Manifestari astmatice la copii (6)
Raspunsuri - Pagina 15
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe off. multumesc mult fetelor, deci ori este efe4ctul alopatelor, ori ne asteapta o noua bucurie...si aseara s-a vaitat de picior. as opri ventolinul si flixo dar inca tuseste, razlet si sec. insa mi-a tusit si azi noapte pe la 1 ceea ce nu-mi suna prea bine...chiar nu stiu nici eu in ce directie sa o mai iau. remediul homeopat cam in cat timp incepe sa-si faca efectul? adica avem cam 7 zile de cand l-am inceput si nu vad nicio modificare in niciun sens... mamica de Rares 21.02.2010 |
Irina, cum ii administrezi ventolinul ? Daca e in aerosoli sa te asiguri ca dozezi bine si intotdeauna cu seringi de 2ml.
Cam mult va tine viroza asta, are mai bine de 2 saptamani, nu ?
Cu remediu homeopat ar fi trebuit sa vezi rezultate dupa o saptamana, cum a ramas cu dna doctor ? daca nu vezi nici o schimbare in bine nu o suni sa-i spui ? Poate s-a mai gandit la un remediu, la egalitate cu cel prescris (deobicei asa face).
Eu Dianei i-am dat remediu cu o saptamana inainte de a o lua viroza si atunci a avut timp sa lucreze...asa ca prima viroza de dupa remediu a scapat fara ventolin si flixotide (ceva total neobisnuit pana atunci). Deci eu am vazut rezultatele negru pe alb.
Editez: Ma gandesc ca poate nu va da un alt remediu, deobicei daca tratamentul alopat nu o lasa sa-si faca treaba bine, nu se risca ca si al doilea remediu sa fie un esec.
Uite, ce iti sugerez eu, scoate-l din viroza asta cu tratament alopat recomandat, pune-l nitel pe picioare (retrage-l de la gradinita 2 saptamani) si inainte cu cateva zile de al trimite la gradi, mergi la dna doctor, spune-i ca remediu dat nu a avut nici un efect si sa incercati sa gasiti alta solutie.
Cam stiu cum gandeste dna doctor, ieri de exemplu am sunat sa o programez pe mama soacra si cand a auzit ca trebuie sa ia doze duble de antibiotic o luna intreaga, mi-a prescris ceva la telefon pentru ameliorare faza acuta, urmand ca dupa ce termina cu tratamentul alopat, daca se simte tot rau, sa mergem la cabinet.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
irinabobe spune:
softurela viroza asta ne tine de o luna jumate. mai exact a inceput cu tuse, apoi febra, diagnostic suspiciune amigdalita, dupa ce am terminat prima serie antibiotic la 3 zile iar tuse diagnostic bronsiolita, am inceput flixo si ventolin (pufuri prin babyhaller) , dupa 2 sapt la control plamanii erau ok, dar a urmat laringita si iar tuse normal...deci o cam tinem lant de vreo luna si ceva.
dna dr mi-a zis ca in perioada in care ia antibiotic sa ii dau remediul de 3 ori pe, cand terminam antibioticul adica de azi de 2 ori pe zi si cand vedem ca va fi mai bine il putem opri de tot. mi-a zis ca ne vedem de obicei cam la o luna. daca sunt urgente sa ii dau mail sau sa o sun intre orele 2-3...
acum eu maine ma duc cu el la medicul de familie sa vad daca la plamani se aude ceva. inca nu imi dau seama ce este cu tusea asta a lui. inca nu este deranjanta in sensul ca tuseste cam 3 ture pe zi, dar mi-a tusit si azi noapte o tura. nu stiu dc este de la plamani sau o tuse reziduala, si deasemenea nu stiu daca este doar tuse reziduala daca trebuie sa ii administrez ventolinul sau nu.
recunosc ca momentan nici nu prea mai am bani pentru inca o consultatie si la pneumolog (cu care de altfel ar trebui sa discut si cu ce pot schimba flixo avand in vedere ca inca doarme prost noaptea si au inceput si crampel de care mentionam. la ultimul consult mi-a zis ca dc va fi agitat in continuare imi va da altceva insa se gaseste mai greu si e mai scump-nu stiu la ce se gandea) ...
legat de gradi luna asta deja am stat 2 sapt acasa cu el in perioadele de febra asa ca nu prea mai am solutii nici cu statul acasa.
PS. de POLIMOD voi stiti ceva. imunostimultor axat pe infectiile respiratorii. mie mi l-a recomandat un pediatru in cura de 3 luni de zile, insa eram curioasa daca voi aveti idee ce si cum.
SoriLea spune:
citat din mesajul lui irinabobe softurela viroza asta ne tine de o luna jumate. mai exact a inceput cu tuse, apoi febra, diagnostic suspiciune amigdalita, dupa ce am terminat prima serie antibiotic la 3 zile iar tuse diagnostic bronsiolita, am inceput flixo si ventolin (pufuri prin babyhaller) , dupa 2 sapt la control plamanii erau ok, dar a urmat laringita si iar tuse normal...deci o cam tinem lant de vreo luna si ceva. dna dr mi-a zis ca in perioada in care ia antibiotic sa ii dau remediul de 3 ori pe, cand terminam antibioticul adica de azi de 2 ori pe zi si cand vedem ca va fi mai bine il putem opri de tot. mi-a zis ca ne vedem de obicei cam la o luna. daca sunt urgente sa ii dau mail sau sa o sun intre orele 2-3... acum eu maine ma duc cu el la medicul de familie sa vad daca la plamani se aude ceva. inca nu imi dau seama ce este cu tusea asta a lui. inca nu este deranjanta in sensul ca tuseste cam 3 ture pe zi, dar mi-a tusit si azi noapte o tura. nu stiu dc este de la plamani sau o tuse reziduala, si deasemenea nu stiu daca este doar tuse reziduala daca trebuie sa ii administrez ventolinul sau nu. recunosc ca momentan nici nu prea mai am bani pentru inca o consultatie si la pneumolog (cu care de altfel ar trebui sa discut si cu ce pot schimba flixo avand in vedere ca inca doarme prost noaptea si au inceput si crampel de care mentionam. la ultimul consult mi-a zis ca dc va fi agitat in continuare imi va da altceva insa se gaseste mai greu si e mai scump-nu stiu la ce se gandea) ... legat de gradi luna asta deja am stat 2 sapt acasa cu el in perioadele de febra asa ca nu prea mai am solutii nici cu statul acasa. PS. de POLIMOD voi stiti ceva. imunostimultor axat pe infectiile respiratorii. mie mi l-a recomandat un pediatru in cura de 3 luni de zile, insa eram curioasa daca voi aveti idee ce si cum. mamica de Rares 21.02.2010 |
Am citit pe sarite la acest subiect, dar ce povesteste aici irinabobe, exact asa e si al meu (cu exceptia ca dureaza doar de 2 sapt).
Am ramas cu o tuse, care il supara mai mult noaptea, sau pot spune mai mult la orizontala, iar acum dupa ce am mers la un pediatru ne-a lasat doar cu aerosoli cu ACC si prospan.
Eu ma gandesc sa-i fac si niste teste sa nu fie alergic la ceva, sau sa aiba astm.
Am avut pana acum 2 bronsiolite, 2 laringite si 2 amigdalite pultacee.
Ultimul diagnostic traheobronsita si sa avem rabdare pana la curatarea completa Dar nu mai pot avea rabdare cand il vad cum e de 2 sapt (a debutat cu febra 40 si amigdalita pultacee, apoi tuse, cu care am si ramas)
Asta e pe scurt istoricul nostru.
Am sa va citesc in continuare cu mult interes.
Sanatate multa ingerasilor vostrii.
aalina2003 spune:
irinabobe,
atentie cu imunostimulatoarele la copiii alergici, daca este cazul baietelului tau. cere sfatul alergologului. este posibil sa stimuleze mai mult decat e cazul.
histamina spune:
aalina2003, corect.
nu se dau imunostimulatoare la alergici.
cel mult cele naturale, dar nu bobite de la homeopatie.
in 99% din cazuri e folosit usturoiul,dar asa cum l-a facut pe el Dumnezeu,nue xtract d eusturoi, nu pastile ,boabe cu usturoi.musai trebuie crestat.
poti s afolosesti,daca nu e alergic la miere, 8 linguri de miere, 2 lingurite de cardamon, 2 lingurite de ghimbir proaspat ras,un varf de cutit de scortisoare.se lasa la intuneric 5 zile.s eia o jumatate de lingurita de 2-3 ori pe zi.strufm trebuie sa aiba peste 6 ani.
softurela spune:
citat din mesajul lui histamina cel mult cele naturale, dar nu bobite de la homeopatie. |
Ce contin bilutele homeopatice ?
Uite, Histamina eu m-am cam saturat sa-mi pierd vremea cu gica contra.
Pe orice topic ma prinzi, nu eziti sa vii sa mai arunci o pastila. Am incercat sa ajut, nu stiu, poate homeopatia nu merge la toata lumea, poate am fost eu mai norocoasa. Nu mai conteaza.
Ma regasesc in mamicile care cer ajutor, stiu ca si eu am fost asa acum 3 ani. Disperare, neputinta, neintelegere...toate astea m-au bantuit atatia ani. In sfarsit acum sunt bine, au trecut 8 luni de cand nu am mai vazut muci la nasul Dianei. Din punctul meu de vedere homeopatia a facut miracole.
Probabil miracole nu se vad la tot pasul dar cu siguranta homeopatia are efect si chiar unul bun.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
histamina spune:
softurela,asa cum tu ai raspuns la subiect,asa am facut si eu,INDEPENDENT de poastarea ta.
eu nu iti raspund tie.cine, Doamne iarta-ma,te pune sa imi raspunzi mie,postarilor mele?ca eu personal sigur nu.
deci e problema ta cum si cat timp investesti si pt ce si mai ales ca simti ca postarile mele ti se adreseaza.sincer.ne uitam in directii diferite.atata tot.
relaxeaza-te!
experienta ta e a ta,experienta mea,e a mea. sunt bolnavi nu boli,asa cum sunt reguli general valabile.
din pacate unui alergic nu ii dai imunostimulatoare indiferent daca-s bilute, apstile, lichide,siropuri sau in orice forma or fi ele.
in rest,chiar nu te am si nu te-am avut in vedere.
sanatate!
softurela spune:
Si ca sa inchei subiectul intr-o nota optimista, doresc tuturor mamicilor cel putin aceleasi rezultate pe care le-am avut noi. Am promis cuiva povestea noatra si ma tin de cuvant.
Mult succes pe mai departe!
Aici a inceput povestea noastra (25/09/2009), Diana avea 1 an si 9 luni si trecusera 4 luni de la declansarea astmului.
In aprilie a avut primele manifestari la polen dar era suficient sa o scot din parc si iesea din criza (fara ventolin).
Cand am deschis topicul era intr-o pauza de singulair, pneumologul a decis oprirea lui in ideea sa vedem daca dupa cele 3 luni de singulair, situatia s-a imbunatatit.
Din pacate, astmul se inrautatise asa ca Diana trece pe tratament cronic de lunga durata flixotide + singulair iar ventolinul devine un membru al familiei.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142876
Pe tratament cronic alopat, crizele non-virale ale Dianei se reduc in schimb in viroze se manifesta la fel (wheezing, tuse seaca si din cand in cand dispnee usoara):
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142876&whichpage=29
Am tentative de a o duce la gradinita care esueaza, mai mult sta pe acasa bolnava si intr-un final o retrag.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153760&whichpage=3
Pneumologul decide oprirea singulair-ului si flixotide-ului, considerand ca e nevoie de evaluare la 1 an de la inceperea tratamentului.
Si avem o mare surpriza, la problemele initiale (astmul/alergia la polen) se adauga si crize de astm in somn iar astmul la efort revine in fortza.
Plecam la mare doua saptamani (septembrie 2010) si la intoarcere, o perioada de doua luni e liniste. Dupa cura de aerosoli marini, astmul se diminueaza (nu mai tuseste in somn si nici la efort). Odata cu revenirea de la mare(am cunoscut pe cineva acolo) are loc prima etapa in schimbarea alimentatiei (paine facuta numai in casa, introdus multe seminte/nuci bogate in omega 3).
Aici gasiti detalii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153760&whichpage=13
Dar fericirea nu putea tine prea mult si in noiembrie o luam de la capat. Urmeaza o perioda in care sunt total debusolata.
Pe o parte nu m-as arunca iar la tratament cronic de lunga durata, aveam experienta din spate cand am vazut ca doar a ascuns gunoiul sub pres, pe alta parte cochetez cu idea de ai schimba alimentatia spre raw-vegan.
Tot in perioada respectiva am vazut o legatura intre crizele ei nocturne si alimentatie. Se pare ca, carnea de pui in special si lactatele ii declansau crize de astm, fapt confirmat pe masura ce a trecut timpul. Atunci era doar o ipoteza. Testele alergice nu indicau nici o alergie.
Prin urmare, decizia e luata, alimentatie cat mai saraca in proteine animale si renuntam la tratament alopat de intretinere:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153760&whichpage=15
Urmeaza o perioada de semi-veganism, o perioada de miere as zice, imi amintesc cu placere de acea perioada, nu mai face crize in somn, la efort...pare ca suntem pe drum bun. Daca ar fi sa privesc in trecut, vad eficienta dietei (cu excluderea carnii si lactatelor) deasupra tratamentului alopat.
E cert ca Dianei ii faceau rau anumite alimente si odata ce le-am exclus, astmul s-a imbunatatit. Nu voi stii niciodata cu certitudine daca e sau nu alergica la carne de pui sau ce alt mecanism declanseaza astmul la ea.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159403
Deci, astmul pare sub control in lipsa tratamentului cronic doar cu schimbarea alimentatiei, ramane sa vedem cum trece de viroze. Si uite, ca incep sa apara.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159403&whichpage=7
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159403&whichpage=13
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=162105&whichpage=7
Concluzia, alimentatia ii tine sub control astmul non-viral in schimb pe viral desi sunt imbunatatiri tot se mai ajunge la flixotide si ventolin.
Diana incepe gradinita si virozele vin tot mai des, si pe masura ce virozele se aduna in portofoliu, astmul iar se agraveaza, la asta se adauga reluarea alimentatiei bazata pe lactate (gradinita):
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167819&whichpage=2
Reapare dispneea si totul culmineaza cu o criza urata ce necesita internare de urgenta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174334&whichpage=2
Incepem tratament homeopat si primul remediu administrat nu are nici un efect. Primim al doilea remediu care ne duce spre vindecare:
La o saptamana dupa ce primeste AS 200CH, vine viroza si totul se termina fara wheezing. Prima data cu febra mare si fara wheezing:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167819&whichpage=8
A doua viroza fara wheezing : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167819&whichpage=14
Si evolutia tot mai buna continua:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167819&whichpage=17
Puteti sa cititi in continuare, ideea e ca pe masura ce au trecut lunile, Diana a devenit un mic Hercules. O poveste cu final happy-end, final pe care il doresc la toti copilasii cu astm/alergii.
Nu voi stii niciodata care a fost cauza reala a manifestarilor astmatice. Cel mai probabil alergii combinat cu reflux gastric desi testele alergice nu m-au ajutat in sensul asta deloc.
Dar nu mai conteaza, important e ca s-a vindecat si de alergii si de reflux si implicit de "manifestari astmatice". Sa nu-i zicem astm, la copii astmul nu e cronic, dar cumva trebuie sa-l numim.
Ce am invatat eu din experienta asta? Organismul copilului raspunde mult mai pozitiv la boala atunci cand e tratat cu mijloace delicate. Alimentatia, aerosolii marini si homeopatia au fost singurele care au aratat efecte pozitive pe termen lung. Tratamentul alopat din contra, ne-a afundat si mai rau in probleme.
1.Wheezing-ul nocturn care a aparut imediat dupa oprirea tratamentului cu singulair, noapte de noapte, aproximativ la aceeasi ora, fara ca copilul sa fie racit si necesitatea de ai administra zilnic cate un puf de ventolin inainte de culcare spune destul de mult.
2.Nu mai vorbesc de imunitate care i-a fost total compromisa, racea si dadea in wheezing/dispnee si dupa baia saptamanala. Ajunsesem sa-mi fie frica sa-i mai fac baie. Afte/stomatite destul de des;
3.Demineralizarea dintilor si curbarea coloanei alte semne care au inceput sa se vada spre sfarsitul anului de tratament.
4. Bronhodilatatoarele i-au agravat refluxul gastro-esofagian (este documentata relatia dintre ele);
Homeopatia UNICISTA/CLASICA(nu pluralista) in schimb a scos-o din toate belele in care se afla.
"RAPID, GENTLE and PERMANENT CURE" , cum am avut ocazia sa vad negru pe alb "rapid and gentle" , cred cu tarie si in "permanent"
Sper ca povestea noastra sa inspire macar o mamica. Imi doresc ca insistenta mea sa nu fi fost doar pierdere de vreme.
ioanaa28 spune:
aalina,multumesc,sunt informatii utile...chiar daca nu ff linistitoare. Faza asta cu "nu se stie exact cum va evolua..."ma cam termina psihic, dar na, incerc sa raman optimista, poate de asta ma si agit cam mult, as vrea sa cred ca fac tot ce se poate ca sa fie mai bine.
Ovi are doi ani jumate, diagnosticul a fost pus acum 4 luni, dupa alte 4 luni de diagnostice si tratamente diverse, in care lait motivul era tusea, de toate felurile, zi si noapte...pana la voma.
Spirometrie nu i s-a facut, doar consult cu stetoscop si Igg-urile.si test de alergii. e alergic la mucegai si praf.
ioanaa28 spune:
Am avut prima noapte fara tuse
dar peste zi revine...in special la efort...si tot productiva e, dar cu senzatia ca se desprinde ff greu.
maine mergem la Cluj la control.
In alta ordine de idei...eu credeam ca 4 luni de tratament alopat e ff mult.Dar vad ca aveti experiente cu tratamente mult mai lungi...
singulair chiar mai mult de un an? ma cam sperie gandul....
si flixo si ventolin zilnic, perioade mai lungi ? of, cat as vrea sa nu ajungem la asa ceva...