Romgleza ...
Raspunsuri - Pagina 18
dana vio spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Letitia1
Clasicul sindrom Raducioiu: "Come se dice la voi la Romania?", care avea un creier cit o nuca. Asta ma enerveaza si pe mine, cei care stiu 5 cuvinte englezesti si le folosesc cu fervoare pina la epuizare.
Eu tocmai mi-am instalat unul vara asta si ii zic parasolar, dar si copertina merge, asta binenteles cind nu-i zic oning . |
Lasa, ca mi-a zis mie un coleg basarabean in facultate: la noi in Uniunea Sovietica , de era sa-i sparg capul!
Alexandra Maria
14.12.2007
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Eu ma chinui sa gasesc traducere in romaneste la "awning" adica asta http://www.primrose-awnings.co.uk/?source=googleads&gclid=CNCTs-ekq7ICFdJvfAodvEQArA Ca "parasolar" nu este , cum imi spunea cineva. |
in cataloagele magazinelor de bricolaj (gen bricostore, practiker, samd) aceasta copertina mai este numita si "marchiza".
ina.click spune:
ce-ai mai cu ei,mie mi-s dragi basarabenii, si cei care trag spre rusi si ceilalti care trag spre noi :)
Am avut un palier plin de basarabeni in camin. Dadeau niste guleaiuri ( chefuri) de nu stiam daca sa ma incui in camera sau sa ma duc si eu
Si sunt simpatici cu varianta lor de limba romana. Care, atentie, aviz amatorilor, a ajuns asa si datorita stoparii importurilor de cuvinte noi, ici colo. Stiti voi, strajerul institutiei, etc.
Tin minte cand a venit Volodea in camera noastra, mahmur si somnoros si ne-a speriat groaznic:
"ci-i spanzurat acolo pi balcon?"
"?!!"
" sa luati spanzuratili alea di pi balcon, va rog. Sta spanzurat acolosa di trii zali."
ca dupa aia sa aflam ca se zice (ma rog, la Volodea) a spanzura rufe, in loc de a intinde rufe.
Altul, parca Dimitri, tot asa, in camera, amarat ca nu-l lasam sa doarma: "Daca nu dati muzica incetu, macar ucideti becu cela"
Oleg, sfios, la bursa joburilor pt studenti.
"Ai mai lucrat?"
"Da"
"Ce ai mai lucrat?"
"Am fost picolita."
I loved those guys
Just derpin' around
dana vio spune:
citat din mesajul lui ina.click ce-ai mai cu ei,mie mi-s dragi basarabenii, si cei care trag spre rusi si ceilalti care trag spre noi :) Am avut un palier plin de basarabeni in camin. Dadeau niste guleaiuri ( chefuri) de nu stiam daca sa ma incui in camera sau sa ma duc si eu Si sunt simpatici cu varianta lor de limba romana. Care, atentie, aviz amatorilor, a ajuns asa si datorita stoparii importurilor de cuvinte noi, ici colo. Stiti voi, strajerul institutiei, etc. Tin minte cand a venit Volodea in camera noastra, mahmur si somnoros si ne-a speriat groaznic: "ci-i spanzurat acolo pi balcon?" "?!!" " sa luati spanzuratili alea di pi balcon, va rog. Sta spanzurat acolosa di trii zali." ca dupa aia sa aflam ca se zice (ma rog, la Volodea) a spanzura rufe, in loc de a intinde rufe. Altul, parca Dimitri, tot asa, in camera, amarat ca nu-l lasam sa doarma: "Daca nu dati muzica incetu, macar ucideti becu cela" Oleg, sfios, la bursa joburilor pt studenti. "Ai mai lucrat?" "Da" "Ce ai mai lucrat?" "Am fost picolita." I loved those guys ------------------------------------- Just derpin' around |
Pai, am avut un iubi de-acolo.
Alexandra Maria
14.12.2007
ina.click spune:
Ah, si zapaceala noastra cand am auzit cuvantul p#$zdetz. Care evident a fost considerat foarte injurios. Cum indraznesti, magarule, etc.
Si apoi sa aflam ca inseamna "cool". Pentru orice, de la muzica la pixuri. Ei, ce-ati zice in loc de cool sa folosim si noi p$%detz?
Just derpin' around
ina.click spune:
citat din mesajul lui dana vio Pai, am avut un iubi de-acolo. Alexandra Maria 14.12.2007 |
Frumosi barbati, cam sariti de pe fix, dar faini Eu nu m-am aventurat, m-a curtat unul dar eram speriata de el si ma ascundeam prin tot caminul sa nu ma gaseasca daca venea in vizita.
Just derpin' around
andacos spune:
Ina chestia cu "spinzuratul"se intilneste si in Moldova noastra,folosita expresia nu numai in contextul mentzionat d etine ci si "Ce-tzi spinzura la git?"(ce-tzi atirna la git?)
De picolitza iar am auzit,iar cu ucisul becului cred ca prin nordul Moldovei se foloseste!
PS.Dana Vio,eu am o colega de munca,mult mai tinara deict mine cu vreo 10 ani,deci mult n-a prins ea din URSS,insa si eu am ramas uimita cind ne spunea cit d ebine era in timpurile alea si cum avea URSS-ul grija de ei!
Dana
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina.click
Frumosi barbati, cam sariti de pe fix, dar faini Eu nu m-am aventurat, m-a curtat unul dar eram speriata de el si ma ascundeam prin tot caminul sa nu ma gaseasca daca venea in vizita. ------------------------------------- Just derpin' around |
Asta era blond cu ochii verzi , dar ochi alunecosi-inima zburdalnica.
Alexandra Maria
14.12.2007
ina.click spune:
Nush ce sa zic, sunt jumate din Oltenia si jumate din Moldova (combo crancen) dar nu tin minte sa fi auzit ucisul becului si spanzuratul rufei la moldovenii nostri.
Insa in nordul Moldovei am fost doar ocazional, ca turist, deci tot ce e posibil.
Just derpin' around
cristoiu spune:
Awning = marchiza
Vezi dex. Imi pare rau dar nu pot da copy paste din dex de pe ipad.