Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?
Raspunsuri - Pagina 3
ina.click spune:
saculetul mi-l face o preitena, sau cel putin asa a zis, era f entuziasmata de idee.
Daca n-ai saculet, eu zic sa iei o punga de cadou mare si solida pana gasesti unul. nu cred ca e chiar curtea reginei , sa te dea afara ca n-ai saculetul de panza.
sau ia o fata de perna mare si pune-i un snur cu elastic si aia e.
eu il las de pe 17 si sper sa nu aiba vreo festivitate, sa fiu sincera, sau ma rog, sper sa aiba program normal dupa festivitate.
Nu stiu de flori, nu aveam de gand sa duc dar bine zici, mai stii, poate ar merge. Io nu prea le am deloc cu florile si uit ca sunt pretuuite ca moneda de periat sociala.
"sau altceva" nu duc, din principiu
Just derpin' around
carmencat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nitzuc Suntem si noi in aceeasi barca, nu stiu dc din pacate sau din fericire, ca ma incearca sentimente contrare, si am citit cu interes subiectul. Vreau sa va intreb de unde sa iau sac din acela textil? Stie cineva? M-am uitat pe net si nimic. Si nu imi spuneti sa il iau cu pijamaua, ca avem deja:))Si chiar nu as mai apela la cineva sa-i croiasca ca nu am in familie pe nimeni cu astea. Poate gasesc la cora, etc? Si acum asa o intrebare de mamica fara experienta in ale gradinitei, ii lasam acolo din 17, adica din prima zi sau in 17 au ceva festivitate, deschidere sau cum vreti sa ii spuneti? Si inca una si ma duc, promit solemn? Se duc flori sau altceva? Multumesc si iertati ca am intrat si eu ca si musculita in lapte... +11 |
sunt la carrefour, auchan si altele de gen, in zona ghiozdane
sunt imprimati cu diverse desene animate atat pentru fetite, cat si pentru baietei
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui nitzuc Vreau sa va intreb de unde sa iau sac din acela textil? Si acum asa o intrebare de mamica fara experienta in ale gradinitei, ii lasam acolo din 17, adica din prima zi sau in 17 au ceva festivitate, deschidere sau cum vreti sa ii spuneti? Si inca una si ma duc, promit solemn? Se duc flori sau altceva? +11 |
nitzuc, miresici 2006, iti suna cunoscut?
1. Sac textil = rucsac din acela care se strange cu siret, ar trebui sa aiba la orice librarie/magazin cu produse pt copii
2. Pe 17 il lasi sa se joace, ca mare lucru nu fac in prima saptamana, e de acomodare
3. Mda...doar suntem in RO, vorba Victoriei. Aproape toti parintii duc (Oare cine-o fi inceput? Si mai ales, DE CE?).Da' nu lua cine stie ce buchetoi, ca nu mai stie edu de unde si ce a primit. Un buchet normal e ok.
La noi, in primul an, am vazut bunici/mamici cu flori pentru edu, pt directoare, cafea pt bucatarese, cioco pt ingrijitoare... Si se mirau, cum de eu nu dau. Ie-te asa, de-a d....!
Si inca un lucru, fetelor (Victoria, tine-te tare!): anul trecut, inainte de Craciun, m-a acostat mama unei fetite, ca sa strangem bani de cadou pt edu, 50 lei/persoana. "CAAAAT? Si ce cadou?" "Pai...de fapt, strangem si-i dam ei banii, ca are saraca 2 copii, ii e greu, are si rate si facturi de platit...". Am refuzat scurt.
A doua zi, alta, aceeasi problema. Am refuzat iar si mi s-a batut obrazul. Mi-am muscat limba, am numarat repede pana la 5 si mi-am vazut de drum.
A treia zi, erau stranse ciopor vreo 10, care au sarit cu gura mare ca eu de ce nu vreau. Am explicat calm ca eu pt 50 lei muncesc de-mi sar capacele, ca nu sunt adepta spagii (ca da, e spaga ce fac ele) si ca daca vreau sa iau eu ceva, iau ce cred eu de cuviinta si cat imi permit eu. Si...separat de ele! Cand una a indraznit sa-mi spuna ca sunt needucata, mi-a sarit tandara rau de tot si le-am zis cateva de nu ma uita cat or trai.
Nici in zi de azi nu mai vorbesc cu mine si sunt privita de parca as avea raie.
In schimb, am fost felicitata de alte 2 mamici care la fel au refuzat si suntem prietene acum.
Asa ca nitzuc, fii mai tupeista! Si...felicitari din tot sufletul pentru bebe mic, sa ai o sarcina usoara!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
nitzuc spune:
Mersi fetelor, sunteti ca de obicei salvatoarele mele. Sincer, nu stiu cum imi cresteam copilul fara desprecopii. LA modul cel mai serios vorbesc. Multumsc
nitzuc spune:
off topic: da Raza, miresici de 2006 imi spune multe:)))
Multumesc de raspunsuri tuturor
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui nitzuc Sincer, nu stiu cum imi cresteam copilul fara desprecopii. |
Asta da dependenta.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Raza de soare ... Si inca un lucru, fetelor (Victoria, tine-te tare!): anul trecut, inainte de Craciun, m-a acostat mama unei fetite, ca sa strangem bani de cadou pt edu, 50 lei/persoana. "CAAAAT? Si ce cadou?" "Pai...de fapt, strangem si-i dam ei banii, ca are saraca 2 copii, ii e greu, are si rate si facturi de platit...". Am refuzat scurt. A doua zi, alta, aceeasi problema. Am refuzat iar si mi s-a batut obrazul. Mi-am muscat limba, am numarat repede pana la 5 si mi-am vazut de drum. A treia zi, erau stranse ciopor vreo 10, care au sarit cu gura mare ca eu de ce nu vreau. Am explicat calm ca eu pt 50 lei muncesc de-mi sar capacele, ca nu sunt adepta spagii (ca da, e spaga ce fac ele) si ca daca vreau sa iau eu ceva, iau ce cred eu de cuviinta si cat imi permit eu. Si...separat de ele! Cand una a indraznit sa-mi spuna ca sunt needucata, mi-a sarit tandara rau de tot si le-am zis cateva de nu ma uita cat or trai. Nici in zi de azi nu mai vorbesc cu mine si sunt privita de parca as avea raie. In schimb, am fost felicitata de alte 2 mamici care la fel au refuzat si suntem prietene acum. Asa ca nitzuc, fii mai tupeista! Si...felicitari din tot sufletul pentru bebe mic, sa ai o sarcina usoara! DE VANZARE Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
Sa nu crezi ca eu stau aici si ma crucesc Stiu foarte bine cum e, din ro vin si eu si mai ales, sora-mea inca sta in Ro si are si ea 2 fete la scoala.
ok, educatoarea, saraca, are 2 copii, rate, facturi. Pai si tu nu ai??? Sau ea so-a facut rate pe baza ca ii dai tu si restul mamelor? Eu zic sa se intinda fiecare cat ii e plapuma si atunci nu mai asteapta sa ii pice de la parintii copiilor de Craciun, Paste, ziua mamei (De ce, oare? Ca ele nu sunt mamele copiilor, ci doar educatoare). V-a dat si lista cand e ziua de nastere a fiecareia din gradinita? Eventual si a copiilor lor? Sa cotizati si atunci, fereasca Domnul sa uite careva... bleah! Sincer, asa ma bucur ca nu-s acolo...
Noi, de Craciunul trecut (nu eram la gradi, aveam inca tratament si nici nu avea varsta inca), aveam vreo 10 asistente si 6 dr.! Pai daca le dadeam fiecareia, taiam copilul de pe lista de cadouri! Aici nici nu se da. OK, dai daca vrei, daca nu, esti tratat exact la fel. In fine, noi am dus felicitari facute de Victoria acasa pe coala de hartie colorata, pe care a scris ea numele asistentei si numele ei. Doctorilor nici macar atat; nu a vrut sa le duca.
Felicitari ca te-ai tinut tare!
roli25 spune:
Ooo da, si noi avem specimene din astea, care stau gramada la vorbe pe culoarele gradinitei si ne acosteaza pe noi astilalti parinti sa ceara pe la sarbatori. La noi Craciunu era cotat la 100 /copil (50 pt educatoare si 50 pt cadoul pe care sa-l aduca Mosul la serbare.
Si nu vreau sa fiu rea...da le vad in trening in fiecare dimineata, deci nu par a merge la servici...dar discuta despre 100 de lei tare usor.
roli25 spune:
Eu cu saculet de panza nu m-am complicat. In rucsacel inghesui lunea haine de interior, pijama, prosop, 1 chilotel, 1 per sosete de rezerva) si vinerea le iau. Rucsacelul ramane in dulap pana vinerea. Nu am de ce sa-l iau in fiecare zi.
Papucii ii duc in prima zi de gradi si raman in dulap pana la vacanta.
Si o data pe luna duc 1 pac servetele, 1 pet 5l apa, 1 sapun. Peste hartia ig. am cam sarit...adica o duc mai rar, ca am baieti si nu prea fac decat pipi la gradi.
Doar pe prosop scriu cu pixul numele. Pijamalele se pun fiecare in patul copilului.
In prima zi de gradi vi se va da o lista de rechizite.
missdarcey spune:
Multe hainute au atasata o eticheta pe care scrie numele si clasa ,asa ca nu trebuie sa mai inventez altele .Mai ales cele de la H&M ,M&S ,gap ,next .Eu scriu cu pixul numele pe acea eticheta sau la spate sub guler.Pentru papuci sunt etichete speciale la raionul de papuci ,care se lipesc pe talpa ,la calcai. Aici gasescla supermarket in zona cu caiete si pixuri niste etichete ,de diferite forme si marimi pe care le lipesc pe sticla cu apa ,cutiile pentru lunch ,etc.