Avea copii(cazuri mai grave decat noi) vindecati de astm de catre homeopat. Mi-a spus ca trebuie tratata de catre un homeopat ft. bun si sunt norocoasa ca am in oras unul dintre cei mai buni din tara.
Alti alopati(alergo, pneumo) mi-au spus ca nu contesta homeopatia fiindca vad rezultate pozitive, sa incercam si asa.
Alopatii(orl, pneumolog, alergologi) mi-au spus ca alopat nu mai au ce sa-i faca, sa o retrag 1 an din tot ce inseamna colectivitate(contaminare), sa urmam tratamentul si sa speram ca nu se inrautateste. Mi-au spus ca 1 an de colectivitate(cu tot ce inseamna imbolnavire) duce, in cazul nostru, la agravare si inhalator in buzunar ca sa poata respira. Singulaire si aerosolii nu au ajutat-o, respira din ce in ce mai greu.
Devenise alergica la lapte. Un alergo/imuno mi-a spus ca nu avem sanse ca pana la 10 ani sa scapam de aceasta intoleranta. Altul mi-a spus ca sa vedem........
Praful(de pe strada) era problema principala.
Cu ajutorul homeopatului, fetita mea nu a facut pauza de colectivitate. s-a bucurat de gradinita si este mai bine. Sigur ca s-a imbolnavit dar a fost mai bine, am trecut homeopat peste toate. Nu am ajuns la vindecare totala dar nici nu pot pretinde tinand cont de toti factorii(nu mai intru in detalii).
Acum sa spun ca alopatia nu este buna fiindca pe noi nu ne-a ajutat? Nu, departe sa gandesc asa. Sunt cazuri si cazuri.
Homeopatia nu este usoara pt. un copil. Este nevoie de un homeopat ft. bun(recomand homeopatia clasica) si monitorizare atenta(mama si homeopat).
Sigur ca sunt si homeopati incepatori, cazuri ce nu se pot trata homeopat si de aici rezulta nemultumiri dar nu trebuie sa generalizam.
Sunt in viteza si poate ca nu am scris coerent.
irinabobe spune:
am fost si noi la control. rares este ok la plamani. cel putin la stetoscop nu se aude nimic, tusea cica este reziduala. am scos si noi ventolinul si injumatatim doza de flixotide.
intrebasem de polimod daca stiti ceva. eu am gait si studiile astea in afara unde spune ca merge si pt copii alergici/astmatici, asa ca dilema mea este si mai mare legat de ce sa fac...
astea sunt linkurile daca mai intereseaza pe cineva:
http://www.jcp-sh.org.cn/showwzeng.asp?ID=11533
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12092522
softurela eu iti multumesc mult pentru efortul de a povesti prin ce ati trecut. inca nu stiu daca la noi homeopatia este solutia sau nu dar in mod cert o voi incerca. asa ca si eu continui cu remediul sa vedem ce si cum si sper sa scap cat de curand de alopate...
ioanaa28 spune:
Am fost vineri la control...ma sacaie putin ca doctora asta nu e prea comunicativa, iar eu vreau sa stiu tot, daca se poate
Acum, dincolo de gluma situatia e asa.
tratament, ]singulair, aerius, ketof, inca 6 luni.
+ schema homeopata
aerosoli cu ventolin si flixo, doar in criza, 3-5 zile
intreb din nou, nu e nimeni pe aici cu schema homeopata? toti mergeti pe remediu unic?
polipii ., daca vreau pot sa-l operez dar ea imi garanteaza ca nu vor fi schimbari notabile. ORL-istul imi garanta ca sigur ii va fi mai bine... Peste doua zile vine sotul acasa si o sa luam o hotatare.
Starea actuala
Ultimele doua zile s-a agravat tusea. si noaptea. Azi noapte a fost groaznic. Nu cred ca a dormit legat 30 de minute. In plus stau tot timpul stresata sa vad daca inceteaza tirada fara sa vomeze, cum s-a intamplat acaum 2 nopti..
Puteti sa ma criticati dar eu azi i-am dat Paxeladine. Am mai avut 2 episoade in care a functionat pt tusea seaca , uscata, iritanta , cum e acum, cu doar 3, 4 doze. I-am dat dimineata si la amiaz si deja doarme de 3 ore fara pic de tuse. II mai dau si diseara sa vad cum trece noaptea . daca e ok ii mai dau si maine seara 2.5 ml.
Credeti-ma, azi dimineata eram terminata...ma dor toate cand il aud tusind, innebunesc !!tusea e cosmarul meu din ultimul an !!!
ioanaa28 spune:
histamina multumesc pt recomandare.
aalina, multumesc pentru explicatii. imi place calmul tau...
adisirazvan spune:
Buna Ioanaa
Imi pare rau ca nu scapati asa de usor de tusea sacaitoare, te inteleg asa de bine, la fel pateam si eu cu baietelul meu anul trecut pe vremea asta.
Sa-ti zic cum a fost la noi: pe la 1 an si 7 luni (acum are 3 ani jumate) a facut prima bronsiolita, spitalizare, tratament alopat ventolin, flixotide, singulair - 6 luni. In perioada administrarii singulair-ului copilul meu era mult prea nervos, avea somn agitat, cu cosmaruri, era pur si simplu schimbat ca personalitate (el rade aproape tot timpul, in perioada aceea a ras cel mai putin, nu mai era bine dispus), iar eu eram socata sa-l vad cum se transforma. Singura parte buna a fost ca nu mai racea des (e drept ca nu era pe-atunci la gradinita), iar cand racea rezolvam cu aerosoli acasa.
Insa dupa cele 6 luni eram convinsa ca indiferent de ceea ce-mi spunea medicul, voi cauta alte variante de tratament in afara de singulair. Anul urmator am inceput gradinita si odata cu ea au venit virozele, in valuri - 4 in decurs de-o luna! il tratam doar cu aerosoli (ventolin, flixotide, ser), insa pana la urma nu am putut evita o noua criza de astm. A fost momentul cand l-am retras (la insistentele doctoritei) si l-am mai tinut acasa pana in toamna asta. Intre timp (din august, mai exact) am gasit o dr. homeopat care ne-a facut scheme cu tratament exclusiv homeopat (deci nu remediu unic, desi mi-ar fi placut sa gasim in oras un dr. "unicist") - pana acum au avut succes de fiecare data (o laringita si o viroza), luam ulei de peste si Pulsatilla ca tratament de lunga durata si speram sa ne ajute D-zeu sa trecem cu bine peste iarna asta.
In concluzie, eu am luat hotararea sa dau o sansa homeopatiei, care nu produce efecte secundare si lasa organismului posibilitatea sa lupte singur, intarind in acest fel sistemul imunitar. Alopatele in timp afecteaza prea mult, probabil ca sunt multe boli care nu pot fi tratate decat alopat, dar alergiile si astmul au o mare rata de reusita si cu tratament homeopat. Incerc pe calea asta, sa speram ca vom avea noroc.
Numai bine si multa sanatate!
ioanaa28 spune:
adisirazvan,multumesc pt impartasirea experientei.
Si la Ovi am remarcat schimbari de cand cu singulair-ul dar nu in comportamentul general.Are rare crize de furie, si cum mai spuneam, cosmare. cred, fiinca plange si striga in somn sau la trezire, din fericire nu e o regula.
Noua doctora ne-a explicat ca singulair-ul se intrerupe de obicei pe perioada verii dar cum noi am inceput abia in mai, nu a fost cazul. Iar 4 luni cat am facut pana acum e ff putin, asa ca trebuie sa continuam.
Pe mine m-a bucurat tare mult vara asta, 4 luni a fost super ok, doar ca am sperat sa trecem si peste prima viroza mai usor...
Noua ni s-a recomandat sa mergem in continuare la gradi, dar nu stiu zau...vedem daca facem sau nu operatia de polipi.
Nici stataul acasa nu ne scuteste de virusi, ca are cine sa-i aduca, Alex, cum de altfel s-a intamplat si in primavara.
baietelul tau e si alergic?
sanatate multa si voua...si da, sa trecem cu bine iarna !!!