Romgleza ...
Raspunsuri - Pagina 19
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Nush ce sa zic, sunt jumate din Oltenia si jumate din Moldova (combo crancen) dar nu tin minte sa fi auzit ucisul becului si spanzuratul rufei la moldovenii nostri. Insa in nordul Moldovei am fost doar ocazional, ca turist, deci tot ce e posibil. ------------------------------------- Just derpin' around |
nu se fofoleste ina,aici m-am nascut ,aici stau si nu am auzit niciodata
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanap85
nu se fofoleste ina,aici m-am nascut ,aici stau si nu am auzit niciodata Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Eu am auzit insa ,cel putzin expresia cu spinzuratul!
De ucisul becului,nu sunt chiar sigura ca am auzit-o sau am citit-o!
Dana
Laura25 spune:
citat din mesajul lui andacos Eu am auzit insa ,cel putzin expresia cu spinzuratul! De ucisul becului,nu sunt chiar sigura ca am auzit-o sau am citit-o! Dana |
Probabil la 'planeta Moldova'
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andacos spune:
Nu stiu Laura,nu mai sunt sigura.
Dar tu nu cunosti expresiile astea,n-ai auzit de ele ca si tu esti moldoveanca!
expresia cu spinzuratul rufelor ,o folosea si mama si bunica,cind chipurile nu intindeam rufele cum trebuie pe sirma!
Sau "ce tzi-ai spinzurat..."aia"la git",cind stiu eu ce accesorii ce nu-i placeau ei ,aveam.
Picolitza daca-mi amintesc bine era cea ce debarasa mesele in restaurante.
Dana
ina.click spune:
Asa e, dar picolitza e o tanti iar Oleg sarmanul fusese picol poate, insa se incurca rau de tot cu genul substantivelor, si de aici hahaiala.
Just derpin' around
desprecopii spune:
:)
si bunica imi spunea asa:
"ce tzi-ai spinzurat..."aia"la git",cind stiu eu ce accesorii ce nu-i placeau ei ,...
:)
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
anya spune:
Asta imi aminteste de drumul pe care l-am facut in Rep.Moldova. Ne-a oprit un politist (au astia o palarie de zici ca-s texani) si dupa ce i-a dat sotul meu actele, se uita la noi si zice: Legaturi aveti?
Eeee... si noi ne uitam la el. Deja ma gandeam ca ce legaturi? Neamuri, legaturi cu mafia...Noroc ca m-a lamurit privirea politistului care alunecase spre....centurile de siguranta .
Laura25 spune:
citat din mesajul lui andacos Nu stiu Laura,nu mai sunt sigura. Dar tu nu cunosti expresiile astea,n-ai auzit de ele ca si tu esti moldoveanca! expresia cu spinzuratul rufelor ,o folosea si mama si bunica,cind chipurile nu intindeam rufele cum trebuie pe sirma! Sau "ce tzi-ai spinzurat..."aia"la git",cind stiu eu ce accesorii ce nu-i placeau ei ,aveam. Picolitza daca-mi amintesc bine era cea ce debarasa mesele in restaurante. Dana |
In expresii de genul asta da, stiu si eu ca se foloseste 'spanzuratul' .
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me