Manifestari astmatice la copii (6)
Raspunsuri - Pagina 14
ioanaa28 spune:
Ovi tuseste mai putin. Am vorbit ieri cu medicul homeopat si mi-a spus sa continuam cu aerosolii. Si ca trebuie sa-l vada. Dar are loc abia ....vineri.Pai pana atunci sau se face bine sau mai rau, Doamne fereste !!!
Inca ceva. ventolinul sau flixo dau hiperactivitate ? Ca Ovi e alt copil de cateva zile. Alearga intruna, evident tuseste, transpira....adoarme ff greu, se trezeste noapte cate o ora , doua....nu era asa.
Ca sa nu mai zic ca si in clasa la Alex au aparut cazuri de viroza. Dimineata o mamica imi spunea ca fetita are nasul infundat si a facut febra...si totusi a adus-o la scoala La fel a fost in grupa la Ovi, din primele zile am remarcat copii care tuseau Zauca nu ma consider o mama super protectiva (sper ca nici nu sunt), dar ma mira relaxarea unor painti, sa nu zic nepasare
ioanaa28 spune:
cum Ovi a stat de povesti azi noapte de la 5 la 7 acum inca doarme , asa ca mai scriu...
imi spunea ieri mama unui copil cu astm bronsic, ac ea a vut concediu de ingrijire copil pana cand acesta a implinit 7 ani. ce stiti despre asta?
Eu din martie, de cand a implinit Ovi 2 ani, nu lucrez si nu am nici un venit. pRobleme noastre grave au inceput pe 1 februarie, iar diagnosticul de astm a fost pus pe 25 mai. (intre timp am avut toate diagnosticele si tratamentele posibile, cu internari si muuuult antibiotic ) Eu am firma mea dar am cerut ca activitatea sa ramana suspendata in continuare ca sa ma pot ocupa de copil.
Imi faceam mari sperante sa incepem gradinita si sa am si eu cateva ore pe zi libere, dar vad ca nu sunt sanse prea curand.
vreun sfat?
irinabobe spune:
ioana si flixo si ventolinul dau hieprreactivitate. si al meu groaznic de nevos, noapte e agitat are cosmaruri. etc...am intrebat pneumologul si mi-a confirmat ca poate fi de la flixo...
azi noapte s-a tot vaitat ca il doare un picior. o avea vreo legatura cu remediul homeopat ca nu imi dau seama de la ce ar putea fi? ati patit ceva de genul asta?
ioanaa28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe ioana si flixo si ventolinul dau hieprreactivitate. si al meu groaznic de nevos, noapte e agitat are cosmaruri. etc...am intrebat pneumologul si mi-a confirmat ca poate fi de la flixo... azi noapte s-a tot vaitat ca il doare un picior. o avea vreo legatura cu remediul homeopat ca nu imi dau seama de la ce ar putea fi? ati patit ceva de genul asta? mamica de Rares 21.02.2010 |
Irina,eu am remarcat ceva agitatie, in special noaptea, cu plans si urlat, dupa dupa ce am inceput cu singulaire.la cosmare ma gandeam si eu...ca el nu poate sa-mi spuna.hiperactivitatea e de cateva zile, deci de la aerosoli...
Durerea de picior am mai auzit-o legata de reflux, dar nu bag mana in foc, zic si eu ce-am auzit, de mai multe ori, de aceea mi-a atras atentia...
aalina2003 spune:
ioanaa28,
flixotide-ul si ventolinul pot sa dea stari de hiperactivitate, intr-adevar.nu toti copilasii au. fetitei mele ii merge bine cu tratamentul asta. face tratament alopat exclusiv de 2 ani aproape (acum are 6 ani si jumatate).(aerius, flixotide, singulaire)
cum a fost pus diagnosticul de astm? i s-a facut spirometrie? daca nu, atunci e doar o suspiciune. oricum ar fi, se trateaza la fel. este si confirmat alergic la ceva? cati ani are baietelul?
tratamentul clasic: un antihistaminic (ex: aerius, daca copilul este alergic)+ un spray pe baza de cortizon (ex: flixotide, care reduce inflamatia permanenta de la nivelul gatului, nasului, cailor respiratorii superioare, inflamatie care este prezenta atat la copilasii alergici cat si la cei care au hipereactivitate bronsica, fara sa fie alergici)+singulaire (ajuta si el la reducerea inflamatiei,dar nu e cortizon) + ventolin (la nevoie, cand nu poate respira, in raceli sau la contactul cu un alergen puternic, daca este cazul). Tratamentul asta este de lunga durata, aproape permanent, cu o doza cat mai mica posibil. Doza initiala o stabileste medicul. Cand incepe o raceala (orice raceala!), doza de spray cu cortizon se dubleaza pentru o perioada de 3-5-7 zile, depinde de severitatea racelii. Doza permanenta (cea mica, initiala)se creste sau se scade dupa un plan bine stabilit impreuna cu medicul (mie mi-a dat o schema destul de clara;dar, din fericire, eu nu a trebuit sa cresc doza decat in raceli). Doza asta se poate creste nu doar in caz de raceala, ci functie de evolutia copilului. Toate aceste lucruri ar trebui cuprinse intr-un plan de tratament dat de medic, pe care tu sa il intelegi si sa il aplici singura. Planul trebuie sa cuprinda inclusiv cum trebuie sa acetinezi in caz de urgenta. In planul meu, prednisonul apare numai pe treapta 3 de gravitate a astmului. Fetita mea a fost incadrata initial pe 2/1, adica moderat/slab si nu atrecut niciodata mai sus, spre grav, deci nu a primit prednison.diagnosticul initial a fost astm bronsic alergic permanent, cu activare in viroze/raceli, dar in primavara asta, in urma spirometriei s-a stabilit ca nu este astm,ci rinita alergica moderat/severa, tot cu activare in viroze. Oricum, tratamentul este acelasi.
Problema cu tratamentul asta este ca are reactii secundare, uneori vizibile, alteori nu, uneori insuportabile pentru copil. Din cate imi dau eu seama, astmul poate trece si de la sine, cu tratament sau fara. Sau nu si atunci devine grav la maturitate. Nimeni nu stie exact si nu poate prezice ce va fi, despre medici vorbesc, desigur.
Despre polipi eu stiu asa: apar pe fond alergic, se scot daca problemele pe care le dau sunt grave, pentru ca, oricum, reapar la un moment dat. Este posibil, ca in cazul vostru, sa fie o usurare pentru copil, macar temporara, daca face operatia. Dar asta stabilesc medicul si..mama.
Este posibil ca aceste probleme sa dispara in jurul varstei de 7 ani. Sau macar simptomele sa devina mai blande. Sau nu. Daca este alergic, va ramane alergic toata viata, manifestarile se pot reduce insa. Sa reapara dupa adolescenta, intr-o forma mai usoara, sau nu. Este posibil ca statusul alergic sa se remita pentru perioade lungi (fetita mea a fost in remisie 1 an si jumatate, de la 3 la 4 ani si jumatate, credeam ca am scapat, fara sa fac nimic special).
Cam asta este ceea ce stiu eu despre subiectul asta. Sper ca am fost de ajutor.
Darria spune:
citat din mesajul lui irinabobe azi noapte s-a tot vaitat ca il doare un picior. o avea vreo legatura cu remediul homeopat ca nu imi dau seama de la ce ar putea fi? ati patit ceva de genul asta? |
Da. Pe fetita mea o dor picioarele(in special genunchii) cand e bolnava(bacterie, nu viroza). De obicei durerea este intensa si persista toata noaptea, nu poate dormi(plange de durere). Eu reactionez la fel, in aceeasi situatie si nu ma tratez homeopat. Nu se confunda cu durerea cauzata de alti factori. Citisem ca unele bacterii afecteaza si pe alt plan(endocardita, durere picioare, etc...), nu doar respirator si i-am comunicat homeopatului.
Nu cred ca are legatura cu remediul. Doar daca exista o problema la picior, anterior administrarii remediului si acesta a scos in evidenta afectiunea.
Am mai spus: copilul meu isi schimbase comportamentul in tratamentul alopat. Mentionez doar ce ati intrebat: agitata pe fond de oboseala si cosmaruri noaptea.
Despre scosul amigdalelor: sunt contra, mai ales la un copil cu astm(confirmat de catre medicii alergo). Se pot trata(vb. din exp. personala).
Polipii: depinde de la caz la caz. Uneori homeopatia controleaza, alteori se intervine chirurgical(daca nu se mai poate altfel). Trebuie sa tinem cont si de faptul ca se pot reface.
irinabobe spune:
darria oare ce bacterie sa fie ca el deja e in ziua 7 de antibiotic, exudatii i-am facut si sunt ok, in afara de tuse si ceva nas infundat momentan nu are alte simptome...ma rog voi vedea si la noapte ce si cum daca se mai vaita de picior...
legat de reflux tot ieri mi-a zis de vreo 2 ori ca are lapte in gurita si ca a venit din burtica...noi pana acum nu am avut probleme cu refluxul.chiar nu mai inteleg nimic, in loc sa fie mai bine se agraveaza problemele sau apar altele noi?
softurela spune:
citat din mesajul lui irinabobe darria oare ce bacterie sa fie ca el deja e in ziua 7 de antibiotic, exudatii i-am facut si sunt ok, in afara de tuse si ceva nas infundat momentan nu are alte simptome...ma rog voi vedea si la noapte ce si cum daca se mai vaita de picior... mamica de Rares 21.02.2010 |
tratamentul alopat poate produce crampe musculare...Diana s-a plans de dureri de muschi, la picior, la ultima internare de anul trecut. Cauta pe net.
De ex: http://forum.romedic.ro/prod/Efecte_secundare_Seretide_07706.html
Seretide e o combinatie de flixotide+ventolin;
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Darria spune:
Softurela: ai dreptate, mai sunt si alte cauze.
Fetita mea avea dureri de picioare si dupa ce renuntasem la tratam. alopat de ceva timp. Eu nu incepusem inca tratam. alopat(antibiotic).
Irina: chiar daca sunt 7 zile de antib. exista posibilitatea unei noi infestari(o "doza" noua). Nu spun ca aceasta ar fi cauza la voi ci doar ca asa reactionam noi.
irinabobe spune:
off. multumesc mult fetelor, deci ori este efe4ctul alopatelor, ori ne asteapta o noua bucurie...si aseara s-a vaitat de picior. as opri ventolinul si flixo dar inca tuseste, razlet si sec. insa mi-a tusit si azi noapte pe la 1 ceea ce nu-mi suna prea bine...chiar nu stiu nici eu in ce directie sa o mai iau.
remediul homeopat cam in cat timp incepe sa-si faca efectul? adica avem cam 7 zile de cand l-am inceput si nu vad nicio modificare in niciun sens...