Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?
Raspunsuri - Pagina 2
aschiutza spune:
Eu scriu cu pixul, markerul a fost absorbit de unele materiale f urit. E drept ca pixul se curata la spalat si trebuie rescris. La noi sunt 12 copii si tot se incurca lucrurile, pt ca mai ales baieteii se intimpla sa aiba aceleasi lucruri.
La noi mai trebuie:
- cizme de cauciuc pt toamna-iarna (dar la noi ploua in disperare si copii sunt scosi afara daca doar bureaza sau e ud dupa ploaie, altfel risca s anu fie scosi luni intregi )
- haina si pantaloni salopeta din material de fis care nu lasa umezeala
- pt vara sapca si crema de soare
- citeva schimburi (dar al meu e inca mic)
- papucii trebuie sa fie gen pantof, inchis, ca sa nu alunece din picioare cind alearga
blackgirl0 spune:
Sac textil pt schimburi si pijamale (am cumparat material cu Spiderman iar soacra mi-a croit 2 saculeti textili, chit ca are si copilul meu un ghiozdan cu Cars). Vestiarul este reprezentat de 2 dulapioare pt toata grupa mica (28 de copii ).
Ni s-a cerut suplimentar fata de rechizite: 3 rezerve sapun lichid Protex, 3 bucati hartie igienica triplu strat, 3 pachete de servetele (banuiesc ca sunt cele tip batista), 3 cutii cu servetele.
Haine avem: 2 treninguri de interior, 2 pijamale, o pereche papuci de interior cu arici, maieuri, chilotei.
Plata integrala a primei luni este obligatorie la orice gradinita, deci nu vad in asta marea problema. Eu am alt stress: sala de clasa este la etaj, gradinita este imensa, un adevarat labirint si este frecventata de 300 de copii. M-am resemnat deja ca vom pierde/rataci lucruri/incaltaminte/imbracaminte, sper sa nu-mi pierd si copilul. Din pacate, de la nici una din intalnirile cu educatoarea/d-na directoare nu am plecat cu sentimentul de linistire/ca va fi bine si ceva-ceva nu-mi da pace. Prea am fost expediata rapid cand am vrut sa vad gradinita/sala de clasa si cand am intrebat mai mult. Ce fac? Imi urmez instinctul? Il las acolo cateva zile, sperand ca sunt doar o mama paranoica?
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click merge scris cu marker, sau se manjeste hainuta la spalat? si pe papucei unde, pe talpa, in interior? |
Eu tai toate etichetele hainelor, cele gen hartie-plastic, pentru ca s-a zgariat o data, cand era bebelus si de atunci, sa nu le mai vad.
Asadar:
- pe haine scriu cu pixul (insist, mai bine zis), in locuri ascunse; de ex, pe interiorul gulerului sau pe tiv
- pe espadrile/pantofiori/adidasi, tot cu pixul/carioca, in interior, dar pe laterale sau pe eticheta de pe limba. Pe talpa se curata f repede cand ii incalta si se ia si pe ciorapei.
La spalat insa nu s-a intins/luat nimic.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
eveline spune:
Avand in vedere ca e grupa mica, da, iti trebuie haine de schimb pt accidente de genul kk-ceala, pisaceala. Daca s-a murdarit bluza cu ceva mancare sa nu crezi ca sta cineva sa schimbe copilul.
La capitolul rechizite nu ma bag ca o sa primiti listuta cu siguranta.
In rest va trebui (cel putin asa a fost la fiica-mea): papuci de interior, pijamalute, prosopel si cana (pahar) de plastic sau melamina sau cum s-o zice la materialul ala sa nu se sparga. Pernuta in cazul nostru le-a trebuit una pe care au avut-o cei 4 ani, dintr-aia frumusica dar fiecare copilas o lua si o puneau pe jos si faceau cearc in jurul doamnei si ea le zicea povesti sau mai stiu eu ce faceau. Nu era pt dormit, perna de dormit si asternuturi aveau gradinita (si ce frumoase, vesele si curate erau tin minte).
Absolut totul trebuie insemnat cu numele copilului. Papuceii eu zic ca nu, sau cum stii....de obicei ii pui tu in piciare copilului dimineata cand il duci iar dupa somn isi ia fiecare de la marginea patutului. Daca tu crezi ca e posibil sa-i incurce semneaza-i. Pijamalutele le semnam cu o carioca, dupa vreo 3 spalari se stergea si le semnam din nou; si pantalonasii si bluzita; si scriam numele in partea de jos a bluzei, chiar in fata (tin minte o ingrijitoare inebunita la un moment dat ca nu stia unde "ascunsese" mama numele copilului ca nu stia a cui era o bluza); cand mai cresc se rezolva o parte din astea cu incurcatul.
Pe canita puneam un biletel pe care-l acopeream cu scotch (ca sa nu pice la spalat); ulterior am inteles ca merge scris foarte misto cu....oja.
Sa ii dai hainite de interior lejere, fara curea, bretele sau altele. Fiind baietel, pantaloni de trening si bluza de tras pe cap. Orice nasture, snur, bretea, curea in plus e bataie de cap si pt micuti si pt doamne.
Si....relax....in prima zi mergi cum am zis: pijamalute, prosopel, canita si....copilul. Veti afla pe parcurs ce va mai trebuie.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Ni s-a cerut suplimentar fata de rechizite: 3 rezerve sapun lichid Protex, 3 bucati hartie igienica triplu strat, 3 pachete de servetele (banuiesc ca sunt cele tip batista), 3 cutii cu servetele. |
Off-topic
E enorm pentru un copil!
Mie mi s-a parut mult de prima data cand ne-au cerut 1 doza mare de sapun/luna/copil. La noi in grupa erau vreo 24 de copii, care ba veneau toata luna, ba nu. Rezulta 24 de doze de sapun, da?
Am verificat acasa, aceeasi doza, folosita de enspe ori pe zi, de 2 adulti si 1 copil fericit ca poate avea acces nelimitat la balacit...abia am reusit sa terminam o doza in 2 luni!
Si-atunci, cu riscul de a parea zgarcita (desi nu sunt), am atacat problema la prima sedinta. De cate ori merge un copil sa se spele pe maini in 5 ore? Fix de 2 ori, maxim! De ce nu ajung dozele pentru 2-3 luni? Asta in conditiile in care, de fiecare data cand am vazut vreun copil mergand la toaleta, se intorcea sa ceara servetele umede, pentru ca nu este sapun??? Am intrat personal si am verificat, nici macar o doza goala de sapun, darmite 24-28/grupa. Educatoarea s-a albit si a dat din colt in colt, ca "sssse consuma mmmmult..."
Raspunsul l-am aflat urmarind si stand de vorba cu patroana unui magazin de vis-a-vis, mama unei fetite de la alta grupa...Se pleaca acasa cu pungile pline. Ghiciti cu ce?
Nu mai spun de bucatarese, ca pleaca acasa cu cutii intregi de lapte si cornuri? Sau ca uneia ii vine sotul cu masina, pana in pranz si umple portbagajul cu sticle de ulei, zahar, paine, etc? Sau de o femeie de serviciu de la scoala de langa, care ia atatea cutii de lapte si cornuri, ca isi permite sa le dea si vecinelor?
Respectiva mama a indraznit si a facut reclamatie, cu poze si filmari, tot tacamul. Urmarea? In 2 zile s-a trezit cu Garda pe cap... Coincidenta?
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui eveline Pe canita puneam un biletel pe care-l acopeream cu scotch (ca sa nu pice la spalat); ulterior am inteles ca merge scris foarte misto cu....oja. |
Cu oja i-am scris si eu, i-am facut si o pictura pe sticla. Am vazut la alti copii, etichete din...leucoplast. Scria direct pe el, cand se murdarea, se schimba sticla.
DE VANZARE
Raza de soare spune:
Mi-am amintit ceva!
Ca sa poata deosebi care-i este dulapiorul, i-am lipit pe usa, la exterior, un abtibild cu o gargarita si aceeasi model aparea si in interior, pe partea ei de dulapior. Isi cunostea hainutele, dar...preventiv.
Este metoda permisa si recomandata de catre educatoare.
DE VANZARE
Victoria_mami spune:
Mie nu-mi vine sa cred ce citesc! (De fapt, imi vine, ca, nah, vb. de Romania!) Fetita mea a inceput gradi acum si nu ni s-a cerut absolut nimic! Au un snack, pe care si-l aduce fiecare de acasa si apa/suc. In rest, ce spuneti voi, sapun, hartie igienica, sunt de la scoala. Ar fi ok si sa le duceti voi, dar cum spune si Raza, 24-28 de doze de sapun/luna, e enorm de mult! Atat cred ca nu se foloseste intr-un wc public, daramite intr-o clasa de gradinita! Noi acasa folosim 2 doze mici pe luna, si eu ma spal pe maini de cel putin 10-15 ori/zi! (Dupa fiecare tigara, dupa fiecare folosire a wc-ului, inainte de a-i atinge mancarea Victoriei) Plus, se spala Victoria pe maini inainte de fiecare masa, snack, dupa ce foloseste wc, plus sotul meu (el mai putin, ca e la servici in timpul zilei, dar cat e acasa, tot se spala si el de 3-4-5 ori pe maini!) Un copil la gradi, sa zicem ca in 5 ore foloseste baia de trei ori! (Desi, nu cred, da' sa zicem), plus o masa, plus cand intra de afara. Deci, sunt 5 spalari pe maini/copil! Ori 20 de zile/luna, sunt 100 de spalari pe maini! Inteleg ca voi vorbiti de doze mari, alea asa cum spune Raza, ar trebui sa ajunga 2-3 luni!
carmencat spune:
citat din mesajul lui emanouela Eu am sa cos undeva pe bata interioara sau pe eticheta speciala pt asta (unele au asa ceva). La fel si la papucei, care sunt de panza. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
etichetele astea le-am taiat primele, sunt asa dintr-un material tare si iritant, fi-mea nu le suporta deloc, "mami taie asta, mami, ma zgalie"
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
nitzuc spune:
Suntem si noi in aceeasi barca, nu stiu dc din pacate sau din fericire, ca ma incearca sentimente contrare, si am citit cu interes subiectul. Vreau sa va intreb de unde sa iau sac din acela textil? Stie cineva? M-am uitat pe net si nimic. Si nu imi spuneti sa il iau cu pijamaua, ca avem deja:))Si chiar nu as mai apela la cineva sa-i croiasca ca nu am in familie pe nimeni cu astea. Poate gasesc la cora, etc?
Si acum asa o intrebare de mamica fara experienta in ale gradinitei, ii lasam acolo din 17, adica din prima zi sau in 17 au ceva festivitate, deschidere sau cum vreti sa ii spuneti?
Si inca una si ma duc, promit solemn? Se duc flori sau altceva?
Multumesc si iertati ca am intrat si eu ca si musculita in lapte...